Zojuist las ik de kop alleen maar dat zijne excellentie Eimert van Middelkoop Turken wil laten inburgeren.

Dit gegeven alleen al was voldoende om mijn geest maar weer eens te scherpen aan wat input van slimme, eloquente en intelligente libertariërs.

Stelling: Een mens moet de vrijheid hebben om daar te wonen en te werken waar hij of zij wil.

Hoort daar onlosmakelijk dan bij dat die mens verplicht wordt door een overheid om in te burgeren? Of moeten we met elkaar gewoon accepteren dat niet iedereen WIL inburgeren. In mijn ogen is er niks mis mee om niet in te burgeren. Als je niet inburgert (stom woord overigens) dan mis je misschien een hoop goede dingen van de samenleving waarin je woont, maar dat is dan wel je eigen vrije keuze.

Helpt inburgeren tegen criminaliteit? En zo ja hoe dan? Wat heeft de inburgerende mens eraan om iets van de geschiedenis van dit land te weten? Als hij dat wil, dan gaat hij dat vanzelf wel opzoeken. Toch?

Helpt inburgeren bij het vinden van een voor hem passende baan?  InburgeringsPLICHTIG jawel…. Stel je eens voor: Hoog opgeleide mensen die hierheen komen om poen te verdienen bij gerenommeerde hoogwaardige ondernemingen worden VERPLICHT in te burgeren. Ik weet niet of ik dat wel zo goed vind. Dat hele inburgeren…. Eerlijk gezegd vind ik het te kinderachtig voor woorden. De knulligheid waarmee je volwassen mensen kleineert. Laat ze zelf kiezen of ze willen assimileren in deze maatschappij. En respecteer het gewoon als ze er voor kiezen met elkaar in een wijk te wonen en leven. Who cares?

Als weldenkend mens ga je naar een vreemd land. Het lijkt mij voor de hand liggend dat ik dan zo snel mogelijk de taal van dat land onder de knie krijg zodat ik niet door de inheemse bevolking belazerd wordt. Is dat ook inburgeren dan?

Afgezien van het feit dat ik moeite heb met de dwang die aan mensen wordt opgelegd, kom ik er achter dat er een hele club ambtenaren achter dat inburgeren zit. www.inburgeren.nl … Echt ik vraag me af of je als normaal mens überhaupt wel in dit land WILT wonen…

Ingezonden door Sybrand A. de Jager

22 REACTIES

 1. @Schele Henk [1]:
  Helemaal mee eens. Het inburgeren is alleen bedacht vanwege geparasiteer in de bijstand en ambtenaren die bezig moeten worden gehouden. Ik ken een paar buitenlanders (westers) die hier al 20 jaar wonen en belasting betalen. Opeens moeten zij ‘inburgeren’ hetgeen ze weigeren, tot dusver zonder gevolgen.

  Om welke reden noem je ambtenaren “excellentie”?

  Syb [16] reageerde op deze reactie.

 2. LET OP! Mijn naam is mevrouw J. William Maria (agent) naar Sky Financieel / leninggever Company Int. Ik was hier verwezen door een individu om mensen te helpen een lening krijgen. Ik weet dat je zijn op zoek naar onbeveiligde lening, maar je hebt eindelijk het recht gekregen gecertificeerde gegarandeerd en legitiem bedrijf u te bieden deze lening. Wij bieden alle soorten leningen, welk bedrag, in 3% lage rente, een bepaalde periode van 1 tot 25 jaar. In mijn poging om nuttig voor u zijn, kunt u mij zeggen welk gebied dat u wilt dat ik van dienst kan zijn. In het algemeen bieden wij alle type van de lening, zoals: Lening Bedrijf: Business Loan: Persoonlijke Lening: We kunnen uitlenen leningen in deze categorie, mits het project waarvoor financiële steun is van een legitieme organisatie. CONTACT E-MAIL ADRES: sflc_int_ng@live.co.uk (SKY) Financieel / leninggever Bedrijf Int. Met vriendelijke groet mevrouw J. William Maria (agent) Tel nummer: 6794 +4470 +4,571

  Syb [17] reageerde op deze reactie.

 3. Goede Dag heer / mevrouw,

  Ik ben DR. ROBERT COHEN Een prive en legitieme lening kredietverstrekker. Ik ben
  Schrijven jullie voorstellen aan een grote en kleine schaal geld lenen
  Service E-mail ons: sflc_int_ng@live.co.uk. Bent u behoefte aan een van de onderstaande diensten lening?

  Business lening
  Persoonlijke Lening
  Consolidatie van de schuld
  Herfinancieren lening
  Auto lening

  E-mail: sflc_int_ng@live.co.uk kunnen wij service die u met uw financiële nood in zo weinig 2 dagen met minder terugverdientijd problemen dat is de reden waarom we je gefinancierd met slechts 3% rente. Heeft u een bepaalde categorie van onze beschikbare lening?

  Schiet nu en weer terug naar ons onze e-mail vermeld onderstaand adres en dan zouden we sturen u het aanmeldingsformulier.

  Met vriendelijke groeten
  Dr Robert Cohen.
  E-mail: sflc_int_ng@live.co.uk

  Bon Vivant [5] reageerde op deze reactie.
  Syb [18] reageerde op deze reactie.

 4. Ik vraag me af hoeveel libertariers ingeburgerd zouden zijn in “eigen” land volgens de normen van het inburgeringsbureau.

  Toen mijn vrouw in Vlaanderen zo’n brainwash cursus moest volgen heb ik 2 maatregelen genomen:
  1) de cursus gedebunked
  2) haar Atlas Shrugged laten lezen

  ad 1)
  Uitgelegd dat i.t.t. wat de cursus beweert we
  – niet in een democratie leven doch in een monarchie,
  – niet in een rechtstaat leven (dan zou Fortis immers nooit door de staat onteigend zijn) en
  – evenmin vrije meningsuiting kennen, getuige o.a. de veroordeling van Vlaams Blok.
  En tevens dat
  – diefstal wel is toegelaten (door cq. middels de overheid, getuige o.a. belastingen en zowel ambtenarensalarissen als uitkeringen die ermee gefinancieerd worden)
  – discriminatie eveneens is toegelaten (door de overheid althans, getuige o.a. dat ikzelf de inburgeringscursus niet moest volgen en ook geen visum nodig had om me in het land te komen vestigen en zij wel)

 5. als alle grond in private handen is dan bepaalt de eigenaar wie hij/zij daar wel of niet toelaat en onder welke condities.

  geen overheid die mensen lokt met het spelen van Sinterklaas met jouw geld, die mensen vervolgens toelaat in de ‘publieke ruimte’ die met jouw geld wordt onderhouden, maar waar je niets over te zeggen hebt. vervolgens steelt de roverheid meer dan je helft van je inkomen zodat het wat minder opvalt dat ze hopeloos faalt in het beschermen van de paar kruimels die je nog over hebt.

 6. Nederland wordt overstroomd door ongeschoolde allochtonen die nimmer de intentie hebben gehad werk te vinden in Nederland. De overheid is te laf om deze mensen de toegang tot het land te ontzeggen en is tegelijkertijd gevangen door haar eigen anti-discriminatie wetgeving.

  Dit heeft dan tot gevolg dat ALLE vreemdelingen een inburgeringscursus moeten volgen, inclusief de mensen die wél in staat zijn om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

  De meest efficiënte manier zou zijn om tegen nieuwkomers te zeggen: “Over tien of twintig jaar ben je de eerste die van ons sociale stelsel gebruik mag maken, maar tot die tijd houd je je eigen broekriem maar op”.

  Dat is echter “polarisatie en stigmatisatie van de allerzwaksten in de samenleving”. Althans, volgens de heren uit de Amsterdamse grachtengordel.

  En daarom zijn die inburgeringscursussen uitgevonden als lapmiddel.

  Vreemd, want iemand die hier werkt, heeft collega’s en leert de taal en gewoonten hier dus in no-time. En draagt nog bij aan de verzorgingsstaat ook, in plaats van deze af te breken.

 7. “Stelling: Een mens moet de vrijheid hebben om daar te wonen en te werken waar hij of zij wil.”

  Onder de huidige, onvrije, omstandigheden natuurlijk niet. Zolang het ‘vrije’ wonen een vorm van onvrijheid inhoudt voor anderen mag er geen sprake zijn van ‘vrije’ vestiging en ‘vrije’ migratie.

 8. “Een mens moet de vrijheid hebben om daar te wonen en te werken waar hij of zij wil.”

  Europa zou toch overspoeld worden door gelukszoekers, die uiteindelijk pechvinders zullen worden. Deze gelukzoekers hebben irreële verwachtingen over de werkkansen hier, dus dat verdwijnt in de illegaliteit en criminaliteit. Onze buurten zouden onleefbaar worden en het sociale stelsel zou imploderen.

  “Hoort daar onlosmakelijk dan bij dat die mens verplicht wordt door een overheid om in te burgeren?”

  Ze willen het type immigrant, zoals de Nederlander, die naar Canada of Australië verhuisde. Hier reeds beginnen met Engels leren, komen om te werken en niet de uitvreters, die hiernaartoe komen. Het gros van de mensen denkt niet libertarisch, maar verwacht steun van Vadertje Staat en daarom zul je nooit alle grenzen kunnen opengooien.

  “Helpt inburgeren bij het vinden van een voor hem passende baan?”

  Nee. Zodra een externe partij jou erop moet wijzen, dat je wel de taal van het land moet leren, is het feitelijk al duidelijk, dat je niet uit het juiste hout gesneden bent.

  “Ik weet dat je zijn op zoek naar onbeveiligde lenin”

  Dit moet duidelijk inburgeren, zowel op het gebied van fatsoenlijk Nederlands leren als je aan het onderwerp houden.

 9. “Laat ze zelf kiezen of ze willen assimileren in deze maatschappij. En respecteer het gewoon als ze er voor kiezen met elkaar in een wijk te wonen en leven. Who cares?”

  De Oostenrijkers herinneren zich blijkbaar nog dat de Turken voor de poorten van Wenen stonden. De Turkse immigranten zijn allang blij dat ze nu kunnen zien dat ze melk kopen en geen sojadrank of zoiets.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/7493403/__Heibel_over__Turkse__melk__.html?p=15,1

  Sybrand, je hebt je stuk geschreven vanuit het perspectief van een vrij immigratieland. Maar dat is NL helemaal niet, zoals je in de reacties hierboven kan lezen. Als NL een soort NYC was lag de zaak anders. Daar komen mensen vanuit de hele wereld hun geluk beproeven. Lukt het niet dan gaan ze weer weg. Sociale voorzieningen zijn er niet de moeite waard en blijven hangen in de criminaliteit is door het keiharde beleid op dit gebied slechts voor enkelen weggelegd.

  Traditionele immigratielanden (denk aan Canada, Australië, Nieuw Zeeland, ed) stellen strenge eisen. Je moet een vak kennen, de taal spreken en je eigen broek kunnen ophouden (via werk of eigen geld).

  Het is absurd dat NL hoogopgeleide immigranten vraagt NL te leren. Die mensen spreken immers allemaal Engels en daarmee kan je in NL prima terecht. Alleen de NL/Turkse overheidscommunicatie is voor hen een probleem. Inburgeren is dus vooral van belang voor de overheid zelf (en de gesubsidieerde inburgeringsindustrie).

  Inburgeren voor hoogopgeleiden is volslagen krankzinnig. Japanners die in NL wonen en werken vinden ons maar een vies, lui en ongeorganiseerd volk. Je kan hier niet eens behoorlijke verse vis krijgen voor de sushi en de medische zorg haalt het niet bij wat ze in Japan gewend zijn. Ze achten zichzelf en hun land veruit superieur (en gelijk hebben ze). Dan gaan ze toch niet hun tijd verspillen om zich in zo’n minderwaardige cultuur te verdiepen?

  Het enige dat hen hier fascineert is het vrijgevochten en uitgesproken individualisme van de NLer. Dat zouden zij ook wel willen! Japanners die hier langer dan 5 jaar zijn kunnen zich nog maar moeilijk aanpassen in hun eigen land.

  ===
  “Resistance is futile. You shall be assimilated!”
  – The Borg

  Oscar [12] reageerde op deze reactie.

 10. @Peter de Jong [11]:

  “Ze achten zichzelf en hun land veruit superieur (en gelijk hebben ze).”

  Eerder arrogant te noemen….gezien die enorme Japanse staatsschuld. Maar aan de andere kant, Japanners houden over het algemeen van hun eigen cultuur en hun eigen tradities, terwijl de Nederlanders over het algemeen overschillig of vijandig zijn ten opzichte van hun eigen cultuur en tradities.

 11. Laat die Japanner inderdaad lekker sushi eten. Hij hoeft ook geen Nederlands te leren, eenvoudig Engels volstaat.

  Die Japanner mag van Nederlanders vinden wat hij wil. Of hij zich rot werkt of de hele dag op zijn kont zit moet hij ook zelf weten, zolang hij de kosten van zijn bestaan maar zelf draagt.

  De overheid is dubbel fout: eerst lokt ze gelukzoekers naar hier met subsidies, uitkeringen en goedkope huizen. Vervolgens moeten die mensen ‘integreren’ terwijl ze dat blijkbaar niet willen. Het heeft de Nederlandse belastingbetaler tot nu toe al 200 miljard euro gekost en daar komt jaarlijks 12 miljard bij.

  Oscar [14] reageerde op deze reactie.

 12. @Syb [19]:

  De Wilders-stemmers zien het wel. Dat waren er intussen al aardig wat. Maar beschaafd als ze zijn, gaan ze geen gebouwen kraken of bezetten, of winkelruiten ingooien, of auto’s van particulieren in brand steken. Aan dat soort linkse hobby’s doen ze niet.
  Mogelijk vallen ze daarom wat minder op.

  Hoc Voluerunt [22] reageerde op deze reactie.

 13. @Syb [19]:
  U ergert zich ook aan de aandoening die heel nederland onder de leden heeft??
  chronische mentale blokkade en apatie!
  @beek [21]:
  Al zijn dat de mensen die evengoed dwingelandje willen spelen.
  Wilders is ook voor inburgeren en nog eens inburgeren en gaat nog een stapje verder.
  Vlaggen op het schoolplein en heil geven aan een stuk vod aan een stok.
  Nee daar kom je ver mee in het leven zeg.

  Zolang iemand voor zijn eigen bestaan kan zorgen en zichzelf en gezin kan onderhouden zal het mij aan mijn reet roesten of ze nederlands spreken of fulltime in tent of clownspak gehuld gaan.

  Het is ons ” geweld(dad)ige” Zorgstelsel wat dit soort problemen creert.

  Leren we dan niets???

  Eerst creeren politici een probleem, en daarna wetten om dat probleme op te lossen, hadden ze hun poten thuis gelaten was het probleem niet ontstaan en waren ze dus overbodig.

  ” een politici kan niets oplossen, enkel zichzelf”

Comments are closed.