[HTML1]

1 REACTIE

  1. Buitengewoon belangrijk college van Hoppe. Hij neemt krachtig stelling tegen de opvattingen van de “evil” Chicago School, die doorgaat voor “kapitalistisch”, maar die terecht heftig wordt aangevallen, vanwege haar funeste stellingname inzake het eigendomsrecht.

    Hij noemt in dit verband natuurlijk de Brit Ronald Coase (1910), Professor Emeritus of Economics at the University of Chicago Law School. Na zijn studie aan de University of London External Programme in 1927–29, studeerde Coase aan de London School of Economics. Hij ontving de Nobel Prijs voor Economie in 1991. Hij is vooral bekend vanwege het z.g. Coase Theorema.

    Hoppe noemt ook Richard Allen Posner (graduated from Yale College (1959), majoring in English, and from Harvard Law School (1962, magna cum laude)). Posner staat volgens wikipedia bekend als “klassiek liberaal”, wat dat ook moge betekenen.

    Het is, hoe dan ook, weer het bekende old boys network (Chicago, Yale, Harvard, London School of Economics) waaruit het huidige establishment is voortgekomen.

Comments are closed.