U hoeft geen geld meer te geven voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan want het ziet er naar uit dat de Pakistaanse regering al over ruim voldoende middelen beschikt om de eigen bevolking te helpen, gelukkig maar.

Israël heeft onlangs noodhulp aangeboden maar die is direct door Pakistan geweigerd en aangezien ik mij niet kan voorstellen dat de Barmhartige regering van een Barmhartig land als Pakistan ooit de eigen bevolking nog wat extra zou willen laten creperen door hulp afkomstig van wie dan af te slaan, moeten er mijns inziens wel voldoende middelen aanwezig zijn en is uw verdere bijdrage niet meer nodig.

24 REACTIES

 1. mee eens.
  Jammer voor de mensen dat wel maarja laat ze maar voelen wat regeringen doen met hun vee

 2. Waarschijnlijk hebben ze papaver genoeg en geld genoeg om wapens te kopen.

 3. De overeenkomst tussen de overheid in Pakistan en die in NL is hiermee wel duidelijk: Overheden zijn er niet voor de burgers, die zijn slechts slavenvolk.

 4. Aangezien het Talibanistan is dat onder water loopt, zie ik dit als een test van Allah (NSFW). Deze kijkt of zijn aanhang daar echte mensen van stavast zijn en of men daar giften aanneemt van Joden of de Kufar. Tot zo ver is men geslaagd. De giften van Joden zijn blijkbaar geweigerd en mijn geld kan men niet aannemen want ik heb niets gegeven…

  Dit zijn toch dezelfde lui die een paar maanden geleden riepen in een anti-Wilders of -cartoonisten demonstratie, dat de ongelovigen hier onthoofd moeten worden?

 5. Hulp aan Pakistan? Echt niet!

  Niet-moslims worden (door de mohammedanen) niet geholpen, en drie hulpverleners van een Amerikaanse christelijke hulporganisatie zijn inmiddels door de Taliban vermoord.

  Alleen hulpverlening door de Taliban is toegestaan, omdat de Taliban daarmee sympathie wil kweken bij de ‘geholpenen’ (wie zei er ook alweer never let a crisis go to waste?).

  Los van alles: eerder verstrekte hulpgelden zijn door de Pakistaanse overheid ‘voor andere doelen aangewend’. Lees: wapens.

  Hek er omheen, en lekker laten soppen.

 6. ik denk dat het stiekum anrcho kapitalisten zijn, die geen gestolen geld van Israelische burgers wil hebben, omdat die het toch al zo zwaar hebben.

 7. Ik kan mij niet voorstellen, dat de gewone man in n’importe welk land in het M.-Oosten, Islamitisch of Joods, sowieso iets te vertellen zou hebben.
  Zeker over dit soort zaken, inclusief wapens en ontwikkelingsgeld, wordt sinds jaar en dag, in de meeste gevallen met Westerse steun, uitsluitend door dictators beslist.
  Hou je portemonnaie maar dicht.

 8. Het leven draait om het nastreven van je eigen geluk, en niet om het helpen van armen en hulpbehoevenden. Het is een bijzaak van een bijzaak, en zeker niet de allesoverheersende hoofdzaak die de publieke dieven omroep ervan probeert te maken. Zeker in dit geval, laat de religieuze collectivisten zich maar wenden tot de hogere machten en niet tot de door hun verketterde populatie van Westerse landen.

 9. Volgens de chaostheorie is het denkbaar, dat één aalmoes die ik hier geef zou kunnen leiden tot een overvloed aan rijkdom en gevoelens van geluk en dankbaarheid bij Talibanpiepel.

  Maar die kans is geringer, dan de kans, dat een kameel of een rijkaard door het oog van de naald kruipt.

  Ergo zie ik om aritmetische redenen ook daar vanaf.

 10. Pakistan. Ze hebben wél de middelen om een kernoorlog te kunnen ontketenen, de Taliban te helpen en de christenen en hindoes, die daar toch al op eieren lopen, het leven zuur te maken. Een land dat doelbewust kiest voor zijn eigen stagnatie.

  Wie geld stuurt, steunt indirect de Pakistaanse krijgsmacht, de Taliban en de onderdrukking van christenen en hindoes.

  Spy-Nose [21] reageerde op deze reactie.

 11. @Oscar [19]:
  Ik ben bang, dat de NL regering al weer vooroploopt als het om geldverspilling aan de mensachtigen in de streken van “the river Indus” gaat.

 12. @Spy-Nose [20]:
  Ik had een tijdje terug een interview met een journalist. Naar aanleiding daarvan en redelijk wat uitzoekwerk heeft hij zo een twee weken geleden een artikelenreeks gemaakt op (het vrij linkse) Sargasso.nl.

  Deel 1 Wat is verdacht?
  http://sargasso.nl/archief/2010/08/16/verdacht-volgens-de-haagse-pandbrigade/
  Deel 2 Als we dan toch binnen zijn…
  http://sargasso.nl/archief/2010/08/17/pandbrigade-binnen-zijn/
  Deel 3 Verzet en vragen.
  http://sargasso.nl/archief/2010/08/18/haagse-pandbrigade-verzet-en-vragen/

  Ik ging akkoord onder de voorwaarde dat hij de term libertarisme of libertarier zou gebruiken bij het omschrijven van mijn inspiratie voor de actie, wat hij ook gedaan heeft in deel 3. Naar eigen zeggen gaat hij ook er ook wat van verwerken in zijn nieuwe boek (http://www.denaaktemens.nl/)

  Spy-Nose [23] reageerde op deze reactie.

 13. @Devidas [22]:
  Dankjewel. Sommige reacties lijken aan te geven, dat men deze gestapomethoden bijna normaal vindt. Wat ik en passant zag waren reacties #7, #10, #12, #19 en #21 op deeltje 3 to the point.

  Ik denk, dat jij geen last meer van de gestapo zult hebben, maar zijn er tekenen, dat ze er in “De Haeg” mee stoppen? (In Rotterdam gingen ze ook al tekeer, maar of de interventie van de plaatselijke ombudsman geholpen heeft, heb ik niet vernomen.)

 14. Het probleem bij dergelijke hulp is dat het uiterst moeilijk is er voor te zorgen dat de hulp daar aankomt waar men dat wil.
  Als je al kans ziet je hulp in een vrachtwagen of een boot op weg te krijgen, moet je overwinnen :
  01.
  fysieke versperringen in de vorm van ingestorte bruggen, kapotte of overstroomde wegen.
  02.
  stelende en rovende eenheden van politie, leger en andere overheidsorganen
  03.
  idem idem van de zijde van niet- overheidsorganen en particulieren
  Dan heb je nog te taak te bepalen hoeveel ieder krijgt en wat hij krijgt.
  Milton Friedman vestigde eens mijn aandacht erop, dat in vele gevallen het meeste efficiente systeem was, de hulp bij opbod te verkopen aan de hoogste bieder.
  hugo van reijen

Comments are closed.