Die “bakermat van de beschaving” zoals sommigen de hypocriete, criminele ambtenaartjes noemen, komen weer eens flatteus in de media. Over “het goede voorbeeld”, “overheidsmoraal” en “smerig tuig” gesproken…

Het is een al wat ouder berichtje. De bron van het bericht ligt bij onze zuiderburen: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=dma17082005_006

Om het u gemakkelijk te maken, hier het citaat van het bericht:

 

EU-ambtenaren: pensioen vanaf 50 jaar en 9.000 euro per maand

Woensdag 17 augustus 2005, bron: belga

Dit jaar gaan 340 Europese ambtenaren met vervroegd pensioen. Dat gebeurt met een wel heel aantrekkelijke regeling. Opstappen kan vanaf 50 jaar en daarbij krijgen ze een uitkering mee die kan oplopen tot 9.000 euro per maand.

Om ambtenaren uit de nieuwe lidstaten van de Europese Unie (Polen, Malta, Estland) aan de slag te helpen, geeft de EU functionarissen uit de ’oude’ lidstaten (België, Duitsland, Frankrijk) dus een gouden handdruk. Volgens europarlementslid Ivo Belet (CD&V) gaat het hier om een ,,heel bedenkelijk signaal”.

(einde citaat)

En u? Ook alles zo goed geregeld VAN UW EIGEN CENTEN? Of is uw regeling iets minder mooi als bovenstaande regeling VAN ONZE CENTEN?

Goed weekeinde.

8 REACTIES

 1. @Paul Martens [2]:

  Dan ben je straks een (te) rijke aow’er en dan wordt je gezien als een asociale hufter die niets voor z’n mede mens overheeft en die aangepakt moet worden om een voorbeeld te stellen want god moge verhoeden dat het gewone pleps het te goed zou hebben na z’n pensioen. Dat kan echt niet hoor. Hard werken en zuinig leven wordt keihard aangepakt door de overheid in die mooie land! Droom maar lekker verder!

  Paul Martens [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Paul Martens [2]: Ik wist niet dat Libertariers vrijwillig hun verdiende geld aan pensioeninstellingen en verzekeringsinstellingen (lees banken) gaven. Pensioeninstellingen zijn gecreerde gedrochten om uitgerangeerde poltici bestuursbaantjes te verschaffen (werkgevers-/werknemersorg.). En hoe banken ons bestelen door een te hoge hyp.rente te berekenen, dat hoef ik hier toch niet uit te leggen. En ook hier zitten ‘de good old boys’ zich te verrijken van Uw ingelegde centen ! Ik steun, deze vriendenclubjes (vrijwillig) niet ! Ben ik nu hiervoor meer Libertarier dan anderen meneer Martens ?? P.S.: puntjes op de e gaat niet in den vreemde en mijn pensioen is ‘zero’ !

  Paul Martens [8] reageerde op deze reactie.

 3. @W.H.J. Reiss [7]: En hoe komt u erbij, dat ik mijn geld vrijwillig aan pensioenfondsen en/of banken geef? Een zeer klein gedeelte wordt mij gedwongen afgenomen. De rest zet ik zelf apart, waarvan maar een klein noodfondsje op de bank.
  De rest??? Dat is voor mij een weet, voor u en de roverheid een vraag.

Comments are closed.