Het onderstaand persbericht van de Piratenpartij geeft weer een schrikbarend voorbeeld.

Piratenpartij: zaak Brussen toont gevaar van internet onder controle van het Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie blijkt erg makkelijk om de verwijdering van informatie van het internet te vragen. Bert Brussen vestigde in maart via zijn blog de aandacht op een dreigend Twitter-bericht aan het adres van Geert Wilders en wordt nu, als boodschapper, zelf verdacht van bedreiging. De Piratenpartij ziet dit als een treffende illustratie van de gevaren die schuilen in het recente wetsvoorstel ‘Bestrijding Computercriminaliteit’ en de ongekende verruiming van de bevoegdheden van het OM daarin.

Bert Brussen moet zich 11 augustus op het politiebureau melden om als verdachte van bedreiging gehoord te worden. Dit omdat Brussen geweigerd heeft zijn berichtgeving over de bewuste tweet van zijn weblog te verwijderen. In de uitnodiging voor het verhoor, lijkt het OM te stellen dat het melden van bedreiging gelijk staat aan bedreiging zelf. Daarnaast is het opmerkelijk dat hij zich bij dit verhoor expliciet niet mag laten bijstaan door een raadsman.

Het OM schuwt blijkbaar machtsmiddelen niet en aarzelt niet een journalist als verdachte aan te merken wanneer deze gewoon zijn werk doet. Dit toont volgens de Piratenpartij aan dat het OM de verantwoordelijkheid absoluut niet aankan om zonder tussenkomst van een rechter het internet te gaan censureren, zoals Hirsch Ballin op 28 juli j.l. heeft voorgesteld. “Het kan niet genoeg benadrukt worden dat demissionair minister van Justitie Hirsch Ballin hier feitelijk voorstelt de scheiding der machten op te heffen en zo het fundament van de rechtstaat tracht te ondermijnen,” aldus Dirk Poot, interim-secretaris van de Piratenpartij.

Onder het voorgestelde regime zou niet alleen het blog van Bert Brussen al direct geblokkeerd zijn geweest, ook HP de Tijd en Webwereld, die nu verwijzen naar de tweet, zouden direct gecensureerd kunnen worden. “Zelfs de berichten in de Google cache zouden illegaal zijn, en we moeten er maar op vertrouwen dat justitie enkel de echte criminelen vervolgt. Het feit dat de heer Brussen hier als crimineel aangemerkt wordt, doet ons vrezen dat dit vertrouwen onterecht is. Daarnaast lijken deze acties te passen in een trend van corrosie van de persvrijheid in Europa die door de OCSE gesignaleerd is [1],” aldus Samir Allioui, lijsttrekker van de Piratenpartij tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen.

Nu de Tweede Kamer het reces toch heeft onderbroken, roept de Piratenpartij de Kamerleden op om op korte termijn een spoeddebat aan te vragen met de demissionair Minister van Justitie, om hun afkeuring uit te spreken over zowel het handelen van het OM van vandaag, als het ondemocratische wetsvoorstel van 28 juli 2010.

###

==== Meer informatie

[1]2009 Yearbook of the OSCE Representative on Freedom of the Media

http://www.osce.org/fom/item_11_42961.html

Blogbericht Bert Brussen

http://www.bbrussen.nl/2010/03/03/wilders-met-de-dood-bedregen-doe-je-zo/

Brief uitnodiging voor verhoor:

http://www.geenstijl.nl/archives/images/scanpolitiedeel1.jpg

Wetsvoorstel Bestrijding Computercriminaliteit:

https://www.internetconsultatie.nl/wetsvoorstel_versterking_bestrijding_computercriminaliteit

Minister Hirsch Ballin legt bom onder rechtsstaat

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/minister_hirsch_ballin_legt_bom_onder_rechtsstaat/

==== Contact Piratenpartij Nederland. E-mail: press@piratenpartij.nl
Persvoorlichter: Dirk Poot

====  Over Piratenpartij Nederland — http://www.piratenpartij.nl/

De  Piratenpartij is een in 2006 opgerichte politieke partij die wereldwijd  streeft naar bescherming van burgerrechten en -vrijheden; vrij gebruik  van, en toegang tot, informatie en technologie; en transparantie van het  politieke bestel, overheden en andere machtsconcentraties. De  Piratenpartij streeft binnen deze context naar een open samenleving  waarin het bevorderen en delen van innovatie, cultuur, wetenschap en  onderwijs centraal staan. De Piratenpartij is aangesloten bij de Pirate Parties International (PPI). Deze in Brussel gevestigde  Non-Gouvernementele Organisatie (NGO) heeft als doel de ruim veertig  nationale piratenpartijen te ondersteunen.

9 REACTIES

 1. Dit revolutionaire voorstel wordt tijdens het zomerreces gedaan door een demissionair minister, die bovendien minder dan een maand voor consultatie inruimt na afloop van het reces. Het is onbestaanbaar dat Ernst Hirsch Ballin met deze poging tot een staatsgreep wegkomt.

  Oh ja hij komt er mee weg….en die staatsgreep hebben we al lang gehad….het is een ( Ballin )Bilderberger hoor !!!!!

  De Tweede Kamer zou teruggeroepen moeten worden van reces om de minister direct naar huis te sturen, demissionair of niet.

  Zoooo…da’s interesant.
  Acht smoelwerken tijdens de debatten , en alle acht zijn zij ” vrijmetselaar “….goh worden wij wakker….sta je ook niet zo raar te kijken dat die Ballin hier mee wegkomt.

  Geertje Wilders is (ook) een vrijmetselaar….heb je het spelletje nou nog niet door , zelfs bij Lambik is het muntje allang doorgerold.
  Je hebt die website inzake het stemgedrag in de kamer toch gezien…..en is je dan helemaal niets opgevallen ?
  Zou het niet zo kunnen zijn dat je een show voor je neus krijgt?
  Om het ” gojim ” het idee te geven dat er nog zoiets als een democratisch proces gaande is , om de stembus gang nog te kunnen rechtvaardigen.

  Iemand die zijn demissionaire status op deze manier misbruikt en zelf niet eens doorheeft hoezeer zijn voorstellen indruisen tegen de principes van de democratische rechtsstaat, lijkt niet geschikt om nog een dag langer minister van Justitie te blijven.

  Zou het niet eens tijd worden om te gaan overwegen of er geen samenzwering gaande is in Den Haag ?

  Ben je wel eens in de organisatie v/h Openbaar Ministerie gedoken ????……ik wel , goh je moet eens weten hoe totaal gecorrumpeerd deze tent is.
  Jullie hebben werkelijk geen idee….he ?

  Syb [4] reageerde op deze reactie.

 2. Leuke brief ook, waarin haast achteloos door een zelfbenoemd opsporingsbevoegde, rechter, en strafuitvoerder wordt aangevinkt dat ‘u zich niet mag laten bijstaan door een raadsman’

  Hallo????!!!
  EVRM iemand?
  Laatst toch nog een heel stukje jurisprudentie dat een verdachte zich toch echt bij het eerste verhoor mag laten bijstaan door zijn advocaat, maar nee hoor dat is bij deze kneuzenbende blijkbaar weer niet doorgekomen.

  Lijkt me dus duidelijk; zonder advocaat = beroepen op je zwijgrecht.

 3. de scheiding der machten is toch al onzin. Als een bedrijf onderzoek zou hebben gedaan naar de olievervuiling door BP, zou melden dat er niets aan de hand was en later bleek dat BP 51% van de aandelen van dat bedrijf had, dan zou de wereld te klein zijn. De onafhankelijkheid van het onderzoek zou direct in twijfel worden getrokken.
  Als de ‘onafhankelijke rechter’ ergens een uitspraak over doet, nadat de ‘onafhankelijke politie’ hem had opgepakt, dan kraait er geen haan naar. Terwijl ze gewoon alleemaal op de loonlijst van diezelfde organisatie staan.

 4. @Raymond [1]:
  Geachte Raymond,
  Laat me beginnen met een verwijzing naar een website waar u wellicht informatie vindt waar u daadwerkelijk iets aan heeft. http://www.vrijmetselarij.nl/

  Ik citeer uit uw reactie:
  Acht smoelwerken tijdens de debatten , en alle acht zijn zij ” vrijmetselaar “….goh worden wij wakker….sta je ook niet zo raar te kijken dat die Ballin hier mee wegkomt.

  Geertje Wilders is (ook) een vrijmetselaar

  Uit uw reactie maak ik op dat u de conclusie trekt dat de vrijmetselarij kennelijk een geheime agenda voert en zich in de politiek als schaduwregering heeft genesteld. Mag ik u de suggestie doen om alvorens u iets roeptoetert zich te informeren over het thema dat u naar voren brengt. Als u dat gedaan zou hebben, zou u weten dat politiek in vrijmetslaarsloges geen thema van discussie is. Dit ligt vast in de Ordegrondwet die iedere vrijmetselaar ondertekent.
  Uw gedachtengang is begrijpelijk, maar berust op een dwaling. Het is waar dat sommige politici vrijmetselaar zijn. Maar er zijn ook slagers, schoonmakers, politieagenten, vertegenwoordigers, artsen, makelaars enzovoort die vrijmetselaar zijn. Denkt u nou werkelijk in alle gemoede dat al die vrijmetselaren een geheime politieke agenda voeren? Meneer, u leest te veel samenzweringsverhalen.

  U spreekt van acht smoelwerken die medebateren die vrijmetselaar zijn. Hebben deze “smoelwerken” zich als zodanig aan u kenbaar gemaakt? Ik waag dat te betwijfelen. Zelfs dhr. Wilders is vrijmetselaar… Zo zo, dus ook hij heeft zich aan persoonlijk kenbaar gemaakt als vrijmetselaar? Of toch niet?
  Ik stoor mij aan de toonzetting waarop u een integere Orde neerzet. Als u de moeite had genomen om u daadwerkelijk te verdiepen in vrijmetselaren en vrijmetselarij zou ik u nog respecteren, maar in dit geval zakt u ernstig door het ijs… mijn waarde.

  S.A. de Jager sc.

  Raymond [5] reageerde op deze reactie.
  Raymond [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Syb [4]:

  Uit uw reactie maak ik op dat u de conclusie trekt dat de vrijmetselarij kennelijk een geheime agenda voert en zich in de politiek als schaduwregering heeft genesteld.

  – En uit uw reactie maak maak op dat u dus tot de loge(s) behoord.
  En is de ontkenning volstrekt logisch.

  Mag ik u de suggestie doen om alvorens u iets roeptoetert zich te informeren over het thema dat u naar voren brengt.

  -Nou ik graaf al een tijdje ( als een v/d weinige in dit landje ) , en alles wat ik langzamerhand naar boven peur bevestigd tot nu toe alleen maar wat ik al vermoede.

  Als u dat gedaan zou hebben, zou u weten dat politiek in vrijmetslaarsloges geen thema van discussie is. Dit ligt vast in de Ordegrondwet die iedere vrijmetselaar ondertekent.

  – En de eed die hij zweert , en het zou u sieren wanneer men de mede forumleden hier kennis zou kunnen laten nemen v/d inhoud .
  Want het ” zweren van de eed ” is hetgeen ik zo verderfelijk vind binnen deze “occulte” samenkomsten.

  w gedachtengang is begrijpelijk, maar berust op een dwaling. Het is waar dat sommige politici vrijmetselaar zijn.

  – Sommige ?
  Geef eens een lijstje ?
  Daar een politicus nimmer een vrijmetselaar kan zijn…want deze heeft al een eed AAN ONS gezworen…eh niet dan ?
  Want als zij dus in een loge een andere eed zweren…juist…jah : dat is er sprake van een SAMENZWERING ( juist vrinden ooit een ” halsmisdrijf ” ).
  Toch eens even gaan kijken wat het Juristen roedeltje met dit (zwaar)strafbare feit heeft zitten knutselen , ik zou niet eens raar staan te kijken als het zachkens aan is afgevoerd….he!

  Maar er zijn ook slagers, schoonmakers, politieagenten, vertegenwoordigers, artsen, makelaars enzovoort die vrijmetselaar zijn.

  -jip…leden van de rechterlijke macht , raad van politie commissarissen , Openbaar ministerie , legermacht…, maar die kunnen allemaal niet omdat zij ook een openbare eed hebben gezworen , en dan kan je geen vrijmetselaar zijn…toch ?
  Maar zij zijn het wel.
  Ze staan zelf de wet te breken , maar wel de hele dag jagen op het “gojim”….he !
  Dus politieagenten mogen niet ( nou verpreek je jezelf behoorlijk ).

  U spreekt van acht smoelwerken die medebateren die vrijmetselaar zijn. Hebben deze “smoelwerken” zich als zodanig aan u kenbaar gemaakt? Ik waag dat te betwijfelen. Zelfs dhr. Wilders is vrijmetselaar… Zo zo, dus ook hij heeft zich aan persoonlijk kenbaar gemaakt als vrijmetselaar? Of toch niet?

  – Als je de signaal code der loge’s begrijpt , zou je volmondig ….ja! kunnen zeggen om dit gegeven.
  Maar de doorsnee burger begrijpt hier niets van .

  Ik stoor mij aan de toonzetting waarop u een integere Orde neerzet. Als u de moeite had genomen om u daadwerkelijk te verdiepen in vrijmetselaren en vrijmetselarij zou ik u nog respecteren, maar in dit geval zakt u ernstig door het ijs… mijn waarde.

  – Een roedel samenzweerders integer ?

  En waarde vrind voor wat betreft de vrijmetselarij is er al lang geen sprake meer van ” insiders ” die de (nood)) klok luiden , het begint een compleet carillon te worden.

  Syb [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Raymond [5]:
  Geachte Raymond,
  Hartelijk dank voor uw uitgebreide reactie. Zonder er nadrukkelijk inhoudelijk op in te gaan bevestigd u mijn gedachten ten aanzien van uw kennis van vrijmetselarij en vrijmetselaren. Mag ik u de welgemeende suggestie doen om eens op andere sites dan de spannende samenzweerdersites te kijken? Tevens zou ik u willen adviseren om eens met een Loge bij u in de buurt contact op te nemen en u te laten informeren over de gang van zaken binnen een Loge. Het zou kunnen dat u uw vooringenomen gedachten zou moeten bijschaven. Voor iemand van uw statuur zal dat geen moeite kosten, immers u profileert zich als een vrijdenker/libertarier en die zie ik over het algemeen als weldenkende mensen.
  Mocht u zich door mijn reactie gegriefd voelen dan kan ik u verzekeren dat dit niet in mijn bedoeling lag. Ik ben zelfs bereid om in een 1 op 1 situatie met u van gedachten te wisselen, mocht u daartoe behoefte hebben.

  S.A. de Jager sc

  Raymond [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Syb [6]:

  Dank voor uw reactie , maar excuses zijn niet nodig daar ik mij niet gegriefd voel.

  Verder laat ik dit onderwerp rusten en besteed er geen aandacht meer aan , daar het inderdaad te speculatief is.

  Dat zal ik inderdaad moeten toegeven.

  Syb [8] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.