Hebt u het gelezen, afgelopen vrijdag? Onder andere Spitsnieuws en nu.nl meldden, dat het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland heeft bepaald, dat de 80 dode en 120 gewonde Afghaanse burgers “rechtmatig” die door Nederlandse militairen zijn veroorzaakt, gevallen zijn tijdens rechtmatige gevechtstoestanden.

Er is dus een instantie (het OM) die bepaalt, dat onschuldige slachtoffers wel of niet rechtmatig zijn. Is dit niet vreemd? Is niet elk onschuldig slachtoffer simpelweg onrechtmatig? Wie bepaalt wat er rechtmatig is aan gevechtsacties waar onschuldige slachtoffers vallen? Ja, het OM, dat las ik ook.

Maar wat vindt u daar nu principieel van? U, als gedwongen medesponsor van die gevechtsacties…

Bron:

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2010/07/geweld_nl_in_afghanistan_recht.html

49 REACTIES

 1. Ik zou de lezers van dit artikel op de volgende documentaire willen wijzen.

  http://zaplog.nl/zaplog/article/de_gevolgen_van_sancties_op_de_burgerbevolking_en_kinderen#rss

  Het geeft nog al schokkend beeld van hoe de zaken er voor staan voor burgers in gebieden waar de UK en de VS huishouden. En dus ook NL aangezien wij als brave hond achter onze grote baasjes aan hollen.

  Hoe meer ik lees en zie hoe bozer ik wordt op onze Roverheid en het eigen belang van de mensen die de politiek gekaapt hebben.
  De leiders van de westerse wereld zijn barbaren.

  pcrs [7] reageerde op deze reactie.
  beek [46] reageerde op deze reactie.

 2. @Scrutinizer [2]: Hoe dan ook, dit is “zaak nummer XX” waarbij duidelijk aangetoond is dat de Nederlandse overheid niets anders is dan een criminele organisatie.

  Ik mag, van diezelfde overheid, geen banden hebben met, of geld steken in, criminele organisaties, maar tegelijkertijd halen ze mijn broekzakken leeg om hun eigen criminele activiteiten te financieren.

 3. Het ware serieus te overwegen een strafklacht bij het OM in te dienen tegen Balkenende en zijn bende wegens uitlokken van subsidiair medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden.

  In het VK lopen er acties en loopt of liep er een strafprocedure:

  http://www.makewarshistory.org.uk/index/legal-action.html

  Ik weet niet wat de kansen zijn op een strafvonnis tegen Nederlandse politici. Het OM zal de zaak niet in behandeling nemen en dan wordt het een art. 12 procedure.

  Ik zou er voor zijn te kijken naar de juridische mogelijkheden. Wie wil meekijken, verzoek ik dit hier te melden, zodat we met elkaar in contact kunnen treden en ons hierover verder kunnen informeren.

 4. @Neo [4]:

  En dus ook NL aangezien wij als brave hond achter onze grote baasjes aan hollen.

  Je kunt beginnen met ‘wij’ door ‘zij’ te vervangen, dan hebben ze al minder grip op je. Voelt al heel anders aan voor jezelf, maar ook voor de lezende roverheid.
  Zolang je zegt:”Wij bestelen ons en wij lopen als een schoothondje achter X aan”, weten ze dat je emotioneel nog achter ze staat, dat als puntje bij paaltje komt, ze een paar keer moeten zeggen dat in ONS belang is en dat ze je dan hebben.

  Neo [12] reageerde op deze reactie.

 5. @Jhon [8]:

  Ook betoogt minister van justitie Donner:
  Anderzijds is moeilijk voorstelbaar dat bijvoorbeeld door een regeringsleider gepleegde Statuutsmisdrijven worden gezien als handelingen die hij of zij als privépersoon heeft gepleegd, aangezien hij of zij naar alle waarschijnlijkheid juist door het bekleden van de functie van regeringsleider in staat is geweest deze misdrijven te (laten) begaan.

  jaja, altijd weer de magische Harry Potter deken over een prive persoon heen en dan wordt het opeens een onzichtbare, magische, onschendbare moordvent.

  Paul Martens [11] reageerde op deze reactie.
  beek [20] reageerde op deze reactie.

 6. @pcrs [9]: En accepteren we dat zomaar?
  Dat je met een soldatenpakkie wel mag moorden en zonder dat pakkie niet?

  Het is toch wel erg immoreel dat je, als politicus, handelingen verricht die directe of indirecte, maar altijd voelbare consequenties hebben voor anderen, maar wanneer je daar op aangesproken wordt, je een beschermend filmlaagje over je mag trekken om onschendbaar te worden.

  Of beter nog: laten we allemaal zo gaan handelen. Maar dan in ons voordeel.
  Eeeeh… :”Het is niet de persoon “ik” die weigert om de door haar zelf opgeworpen authoriteit van de overheid te erkennen, het is de magische morele deken over me heen die mij tot weigeraar benoemt en het daarom mogelijk maakt onder de dwang uit te komen.”

  pcrs [13] reageerde op deze reactie.
  Wim [17] reageerde op deze reactie.

 7. @pcrs [7]:

  Je hebt gelijk, ik bedoelde ook zij.
  Alleen heb ik dat met snel een reactie typn nog niet in de vingers.
  Ik zie mij zelf namelijk niet als een volgeling van de NL regering (coöperatie vertegenwoordigen)

 8. @Paul Martens [11]: Precies, als er iemand in de gevangenis moet worden gegooid, is het “het ambt”. Mystici zijn het er nog niet over eens hoe je een ambt in het gevang moet gooien, maar zodra ze dat uitvinden, zal gerechtigheid geschieden.
  Je hebt het wel verkeerd begrepen als je denkt dat deze magie ook voor de slaven werkt. Ik heb de belasting niet betaald als “ambt” in dienst van de staat “Zorasteria”, als prive persoon treft mij geen blaam en ben ik daarvoor niet in de gevangenis te gooien. Je kunt het proberen, maar ik geef het weinig kans. Consistente morele principes zijn niet hun sterke punt.

 9. Niet alleen uit moreel oogpunt, ook juridisch valt er op hun handelingen nogal wat af te dingen.
  In afwachting van andere deelnemers ben ik dan ook al vast maar begonnen met het strafrechtelijk vooronderzoek tegen J.P. Balkenende en E. van Middelkoop en heb al contact gezocht met een gerenommeerd advocatenkantoor.

  Wie meent over relevante en betrouwbare belastende gegevens omtrent de omstreden Afghanistan missie te beschikken nodig ik vriendelijk uit deze hier of aan mij persoonlijk via info@vrijspreker.nl (met vermelding Spy-Nose, inz. Afghanistan) beschikbaar te stellen.
  hugo van reijen [15] reageerde op deze reactie.
  pcrs [18] reageerde op deze reactie.

 10. @pcrs [18]:
  In Frankrijk wordt hard gewerkt ex-president Jacques Chirac voor de rechter te slepen.

  In Italie moet Sylvio Berlusconi de wet verkrachten om aan justitie te ontsnappen.

  Ik zou wel willen zien, hoe de werkzoekende Balkenende gaat proberen uit de nor te blijven. En wie weet, wat er nog meer uit de beerput wordt opgedregd.

  Voer voor het volk en het journaille.

  Als er daarentegen helemaal niets tegen gedaan wordt, wordt het sowieso steeds erger, dat geef ik je op een briefje.

  Want de militaire bureaucratie zit niet stil:

  http://www.torturingdemocracy.org/documents/20021210.pdf

 11. @pcrs [9]:

  Mogen soldaten ‘zomaar’ moorden? Wat een perverse voorstelling van zaken. Het leger is een defensieapparaat voor de verdediging van een land. Het ‘moordt’ niet zomaar, het bestraf juist de moordenaars.
  Het is te vergelijken met iemand die zijn woning verdedigt tegen indringers en roofmoordenaars.
  Het is elke keer weer een enorme zwakte als bewust valse voorstellingen van zaken worden gegeven.
  Nu kan men roepen dat ‘een natie’ niet bestaat en daarom ook nier verdedigd hoeft te worden: iedere nuchtere begrijpt dat hier wolkenridders aan het woord zijn. De staat bestaat nu eenmaal wel. Waarom? Omdat mensen in staat zijn afspraken te maken. Grenzen dienen te worden eerbiedigd en juist dat is de taak van een leger. Hulde voor de jonge mensen die bereid blijken hun land te verdedigen tegen lieden die er niet voor terug deinzen in vredestijd bijna 3000 weerloze burgers te vermoorden.

  pcrs [24] reageerde op deze reactie.

 12. Ook NL kent van die chickenhawks, die nooit zelf een geweer hebben vastgehouden, zoals (Sl)eimert van Middelkoop en consorten, maar die wel onnozele jonge kerels (laten) recruteren en tot gewetenloze huurmoordenaars opleiden om vervolgens een duizenden jaren oude cultuur in Irak leeg te plunderen en te vernietigen en vele miljoenen onschuldige Irakezen, mannen, vrouwen en kinderen de dood in te jagen, en vervolgens die huurmoordenaars de hemel in prijzen.

  Is dat onze “Gristelijke cultuur”?

  beek [23] reageerde op deze reactie.

 13. @Spy-Nose [21]:

  Ik geef maar antwoord, voor de argelozen, want de absurde suggestie lijkt gemeend.
  Nee, dat niet de christelijke cultuur (Christus schrijft men met ‘ch’).
  Het waren vooral de moslimcultuur en de socialistische cultuur van Saddam Hoessein die wreedheden in naam van die cultuur begingen.

  Jonatan [25] reageerde op deze reactie.

 14. @beek [20]: als je hun salaris niet betaald en jezelf stelselmatig blijft verdedigen tegen diefstal, vermoorden ze je wel degelijk.
  Natuurlijk zijn er ook talloze random moorden uit Afghanistan bekend. Nederlanse leger slachtte massaal in Atjeh mensen af, waaronder vrouwen met kinderen in de hand. Dit is beschreven door Colijn die daar toen vocht en later premier werd. Die Atjehers vormden geen enkele bedrijging voor geen enkele nederlander. In Congo vermoordde leger onde Leopold 6 miljoen mensen.
  Het is idd vervelend als mensen de waarheid verdraaiien.

  beek [26] reageerde op deze reactie.

 15. @beek [23]:
  “Ik geef maar antwoord, voor de argelozen, want de absurde suggestie lijkt gemeend.”

  Het is geen suggestie, hooguit is “vele miljoenen” iets overdreven. Maar meer dan een miljoen doden is een voorzichtige schatting. Volgens deze feiten zijn alleen al door de sancties honderdduizend(en) kinderen omgekomen, nog voordat “we” begonnen met kogels en bommen.

  In jouw absurde wereldbeeld is dit bombarderen van kinderen natuurlijk prima te typeren als “verdediging”, want die kinderen worden later natuurlijk van die heeeele enge moslims. Dus kun je ze beter preventief ruimen, nietwaar?

  beek [28] reageerde op deze reactie.

 16. @pcrs [24]:

  Zolang libertariers het verdedigen dat een eigenaar van een boekwinkel gerechtigd is een dief van een kladblok (b.v.) met een vuurwapen neer te schieten, ook als de dief erdoor gedood wordt, geef ik niks om aanklachten tegen elk leger van een libertarier.
  Dat legers van beschaafde landen een verdedigende functie hebben, mag duidelijk zijn.
  Amerika hoeft niet niks te doen als bijna 3000 weerloze en onschuldige mensen zomaar op een dag gruwelijk vermoord worden.
  Dan mag dat land zijn leger inzetten om de daders op te sporen.
  Daders die overigens niet namens een overheid opereerden: laat dat duidelijk zijn. Ook zonder overheid worden gruwelijke misdaden gepleegd.
  In mijn optiek is de overheid ervoor ervoor deze misdaden te bestrijden. Dat is alweer een defensieve opdracht. Zonders wapens lukt dat niet, inderdaad. De wereld is geen hippie-paradijs.

  pcrs [35] reageerde op deze reactie.

 17. Christus is niet verantwoordelijk voor de gruweldaden die Gristenen in zijn naam begingen en begaan. Aan hem wordt de Gulden Regel toegeschreven, maar hij was een Joodse ketter, die de farizeeërs en schriftgeleerden terecht “addergebroed” noemde en “witgepleisterde graven”, die niet deden, wat ze het volk zelf voorhielden.

  Maar daarmee joeg hij die gevestigde Joodse orde wel tegen zich in het harnas, wat hij later met de kruisdood moest bekopen. Heel logisch, dit soort dingen gebeurt nog steeds: ketters worden overal vervolgd.

  Als X-tus geen Jood was geweest, zou hij nu ongetwijfeld als anti-semiet worden gebrandmerkt.

  Men zou terecht kunnen zeggen, dat Jezus Christus een soort Norman Finkelstein “avant-la-lettre” was.

  http://www.voorleesbijbel.nl/bijbel/perikoop.asp?lIntPerikoopId=1838

  Hij waarschuwde -zeer terecht- ook voor valse profeten, maar blijkbaar wordt (en werd) er slecht naar hem geluisterd, ook door sommige volgelingen, als men kijkt naar de wandaden, die in zijn naam door Gristenen als Eimert e.d. bedreven worden (en werden).
  beek [29] reageerde op deze reactie.

 18. @Spy-Nose [27]:

  Finkelstein ontkent nergens de gruweldaden jegens de Joden door de nazi’s. Hij hekelt vooral het in zijn ogen ‘uitbuiten’ van dit aangedane leed.
  Inderdaad is er een onderscheid tussen Christus en de gewone mens. Wie echter daden van het Amerikaanse leger gelijk stelt met ‘de’ christelijke cultuur, doet precies hetzelfde als wat veel moslims doen: die verwerpen de totale Amerikaanse cultuur(hoewel ze veel Coca-Cola drinken) , zonder onderscheid des persoons.

 19. Voor de student die geen weet heeft van de christelijke beginselen: Het christelijk geloof adviseert de prediking onder de moslims. De prediking middels het woord, niet middels dwang.
  Het christelijk geloof predikt nergens dat men moslimkinderen moet gaan ombrengen om een toename van dit geloof te helpen voorkomen.
  Integendeel: het christelijk geloof houdt elke optie open: dat elk moslimkind zich tot Christus kan bekeren, al is het op zijn sterfbed.
  Dit geloof houdt voortdurend de mogelijkheid open dat ook moslims liefde jegens Christus kunnen ontvangen, ook al duurt dit een heel leven.
  De suggestie van hierboven van ene Jonatan is dan ook te beschouwen als laster t.a.v. het christelijk geloof.

  Jonatan [32] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.