Wie na een aantal vluchten op  Europese   of de nog slechtere Amerikaanse  maatschappijen vliegt met Emirates, verliest  vermoedelijk zijn  hart en gaat meer vliegen met deze maatschappij.

Ofschoon thuisbasis Dubai even in   een gevoelige depressie verkeert, gaat de bloei  en groei  van Emirates onvervaard door.

Hierbij   spelen de volgende factoren een rol:

01.  De service is goed  , het interieur van de vliegtuigen  overtuigend en de prijzen zijn vaak  concurrerend. Ik kocht een full fare C-klasse retour  Istanbul-  Dubai- Colombo- Singapore   voor  1700   euro, alle toeslagen en belastingen inbegrepen

02.  Y-klasse  passsagiers mogen 30 kilo  inchecken

03.  alle  C-  and F klasse passagiers  worden per limousine door het gehele land  gratis afgehaald en gebracht op een aantal bestemmingen, waaronder   Dubai  en Singapore.

04.  de faciliteiten op de thuishaven  Dubai zijn   superbe: in een  lounge   zo groot als een klein dorp bestaat voor C- en F-klasse passagiers  gelegenheid, uitgebreid te ontbijten, te lunchen en te dineren. De keuze is overweldigend.

05.  vanuit het visumloze  Dubai kan men alle  richtingen  uitvliegen: non-stop of met een stop  naar bestemmingen in de USA,  Europa, Azie  en Australie.

06.  een frequent flyer programma  met  royale en soepele beloningen

Het doorslaand succes is voor een deel gebaseerd op  relatief lage salarissen, zeer lage of geen belastingen  en lage brandstofkosten.

Te verwachten valt, dat binnen korte tijd Dubai zal uitgroeien tot  een van  de grootste luchthavens ter wereld.

Hugo van Reijen

6 REACTIES

  1. In 1988 publiceerde ik ‘Atlanta Airport voorbeeld Schiphol’? In 1989 ‘Schiphol luchthaven nr. 1’. Onze nationale luchthaven heeft helaas Atlanta Airport niét als voorbeeld genomen. Dubai wél o.a. door overname van het parallelle banenstelsel, zij het met slechts 2 banen, binnenkort 5 banen. 20 jaar geleden was Dubai nog een zandbak. Reeds in 2007 passeerde Dubai Schiphol met vracht (1.668.506 ton, Schiphol 1.651.383). In 2009 ook al bijna met 41 miljoen passagiers, nog maar 3 miljoen minder dan Schiphol. Dubai heeft als doel een capaciteit van meer dan 160 miljoen passagiers in 2020 en is dan verreweg de drukste internationale luchthaven ter wereld. Onmogelijk?

    Drs. J. Poot sr.
    http://schipholwanbeleid.nl/

  2. Op de luchthaven Dubai kun je nergens naar buiten. Geen frisse lucht dus. Dat is een minpuntje. Het stikt er van de burka’s. Gratis internet op diverse plaatsen, er zijn zelfs stopcontacten (Amerikaans model) om je laptop op te laden. Verder zijn er volop winkeltjes en restaurants.

    De service aan boord is goed, meestal heb je een lcd-schermpje voor je waarop je spelletjes kunt spelen, films kunt kijken en muziek kunt luisteren. In de stoel voor je zit vaak een stopcontact (Amerikaans model) zodat je je laptop blijvend van stroom kunt voorzien. De beenruimte was in ieder vliegtuig waar ik in zat ruim.

    Aan de 30kg toegestane bagage heb je niets als je daarna verder moet vliegen met maximaal 20kg bagage. Of je moet daarvoor bijbetalen.

    Voor mensen die een tussenlanding prefereren is Emirates een prima keuze.

    hugo van reijen [3] reageerde op deze reactie.

  3. @hugo van reijen [3]:

    Toen ik op dubai op mijn volgende vlucht moest wachten ben ik gewoon naar het strand gegaan voor 3 uurtjes.. De taxi kost daar namelijk ook bijna niets…

  4. @Nico de Geit [5]:
    Dat is een interessant punt. Deze pijl geeft niet alleen de richting aan, maar ook de afstand tot Mekka.
    De pijl is voor hen die onderweg contact met Allah wensen te entameren van belang, omdat gebeden dient te worden in de richting van Mekka.
    Dezelfde pijl valt in Azie en in Afrika eveneens te vinden in veel hotelkamers, waar de pijl doorgaans op de vloer staat.
    Op de luchthaven van Dubai kan men zich een kompas aanschaffen dat de betreffende richting feilloos aangeeft: een must voor hen die er zeker van willen zijn, dat steeds de juiste richting aangehouden wordt bij het bidden.
    Hugo van Reijen

Comments are closed.