We hebben al eerder “voorspeld” dat u in de toekomst geen betaling meer zult krijgen van uw werkgever, maar dat de staat zal bepalen welke toelage u krijgt en die dan aan u schenken. Dat leek tot nu toe nog heel ver weg. Maar nu is er officieel een eerste proefballon opgelaten.

Wel in de EU provincie Engeland, maar wees ervan overtuigd dat de ministers van financiën in de andere EU-provincies, zoals Nederland en België,  al geil zitten te kijken hoe zij dat zelf kunnen verwezenlijken.

CNBC ( Commercial Neutral Broadcasting Company.) rapporteert dat de belastingdienst in Engeland voorstelt om alle salarissen te gaan uitbetalen via de staat.

“he UK’s tax collection agency is putting forth a proposal that all employers send employee paychecks to the government, after which the government would deduct what it deems as the appropriate tax and pay the employees by bank transfer.”

Op die manier weten ze dan dat ze de juiste bedragen aan belasting binnenhalen.
Uiteraard is dat om de “eerlijkheid” en om “de werkgevers veel werk te besparen. Die hoeven alleen maar het volle “loon” aan de overheid over te maken en de staat zal dan de uitkeringen doen.

Het slappe verweer van een werkgeversclub, Insitute of Directors (IoD) bevestigt dat de staat de eerste slag al gewonnen heeft:

“This document contains a lot of good ideas. But the idea that HMRC should be trusted with the gross pay of employees is not one of them,” Richard Baron, Head of Taxation at the IoD, said in the release.”

Als je dan ook nog berichten ziet als:

— EU overweegt MEER nieuwe hulp aan Griekenland omdat zet met de reeds ontvangen miljarden niet schijnen te redden,  en

—Frankrijk, Spanje en Griekenland (onder andere)  pleiten op de UN vergadering voor het invoeren van een wereldtax. ( Al in concurrentie met een EU-tax?),  en

—meer dergelijke berichten, ….

…..dan vraag je je af of je frustratie het nog kan opbrengen naar de troonrede te luisteren of te lezen.

Het wordt hoog tijd dat mensen die nog kunnen nadenken en die hun persoonlijke vrijheid nog waarderen, meer gaan samenwerken om zich te verzetten tegen deze voortgaande slavernij.
De Vrijspreker wil graag uw ideeën en voorstellen daarvoor publiceren.

13 REACTIES

 1. Mevrouw Amsberg, haar kakkineuze gebrabbel en potsierlijke lakeien (wat voor hoedje hebben zij vandaag op hun lelijke tronie?) kunnen mij eerlijk gezegd “aan mijn reet roesten”.

  De bevolking wil blijkbaar slavernij, dus geef ze slavernij. Vrijheid is dan mogen kiezen tussen bruinbrood en witbrood.

  Ideeën? Eerst zullen de liefhebbers van echte vrijheid hun onderlinge geschillen opzij moeten zetten. De verdeel-en-heers politiek werkt tot nu toe goed.

 2. Ik en Devidas hadden wel wat leuke ideen.
  Vrijspreker als Centraal hub, iedere schrijver een eigen blog die links naar vrijspreker, en zoveel mogelijk sites aandoen .
  En spam in de comments van de bekende media als geenstijl, spitsnieuws en youtube.
  Allen al geenstijl leverde mij na 3 comments al 600 views op.

  Stretegie van aan de man brengen van Libertarisme noem ik , webben spinnen.
  Grot net uitspannen op het internet en zorgen dat vliegen er makelijk in verstrengeld raken.

 3. Deze werkwijze maakt het voor de overheid mogelijk om bijvoorbeeld een salarisstijgingsbelasting in te voeren.
  Een eventuele salarisstijging wordt dan pas een maand later in het netto bedrag zichtbaar.
  Simpel en heel “redelijk”.

  Indi

 4. Het gevaar zit hem binnenin en komt niet van buitenaf.We zitten vast in een web,wat alles strakker aantrekt.Het communisme is ook wel een mooie manier om een crisis tegen te gaan.Zolang zij maar de controle erover houden.Zondebokken genoeg die je aan kan wijzen voor dit alles.

 5. Na het lezen van dit nieuwsbericht weet ik niet of ik moet lachen of huilen. Ongelofelijk dat dit überhaupt een optie is én dat sommige mensen het zelfs een ‘goed idee vinden’.

  @Hoc Voluerunt:
  Ik lees met veel plezier je artikelen! Ga zo door. 🙂

 6. Wat een fantastisch bericht. Eindelijk worden ondernemers geheel ontzorgt en hoeven ze niet meer na te denken over de afdracht van hun werknemers. De belastingDIENST doet dit voor de werkgever. Niet gratis natuurlijk, want er moeten ambtenaren aan het werk worden gehouden. Ondernemer, werk je de pleuris maar en stuur ons JOUW geld, dan bepalen WIJ wel hoeveel je er van mag houden. Hoe gek wil je het hebben? En werkgevers staan aan de kant en knikken braaf…. Gatverdamme wat een samenleving is dit. … Is het Rome voor de val?…
  De laatste stuiptrekkingen van een verziekt wereldwijd systeem?
  Wat een wereld…

 7. Welke andere “goede ideeen” kunnen er dan wel in dit voorstel staan? Ik kan me geen niet-ambtenaar voorstellen die dit prima vind.

  Dus 1 of andere kerel van de belastingdienst gaat bepalen wat voor mij een eerlijk bedrag is om af te staan? Allemachtig… we gaan echt richting de afgrond!

  @HOC VOLUERUNT

  Ik denk dat dit inderdaad een van de strategieën moet zijn. Er hoeven er maar een paar te zijn die de logica van je argumenten inzien en bij wie er interesse wordt gewekt om artikelen op vrijspreker of zelfs boeken als ‘atlas shrugged’ te gaan lezen. Ik ga heel voorzichtig weer proberen om reacties te plaatsen op nujij.nl. De kunst hiervan is voor mij echter om niet vol irritatie te raken.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Jerom [7]:
  “Ik ga heel voorzichtig weer proberen om reacties te plaatsen op nujij.nl ”

  Prima idee.
  Maar probeer het zo te doen dat je elke reactie weer doorverwijst naar de Vrijspreker.
  Dat geeft dan het hoogste rendement.

 9. Eerlijk gezegd begrijp ik het probleem niet zo.

  Is het vandaag de dag zo dat je als werknemer je brutoloon volledig uitgekeerd krijgt van je baas en dat je zelf mag kiezen aan welke overheidsprojecten je geld donneert en hoeveel? Of is het vandaag zo dat je werkgever onder bedreiging met geweld een deel van wat jij geacht wordt (eveneens onvrijwillig) af te staan alvast van je loon af te houden en dit rechtstreeks aan de roverheid over te maken (waarna nog een eindafrekening volgt, mocht je per ongeluk niet het juiste bedrag hebben betaald … volgens HUN regels wel te verstaan)?
  Wat maakt het dan een verschil voor het slachtoffer of volgens de wet gemaakt door de geweldenaar zijn baas 100% overmaakt aan de geweldenaar die dan een stukje aan het slachtoffer overmaakt, dan wel of de werkgever datzelfde deeltje aan het slachtoffer overmaakt en het saldo aan de roverheid afstaat namens het slachtoffer?
  Het is immers niet zo dat je nu wel enige controle hebt over of je wordt afgeperst en hoeveel.

  Laat er geen misverstand over bestaan: ik ben falikant tegen belastingen maar als ze dan toch bestaan, zal de administratieve formaliteit volgens de welke ze geind worden me eerlijk gezegd een worst wezen. Alsof een beul me vraagt of ik een vookeur heb voor welke knieschijf ie met een hamer gaat verbrijzelen…

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 10. Heb er gisteren nog eens over zitten piekeren en zat met een vraag.

  Wie zou er stoppen met werken( ontslagen worden) als dit doorgevoerd gaat worden.

  Zodra dit zal gebeuren ga ik john galt en vreet de belasting centen aan en stop met werken.
  Hoop dat iedereen dit dan gaat doen.
  Noem het een betaalde staking, noem het een john Galt doen..
  Maar productief ga ik niet meer zijn, enkel genoeg om mijn eigen gezin te onderhouden,wat ik ook zwart zal doen.

 11. @Scrutinizer [9]:
  “Wat maakt het dan een verschil voor het slachtoffer of volgens de wet gemaakt door de geweldenaar zijn baas 100% overmaakt aan de geweldenaar die dan een stukje aan het slachtoffer overmaak,……..”

  In allereerste stadium zal uit het rekensommetje voor de werknemer wel hetzelfde bedrag rollen. Dus het zal de werknemer een biet zijn.

  Echter de macht van de geweldenaar wordt weer groter. De werknemer zal zich steeds meer afhankelijk van de geweldenaar voelen en hem gaan prijzen.
  Want nu moet hij aan die geweldenaar “betalen” en in het voorstel “krijgt” hij geld van die geweldenaar. Hij zij geprezen!

  Ook wordt het gemakkelijker om te bepalen hoeveel een werknemer uitbetaald krijgt.
  De beheersing van de geldstromen komt weer meer in handen van de staat.
  De macht van de staat wordt weer vergroot.

  De band werkgever/werknemer wordt kleiner en het wegwerken van geld voordat je er belasting over betaalt wordt zelfs onmogelijk.

 12. Ik heb nóg een beter idee: àlle facturen betaalbaar langs de staat!

  Betaal nooit meer iets rechtstreeks aan een winkel, loodgieter, school, garagist, dokter of wat of wie dan ook.

  Betaal via een staatsrekening waarbij de staat automatisch BTW, bedrijfsbelasting, personenbelasting, taks, accijns en sociale zekerheid afhoudt om de luttele restanten dan aan de arme ondernemer over te maken.

  Eenvoudig, maar geniaal, toch?

Comments are closed.