Wouter Bos heeft zojuist een baan bij KPMG gekregen die hem volgens het FD ca 5 ton per jaar oplevert.

Nu ben ik erg van de vrije markt en iedereen mag/moet krijgen wat hem toekomt.

Echter het meewarige vraagje mbt de Balkenende norm komt natuurlijk wel even op:

Hoe kan het dat een politicus zo ver afwijkt van een zelf opgelegde norm van 181.000? En wat had Wouter ook al weer te melden over die bankiers bonussen?Was Bos ook niet tegen het enorme graaien van de bankiers?

En waren het niet de politici die deze norm, overal op wilden leggen in het bijzonder bij de door hen?? geredde banken?

Wat ik nu dan toch graag beantwoord zou willen zien is het volgend:

Wanneer politici (al of niet vrijwillig) opstappen uit de politieke arena, vinden zij het heel normaal dat vanwege hun diensten voor het land, zij nog veel langer recht hebben dan een normaal mens op een riante uitkering. Want het politiek vak is zo zwaar?

Nu vanwege dat zware politieke verleden, Bos 2,5 keer de eigen norm gaat verdienen, zou het dan niet redelijk voor Wouter zijn dat je dat meerdere, zeg maar die enorme bonus boven de Balkenende norm, afdraagt aan het vaderland dat er voor zorgde dat jij überhaupt die Balkenende norm kon ‘verdienen’?.

15 REACTIES

 1. Socialisten zijn geobsedeerd door geld. Ze geven het niet toe en omringen hun hebzucht vooral met menslievend klinkende leuzen.
  Hun obsessie met geld is er niet minder om: de hele leer draait om geld. Geld dat anderen wisten te verdienen vooral. En als er voor henzelf vette bonussen in het verschiet liggen, happen ze snel. Van dat aas hadden ze hun hele leven al gedroomd.

 2. Allereerst: ik heb nog nooit op de pvda of enige andere linkse par-
  tij gestemd en ben al helemaaaaal geen bos-fan en vind dat hij mbt de bankencrisis er een enorme rotzooi van geschopt heeft,
  maar: hij blijft in ieder geval z’n wachtgeldtijd niet uitzitten.
  Hoewel ik bang ben *en bij dat idee word ik niet vrolijker* dat hij toch tzt Wellink zal opvolgen (omdat hij de bankencrisis zo goed heeft opgelost – dan wel bij Shell heeft gewerkt?)

  Vervolgens heb ik nooit ergens gehoord of gelezen dat de zgn.
  Balkenende-norm voor het private bedrijfsleven zou moeten gelden.
  Ik dacht dat dit slechts gold voor de overheid en de daaraan gerelateerde “bedrijven”, als bijv. wbv, de zgn. geprivatiseerde
  doch slechts verzelfstandigde bedrijven, als het loodswezen, etc.

  Overigens is KPMG ook maar een bedrijf dat een groot deel van
  z’n opdrachten van de overheid bekomt, net zoals ernest & young

  alle overheidsopdrachten krijgt waarbij dingen onder het tapijt
  moeten worden geveegd.

  Reteip [5] reageerde op deze reactie.

 3. Jeetje Overnight, het is meer zeiken om het zeiken hè? Heb je eens een oud-politicus die zichzelf nuttig gaat maken bij een bedrijf in plaats van een overheid, wordt er gezeken over een Balkenendenorm die in het begin al niet voor deze sector gegolden zou hebben.
  Daarnaast wordt gesproken over “circa 5 ton” terwijl er expliciet staat dat Bos vier ton zal gaan verdienen.

  @Maserati Teun [2]: complete flauwekul, wachtgeld wordt afgebouwd op basis van inkomen.

  Maserati Teun [6] reageerde op deze reactie.

 4. @RPG [3]: Vervolgens heb ik nooit ergens gehoord of gelezen dat de zgn.
  Balkenende-norm voor het private bedrijfsleven zou moeten gelden.

  Tsja, daar heb je gelijk in maar het blijft natuurlijk maximaal hypocriet. Het geld verbrassen van een heel land, preken dat men niet meer mag verdienen dan bak ellende, en zodra hij de politiek uit is op zoek gaan naar het grote geld. Ik heb bos altijd al een akelig mannetje gevonden, dit bevestigt het maar weer eens.

  Vast naar zijn grote voorbeeld: Wim Cock (want het blijft een lul)

 5. Ik zie het bij alle socialisten (linksdenkende) van hoog tot laag die doen allemaal precies het zelfde. Zoveel mogelijk mee profiteren van de gemeenschap, maar zelf zo weinig mogelijk geven aan de gemeenschap.
  Het zijn echte profiteurs die koste wat het kost en met veel elleboog werk en corruptie zo veel mogelijk van het gemeenschapsgeld zich zelf toe eigenen, dit doen zo ook in het bedrijfsleven, maar dan is het gemeenschapsgeld het bedrijfskapitaal. Hun eigen ego vinden ze belangrijker dan hun medemens. Door de jaren heen is onze maatschappij totaal verloederd door deze linksdenkende medemens.

 6. Ach, het blijft komisch dat dit soort types vaak veel stemmen hebben gekregen en krijgen van zovele Nederlanders.

  Dit is slechts het zoveelste bewijs dat democratie zoals wij dat kennen een volstrekte mislukking is. En dat mensen die zich socialist noemen doorgaans simpelweg carriere gerichte “zakenmensen” zijn. “Zakenmensen” die volksverlakkerij als handelsmerk hebben.

 7. Overheidsadviesbureau KPMG is een subsidiespons pur sang. Het zou wel héél vreemd zijn als Bos in het normale bedrijfsleven was gaan werken. Daar is hij van geen enkele waarde.

  Bos volgt keurig in de voetsporen van Wim Kok/Gerrit Zalm (banken), Eelco Brinkman (bouwbedrijven), Marcel van Dam/Koos Postuma/Paul Rosenmöller (media) eva salonsocialisten/corporatisten.

  De rest van NL moet nu bezuinigen. Anders kunnen we ons de waardevolle bijdrage (-40 miljard meneer Bos!) van dit soort hoogstaande mensen niet meer veroorloven.

  ===
  De brambulance komt er aan! Lekker goedkoop! (politie-agent, brandweerman en ambulancebroeder in 1 voertuig)
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/7769803/__Hulpdiensten_in_n_voertuig__.html?p=17,1

 8. @Maserati Teun [6]:

  Ik hoop voor je dat het gespeelde verontwaardiging is…

  @Slappe Zuigvis [10]:

  Een collectieve zelfs.

  Het was geen vraag óf hij terugkwam in het bedrijfsleven, maar wanneer. En ja, hij heeft gekoezen voor z’n gezin. Meer geld in het laadje, want de overheid maakt alles duur en dat weet hij als geen ander.

 9. De officiele spelling is
  balkenendenorm, dus geen hoofdletter en een woord,
  hugo van reijen

Comments are closed.