De crisis is voorbij.” Dat waren de treurige woorden van beroepsdraaier Zapatero deze week. Een week waarin Ierland dieper in de stront zakte en steeds meer Europese landen enkel nog hun rommelleningen kwijt kunnen aan de Frankfurtse valsemunters van de ECB. De crisis moet nog beginnen.

We leven momenteel van veiling naar veiling, als een bijstandsmoeder die van uitkering naar uitkering leeft. Als niets minder dan een junk. De mainstreammedia, die rond moeten komen van belastinggeld of sponsorgeld van bankdieten en andere corporatisten, doen ondertussen net alsof er niets aan de hand is.

Ik krijg steeds meer het gevoel alsof ik in twee werelden tegelijk leef. De vrije, eerlijke wereld waarin moraal, feiten en juiste gevolgtrekkingen overheersen, waarin kanalen als Zerohedge.com, Max Keiser, Michael Maloney, Gerald Celente en natuurlijk Vrijspreker.nl me scherp houden. En die andere wereld. De Orwelliaanse Matrix waar het gros van de mensen in ronddwaalt, niet wetend wat ze overkomt. Als ratten in de val. Een wereld waarin ministeries van Waarheden en luie journalisten de goegemeente bewust een rad voor de ogen draaien. Een wereld waarin de onjuiste theorie van Keynes op zijn laatste benen loopt.

Het zal falen. Alles wat centrale banken, politici en de pratende hoofden op televisie ook zullen uitkramen en proberen, het zal falen. Net als tientallen andere fiat geldsystemen zullen de euro en dollar hard onderuit gaan. Zelfs de Zwitserse centrale bank is niet meer wat ze geweest is. Om werkloosheid te drukken en deflatie te voorkomen, zullen alle centrale banken in waanzin blijven printen, hetgeen de prijs van goud en zilver net zo lang zal opdrijven totdat een omslagpunt wordt bereikt en de vraag naar papiergeld instort. Welkom, hyperinflatie. Weimar leert ons dat hyperinflatie wordt voorafgegaan door deflatie. Daarna zal er een periode van onzekerheid en chaos zijn. Het zal allerminst gezellig worden. Overheden zullen proberen nieuwe valuta af te dwingen, maar in deze tijd van digitale vrijheid, zal de burgerlijke ongehoorzaamheid leiden tot vrije initiatieven. Prijzen zullen volatiel zijn.

De crisis moet nog beginnen. Het enige advies dat ik je kan geven, is dat je jezelf en je geliefden moet voorbereiden op het snelle en onvermijdelijke.
Bewaar je geld buiten Nederland en spreid het over verschillende valuta waaronder goud en zilver.
Voedsel, een wapen en een goede conditie kunnen ook geen kwaad. Probeer schuldenvrij te zijn, je weet nooit in welke valuta en met welke eisen de heersers je dwingen je schuld af te betalen. Ontmoet gelijkgestemden om elkaar scherp en positief te houden. Stop met het volgen van de mainstreammedia, anders dan eens per week om te kijken wat de laatste leugens en halve waarheden zijn. En blijven lachen natuurlijk, het moet wel leuk blijven.

32 REACTIES

 1. Sombere visie maar ik denk wel dat je op het juiste spoor zit. Als de pleuris uitbreekt, kun je maar beter niet in de steden zitten. Gewapende boeven (waaronder bonnenschrijvers) zullen de nieuwe ‘warlords’ zijn. Denk Mexico.

  Volgens verhalen die ik ooit las ging het Romeinse Rijk ten onder, mede dankzij schulden en massa-immigratie. Dat lijkt veel op hoe het nu is. Het RR verdween ook niet van de ene dag op de andere.

  Ondertussen maken de gehypnotiseerde ‘proles’ zich druk om welk B-sterretje er vanavond op tv in de Ruk-factor zal jureren of niet. Je kan in die tijd beter leren schieten of Mixed Martial Arts beoefenen. Of je geld goed beleggen…
  Zacharias [4] reageerde op deze reactie.

 2. En ik kan het niet helpen… Mij komt steeds de vraag voor ogen… Met welk doel? Heel zwartgallig gedacht…. we leven met teveel mensen op deze wereld. Minstens twee derde zou defintief moeten stoppen met co2 uit te stoten. Zou er een complot gaande zijn om een wereldwijd georkestreerde massavernietiging op gang te brengen? Enge gedachte, te groot om waar te zijn, en toch….

 3. Elke straatsteen is een object dat door de bank genomen waardevol is … Het is hard … gebakken met warme lucht én staat borg voor boekhoudkundig geregistreerde tegenwaarde voor de schuld …

  Herwaardering van elke straatsteen leidt onmiddellijk tot een sanering van “de bank”.

  Nou zijn ze toevallig bij ons in de straat de straat aanhet herbeleggen én het wordt een waar kunstwerk met wel 4 kleuren steen. Signaalkleuren die te verstaan zijn voor wie daar interesse in heeft. Tja, het geeft te denken als deze stenen zomaar voor het oprapen liggen als bonkjes goud.

  Laten wij het niet zover komen dat wij die straatstenen een andere functie geven dan waar zij qualitate qua voor zijn bedoeld: “de zekerheid dat je er overheen kan rijden met divers vervoermiddel”

  toY

 4. Ik heb het boek “The Modern Survival Manual: Surviving the Economic Collapse” ook gelezen en ook gemailed met de auteur, FERFAL. Klik hier voor zijn blog: http://ferfal.blogspot.com/ Ik heb zelfs dezelfde operatie ondergaan 🙂 Klinkt eng is het niet. Mijn ogen zijn nu voorzien van ingebouwde contactlezen onder mijn hoornvlies. Met een bijziendheid van min13 was dit een heel goede investering.

  Zijn filosofie van zelfredzaamheid gaat er vanuit dat het beste wat je voor jezelf kunt doen is je eigen lichaam (en geest) ‘upgraden’. Laat die dingen waar je al jaren me loopt fixen ook al is het misschien pijnlijk of eng. Met de jaren worden alle medische ingrepen enorm veel duurder. Dingen als een erge bijziendheid of een manke poot, slecht gebit en bedenk het maar maken je enorm kwetsbaar. Niet alleen ben je fysiek zwakker (of oog je zwakker in geval van een jampot-bril), maar ook moet je er niet aan denken dat je zometeen die ingreep niet kan betalen. Wat dan? Nu is de ingreep nog te wel betalen of wordt hij wellicht gedekt door je zorgverzekeraar. Eén ding is zeker: Medische handelingen worden uiteindelijk steeds duurder.

  Naar het platteland trekken is inderdaad NIET verstandig tenzij in een dorpje omringd door meerdere mensen. Maar dan nog loont het om je IN de gemeenschap te werken en niet als een typisch stadmens niet te weten wie je buren zijn. De ergste dingen in Argentinië gebeurden na de currency crash op het platteland. Het is onmogelijk om altijd waaks te zijn. Daar hadden de berovers soms wel een weekend lang mensen gemarteld om er zeker van te zijn dat ze alle waardevolle spullen te pakken kregen. Niemand die het zag of hoorde.

  Een ander groot misverstand is dat je landbouwgrond moet gaan kopen. Niet alleen weet je als stadsbewoner vaak niet goed hoe planten te groeien maar vooral de BELASTINGEN op de grond en de oogst deden in Argentinië enorm veel boeren de das om. Weinig opbrengsten en steeds hogere belastingen.

  Argentinië was de leverancier van vlees, groeten en fruit voor Zuid- en Midden Amerika. Na de crisis konden ze hun eigen bevolking niet meer voeden. Kinderen zaten in de klas te slapen van de honger. Iets dat heel het land schokte was een tv-interview met kinderen waarna gevraagd werd wat ze willen worden later. Eén kind begon te huilen dat ze zo’n honger had dat het niet uitmaakt als ze maar eten kon kopen. Pas toen zag de journalist eens goed naar het kind en alle anderen. Ondervoed en doodmoe van de honger en uitputting. Kleine zombies waren het geworden…

  Zacharias [8] reageerde op deze reactie.
  NM156 [26] reageerde op deze reactie.

 5. @pcrs [2]:
  Zo denken ook een hoop libertariërs voorbij het collectivistische denken te zijn, maar kijken zij nog steeds door een collectivistische bril.
  Er komt geen apocalyps. Alles blijft bij hetzelfde. De gebouwen zullen blijven staan.
  Er is geen mad max beyond the thunderdome.

  De revolutie zal alleen in het hoofd gaan ontspringen!

  Dit artikel lijdt ook aan scaremongering. Het is een collectivistisch propagandamiddel waar men maar al te graag weer in tuint als een lichamelijk gestopte roker die geestelijk nog rookt..
  Zacharias [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Zacharias [8]:

  Ga jij ervan uit dat de schuldencrisis vredig wordt opgelost? Dat is dan niets meer dan jouw propaganda.

  Wie zegt dat? waar zeg ik dat?
  Ik zie geen tanks door de straten rollen, maar ook vredig zal het niet gaan.
  Maar wat is de definitie van vredig?
  In mijn ogen is het nooit vredig geweest. Hoeveel procent niet vredig moet het dan worden vergeleken met nu niet vredig?
  Wat zijn de definities?
  Wat verandert er?

  Misschien moet ik iets duidelijker communiceren dat ik bijvoorbeeld deze zin bedoel:

  Bewaar je geld buiten Nederland en spreid het over verschillende valuta waaronder goud en zilver. Voedsel, een wapen en een goede conditie kunnen ook geen kwaad.

  Dit is angst aanwakkeren en niet gerelateerd aan realiteit.
  Angst aanwakkeren heeft alles te maken met collectivisme en is een stuk taalgebruik/ gereedschap van de meesters om de slaven eronder te houden.
  Propaganda wordt immers altijd in de vorm gegoten van het “iets moeten doen en/of laten”.
  Realiteitsbesef is niets anders dan het reageren op realiteit en dus waar een mens op zou kunnen reageren.
  Dat is dan meer in de vorm van Adverteren.
  Men wordt iets verkocht.
  Ben ik zo wat duidelijker in mijn observatie?
  Zacharias [10] reageerde op deze reactie.
  Kanoekel [21] reageerde op deze reactie.

 7. @Liberty 5-3000 [9]:

  We kunnen de definitie van ‘vredig’ gaan vaststellen. Maar ik zou liever concreet van jou horen hoe jij het dan ziet verlopen. Wat er gebeurt met het monetaire systeem. Hoe en of we de schulden gaan terugbetalen. Ik verwacht chaos, zoals nu al zichtbaar is in Griekenland.

  Mensen adviseren hun geld buiten Nederland te houden, lijkt mij niet meer dan verstandig. En dit is zeker gekoppeld aan de realiteit. De realiteit leert ons immers dat je geld hier zwaar wordt belast en de overheid niet haar best doet de koopkracht van de euro in stand te houden. Vandaar ook mijn advies je geld onder meer in goud en zilver aan te houden.

  Kijkend naar de realiteit in Argentinië was het verstandig om fit te zijn en een wapen en voedsel te hebben. Ditzelfde gold voor meerdere andere situaties. Wellicht zal het niet nodig blijken te zijn, maar dan nog is het een kleine investering.

  Sorry, maar ik zie niet in waar ik de realiteit uit het oog heb verloren.

  Liberty 5-3000 [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Zacharias [10]:
  Het is de vorm, niet de inhoud van het argument.

  1. Het verleden heeft uitgewezen dat het bezit van goud en zilver een voordeel kan geven bij mensen in crisistijd.

  2. Bewaar je geld buiten Nederland en spreid het over verschillende valuta waaronder goud en zilver.

  1 = adverteren, vrije keuze, prikkelend
  2 = propaganda, dwingend, definitief

  Kleine nuance, hele grote implicaties.
  Maar laten we hier vooral geen zout op slakken leggen.. Het artikel is in essentie waardevol.

 9. Genoeg over de vorm already. Terug naar de inhoud.

  Het is niet meer dan logisch wanneer er bezuinigd wordt op politie en recherche dat zij taken zullen laten vallen. Is het dan niemand opgevallen dat de private security booming business is? Nu betreft het vooral bedrijven en grotere organisaties. Het zou me niks verbazen als het zometeen ook particulieren of woonwijken zijn die dat soort diensten inschakelen. Een vriend van me heeft een installatiebedrijf en hij is zich gaan toeleggen op beveiliging voor particulieren. Zijn zaken gaan uitstekend en binnenkort neemt hij zelfs een ander bedrijf over.

  Niemand heeft het hier over “Mad Max” achtige omstandigheden. Dat is juist één van de argumenten die mensen gebruiken om niet na te hoeven denken: Maak de tegenstander belachelijk.

  Wél hebben we het over delen van steden die niet meer ondersteund worden door de politie Zie ook: NOS: Politie Brussel Durft Wijken Niet in: http://nos.nl/artikel/135539-hardere-aanpak-criminelen-brussel.html Criminaliteit is on the move.

  Onlangs nog werden bewoners van een middelgrote stad door de burgemeester geadviseerd niet meer via een bepaalde route te fietsen. Er waren meerdere personen het ziekenhuis in geslagen en beroofd. Schandalig? Zeker. Ik kan u wel vertellen dat het verstandig is een oplettend burger te zijn en niet een “nobody” in uw eigen wijk. Samen staat u sterker en ziet u meer.

  Overigens is het bezit van een zakmes in NL toegestaan. Maak daar gebruik van. Ik heb onlangs slechts mijn zakmes hoeven tonen om een idioot met zakmes tot zinnen te brengen. Ik heb dan ook een El Hombre. Als het kan vermijd ik gevaarlijke situaties. Maar dat lukt niet altijd. Dan ben je blij dat je niet met lege handen staat: http://www.rushusa.com/html/cutlery-products/coldsteel.html

  Over het goud: Waarom zou u niet u risico spreiden? Het is een heel gebruikelijke strategie van professioneel zaken doen. Zoekt u eens naar de Permanente Portfolio: http://www.marcdemesel.be/2009/06/rendementen-europese-permanente.html
  peter [30] reageerde op deze reactie.

 10. @Robert [13]:

  De pleuris zal in het ene land groter zijn dan in het andere land, ook al is er enorme positieve correlatie.

  Sommige landen zijn er mijns inziens slechter aan toe dan andere. Met name Europa, als gevolg van haar uit de hand gelopen verzorgingsstaat en de onhoudbaarheid van haar op schuld gebaseerde sociaaldemocratie, zal problemen krijgen.

  In dat geval kan het handig zijn in het buitenland rekeningen te hebben met geld. Zorg ervoor dat je flexibel bent en dat je in andere landen over je geld kan beschikken. Kies voor landen waar eigendomsrechten en privacy (meer) worden geborgd. Met name geldt dit voor eilanden. Zet er een bedrijf of trust tussen.

 11. Als de pleuris uitbreekt dan is er niets meer te redden; goud, zilver, rekening in het buitenland, hamsteren van voedsel, waterzuiveringsinstallatie of wat al niet meer, niets zal een mens kunnen redden. Misschien een redding voor even, maar dan houdt het ook op. Als de wereld eenmaal in brand staat dan zal iedereen over iedereen heen buitelen en zullen we allen vogelvrij worden verklaart.
  Als het dunne ijs waarop we nu lopen het werkelijk gaat begeven dan pak je maar in, men zal de dood meer liefhebben dan het leven. Ik persoonlijk denk dat veel mensen er voor zullen kiezen om vrijwillig eruit te stappen, in een wereld waarin niemand nog gezond en vol kan leven zal de dood de enige uitweg zijn. Gelovig of niet, ik denk dat bidden in de toekomst één van de grootste bezigheden zal worden van de mens.
  Ik denk als we werkelijk zouden weten waar we ons nu met z’n allen zouden bevinden, dan zou men al gisteren het tijdige met het eeuwige hebben verruild.

  Het meest verrotte moet nog komen en dan druk ik me nogal voorzichtig uit.
  peter [30] reageerde op deze reactie.

 12. @John [14]:

  Leuk idee, gelukkig heeft kan je ook het internet gebruiken om aan die informatie te komen. Doe gewoon een willekeurige zoekactie op “de jager + herstel” en je lacht/huilt je dubbel.

 13. Uiteindelijk volgt op iedere heftige en onnatuurlijke actie eenzelfde reactie. Kijk naar de afgelopen 15 jaar en zie hoe overheden en banken de wereld buitenproportioneel hebben opgeblazen en economieën in disbalans hebben gebracht. Te veel van alles op het verkeerde moment en te veel in te korte tijd. Wat men in 15 jaar heeft gepresteerd had feitelijk uitgesmeerd kunnen worden over 40 of 50 jaren en had een meer stabiele wereld gecreëerd dan nu het geval is. Zie de afgelopen hosanna periode, leg er een spiegel naast en men zal het tegenovergestelde krijgen te zien in de komende 15 jaar. Een nucleaire afroming lijkt me dan ook niet helemaal onwaarschijnlijk.

  Maar voor het zover is zal de elite proberen hun mooi leventjes te redden en dat ten koste van de gemiddelde burger. Eerst kleedde men ons om ons daarna totaal tot op het bot te strippen en pas dan zullen ook de heren en dame van de elitaire vooraanstaanden aan de beurt zijn om te worden geript ten behoeve van een nog hogere orde.

 14. Het advies dat ik mensen kan geven is om niet langer als dwazen met de neus omhoog te lopen of je te verbeelden dat je het helemaal op één of andere manier helemaal hebt gemaakt. Relativeren en afstand nemen van alles wat ons onnatuurlijke verplichtingen oplegt en ons doet geloven dat we moeten leven voor bezittingen, maar er met het gezinnetje, familie of vrienden het beste van maken. Het meest simpele, bijv. een bakkie samen doen of een warme arm om de schouder of thuis een cozy samenzijn hebben, de kans is groot dat men in de toekomst daar alleen nog van zal kunnen dromen.

 15. @Liberty 5-3000 [9]:

  Ik zie geen tanks door de straten rollen, maar ook vredig zal het niet gaan.
  Maar wat is de definitie van vredig?
  In mijn ogen is het nooit vredig geweest. Hoeveel procent niet vredig moet het dan worden vergeleken met nu niet vredig?
  Wat zijn de definities?
  Wat verandert er?

  Ik heb ong. een jaar of drie geleden al artikelen gepost in nl.politiek , waarin ik mijn verbazing uitsprak over het feit dat defensie zoveel Predators ( onbemande vliegtuigen ) op voorraad had.
  Het waren er toen een stuk of 65 en ze waren dus duidelijk niet voor inzet in Irak en Afghanistan.

  En toen poste ik ook al commentaren van defensie medewerkers die spraken over ” controleren van geschoonde stadsgebieden ” , en dat in samenhang met verschillende interviews gehouden met ene Bernard Welten ( samenvoeging politie en leger )was de conclusie : hier is iets gaande.

  Ik zou maar eens rustig gaan nalezen wat dat schorem van defensie zoal in de aanbieding heeft voor ” domestic use “.

 16. “Bewaar je geld buiten Nederland” vind ik niet zo’n goed advies. Of treed de crisis alleen binnen NL op?

 17. “Probeer schuldenvrij te zijn, je weet nooit in welke valuta en met welke eisen de heersers je dwingen je schuld af te betalen.”

  Kun je niet beter zo min mogelijk afbetalen. Stel je hebt een studieschuld van 15.000 euro en de situatie is zo gehyperinflateerd, dat een brood ook 15.000 euro kost. Dan maak je even “€ 1,50” over en je bent van je schuld af.

 18. Dan maak je even “€ 1,50″ over en je bent van je schuld af.

  En je werkt voor hoeveel per dag ?

  Vraag het de moffen anno 1933 , en je snapt waarom zij zo graag achter “Onkel Adolf” aan marcheerde.

  De schulden die JIJ maakt zijn gefixeerd …maar het inkomen wat jij verdient niet.

  Je moet niet zoveel naar RTLZ kijken..dumbhead.

 19. Jammer genoeg kunnen deze vooruitzichten wel eens kloppen. Er is niets wat op het tegendeel wijst.

 20. @Marco [6]:

  Leuk zo’n boek maar graag wel even logisch blijven denken.
  Het is crisis en je woont in een stad met een bevolkingsdichtheid van 2500 inw. per km2.
  Op een gegeven moment is het voedsel te duur of op.
  En dan? Je hebt wat groenten op je postzegeltuintje maar de rest van de buurt kijkt daar ook op uit….
  Of heb je een volkstuintje deugdelijk omheind door middel van een touw tussen 2 paaltjes?
  Hoe vriendelijk zijn of blijven de andere 2499 inwoners op jouw km2 als ze heel erg hongerig zijn?

  Op het platteland (laten we zeggen 250 inw. per km2, wat ongeveer het dunstbevolkst in NL is) heeft men meer ruimte en groenten worden er meestal ook al verbouwd. Daarnaast is de bevolkingsdichtheid 10 x minder.
  Wat zijn de nadelen in deze situatie ten opzichte van de stadssituatie? Doe je best. Vraag het anders ook even aan onze vriend Farlafel.

 21. als we hier ook beginnen met schelden wordt het heel snel een soort ‘uitkijk.nl’ .(geenstijlproduct)

 22. Dat hoeft niet. Zijn laatste blogpost gaat hierover: Crime in the Country after The Collapse. Ook in het boek komt het uitvoerig ter sprake o.a. in het hoofdstuk “The Little House on the Prarie Syndrome”.

  [b]Het boek van ‘Surviving the economic collaps’ van Ferfal in Argentinië is JUIST geschreven omdat er zo veel onzin verkocht wordt.[/b] Lees zijn blog http://ferfal.blogspot.com/ en realiseer je dat hij JUIST probeert om de onzin die verkondigd wordt ongedaan te maken en je realistische informatie te geven.

  Hij verteld wat het met een land doet als de munt ineenstort. De gevolgen hiervan zijn enorm. En ja, als er meer armoe is is er meer misdaad. een voorbeeld? Autodieven stelen liever een auto met sleutels dus zetten ze een wapen op je raam als je ’s avonds op een rustige plek voor een stoplicht stop. Direct gevolg? NIEMAND stopt meer op gevaarlijke plekken. Reactie overheid? Uiteindelijk op gevaarlijke plekken de stoplichten allemaal op oranje.

  Oh en uiteraard vinden berovingen e.d. veel meer plaats. Dus het loont om fit te zijn en er niet uit te zien als een ‘zwak’ iemand. Hij bespreekt wat je kunt doen om je huis te beveiligen en waar overvallers op letten. Kortom, stap eens achter je PC vandaan en volg eens een cursus of proefles Krav Maga o.i.d. http://www.kravmaga.nl/nl/introductie-civiel.html JE zut er achter komen dat mensen beleefd blijven ZELFS tegen overvallers. Ik was geschokt van mezelf dat ik dat ook was tijdens trainingen. Onze generaties hebben niks meegemaakt qua geweld en dat merk je direct. We zijn watjes, mensen.

 23. De oorzaak van de huidige crisis is de onomkeerbare vermenigvuldiging van schuld DOOR RENTE!

  Wanneer iemand in het jaar 1 AD een 1/10 ounce gouden munt naar de bank had gebracht, en wanneer die munt daar had gebleven tot het jaar 2000 AD tegen een jaarlijkse rente van 4% dan zou de hoeveelheid goud op die rekening zijn uitgegroeid tot 3.6 * 10^31 kilo goud. Dat is 1.9 * 10^27 kubieke meters goud wat overeenkomt met 317 x het gewicht van de aarde.
  Dit simpele voorbeeld geeft aan dat rente op geld niet duurzaam is en dat daarom ieder monetair model waarin rente wordt gebruikt terminaal is en zal zijn.

  De oorzaak van de huidige crisis is de onomkeerbare vermenigvuldiging van schuld DOOR RENTE!

  http://endtheecb.ning.com
  http://www.perfecteconomy.com

  peter [30] reageerde op deze reactie.

 24. @Marco [12]:
  Je hebt een groot risico genomen door een mes te trekken. Het kan net zo goed gebeuren dat de tegenstander juist veel agressiever wordt en wellicht daadwerkelijk bereid wordt je zonder nadenken te vermoorden. Als een een wapen trekt tegen iemand anders met een wapen, wees er dan ook zeker van dat je goed weet hoe het te gebruiken.

  @jack [29]:
  Ben je gehandicapt ofzo? We snappen het nu wel.

  @IIS [17]:
  Eerst kon ik je nog wel serieus nemen, maar je wordt nu met de week hilarischer. Stel je niet zo aan man.

  jack [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.