Op dit moment zijn er een kleine 20 personen die graag op de 1e rij zitten en hulp aangeboden hebben. In dit stadium hebben we ervoor gekozen de “ledenlijst” nog niet openbaar te maken. Wij zijn nu aan het inventariseren waarom zij zich betrokken voelen en nog belangrijker welke speciale capaciteiten zij kunnen zetten.

Voor de toekomst zoeken we o.a. een tekstschrijver,  en een communicatie specialist. Nu hebben we bijvoorbeeld wel 3 personen waarvan we weten dat ze ICT kennis hebben. Wij hebben ze al gevraagd om mee te denken over een goed communicatie platform en hier kwamen zeer snel 3 bruikbare voorstellen  uit. Het ziet er naar uit dat we in de toekomst dit platform gaan gebruiken.

Kortom het begint al vorm te krijgen. Maar wij houden behoeften aan creatieve en vooral initiatief rijke mensen die op een pragmatische en volhardende manier actief willen zijn. Minder key board libertariërs maar meer revolutionaire types. De ene groep kan niet zonde r de andere maar nu zijn we vooral gezegend met de 1e groep.

Voor wat betreft de naam hebben we nu een shortlist. Welke zou uw voorkeur hebben?

1.       Partij voor alle Nederlanders.
2.    Dag overheid
3.    Overheid bedankt (laat even de betekenissen op u inwerken.
4.       Een beter Nederland.
5.     Op Weg naar Vrijheid (drukt actie uit; geeft richting)

Nu zijn wij de bezig met het jaarverslag 2014.
Ja, u leest het goed. Dit is geen verschrijving. Wat we doen is een fictief  beeld te schetsen waar we in januari 2015 kunnen staan als we de juiste acties met de goede mensen kunnen uitvoeren. Nog even geduld hiervoor maar de toekomst is mede aan u.
Slapen we verder of voeren we de waakzaamheid op?

Karel J.A.M. Want

68 REACTIES

 1. Whatever you need… ik help mee waar ik kan, Ben met andere zelf de mogelijkheden aan het verkennen op een show achtig iets a la Alex Jones, Stef Molyneux in het Nederlands.
  alleen dan geen studio want die heb ik niet maar debatten en gesprekken online voeren opnemen en youtube plempen en ge-edite filmpjes maken om ook te linken via Vrijspreker.

 2. zo dat gaat nog lang duren , ik hoop dat het tot die tijd dan nog allemaal stand houd.

  maar uiteraard de waakzaamheid opvoeren!!!!
  ik ben, en zal altijd van de partij zijn, op mij kan je rekenen.
  all heb ik niet van die mooie praatjes, ik ben meer van zo is het en niet anders, (mooier kan ik het niet maken), het enige wat ik kan doen is me stem uit brengen ,en volledig achter jullie staan, tenzij we natuurlijk ten strijde gaan, want daar is mijn lichaam dan weer voor gebouwd, ik ben niet echt een theoretisch persoon.
  ik ben een sterk schip ! maar heb een goede kapitein nodig

  graag zou ik willen weten, wat ik in de tussen tijd kan doen, om het jullie misschien wat makkelijker te maken ?

  met zeer vriendelijke groet rik

 3. deze vond ik trouwens het mooist

  1.Partij voor alle Nederlanders.
  5.Op Weg naar Vrijheid (drukt actie uit; geeft richting)

 4. Deze namen zijn eigenlijk allemaal slecht, tenzij je jezelf ziet als een ééndagsvlieg die zich afzet tegen de gevestigde orde.
  Op weg naar Vrijheid lijkt me nog de beste, al is het jammer dat je hier mee aangeeft dat alle werk nog gedaan moet worden. Mensen reageren eerder op iets tastbaars, bv: Vrijheid Nu!

  Er van uitgaande dat het libertarische gedachtengoed een ideologische ommekeer is, dan zou je de stroming meer eer moeten gunnen: Libertarische partij. Ik snap wel dat jullie daar voor terugschrikken, maar een feit is dat de werkelijk invloedrijke stromingen altijd onder hun eigen naam door het leven zijn gaan: socialisme, communisme, kapitalisme

  Je kunt het ook zuiver dialektisch benaderen zoals Marx het deed: de diktatuur van het proletariaat (waar we nu onder zuchten) veroorzaakt door zijn onaangename karakter onvermijdelijk het afsterven van de staat. Vervelend dat er voor de nieuwe antithese nog geen naam bestaat. Aan jullie die te bedenken! Het begrip vrijheid dekt deze nieuwe orde niet, of is zozeer misbruikt door de gevestigde orde dat de zuivere betekenis verloren is gegaan. Het gaat eerder om zelfbeschikkingsrecht. Baas zijn in eigen leven. Autonomie.

  Succes ermee, Geeke.

 5. Andere naam is ook wel leuk.
  ik hou wel van verwijzingen naar Rome en vooral Julius Caesar

  Deze is goed
  Alea iacta est / Alea iacta sit
  Het betekend dat de dobbelsteen geworpen is ( de teerling is geworpen )
  en dat er geen weg meer terug is.
  Dit is ene uitspraak van hem toen hij de Rubicon overstak en dus een burgeroorlog verklaarde.
  (generalen moesten hun troepen achterlaten en hun wapens aan de andere kant van de rubicon, deze met wapens oversteken was een oorlogsverklaring)

 6. Alea iacta est / Alea iacta sit
  Het betekend dat de dobbelsteen geworpen is ( de teerling is geworpen )
  en dat er geen weg meer terug is.

  vind ik ook mooi

  okey wie gooit als eerste de dobbelsteen

 7. vergeef me mijn simpele gepraat, maar ik heb zoiets van laten we nu gewoon beginnen , hoe klein de groep ook is , laten we gewoon de straat opgaan , en mensen rechtstreeks proberen te overtuigen , gewoon als een echt vrij man onaangekondigd staken ,dus zonder toestemming , wat nou het mag niet !!!
  als mensen zien dat er echt wat gaande is en er echt werk word gemaakt van een vrije samenleving, dan volgen er automatisch meer , nu denken de mensen , ik ga gewoon door met me leven , wand niemand doet er wat aan dus kan ik maar beter gewoon me best doen voor de roverheid , met zon instelling heb je in 2014 nog niet genoeg mensen denk ik , 2014 duurt veel te lang
  als je ziet hoe het er aan toe gaat in de wereld ,
  leiders die openlijk hun haat toegeven , en oproepen tot haat en dood aan alle joden etc etc (Iran)
  en aan alle niet gelovigen , vroeger hadden ze alleen maar zwaardjes nu hebben die mafkezen een lange langeafstandsraket ,mischien hebben we niet eens tot 2014 de tijd. ik ben echt niet haat dragend ik ben gewoon als de dood voor die gasten , dat ik straks lekker in bed leg en boem in een keer weg , zonder de kans te hebben gehad om er wat tegen te doen , ik wil niet sterven als een gevangenen maar als een vrij man !! maar misschien denk ik er te simpel over

 8. Allemaal leuk en aardig dit, maar er zit geen centrale organisatie in. Is al contact opgenomen met de Libertarische Partij (Manders & Schreurs), de jeugd van Jong Libertarisch, wellicht Pallieter Koopmans?

  Laten we nu niet allemaal splinterfracties op gaan zetten zonder centrale leiding, want dat is verspilling van je tijd en moeite. Als je het doet, doe het goed.

  Wellicht kun je voor de a-politieke acties (dwz de stroming die de Libertarische Partij niet erkent) terecht bij Oscar, Pallieter en Paul Buitink.
  Devidas [12] reageerde op deze reactie.
  Devidas [16] reageerde op deze reactie.
  Pallieter Koopmans [26] reageerde op deze reactie.

 9. Met alle respect voor de namenverzinners… Haal in vredesnaam dat oubollige “vrijheid” uit die namen. Dat heeft Wilders al. Probeer eens iets met symboliek…. Ik noem als voorbeeld “Mercurius” de god van de Handel, met de vleugeltjes aan zijn sandalen. Of was dat Hermes? Hmmm ff nakijken…. of “Libertas” de god van de vrijheid. De kracht van symboliek is naast een universele “taal” ook nog eens heel herkenbaar. Kijk maar s rond op een vliegveld. Iedereen op de hele wereld weet wat een dames of heren wc is…
  Hoe dan ook… contact opnemen met de Libertarische Partij kan geen kwaad denk ik…

  Hub Jongen [28] reageerde op deze reactie.

 10. @Slappe Zuigvis [9]:
  Ik ben het hiermee eens. Bij de JL bijeenkomst van een tijdje terug is er feitelijk precies eenzelfde soort plan gepresenteerd (ging ook waar we over 5 jaar moeten staan, en wat voor projecten daar voor nodig zijn). Er moet even met Pallieter contact opgenomen worden, en daarna moet er kort gesloten worden of het 1 project wordt (of 2 losse projecten, maar dan wel met duidelijke reden).

  Dit is ook een beetje de reden dat ik nog niet gereageerd heb op de mail van Karel!

  Pallieter Koopmans [26] reageerde op deze reactie.

 11. @dave [10]: de laatste 100 jaar aan academische kennis over organisatietheorie zijn een beetje aan je voorbij gegaan he? 😉

  Individualisme zegt iets over dwang, niets over groepsvorming en centraal gezag an sich. Ook binnen het libertarisme zijn centrale instellingen mogelijk.

  Ik denk dat dave hier heel goed laat zien wat de meeste libertariërs die ik ken aan gedrag tentoonspreiden: zij pleiten voor libertarisme maar gedragen zich niet libertarisch, omdat zij hun staatsvisie projecteren op hun inter-menselijke relaties. Fout, fout, fout…

  Dat is de (schijn)reden waarom libertariërs zo slecht te organiseren zijn en waarom libertarisme in NL slechts mondjesmaat voet aan wal zal zetten.

  Pallieter Koopmans [26] reageerde op deze reactie.

 12. Trouwens wat dachten jullie van deze:

  Operation Dutch Freedom

  Voordelen:
  -Het is in het engels dus misschien krijgen we er nog wat internationale aandacht mee.
  -De term vrijheid wordt niet gebruikt, wat de laatste jaren een PVV-smaakje gekregen heeft
  -Komt van het al bekende Operation Iraqi Freedom
  -Het woord “partij” zit er niet in, dit zal de a-politieke actievoerders gunstig stemmen
  -Het geeft aan dat NL bezet wordt door een tiran (de staat)
  -Een operatie geeft per definitie iets aan met een tijdslimiet, lijkt op een project
  -Klinkt positiever dan de anti-staat leuzen

  Nadelen:
  -Mensen denken misschien dat je geweld wilt gebruiken(?)
  -?

  In het NL kan ook: Operatie Nederlandse Vrijheid, en als we dan klaar zijn noemen we het Operatie Nieuwe Dageraad 🙂

 13. Leuk initiatief, ik hou het zeker bij. Maar please… verzand nu niet al meteen in allerhande polemieken en begin met gezond verstand een beweging, net als de tea parties in de US (wat marketing betreft overigens een briljante naam -na de boston tea partie- )

 14. Marketing komt er aan .
  Hou dit kanaal in de gaten de komende week.

  http://www.youtube.com/user/HocVolueruntNL

  Nog wat artwork knutselen voor achtergrond enzo en da nog ergens ee video chat zien op te nemen of tijd vinden om met de camera de stad in te gaan.

  Mensen die rond Eindhoven wonen zijn welkom mee te doen.

  Mail
  hocvoluerunt at hotmail.com

 15. Of Operation Freedom Holland of Holland Tea Party. Behalve het taalvoordeel kunnen ook andere landen meedoen door er Operation Freedom UK/UK Tea Party van te maken bevoordeeld. Dit maakt het internationaal verenigbaar. Ik kan me voorstellen dat je vanuit Nederland alleen moeilijk geïsoleerd voor verandering kan zorgen. (de gevestigde elite zijn toch ook bezig met een global governement) Het zal toch uiteindelijk een internationaal bewustwordings proces worden waar mensen zoals Stefan Molyneux een belangrijk onderdeel van zijn. Misschien moeten we is met hem filosoferen en komt het mogelijk tot een act local think global principe waar de acties lokaal zijn maar waar het gedachte goed en de ‘noemer’ verenigbaar zijn. Maar het belangrijkste is denk ik dat er een internationale naam komt voor een internationale beweging die voor mensen wereldwijd makkelijk identificeerbaar is.

  Voor een Amerikaan zegt een nederlandse naam niks, maar Holland Tea Party waarschijnlijk wel.

  Lagoa [19] reageerde op deze reactie.
  Lagoa [20] reageerde op deze reactie.
  Syb [24] reageerde op deze reactie.

 16. @Lagoa [20]: als je had gezien wat voor mensen daar rondliepen snap je waarom het weinig publiciteit heeft gekregen!

  En jongens, houd een sop met al die flauwekulnamen. Te lelijk, noem het gewoon MeerVrijheid of de Libertarische Beweging ofzo. De identiteit van een beweging hangt niet samen met een neutrale naam, wel met een negatieve naam.

  Devidas [25] reageerde op deze reactie.

 17. VPAP – Voorlopige Partij ter Afschaffing van de Politiek

  PRE – Partij voor Respect voor Eigendomsrechten (dat is een PRE)
  wervingsslogan: neem deel aan de PRE-revolutie (suggereert dat er dadelijk een heuse revolutie zal uitbreken)

  NP – NachtwakersPartij

 18. @Pete [18]:
  “Holland tea party”…. koekje d’r bij? Geeft mij de indruk dat we een theekransje willen beginnen. Het historisch besef bij de gemiddelde Nederlander gaat niet zo heel ver. Sterker nog ik durf te wedden dat er bijna niemand is die weet wat de Boston tea party inhield en waar het toe geleid heeft…
  Overigens wel goed dat het woord “vrijheid” er niet in voorkomt…

  We zijn op weg….

 19. @Slappe Zuigvis [13]: Helemaal mee eens!

  @Slappe Zuigvis [9] en @Devidas [12]: ik zal dit proberen af te stemmen met “the powers that be”. Maar ik vrees een radio stilte van de kant van de LP – en zal dus extra diep gaan nadenken over de ook door jou gestelde conclusie dat er “geen centrale organisatie in zit”.

  Concluderend wil ik graag meegeven dat het zaak is dat de naam van dit project correct gekozen moet worden om een mogelijke herverdeling van de namespace en/of verantwoordelijkheden te kunnen faciliteren.

  Geen concrete suggesties voor deze partij-onafhankelijke invloedsorganisatie met een libertarische / klassiek liberale agenda (professionele lobby/vertegenwoordigings groep), maar ideeen voor verdere brainstorming: Libertarische Politieke Affaires, Vrijheids Analyse Actuele Onderwerpen, Libertarisch Onderwerp Publicatie, Kerngroep Libertarische Onderwerp Onderzoeken, Libertarische Kennisgroep Publicaties, Nieuwsbrief Libertarisch Wetenschappelijk Bureau, De Libertarische Kennisbrief, Beinvloed de Beinvloeders met Vrijheid, Salami Tactiek VrijheidsBeinvloeding, Libertarisch Platform Nederland, Stichting Adviesgroep Vrijheid Vergroting, etc. Is er een lijstje met eisen die je/men aan de naam stelt?

  @Karel: is er al een account aangemaakt op WhoDo voor dit project? Kan ik een uitnodiging krijgen? Wanneer kan ik het jaarverslag 2014 verwachten (in Google Docs)?

 20. Ik vind het nog steeds een troebele wazigheid. Drie zaken moeten worden aangepakt:

  1)
  Ik stel voor dat er een neutrale werknaam gekozen wordt, maakt niet zoveel uit wat dit wordt. In een volgend topic moet er een poll geplaatst worden waar mensen kunnen kiezen. Dan is dat verhaal even klaar. Kan eventueel later nog aangepast worden.

  2)
  Als tweede moet er duidelijkheid komen of dit project en het verhaal van de laatste Jong Libertarisch sessie samengevoegd kan worden als 1 project.

  3)
  Als dat duidelijjk is moet er een DUIDELIJK verhaal komen over het DOEL of de MISSIE van dit project, en dan SMART geformuleerd. Aangezien er hier a-kapitalisten zitten en minarchisten zitten moet het iets zijn waarin ze beide elkaar kunnen vinden. Eigenlijk is dat uitgebreid besproken in die laatste JL meeting.

 21. @Syb [11]:
  Syb,
  Net omdat het woord “Vrijheid” zo verkracht wordt, zou het goed zijn om duidelijk te maken wat WIJ er mee bedoelen:
  Het ontbreken van geweld van andere personen.
  Zie Missie van Vrijspreker.

 22. NAAM,

  Een Engelse term is een nieuwe gedachte en roept herinnering op aan:

  FIOT of F.I.O.T
  met betekenis FREEDOM IN OUR TIME !

  Is tevens afzetten tegen belasting Fiod:
  Fiscale Inlichtingen- en Opsporings Dienst

  Leuke voorlopige naam voor dit project FIOT.

  HJ [30] reageerde op deze reactie.

 23. @Hub Jongen [29]:
  Hub

  Ik denk dat het inderdaad goed is een voorlopige werknaam te kiezen en daarna een definitieve naam. Er zijn nu nog geen echt goede namen langs geweest. Het belang van een goede naam is niet te onderschatten. Er hebben niet genoeg mensen over nagedacht. Dus we kunnen zoals ik het zie nog geen keuze maken. FIOT klinkt goed als voorlopige titel. Maar het lijkt me niet de uiteindelijke naam.

  Eerst moet het kader worden vastgesteld waaraan de uiteindelijke naam getoetst wordt. Dus, mag er wel of niet Vrijheid dan wel partij in de naam zitten? Willen we wel een partij zijn? Is het zinvol een jaartal op te nemen in de naam? Is het slim om de term libertarisch op te nemen in de naam? Hebben we deze randvoorwaarden vastgesteld dan kunnen we verder gaan. En dan is van alles mogelijk. Van “kopje thee?” tot bijvoorbeeld “Cumulus”. Ik ga er namelijk vanuit dat we geen jaartallen, libertarisch, vrijheid dan wel een partij etcetera willen opnemen in de naam. Maar iets dat de kern raakt. En heel belangrijk, iets dat in een bredere communicatie strategie past. Voorbeeld Cumulus, de stapelwolk. Als analogie voor de overheid die wet op wet stapelt en het licht tegenhoudt. Een wolk die het leven, indien de wolk niet wijkt voor zonlicht, zal verstikken. Dit biedt meer grafische mogelijkheden dan een schijnbaar relevantere term als “libertariers NU”! Een hele communicatie strategie kan aan de hand van een dergelijke analogie en symboliek ontwikkeld worden. (inclusief natuurlijk de vliegende meeuw). Cumulus.nl is helaas al bezet, maar ik denk dat we als we onze best doen betere namen vinden. Zonder partij, jaartal of vrijheid in de naam. Maar iets waar iemand snel snapt dat we met deze naam een zeer subtiele maar wel levensgrote middelvinger richting overheid opsteken.

  Dus stap 1 hebben we overgeslagen, wat zijn de evaluatie criteria voor de naam van de beweging? En eigenlijk hebben we stap 0 ook overgeslagen, wat willen we als beweging, en hoe bereiken we dat. Dat moet eerst helder zijn voor we een naam kiezen. Als we niet het antwoord weten op vraag nul dan kunnen we niets en stel ik als naam iets als “Eva” voor. Kan je alle kanten mee op. Gelukkig is eva.nl bezet, maar evaatje.nl is nog beschikbaar. Dus graag eerst de vraag stellen, wat willen we? Een partij of invloed?

  Pallieter Koopmans [47] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.