1. Meer bekeuringen.
Het stond al op verschillende sites… Agenten moeten meer bonnen schrijven. Daar waar ik ooit eens geleerd heb: “… en hulp verlenen aan hen die deze behoeven….” staat nu waarschijnlijk “…en bonnen uitdelen voor onnozele overtredingen”…

Nee ik ben geen politie agent. Ik droomde er vroeger als kleine jongen wel van. Prachtig uniform en dan op een motor rondtoeren… Ach ja, ik ben nou eenmaal romanticus. Nu echter zou ik me als jonge man of vrouw drie keer bedenken alvorens ik een baan als agent zou aanvaarden. Je wordt met de nek aangekeken, respect voor je baan en je taak in de maatschappij is ver te zoeken. En die agenten zelf kunnen er niet eens wat aan doen. Zo voeren uit wat hun bazen bedenken.

Ze kunnen wel overwegen om bij een particuliere veiligheidsdienst te gaan werken. Voor die mensen bestaat immers wel respect, en die voeren ook nog eens een nuttige taak uit.

2.Cadeaux aan uitschot.
Een ander thema waar ik ernstig jeuk van kreeg was het bericht uit Utrecht waar een kapitale villa wordt geschonken aan een clubje uitschot. Dit kan je toch niet serieus verkopen aan gewone burgers die keihard werken om hun gezin te onderhouden?

Sarkouzy heeft groot gelijk dat ie rotzooitrappers z’n land uitschopt. Als ik als puber iets deed wat niet mocht, kreeg ik op mijn flikker van mijn vader en wist precies waar de grenzen lagen. Ik ben redelijk goed opgedroogd.. dank u.

Als je tegenwoordig iets uitvreet dat niet door de beugel kan krijg je een kopje thee en een koekje d’r bij, een villa, een schouderklopje en niet meer doen hoor, als vriendschappelijke vermaning.
Ik las vanmorgen zelfs dat de bewoners van de villa BELOOND worden als ze zich goed gedragen. G*dv*rd*mm* (u mag hier uw eigen krachtterm in vullen).
Ik gedraag me al m’n hele leven braaf. En wat is MIJN beloning? Ik mag me scheel betalen aan belastingen, premies en opgedrongen verzekeringen. En van dat geld (u begrijpt hoop ik de metafoor) wordt dan een kapitale villa geschonken aan een groepje uitschot. Dat lieve mensen is mijn beloning.

Enfin, gewoon twee dingetjes die me deze week opvielen

Ingezonden door geïrriteerde Sybrand

6 REACTIES

 1. Onze regenten zijn de kluts kwijt. Ze weten niet meer wat ze moeten doen. Ondertussen verzinnen ze infantiele maatregelen omdat ze een echte oplossing niet kunnen en willen vinden. Ze willen maar een ding, aan de macht blijven. Daarvoor hebben ze geld nodig, uw geld. En zolang we blijven betalen, blijven wij hun slaaf.

  Dus misschien zullen de Nederlanders nooit gaan protesteren. Hopelijk gaan we dan wel stoppen met betalen… dan komen zij in opstand, dat kan natuurlijk ook een oplossing zijn. Met zijn allen stoppen met betalen..?
  gijs van meeteren [2] reageerde op deze reactie.

 2. @wim bierman [1]:

  Dat zou inderdaad de oplossing kunnen zijn: heel Nederland in staking om die volgevreten kakkarlakken uit de steden en dorpen te verjagen. Ben bang dat dat niet gebeurt. Revolutie zit niet in de genen van Nederlanders. Om er een Godwinnetje tegenaan te gooien: ons volk bestaat grotendeels uit burgemeesters in de oorlogstijd die collaboreren “om erger te voorkomen.”

 3. Als je al iets revolutionairs doet (Iets wat een waxinelichtjeshouder in de richting van een bepaald persoon gooien ook is in mijn ogen) wordt je voor gek versleten, of je bent een terrorist.
  Dus de meesten laten het wel uit hun hoofd om iets in de richting van een revolutie te bedenken.

 4. Voorbeelden van Karst T. en Erwin L. zetten geen zoden aan de Nederlandse dijk. Niet betalen is geen gewelddadige opstand, maar dat merken ze wel. Droogleggen die handel dan kom je aan hun ziel.

 5. Dat verhaal van die gipsies is wel bizar. Wat je dus feitelijk krijgt is een situatie waarbij je iemand die alleen stront uithaald een villa en 6 ton om een paar mercedessen mee te kopen kado geeft, maar je als hard werkende werknemer of ondernemer van alle kanten wordt tegengewerkt en zoveel mogelijk van je potentiele spaargeld aan de staat moet afdragen. Niet alleen Ayn Rand maar zelfs Drees zou zich omdraaien in het graf van deze waanzin.
  Laten we ook even stilstaan bij die hoge belastingen en potentiele spaargeld diefstal (box 1 2 3). Spaargeld is investeringskapitaal. Het is het levensbloed en de potentie van een samenleving. De potentie van ons en onze kinderen wordt geofferd voor .. voor wat eigenlijk?
  Armoede bestrijden doe je niet via een welvaartsstaat/sociaal supervangnet. China heeft dat al bewezen, nadat Deng Xiopeng (zoiets) de liberalisering in gezet heeft heeft dat honderden miljoenen uit de armoede geholpen. De VN doelen of millenium doelen zijn 5 jaar eerder dan gepland behaald door China. Globale overheidsorganen hadden hier geen donder mee te maken. Net zo min als onze overheid iets te maken heeft met armoedebestrijding in Nederland.

 6. Ik heb verder ook nog wel een irritatie van de week. Meneer Wilders heeft 5 jaar geleden een boekje uitgebracht dat ik destijds (als oud rechts-conservatieveling) op smulde. Het betreft “kies voor vrijheid”. Ik las het vandaag nog even door. Op de laatste pagina’s staat een zogenaamde onafhankelijkheidsverklaring. Het valt me echter op dat er daar standpunten in staan die ik Wilders nu nooit meer (in dezelfde kracht) hoor verkondigen.
  Ik noem er 10:

  -Het ten onrechte veel geprezen ‘Rijnlandse model’ heeft ervoor gezorgd dat Europa de zieke oude man van de wereld is geworden (blz 109)

  -De bestaande regelgeving moet met zeker 50% worden beperkt (blz 111)

  -Ontwikkelingssamenwerking van 0,8 bbp naar 0,1. (blz 111)

  -Internationale handelsbelemmeringen afschaffen (blz 111)

  -Afschaffen van minimumloon en versoepeling ontslagrecht (blz 111)

  -Een ongenadige inkrimpin van de overheid (inclusief een grondige herziening van het ambtenarenrecht): 50% minder ambtenaren (blz 111)

  -Afschaffen SER, stichting vd Arbeid, CAO’s (blz 112)

  -Het verwerpem van de Europese Grondwet (blz 114)

  -90% van de taken van de EU afstoten (blz 116)

  -Het ministerie van Onderwijs wordt afgeschaft (blz 121)

Comments are closed.