Er gebeurt heel veel in de EUSSR. José Barroso, de baas van de bazen in Brussel, heeft vandaag zijn troonrede gehouden. Betekent dit dat hij nu meer baas is dan de President van de EU, Herman van Rompuy? Of is die strijd nog aan de gang?  en hij heeft o.a. bepaald dat de EU de crisis heeft overwonnen.*)  Een hele geruststelling! Ondertussen wordt hard gewerkt aan de vergroting van de macht van Brussel.

De EU ministers van financiën hebben vandaag definitief besloten dat hun nationale begrotingen naar de EU moeten voordat de eigen nationale volksvertegenwoordigers die mogen zien. En slaafs hebben de regeringen van de afzonderlijke landen “Ja meneer!” gezegd.

Met uitzondering van Engeland! Die hebben een “grote overwinning” behaald door goedgekeurd te krijgen de begroting wel eerst aan hun volksvertegenwoordigers mogen laten zien. http://euobserver.com/9/30749

Ondertussen sleutelen ze verder hoe ze de Europese belasting kunnen invoeren. Er zijn nog landen die deze belasting nog niet geaccepteerd hebben.  Ook de Tobin Tax, belasting op elke bankentransactie blijkt vanwege praktische bezwaren er voorlopig nog niet door te komen. Al heeft Nicholas Sarkozy beloofd dat al Frankrijk het volgend jaar voorzitter mag spelen, dat hij er dan een flinke duw aan zal geven om het in te voeren.
Het is al lang geen vraag meer OF die EU-belasting er komst, allen WANNEER hij komt.

Terwijl in Nederland en België de ritselarijen om een regering te vormen nog steeds doorgaan, wordt er in Londen en Parijs weer hevig gestaakt tegen de bezuinigingsmaatregelen die ook daar ingevoerd moeten worden. En in Griekenland gaan ze het herstel maar eens met weer een nieuwe regering proberen. http://nos.nl/artikel/183192-papandreou-wijzigt-griekse-regering.html. En in Spanje hebben de vakbonden voor 29 september een algemene staking aangekondigd.

De ontwikkeling is de EU is nog steeds sterk in de richting van minder vrijheid en meer controles. En de uitgang om er uit te ontsnappen wordt er niet eenvoudiger op.

Blijft de vraag:”Hoe kan Nederland uittreden uit die EU?” Met de politici die er nu zijn, zal dat zeer moeilijk zijn. Of onmogelijk?

Wat moet er dan gebeuren?

—————————————–
*)
P.S. Leuk (?) is nog om te vermelden dat als de EU kleuters niet zouden komen luisteren naar Barroso, dat ze dan straf krijgen. Drie keer gedurende de toesprak wordt gemeten wie er niet is!!
En die kleuters moeten ons vertegenwoordigen ??

13 REACTIES

 1. De EU zou weinig te vertellen hebben als de lidstaten zich niet zo slaafs opstellen. De machtsstrijd duidt op verdeeldheid. Het zou mij niet verbazen als de EU op het punt van instorten staat, alle mooie praatjes ten spijt. Was Frankrijk niet recent nog ‘voorzitter’, en nu volgend jaar opnieuw? Dit duidt op de bekende Franse minachting voor kleinere landen (dus kleiner dan de twee turven die trolletje Sarkozy hoog is, als hij op zijn plateauzolen loopt) welke zo’n houding niet onbeantwoord zullen laten. Of wel?

 2. Langetermijnrooster voorzitterschap

  januari-juni juli-december
  2006 Oostenrijk Finland
  2007 Duitsland Portugal
  2008 Slovenië Frankrijk
  2009 Tsjechië Zweden
  2010 Spanje België
  2011 Hongarije Polen
  2012 Denemarken Cyprus
  2013 Ierland Litouwen
  2014 Griekenland Italië
  2015 Letland Luxemburg
  2016 Nederland Slowakije
  2017 Malta Verenigd Koninkrijk
  2018 Estland Bulgarije
  2019 Oostenrijk Roemenië
  2020 Finland .

  voor de liefhebbers van zinloze feiten.

 3. Des te meer reden om Citzalia te gaan misbruiken.
  Ik sta al in de rij voor een Beta Key, wie doet er mee?

  Leuke is dat je hier dus helemaal niks over hoort in de corrupte en subsidie doorspekte media.
  Mensen kijken liever GTST bij het dagelijkse “anal rape” tafereel die politiek heet.

  Wanneer ontwaakt de bevolking eindelijk eens uit dit stockholm syndroom

 4. Dit bericht is off-topic, maar had het nog niet eerder gelezen, ben stomverbaasd. De student die zijn vingerafdrukken niet in een paspoort of database wilde hebben, Aaron Boudewijn, is reeds maanden terug overleden. http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/236721

  Dat is toch smullen voor de heren van de Gestapo…Ik weet dat er in Afrika een nietszeggend bloemetje groeit uit een knol, als men de knol kookt en de smaakloze substantie er dan uitperst en deze in een colaatje of biertje laat verdwijnen, dit een mens onmiddellijk kan doden, zonder ook maar een spoor achter te laten. En zo zullen er nog wel meer simpele ‘medicijnen’ zijn. Niet dat ik iets insinueer, maar men kan iemand op een simpele manier het zwijgen opleggen, alleen in NL gebeuren dat soort dingen natuurlijk niet.

 5. Ik hoorde toevallig op de Duitse tv een minister van financiën roepen, smalle asgrauwe Ruhrgebied rattensmoel Wolfgang Schäuble, dat het invoeren van een EU belasting reeds bedisseld is, maar niet nu wordt ingevoerd, omdat de wereld in een crisis is beland…..Wat een opluchting, na de crisis nog een crisis!

 6. En er is maar één manier om NL uit de EU te krijgen, en dat lukt alleen als NL massaal, met honderdduizenden tegelijk, zich verenigd en het (kunstmatig gecreëerde) werk laat liggen en de (kunstmatig gefinancierde) auto’s laat staan en te voet de straat op gaat, luid protesterend!

 7. @Bon Vivant [5]:

  Farage is de belangrijkste stem in die spreekzaal: hij maakt gehakt van die ‘leiders’ en zegt zonder omwegen waar het op staat en wat de meeste inwoners van Nederland b.v. mede moet hebben bewogen NEE te zeggen tegen die politiek Unie die zich steeds duidelijker als een USSR ontpopt.
  Hij is zeker geen clown.
  Degenen die door hem te kakke worden gezet, hebben waarschijnlijk besloten om vooral neerbuigend te lachen om de man.
  Maar als je goed kijkt lachen ze als boeren met kiespijn.
  Farage is een held. Hij is broodnodig in die ingedutte zaal om de boel wakker te blijven schudden. Dat zijn aanhang moge groeien.

 8. @Devidas [12]: “Ik adviseer iedereen om te posten […] onder een anonieme ip (laatste is wat omslachtig maar kan wel)”

  Hoe doet me dit?

Comments are closed.