Nadat je de rode pil hebt genomen en (eindelijk) door hebt dat geweld gebruiken om maatschappelijke problemen op te lossen meestal tot nog meer problemen leidt, kan actief het nieuws volgen tot frustratie leiden. ( zie deel I  )

Dit keer niet het FD maar de Trouw 18 & 19 augustus:

 • Pakistan moet vanwege overstromingen geld lenen van de Wereldbank ook al kan het land het niet aan vanwege de al bestaande schuld van 42 miljard euro.Ben benieuwd hoeveel de overheid van die miljarden heeft besteed om de bevolking te behoeden voor dergelijke rampen en hoeveel aan (kern) wapens. Meestal zijn rijkere landen beter voorbereid op dergelijke rampen. Ben dus ook benieuwd hoe men daar ooit welvarender wil worden met zo’n schuldmolensteen om de nek en zo’n geldverspillende overheid (pleonasme). Gelukkig staan de EU en andere overheden klaar om genereus uw geld weg te geven.
 • Cartoon over de confiscatie van tweede huizen in Amsterdam. ‘huizen bouwen kunnen we niet, afpakken wel’. Humor, maar het huilen staat me nader dan het lachen. Volgens het burgerlijk wetboek is eigendom ‘ het meest omvattende recht dat een persoon op een zaak kan hebben’ , tenzij de overheid anders bepaalt natuurlijk.

Overigens gaat het kraken van huizen in Amsterdam ook gewoon door, omdat het per 1 oktober ingestelde kraakverbod geen prioriteit heeft bij de gemeente. Dit is waarschijnlijk belangrijker: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/274976/Wachtgeld-kost-Amsterdam-bijna-drie-ton-per-maand.htm

 • Falende pensioenfondsen. Leuk. Je krijgt een pistool tegen je hoofd omdat je verplicht moet meedoen aan een fonds dat je niet eens zelf mag kiezen en als het geld weggepist is door anderen kun je er niets aan doen. Gelukkig ziet de SP het scherp: “de overheid moet bijspringen want de lage rente is gevolg van overheidsbeleid’ Klassiek. Problemen veroorzaken en dan nog meer geld stelen om ze ‘op te lossen’.
 • Gezeik van CDA-ers over onderhandelen met de PVV. Voor een libertarier een volstrekt irrelevante klucht. De systemen om je te beroven blijven gewoon bestaan, de belastingdruk neemt alleen maar toe en de dienstverlening gaat omlaag. Welke coalitie er ook komt. Al kun je dat ook positief benaderen: http://economiemeijer1973.blogspot.com/2010/09/de-overheid-wordt-steeds-kleiner.html ****OOK VS-LINK
 • Grond levert niet meer zoveel op. Gemeentelijke grondbedrijven naarstig op zoek naar geld.

Ik maak me niet zo’n zorgen. Dat geld vinden ze wel. Gewoon ergens anders weer de duimschroeven aandraaien. OZB anyone? Minder uitgeven is natuurlijk uitgesloten, waar moeten anders de gemeentelijke ontwikkelingshulp en de snoepreisjes van betaald worden? http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/274874/Ophef-over-snoepreisje-Dubai-Haagse-PvdAwethouder.htm?rss=true

 • Rechter tikt Opta op de vingers. Opta wilde concurrentie afdwingen op de kabels.
 • Op zich wel weer een aardige move van de roverheid. Eerst verkopen ze voor veel geld hun met belastinggeld aangelegde kabels (die domme kopers dachten dat ze ook echt het eigendom kregen, zie hierboven) en dan gaat dezelfde overheid zeggen dat ze anderen moeten toelaten op hun kabels. Klinkt als een rookverbod in je eigen kroeg. Maar minstens zo stuitend is de incompetentie van die ambtenaren (veelal juristen die te stom/lui zijn voor de vrije markt) bij het voeren van rechtszaken op uw kosten. Men beweerde dat TV via kabel een monopolie is. Bij het eerste verweer ‘Digitenne’ sneuvelden onze dappere ambtenaren al in hun nobele strijd voor de consument. Tja, aan een staatsuniversiteit krijg je natuurlijk niet te horen dat antikartelwetgeving immoreel en contraproductief is. Maar voor juristen/ambtenaren is het leuk. Prijzen te laag? Illegale dumping! Hup, de nor in. Prijzen te hoog? Machtsmisbruik! Hup, het cachot in. Prijzen hetzelfde als de concurrent? Afspraken! Hup, de bak in. http://mises.org/daily/4397
 • Bestuurders moslimomroep hebben ruzie. Dat gebeurt wel vaker als er een buit (belastinggeld) te verdelen is. Gelukkig hebben we een commissariaat voor de media waar kameraden hard nadenken of de omroep wel genoeg moslimjongeren bereikt.
 • Politie wil kentekens gaan scannen (en bewaren natuurlijk) om criminaliteit te herkennen voordat er een strafbaar feit is begaan. Huh? De film ‘Minority Report’ geen SF meer?
 • Geneuzel over NSB kranten op Internet. Weer een fraai staaltje van ‘u heeft het recht op vrije meningsuiting, tenzij de heersende kliek anders bepaalt’
 • Roma land uitgezet. Veel ophef. Zou in vrije maatschappij vrij duidelijk zijn. De eigenaar bepaalt wie er op zijn grond verblijft.
 • Di Rupo probeert Belgie te lijmen. “maar niemand mag armer worden van deze staatshervormingen’ Hahaha. Waar zou zijn achterban wonen? Mooi systeem, democratie. “De staat is een enorm kunstmatig instituut via welke iedereen probeert te leven op andermans kosten “- Frederique Bastiat
 • Moskou verbiedt verkoop sterke drank van 2300-0800. O ja, dat scheelt een slok op een borrel! Alleen alcoholisten met Korsakov zullen hierdoor geraakt worden. Hoe laat ging ook alweer de winkel dicht? Uh, kweenie, maarruh, bij voorbaat drank!
 • Homostellen niet trouwen in Californie. In een vrije maatschappij heb je dat instituut niet. Althans niet in de wet. Ook handig voor al die mannen die pas na de scheiding zich realiseren waar ze voor hebben getekend. 12 jaar alimentatie? Dat leer je niet bij maatschappijleer!
 • Politie Filipijnen martelt… Goed idee, we geven een clubje mensen een geweldsmonopolie.
 • Ambtenaren staken in Zuid Afrika… geef ons meer afgeperst geld. Brave burgers die waarschijnlijk nooit zelf bij de buurman een pistool op zijn hoofd zouden zetten. Maar via de staat is die morele hobbel wat makkelijker te nemen. https://www.vrijspreker.nl/wp/2010/08/het-pistool-in-de-kamer-2/
 • Overheid VS weet niet hoe ze zich moet terugtrekken uit de huizenmarkt… tja, tis vrij simpel als je je er gewoon in eerste instantie niet mee had bemoeid. Community reinvestment Act, Fannie Mae en Freddie Mac, lage rente, bail outs, etc. http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=2006
 • DNB heeft gefaald. Sweder van Wijnbergen verzucht ‘er werken meer juristen dan economen bij de DNB’ . (Maakt volgens mij niet veel uit. De economen die ik ken zijn allemaal Keynesianen. Dat krijg je met staatsuniversiteiten. Als je Rothbard of von Mises noemt staan ze je aan te gapen. Gelukkig zit aanstaande Nobelprijswinnaar economie Willem Alexander die geschiedenis heeft gestudeerd toezicht te houden bij de DNB voor een leuke fee terwijl hij en zijn allochtone vrouw al 1,6 miljoen netto belastinggeld binnentikken. En dan te bedenken dat er vroeger gezegd werd; ‘als je geschiedenis studeert hebt heb je geen toekomst’) Vergunning DSB had niet afgegeven moeten worden. DNB moet meer controleren. Klassieker. Problemen veroorzaken en dan meer macht naar je toe trekken. Dus nog meer toetredingsbarrieres opwerpen en dan verbaasd zijn dat er zo weinig concurrentie is tussen de overblijvende banken. Maar wees niet bevreesd! De koene ambtenaren van de NMa gaan vast weer onderzoeken doen naar kartelvorming (op uw kosten uiteraard). Uitkomst staat nu al vast: de enorme marges die de banken pakken op het gratis geld van de ECB , de lage spaarrente en de hoge hypotheekrente komt door de extra kosten vanwege (onzinnige) regelgeving en de hogere risico opslagen na de crisis (en misschien ook wel de eisen van de overheid om meer ‘vet op de botten’ aan te houden, wat niet zo’n slecht idee is, maar schaf dan dat hele fractional reserve banking af!)
 • .
 • Korpssjefke Welten teruggefloten omdat hij zei dat de samenwerking met Suriname zou worden bevroren. In een vrije samenleving zou je kunnen kiezen voor een beschermingsorganisatie en dan kies je waarschijnlijk niet voor een organisatie die intern aan het kissebissen is ipv boeven aan het vangen. (en niet 50% van uw geld besteedt aan het oppakken van mensen die alleen maar een stofje af en toe in hun lichaam willen brengen, maar dit geheel terzijde)
 • Turkse inburgeraars willen hun geld terug. Verplicht worden om te betalen voor een inburgeringscursus mag niet volgens verdrag EU en Turkije. Humor. Eerst sluit de overheid namens u verdragen (zelfs als u Nee stemt) . Dan houdt ze zich er zelf niet aan om zogenaamd problemen op te lossen die ze zelf heeft veroorzaakt van uw geld (de oplossing is simpel, stop alle uitkeringen) en dan moet ze schadevergoeding betalen. U voelt hem al aankomen, wederom van uw geld. En die ambtenaren die dit moe(s)ten uitvoeren en de rechters zijn ook niet gratis!
 • .
 • Wetsvoorstel tegen zwarthandel concertkaartjes. O jee, daar komen de pistolen weer voor het oplossen van een niet bestaand probleem. http://economiemeijer1973.blogspot.com/2010/05/ambtenaren-zijn-niet-te-stoppen.html
 • Invoertarieven EU op hightech mogen niet. EU verliest zaak bij WTO. Ik wist al dat we teveel betaalden voor ons voedsel vanwege importtarieven (en hoge landbouwsubsidies) en high tech belasten heeft/had vast ook een goede reden… ik kan er alleen nu even niet op komen.

Leg dat pistool neer mensen, dan ‘ontStaat’ er vanzelf een betere samenleving.

Ingezonden door The Red Pill

3 REACTIES

 1. ¨…..there is such thing as perfection…and our purpose for living is to find that perfection and show it forth. Each of us is in truth an unlimited idea of freedom. Everything that limits us (such as interest/usury) we have to put aside.¨ Jonathan Livingstone Seagull by Richard Bach

 2. @R. Hartman [2]: Er was eerst geen maximum, maar om drama’s te voorkomen heeft de Jager tijdens deze zomer de wet verandert en een maximum ingevoerd.

  Dus niet ontslagen of gevraagd te verdwijnen, maar op een nette manier verwijderd.

  Soms zijn politieke oplossingen wel mooi 🙂

Comments are closed.