Hoe ‘moorddadig’ kan men zijn? “PvdA op oorlogspad. *)
De PvdA gaat men zijn dik gesubsidieerde buitenparlementaire achterban een massale opstand organiseren tegen een verwachte coalitie van VVD, CDA en PVV.

Ze willen dit mogelijke rechtse kabinet in de problemen brengen door veel oppositie te voeren in samenhang met veel maatschappelijk verzet. Hiervoor passen ze hun geijkte methoden toe door in nauwe samenwerking de ‘sociale’ beweging, de milieubeweging, jongerenorganisaties etc., massaal mensen op de been brengen.
Hebben ze dan nog niets geleerd? Gaat de moorddadige geschiedenis tegen Pim Fortuyn zich herhalen?

Ter herinnering de inleiding uit mijn boek:
“Eco Nostra. Het netwerk achter Volkert van der Graaf”. 2003 pagina 9-10.

Op maandagmiddag 6 mei 2002 omstreeks half vijf trek ik een uitstekende fles witte wijn open. Samen met vrienden en kennissen proost ik op het afsluiten van een onthullend onderzoek. Morgenochtend is het dan eindelijk zover: er verschijnt een artikel in een landelijk dagblad over een grote demonstratie tegen Pim Fortuyn op zaterdag 11 mei 2002. Het artikel zal het nodige teweeg brengen. De PvdA en GroenLinks blijken de demonstratie namelijk financieel te ondersteunen.

Dat is een schandalige zaak, omdat de gesubsidieerde actie betekent dat de keuze van veel kiezers wordt bestreden met hun eigen belastinggeld.

Het artikel zou in eerste instantie op zaterdag 4 mei verschijnen, maar de dienstdoende redacteuren van het dagblad hebben de avond daarvoor besloten het niet te plaatsen. Daar is niet iedereen het mee eens: enkele (kandidaat-) parlementariërs zijn over de komende publicatie op de hoog te gebracht en om commentaar gevraagd. Zij zijn zo geschokt door de onthullingen dat ze Kamer vragen in het vooruitzicht stellen. De onfrisse praktijken van hun linkse collega’s en het misbruik van subsidiegeld, moeten aan de kaak worden gesteld.

Op maandagochtend 6 mei beslist de redactie van het dagblad om het artikel alsnog de volgende ochtend te plaatsen. Nadat ik deze informatie heb ontvangen, stel ik de (kandidaat-) parlementariërs hier onmiddellijk van op de hoogte. Ook een andere krant gaat zich met de zaak bemoeien. Een van hun verslaggevers e-mailt mij op de ochtend van 6 mei: ‘Peter, weet je zeker dat de campagne zich rechtstreeks richt tegen Pim Fortuyn? Als dat zo is, moet er meteen grootschalig stennis worden gemaakt.’

Het is vijf uur. De laatste faxen en e-mails over de publicatie zijn de deur uit. Computer uit, rotzooi aan de kant en deur dicht. Op weg naar vrienden en kennissen om te filosoferen over hoe politiek en lezers zullen reageren.

Proost. Schenk nog maar eens in.

Het is inmiddels even na zessen als de verhitte discussie aan tafel wordt onderbroken door mijn mobiele telefoon. ‘Hallo met Siebelt.’
‘Pim Fortuyn is zojuist neergeschoten op het NOB-terrein in Hilversum,’
klinkt het aan de andere kant van de lijn. ‘Ik weet niet of hij nog leeft. Ik hou je op de hoogte.’ Einde gesprek.

Aan tafel is het doodstil geworden. Waarschijnlijk hebben ze van mijn gezicht kunnen lezen dat er iets vreselijks is gebeurd.

Nadat ik hen op de hoogte heb gebracht gaat iedereen ijlings naar huis om op tv of radio de verdere ontwikkelingen te volgen. De beelden zijn schokkend. Hulp mag niet meer baten: Fortuyn overlijdt aan zijn verwondingen.

Enigszins verdoofd zit ik twee uur later achter mijn bureau. Ik was er al bang voor. In het te publiceren artikel zou namelijk worden onthuld dat er aanwijzingen waren voor gewelddadigheden, en dat het LPF-partijbureau en Fortuyns woonhuis zullen worden bestormd door demonstranten. Het artikel zal nu uiteraard niet meer geplaatst worden.

Langzamerhand rijzen bij mij de volgende vragen: Zou de moord hebben plaatsgevonden indien het artikel op de zaterdag vóór de moord was geplaatst en voor de nodige consternatie in Nederland had gezorgd? Zou de moordenaar daardoor zijn daad hebben uitgesteld? Zou Pim Fortuyn daardoor zijn verkiezingsprogramma hebben gewijzigd? Zou hij dan nog hebben geleefd?

Al snel maken de vragen plaats voor een opwellende kwaadheid.
Aan de slag. Computer aan. Als persbericht met de kop ‘Kennedyaanse
toestanden’ verstuur ik nog diezelfde avond een aangepaste versie van het artikel aan de media en een aantal websites. Dan ontstaat het idee om nog verder in de wereld te duiken van de tegenstanders van Fortuyn. Ik zet mijn onderzoek, dat ik al voor 6 mei 2002 was begonnen, voort.

Ingezonden door Peter Siebelt.

*) Zie ook

29 REACTIES

  1. Pim Fortuyn is begraven en niet meer van belang. Zijn moordenaars leven nog wel en nu is de vraag: wie is de volgende?

    En hoe geraffineerd zal men te werk gaan? Het is veel ‘leuker’ natuurlijk (in ogen van dat soort lieden) om een vooraanstaande moslim dood te schieten en de PVV de schuld te geven. Ze waren o zo gretig om Wilders van iets te kunnen beschuldigen, afgelopen zaterdag.

    Aan de andere kant, laat het verval van het land maar rustig verder gaan. Pas als het schip de wal raakt kan de koers veranderen.

    Devidas [2] reageerde op deze reactie.
    Devidas [3] reageerde op deze reactie.
    W.H.J. Reiss [6] reageerde op deze reactie.

  2. @Bon Vivant [1]:
    “Pim Fortuyn is begraven en niet meer van belang.”
    Ik ben het hier mee oneens. Fortuyn heeft heeft gezorgd voor een ongekende verandering in de Nederlandse politiek.

  3. @Bon Vivant [1]:
    Verder heeft hij het concept van een koude oorlog tegen die bepaalde religie geintroduceerd in Nederland. Dit is iets wat binnen het libertarisme niet goed is uitgezocht. Binnen de context van oorlog, de oorlog tussen de vrije wereld en de staten met een Islamitische meerderheid. Daar past misschien wel een totale immigratiestop bij uit die landen. Als de landen hervormen en drastisch seculariseren kunnen de grenzen dan langzaam weer open. Dit valt naar mijn mening binnen de zelfverdediging van een land.

    Polity [9] reageerde op deze reactie.

  4. Als een idealogie boven het met verstand gebruiken gaat komen er altijd problemen door.

  5. @Devidas [3]:

    Merk je de collectivistisch ondertoon uit je commentaar op?

    Dit is iets wat binnen het libertarisme niet goed is uitgezocht” Hoezo? of beter gevraagd, hoezo niet? Libertarisme == individualisme > Geen centrale macht en daarvoor geen “staat” om te veroveren.

    Daar past misschien wel een totale immigratiestop bij uit die landen. Als de landen hervormen en drastisch seculariseren kunnen de grenzen dan langzaam weer open. Dit valt naar mijn mening binnen de zelfverdediging van een land.
    Om maar even los te laten dat je het begrip LAND hanteert wat natuurlijk compleet collectivistisch poep is generaliseer je hier ook de hele boel bij elkaar door expliciet aan te gevend dat toegang tot het in feite niemandsland met geweld afgedrongen kan worden op basis van de door toeval gereguleerde geografische geboorte locatie.

    Devidas [10] reageerde op deze reactie.

  6. @Polity [9]:
    De discussie anarcho-kapitalisme vs minarchisme (privaat gefinancieerd, met mogelijkheid tot secessie) ga ik hier nu niet voeren. Een vraag heb ik wel voor je, ben je bekend wat er gebeurd met gebieden met een meerderheid van sugarcoated fascisme(of zelfs maar een percentage van 20%)? Pak er een wereldkaart en een geschiedenisboek bij en dan praten we verder.
    Toegeven: mijn oplossing raakt individuen die er niets mee te maken hebben. Maar de realiteitsontkenning van sommige libertariers is lachwekkend. Ik denk dat de oplossing wel te vinden is binnen het libertarisme als we maar goed genoeg zoeken.

    Polity [11] reageerde op deze reactie.

  7. @Devidas [10]:
    De discussie anarcho-kapitalisme vs minarchisme is ook zeker niet nodig omdat ( zoals al eerder is aangegeven in http://www.vrijspreker.nl/wp/2010/08/interview-met-stefan-molyneux-in-de-max-keiser-tv-show/ ) je in feite AK bedoeld als je praat over een privaat gefinancieerde staat met mogelijkheid tot secessie.

    “ben je bekend wat er gebeurd met gebieden met een meerderheid van sugarcoated fascisme(of zelfs maar een percentage van 20%” Alleen in combinatie met het bestaan van de staat en zover ik me kan herinneren heeft dat niet de beste resultaten naar voren geschoven. Opzich ook wel logisch omdat vooral democratische staten gevoelig zijn voor extremisme. Als op dit moment 20% van de Nederlandse bevolking het fascisme aan zou hangen, kunnen ze met eenvoud bij de volgende verkiezingen de grootste partij creëren. Laat die 20% maar eens proberen een 4 keer grotere niet/anti fascistische groep op de knieën te krijgen ZONDER het gebruik van een monopoly op geweld.

    “Maar de realiteitsontkenning van sommige libertariers is lachwekkend.” Aannemende dat je daarmee duidt op mijn voorgaande reactie: IK denk dat ik een heel realistisch beeld heb wat ik kan onderbouwen met genoeg theorieën. Het kan handig zijn eerst te aggregeren wat precies iemands beeld is alvorens het als lachwekkend te bestempelen. Als je mij vraagt wat er zou gebeuren als we vanavond Rothbards magische knopje indrukken en daarmee de staat laten verdwijnen, dan zal ik echt niet optimistisch zijn.

    Devidas [12] reageerde op deze reactie.

  8. @Polity [11]:
    Ik doelde niet (alleen) op jou. Maar je ziet dus geen problemen met grote groepen Islamitische immigranten? Een behoorlijk deel wilt de sharia invoeren en dat gaat doorgaans niet op democratische wijze. Je merkt het pas als een bepaald percentage in een gebied Moslim is. Zie Frankrijk, Kashmir, gebieden in England, Somalie. Het geweld ontpopt zich pas op een later moment, wanneer er slecht tegen te verdedigen is. Van een trojaans paard gaat ook geen geweld uit…

    Polity [14] reageerde op deze reactie.

  9. @Devidas [12]: Ik ben net zo bang voor vele Islamitische immigranten als voor bijvoorbeeld de Nederlandse socialisten. Beide groeperingen hebben de drang om mij van mijn vrijheid te beroven. Geschiedenis heeft aangetoont dat een staat geen positief effect heeft om mijn vrijheid te beschermen. Sterker nog, Geschiedenis toont aan dat de staat altijd werd gebruikt als meest eenvoudige weg om een nieuwe macht te vormen. Waar was Caesar als er geen SPQR was? Waar was Lenin als er geen Rusland was? Wat hadden de nazis gedaan als ze niet simpelweg naar Parijs konden doorbeuken en zich daar heerser konden claimen van bijna heel Frankrijk?

    Zie ik problemen met grote groepen Islamitische immigranten? Absoluut. Ik zie alleen niet in hoe een staat hierin een oplossing kan zijn zonder hierbij mijn moraliteit uit het raam te knikkeren. Misschien dat een staat in die zin voor mij positieve effecten kan hebben. Als ik bijvoorbeeld op wilders stem kan de immigratiestroom remmen maar is dat een duurzame oplossing? nee.

    Devidas [15] reageerde op deze reactie.

  10. @Polity [14]:
    “Zie ik problemen met grote groepen Islamitische immigranten? Absoluut. Ik zie alleen niet in hoe een staat hierin een oplossing kan zijn zonder hierbij mijn moraliteit uit het raam te knikkeren. Misschien dat een staat in die zin voor mij positieve effecten kan hebben. Als ik bijvoorbeeld op wilders stem kan de immigratiestroom remmen maar is dat een duurzame oplossing? nee.”

    Een eerlijk antwoord. Maar wat is dan wel die duurzame oplossing? In mijn eerdere linkje met het interview met Hoppe zegt hij dat dat “handel” is. Ik denk dat een groot probleem zit in het plaatsen in de categorie religie. Stel dat je het plaatst onder fascisme.
    Polity [16] reageerde op deze reactie.

  11. @Devidas [15]:
    Een aantal maanden terug ben ik flink in het gezicht geslagen door Tony die mij vertelde dat Moraliteit wel degelijk absoluut is. Baserende daarop denk ik dat de mensheid kan veranderen. Iedereen kan een libertarier worden. Echter zitten er bij de meesten zoveel lagen misbruik en onzin omheen dat het zeer lastig is om er doorheen te komen.

    De oplossing die ik zie is puur gebaseerd op overtuiging. Krijg genoeg mensen over de streep om een front te vormen. Dit is ook zeker geen korte termijn oplossing!

    In de tussentijd kan je het jezelf wel stukken makkelijker maken je leven zoveel mogelijk naar eigen zin aan te passen. Het is niet optimaal maar ik zie het als een manier om een nog enigszins normaal leven in deze speeltuin te kunnen volgen.

    Polity [17] reageerde op deze reactie.
    Devidas [18] reageerde op deze reactie.

  12. @Polity [16]:

    Vergeet overigens niet dat een oplossing persoonlijk is. Dat bovenstaande MIJN oplossing is, hoeft niet te betekenen dat het de enige oplossing is. Dit is iets waar Molyneux veel op drukt. Het belangrijkste is dat je oplossing moreel is en dat sluit via de staat werken uit (ook al is het een relatief makkelijke weg).

  13. @Polity [16]:
    Ik blijf hier niet als een sitting duck wachten in de EUSSRabia. Of er moet snel verandering komen in PvdA-land of ik ben weg naar Azie. Amerika het liefst natuurlijk, maar dat is moeilijk (greencard etc). Er moeten stappen gezet worden in de goede richting. Langzaam de staat afbouwen tot een minarchie. Energiemarkt privatiseren direct en totaal en een oplossing tegen religie fanaten. Fortuyn zag dit alles al, precies die drie punten (wel wat verzwakt, maar de richting klopte)noemde hij als speerpunten 9 jaar geleden.
    Binnen 20 jaar is Europa naar de klote door Islamisme en Peak Oil (dat zijn de 2 belangrijkste dingen, als het alleen statisme was dan had Europa nog zeker 40 jaar en had ik me minder druk gemaakt). Als je over 10 – 15 jaar nog moet beginnen met het maken van plannen om weg te komen ben je de lul, dat is de harde waarheid. Binaire denkers adviseer ik om zich in te lezen in non-libertarische topics die Europa bedreigen.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Eurabia

    Jammer dat er niet meer mensen reageren ben benieuwd naar de meningen.
    Polity [20] reageerde op deze reactie.

  14. http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=94456

    BRUSSEL (KerkNet/TheTablet) – Een groep van meer dan honderd radicale moslims uit de Indiase deelstaat Kashmir heeft een anglicaanse school platgebrand uit protest tegen het verscheuren van enkele bladzijden uit de Koran in Washington. De groep riep tijdens de bestorming van het schooltje in Tangmarg slogans tegen de Verenigde Staten en voor de islam. Niemand raakte bij de aanval niemand gewond. Het schooltje, dat na eerder onlusten al gesloten werd, is wel volledig in puin gelegd.

Comments are closed.