De PvdA wil de aanstaande rechtse regering (“kabinet Wilders” op zijn PvdA’s) niet alleen vanuit de Kamer bestrijden maar ook daarbuiten, in nauwe samenwerking met de sociale beweging, de milieubeweging, ouderen en jongerenorganisaties etc.

Job Cohen belooft dus flinke onrust straks, massaal gedragen door tientallen linkse maatschappelijke organisaties die onder aanvoering van PvdA, GL en D66 namens het onderdrukte massa’s ten strijde zullen gaan trekken tegen onrechtvaardig rechts.

Alweer een fraai staaltje van links denken en vooral links rekenen omdat de PvdA het doet voorkomen alsof al die organisaties los van elkaar staan zodat iedere achterban apart bij de medestanders kan worden geteld.

Stel PvdA, GL en D66 voeren actie geholpen door “maatschappelijke organisaties” als de VARA, het FNV, Green Peace, Wakker Dier en de jonge Socialisten om maar eens wat linkse vestingen te noemen.

Dit klinkt heel indrukwekkend en massaal maar het zijn nog steeds precies dezelfde PvdA, GL en D66 stemmers die daarnaast ook lid zijn van genoemde “maatschappelijke organisaties” en daardoor opeens meerdere keren mogen meetellen.

Dus een PvdA stemmer die ook lid is van de VARA, FNV, Jonge Socialisten, Green Peace en Wakker Dier telt hier als 5 mensen die tegen rechts zijn.

Zo fantaseert Job een virtuele achterban uit gebakken lucht bij elkaar.

15 REACTIES

 1. Laten we Rutte niet idealiseren als de linksbuiten van de VVD maar gewoon zien zoals hij is: de gangmaker van ultrarechts en de verwekker van Geert Wilders. Nog altijd is de VVD de vertegenwoordiger van het rauwe kapitalisme dat sinds de jaren tachtig welig tiert in Nederland. Van dat neoliberalisme wil links toch af zou je zeggen?
  Onder VVD-beleid worden de verschillen tussen arm en rijk groter, hier en in de derde wereld. De laisser faire houding op de economie pakt desastreus uit op het milieu en onze planeet. De bio-industrie en kolencentrales komen van rechts. Niet voor niets kiest Rutte liever voor Wilders en Verhagen.

  Wij hadden onze leiders Cohen, Roemer en Halsema moeten oproepen aan tafel te gaan, voor een beter en socialer Nederland. Een Nederland waar geen cent wordt bezuinigd op het onderwijs, maar geïnvesteerd wordt in jongeren. Een Nederland waar je als jongere niet uitgeknepen wordt door huisjesmelkers, maar op tijd een betaalbare woning vindt. Een Nederland dat op een eerlijke manier de crisis betaalt en solidair blijft met de allerarmsten in de wereld. Een Nederland waarin onze oma’s en opa’s geen eten krijgen dat over datum is, maar goede zorg voor iedereen. Een Nederland waarin moslims geen tweederangsburgers zijn, maar gelijkwaardig zijn aan ons allemaal. Een Nederland waarin we alles nodig hebben behalve een VVD aan het roer.

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/rechts_zoekt_samenwerking_links_de_verschillen/

  Zijn er hier voormalig linkse libertariers en zouden die mij kunnen uitleggen hoe bovenstaande redenatie tot stand komt?

  BUD [2] reageerde op deze reactie.
  Wladimir van Kiel [3] reageerde op deze reactie.
  Bon Vivant [10] reageerde op deze reactie.
  Peter de Jong [11] reageerde op deze reactie.

 2. Wat een achterbaks geritsel van links!!
  Maar denk je dat “rechts” een haar beter is?

  Het is nog altijd zo dat zowel links als rechts te veroordelen zijn op dezelfde gronden: De een beperkt de economische vrijheid het meest en de ander de persoonlijke vrijheden. Beiden beperken ze de vrijheid van ieder individu.

 3. @BUD [2]:

  in nauwe samenwerking met de sociale beweging, de milieubeweging, ouderen en jongerenorganisaties etc. Lees verder »

  Och….gut…toen ik sprak over zekere occulte bewegingen in Nederland kreeg ik als antwoord : de matrix and the red pil.

  En nu produceert rechts Nederland zijn eigen “samenzweringsvariant ” , en moeten wij “staande ” deze kolder als waar aannemen.

  Ik was het niet van plan.

 4. @Devidas [1]:

  Ik kom uit een links milieu dus ik waag een poging:
  1. Emotioneel en impulsief denken/handelen.
  2. Angst voor een dynamische wereld die dus verandert en niet van wieg tot graf valt te plannen en voorspellen en, vooral, te reguleren.
  3. Tegen alle verandering zijn tenzij het in je eigen (vooral financieel) belang is.

  Devidas [14] reageerde op deze reactie.

 5. @Devidas [1]:

  “Een Nederland waar geen cent wordt bezuinigd op het onderwijs, maar geïnvesteerd wordt in jongeren.”

  In een vrije markt vindt iedereen met een goed stel hersens of handen een investeerder. Bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hebben groot belang bij een goed opgeleide beroepsbevolking. Zij en de werkende studenten en hun ouders zullen kwaliteitsscholen graag financieren. Daar is geen overheidsbemoeienis en kostbaar belastinggeld voor nodig. Hoe beter de school (breedte en kwaliteit cursusaanbod en aantallen studenten) hoe meer geld deze zo kan binnenhalen. In een vrije markt weet een goede school niet eens wat bezuinigen is.

  “Een Nederland waar je als jongere niet uitgeknepen wordt door huisjesmelkers, maar op tijd een betaalbare woning vindt.”

  In een vrije markt met volop concurrentie is uitbuiting helemaal niet mogelijk. Als een aanbod je niet bevalt ga je gewoon naar een ander. De overheid creëert kunstmatige schaarste op de woningmarkt. Er is bouwgrond in overvloed maar gemeenten verkopen hun grond slechts mondjesmaat en voor zeer hoge prijzen aan projectontwikkelaars. Samen met de woonsubsidies jaagt dit de prijzen enorm op. De overheid heeft dan extra hoge belastinginkomsten. Maar minimuminkomens zijn de dupe en staan jaren op de wachtlijst voor een goedkopere woning. Volkomen onnodig, want vergelijkbare woningen kosten in het buitenland de helft of minder en zijn snel beschikbaar.

  “Een Nederland dat op een eerlijke manier de crisis betaalt en solidair blijft met de allerarmsten in de wereld.”

  In een vrije markt betalen alleen degenen die een crisis veroorzaken. Klanten lopen dan immers weg bij slechte bedrijven en steunen de goede bedrijven met hun geld. Als slechte bedrijven snel failliet gaan voorkom je toekomstig mismanagement en verbetert de kwaliteit van de dienstverlening automatisch. Nu steunt de overheid met miljarden belastinggeld slechte bedrijven en is het slechts wachten op de volgende crisis.

  Solidariteit met de allerarmsten betekent in de eerste plaats het opheffen van handelsrestricties die de interne markten van de VS, EU, JAP, CN afschermen. Zo krijgen ook arme landen de kans een eerlijke boterham/kom rijst te verdienen.

  “Een Nederland waarin onze oma’s en opa’s geen eten krijgen dat over datum is, maar goede zorg voor iedereen.”

  In een vrije markt zullen commerciële zorginstellingen wel uitkijken om een slechte service te verlenen. Hun klanten gaan dan immers naar de concurrent en de slechte instellingen gaan failliet. Doordat de overheid zich tussen zorgklant en aanbieder heeft gewurmd en nauwelijks controleert is er geen directe terugkoppeling meer en kan de zorginstelling doen wat ze wil om zoveel mogelijk geld binnen te halen. In een vrije markt met volop concurrentie is dit onmogelijk en is er voor ieder budget een passend en goed aanbod.

  “Een Nederland waarin moslims geen tweederangsburgers zijn, maar gelijkwaardig zijn aan ons allemaal.”

  In een vrije markt is er ook vrij verkeer van personen. Zolang je je eigen inkomen verzorgt en anderen niet tot last bent kan je wonen waar je maar wil en je leven leiden op een manier die bij je past. De verzorgingsstaat die mensen van elkaar afhankelijk maakt, de voorkeursbehandeling die bepaalde groepen krijgen bij woningtoewijzing etc en de lakse manier waarop de overheid met straatcriminaliteit en uitkeringsfraude omgaat zorgen er vanzelf voor dat er spanningen tussen mensen ontstaan. In een vrije markt met een goede criminaliteitsbestrijding en geen verzorgingstaat heb je zonder werk geen andere optie dan je geluk elders te gaan beproeven. De huidige problemen doen zich dan helemaal niet voor.

  ===

  “The great virtue of a free market system is that it does not care what color people are; it does not care what their religion is; it only cares whether they can produce something you want to buy. It is the most effective system we have discovered to enable people who hate one another to deal with one another and help one another.”

  ~ Milton Friedman

  Netu [12] reageerde op deze reactie.

 6. Ik vind dit een zeer zorgwekkende ontwikkeling.

  Het laat duidelijk zien hoe goed dat links verankerd zit in onze maatschappij, economie en politiek.
  Eerst heeft links het CDA ingezet om de boel te laten ploffen, vervolgens wordt Tjeenk Willink weer ingezet. Cohen roept op tot een soort revolutie en laat zien waar zijn medestanders allemaal zitten. In de subsidie-slurpende hoek, natuurlijk. Dat is niks nieuws.

  Die hoek moet als eerste aangepakt worden, de macht van de linksen móet gebroken worden. Of wij dat nu doen of ze doen het zelf, dat maakt me niet uit. Links is uit de tijd. Plus dat we ze niet meer kunnen betalen… (Privatize the profit, socialize the losses).

  Ik hoop van harte dat ze zichzelf opblazen. Dat is het makkelijkste en het meest efficient.
  En dan gaan we voor het Koningshuis. Want die hebben de ware aard té nadrukkelijk laten zien.

  ’t Wordt een hete winter.

 7. @Devidas [14]:

  Nee.

  Het is bekend dat collectivisten gemiddeld minder kennis van economie hebben. Daarnaast vinden zij dwang een geoorloofd middel om de samenleving te sturen, ook als zij daar zelf nadeel van zullen ondervinden. Op de vraag waarom zij geen 70% vrijwillige belasting betalen omdat zij zo solidair zijn heb ik nog geen antwoord gekregen. Dit vinden zij meestal een absurde vraag.

Comments are closed.