Leeuwen zijn voor konijnen levensgevaarlijke roofdieren maar voor wortels zijn dezelfde leeuwen totaal onschuldige vleeseters. Voor wortels daarentegen zijn die lieve konijntjes juist woeste en moorddadige planteneters waar ze voor moeten uitkijken.

Het is net van welke kant je het bekijkt.

Zo zijn socialistische politici voor ambtenaren, subsidieslurpers en alle overige onproductieve uitkeringstrekkers nobele en onbaatzuchtige weldoeners maar voor degenen die door deze socialisten onder dreiging van lichamelijk politiegeweld van hun eigendommen worden beroofd en afgeperst om voor al die weldaden te betalen zijn het slechts gewetenloze schurken.

Ook dat is net van welke kant je het bekijkt.

9 REACTIES

 1. @Katjong [1]: de prikkel: we zijn als volk ongeveer gelijk verdeeld tussen links en recht, iedere kant zo’n 75 zetels in de kamer.
  Rechts zitten de productieven die het allemaal met hun werk en inspanningen moeten opbrengen terwijl links de jongens zitten die van die inspanningen levenslang feest vieren. Iedere rechtse heeft ongeveer een linkse in de kost en die linksen zagen hun levenslange vakanties in gevaar komen met een mogelijke rechtse regering en dat gevaar lijkt nu voorlopig verdwenen omdat de linkse partijen juist voor het belang van die feestgangers opkomen.

  Katjong [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Wladimir van Kiel [4]:
  Ik denk dat de links rechts verhouding 120-30 is in de Tweede Kamer. Langs Oscars meetlat komen zelfs “rechtse” partijen ongeveer in het midden uit. Ik denk dat de PVV nog linkser is dan Oscars uitkomst. De hete hangijzers tijdens de laatste coalitiepoging bestonden namelijk voor een groot deel uit de linkse economische keuzes van de PVV.

  Vergelijk het met de krantenwereld. De Volkskrant zou links zijn en de NRC rechts. Maar langs mijn krantenmeetlat komt de NRC links van het midden uit.

  Overigens vind ik het makkelijker het onderscheid te maken tussen pro-geweldsinitiatie en contra-geweldsinitiatie. Want vaak zit achter de termen links en rechts evenveel roep om overheidsgeweld verborgen.

  De verhouding dragenden en gedragenen is naar mijn idee niet te bepalen. Iedereen plundert iedereen. Van voren een leeuw en van achteren een konijntje. Rennen!

 3. Ander oogpunt. (Dieren topic)

  We leven allemaal in een dierentuin.
  Alles wordt voor ons geregeld.
  We worden tegen alle gevaren beschermd.
  We worden compleet afhankelijk van onze verzorgers.
  Als we onze vrijheid plotseling terug zouden krijgen, dan zouden we ons zelf niet eens meer kunnen redden.

  We hebben het niet slecht, maar
  we zijn wel onze vrijheid kwijt.

  Je mag éen keer raden wie onze verzorgers zijn.
  beek [9] reageerde op deze reactie.

 4. even verder en aansluiten,

  Voor sommige soorten is een dierentuin ideaal.
  Als je, je niet aanpast, niets wil doen etc.

  Ook dat is net van welke kant je het bekijkt.

 5. Ander oogpunt.
  Men kan naar een aap in een dierentuin kijken als bioloog en dan allerlei zaken analyseren over hoe bv deze aap het blijkbaar erg fijn vindt om jarenlang op dezelfde paar vierkante meter te leven.
  Men kan concluderen dat een aap een erg lusteloos en gefrustreerd karakter heeft.

  Men kan ook kijken naar de kooi die hem gevangen houdt en concluderen dat men niets over de vrije aap kan zeggen, maar wel wat gevangenschap met een aap doet.

  Vul naar gelieve het woord mens in.

 6. @Romee [6]:

  Volgens jouw beeld zijn de verzorgers leeuwen die andere leeuwen verzorgen. ’t Is toch echt mensen versus mensen.

Comments are closed.