Hoewel ik even een schrijfpauze in acht neem, zag ik vandaag (voor 12.00 uur) nog geen artikeltje op Vrijspreker staan. Dus toch maar even het nieuws bekeken voor een “stukkie”. Selecterend door “koppen te snellen” op onder andere nu.nl kom ik op 1 pagina (http://www.nu.nl/economie/ status circa 11.30 uur) de volgende dingen tegen:

Specialisten draaien zondagsdienst op donderdag.

Want het gaat slecht in de gezondheidszorg, dus in plaats van “ons best doen”, gaan ze weer actie voren.

Bouw ruikt kansen.

Tja, wat is het nu? Gaat het nu rete-slecht in de bouw met al die verhalen van: “na de bouwvak veel werkelozen”, of voorzien ze een opleving omdat mensen hun vrijgekomen spaarloon wellicht aan woningverbetering gaan besteden?

Donner versimpelt regels voor werkgevers.

Ten eerste zal dat wel eens tijd worden, maar dat terzijde. Hij heeft in ieder geval een plannetje om regels te versimpelen, waarmee weer enkele tientallen miljoenen bespaard kunnen worden.

Politie kampt met geldnood.

Dat is wel het toppunt. Verkeersovertredingen zijn in 2008 met 20% verhoogd, hebben in 2009 extra administratie van € 6 per bekeuring als verhoging gekregen en gaan straks met nog een 15% omhoog. En dan hebben ze, ondanks bezuinigingen nog geld tekort? Terwijl ze nu hun werk niet eens goed doen? Jongens “in het blauw”, ga boeven vangen, zeg.

RVZ wil ongezond leven duurder maken.

Ja, dat is erg logisch (?). Hoewel al eerder aangetoond is dat vroeg en ziek sterven veel goedkoper is dan lang en gezond leven, willen ze die ongezonde mensen toch nog even extra financieel aanpakken? Dus… minder inkomsten (accijns + BTW) op “ongezonde” zaken als alcohol en tabaksproducten? Niet erg logisch, want wie gaan dan die verminderde staatsroofinkomsten bijspijkeren? De bleke, ongezond uitziende, vegetarische, refromwinkelbezoekers?

Afijn, als ik zo even de koppen snel in verschillende media, duizelt het me af en toe. We worden overgoten met nieuws van allerlei verschillende kanten, meningen en filosofieën. Beter is het, om al die rotzooi helemaal niet te lezen.

11 REACTIES

 1. Aan mij zal het niet liggen dat er geen artikel stond, heb er gisteren avond nog een naar vrijspreker gestuurd en naar Hub

  Daarbij is inderdaad het dagelijkse nieuws een doorn in het oog voor mensen met de capaciteit om logisch na te denken.
  Die van de politie is inderdaad wel merkwaardig ja.
  misschien ene leuke om vanavond eens wat dieper op in te gaan
  kanoekel [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hoc Voluerunt [1]:

  RVZ wil ongezond leven duurder maken.

  Jip ik zit al sinds jaar en dag te wachten tot dit goedje wordt verboden.

  Verder had ik het plan om eens de gehele papier winkel op te vragen en eens na te zien welke Haagse rukker(s) wij hier hoofdelijk verantwoordelijk voor kunnen stellen.

  Want dat crapuul denk zog steeds als ze de deur van dat kot achter zich dicht trekken dat ze ” home free ” zijn.
  Ja want die smoeltjes daar lopen doorlopend over in praat over die ” criminele burgers ” , maar zou het niet eens tijd worden de jacht te openen op criminele bestuurders.

  Tijd voor een Civiele Wacht ?

  http://video.google.com/videoplay?docid=-6551291488524526735#

 3. RVZ wil ongezond leven duurder maken.

  Laten ze nu eerst eens beginnen met soft drugs legaal te maken.
  kan de overheid daar lekker veel op verdienen door tal van heffingen en accijnzen.
  Criminaliteit zal afnemen (of verplaatst zich) zodat de politie weer wat mankracht vrijmaakt om de 15% verhoogde boetes uit te schrijven.

  Iedereen weer wat meer geld zonder de gewone man te pakken.

 4. En waarom zou de Softdrugs gelegaliseerd moeten worden zodat de softdrugs teler en verkoper weer onder de dwang van de overheid komen?
  Legaliseer iedere substantie en daarbij neem de belastingen weg.
  Maak de politie privaat zodat je er een abonnementsvorm op kan afsluiten en haal; bij de private instanties zoals beveiligings bedrijven de restrictie op opsporingsbevoegdheid weg.
  Dan is de politie onderheven aan concurrentie, moge de beste aanbieder van veiligheid winnen.

  90% van de veiligheid is nu al gedaan door private organisaties en de overige 10% wordt verneukt door de overheid zelf.
  Geef die dan ook vrij.

  beek [9] reageerde op deze reactie.

 5. Polder statisme anno 2010: politie, justitie en leger kampen met ernstige tekorten, terwijl er bakken met geld uitgegeven wordt aan de welvaartsstaat, bailouts, staatsonderwijs , staatsgezondheidszorg en roofsubsidies aan criminele organisaties en meer onzin. De boodschap is duidelijk: socialisme/corporatisme > eigendomsrechten

 6. @Hoc Voluerunt [4]:

  Dat is onjuist, dat private organisaties de meeste beveiliging over hebben genomen. Beveiligingsorganisaties functioneren als extra ogen en oren, maar uiteindelijk altijd voor de politie. Ze staan in feite in dienst van de politie en het nationaal rechtssysteem.
  Dat is echt heel iets anders dan uw concurrerende politie waarop men een abonnement zou kunnen nemen, en die voornamelijk als gedachtefunctie bestaat.

  Hoc Voluerunt [11] reageerde op deze reactie.

 7. Als het RVZ ongezond leven duurder wil maken, betekent dit dat alle artikelen die in elke supermarkt te koop wordt aangeboden duurder wordt. Want alle voeding die door fabricage is gemaakt ongezond is voor ons. Ook alle voorverpakte groente en fruit in plastic heeft geen voedingswaarde meer voor ons. En het meeste is ook nog eens gerijpt in koelcellen. Dat artsen nu gaan staken is een goede zaak, want telkens als ze staakte bleven er meer patiënten in leven. Dat komt omdat alle medicijnen vergif voor ons zijn en veel operaties onnodig zijn.

 8. @beek [9]:
  HIERUIT BLIJKT WEL DAT JIJ DE FEITEN NIET KENT VAN DE BEVEILIGINGS BRANCHE.
  Iedere burger is namelijk bevoegd op dit moment om bij een midrijf (geen overtreding) te achtervolgen (mits in overtreding te gaan) en aan te houden (niet te vergissen met staande houden).
  Het enige privlege wat de politie heeft boven die van een burger en dus beveiliger is de opsporing en berechting.
  Iets wat de private sector nog veel efficienter kan met minder corruptie.

  zoek maar eens op stukken van rothbard en friedman..
  Sterker nog, ik heb er net een heel stuk over gestuurd naar de vrijspreker redactie dus misschien zien jullie hem wel verschijnen.

Comments are closed.