[HTML1]

3 REACTIES

 1. Interessant verhaal. Adenoid Hinkel was dus een ordinaire soosjalist die flirtte met kapitalisme en nationalisme. Weinig ophad met de bourgeoisie. En graag betere banden wilde met moslims.
  Waar heb ik dat vaker gezien en gehoord?

  Oscar [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Bon Vivant [1]:

  Hitler haalde de PVDA links in. En het was niet zozeer een flirt met kapitalisme. Het was een flirt met grote bedrijven, die in naam zelfstandig bleven, maar volledig onderworpen waren aan Das Reichswirtschaftsministerium, die complete vijfjarenplannen ontwierp. Hitler stond in veel opzichten dichter bij de communisten dan bij de sociaal-democraten.

 3. Ieder goed bedrijf maakt 5-jarenplannen.

  De nazi’s runden het land als one big corporation. Juist het toestaan en bevorderen van concurrentie op het uitvoerende niveau zorgde voor een efficiency boost. Op beleidsniveau werden de teugels uiteraard strak in handen gehouden.

  Als je 1 missie hebt en 1 doel wil bereiken is het fascistische economische model veel effektiever dan het vrije markt model dat alle kanten uit kan gaan. De fascistische slaveneconomie heeft daarbij lagere kosten dan een vrije markt economie ooit kan bereiken.

  http://www.historybookshop.com/articles/commentary/nazi-state-machine-or-morass-ht.asp

Comments are closed.