Sinds 1988 zijn de politiek, media en belangengroeperingen druk doende met  Global (GloBull) Warming hersenspoeling. Gelukkig is er een kentering gaande sinds Climategate en blijven actieve blogs leugens ontmaskeren.  Toch blijft de MSM pushen om het klimaatcircus aan de praat te houden. Volgens hen zijn de branden in Rusland, de overstromingen in Pakistan en Oost Europa en een strenge of zachte winter onmiskenbaar uitingen van global warming. In de handen van CO2 gelovigen wordt een simpele weersvoorspelling pure retoriek en weersverachting.Er wordt geschermd met IPCC wetenschappers. Maar wat zijn dat voor geleerden ? De huidige IPCC voorzitter, Rajendra Pachauri begon zijn carriere in een Indiase diesellocomotief fabriek. De Wall Street Journal berichtte: ‘Als academicus verdedigde hij zeer actief het recht van zijn land om kolen te verbranden.’

Wat hebben geisoleerde natuurlijke gevallen die in een korte tijdspanne voorkomen te maken met klimaattrends die alleen in eeuwen gemeten kunnen worden ?  ‘Gletsjers die eeuwenlang stabiel zijn gebleven, smelten nu met een alarmerende snelheid.’ Nee, dat doen ze niet. Velen smelten minder hard als gevolg van de huidige afkoelperiode. Deze afkoeling komt door lagere zonneactiviteit; het resultaat van een aanzienlijke afname in zonnestorms die zonnevlekken worden genoemd.

‘Orkanen worden wilder als de oceaantemperatuur stijgt’. Of en met hoeveel graad de oceaantemperatuur stijgt, is maar zeer de vraag. Daarbij focust men zich op de orkanen die land bereiken en niet diegenen als bijvoorbeeld Earl die begon als een categorie 4, drie dagen later een categorie 1 werd en later eindigde als een tropische storm. Katrina was met haar categorie 5 een uitzondering en sindsdien is het relatief rustig gebleven.

Journalisten worden geacht om gezond sceptisch te zijn. Echter in het geval van sceptische wetenschappers die hun mening gaven over global warming gold dat blijkbaar niet. Deze wetenschappers werden doodgezwegen en  ‘schadelijke ontkenners’ genoemd totdat de waarheid niet langer verborgen kon blijven voor het publiek.

Dr. Richard Lindzen, professor Atmospheric Science aan de Massachusetts Institute of Technology, zegt het als volgt:

‘Toekomstige generaties zullen zich verwonderd afvragen waarom men in het begin van de 21e eeuw in hysterische paniek uitbrak over een wereldwijde gemiddelde temperatuurstijging van een paar tienden graad. Dit op basis van grove overdrijvingen en hoogst onzekere computervoorspellingen gecombineerd met een ongeloofwaardige kettingreactie van gevolgtrekkingen. Dit alles leidend naar het terugdraaien van de industriele revolutie.’

Of om met de journalist H.L. Mencken te spreken: ‘De noodzaak om de mensheid te redden is meestal altijd een excuus om te kunnen heersen.’

6 REACTIES

 1. Je ziet nu ook steeds meer de term:”Globel Climate Change”.

  Dat is weer breder dan alleen opwarming.
  En de politici kunnen nooit fout zijn, want het klimaat verandert al duizenden jaren. Of het dus warmer of kouder wordt, het ligt aan “ons”. Of we nu CO2 produceren of dat we te weinig bidden, het ligt aan “ons”.

  En “dus” moeten de politici wel maatregelen treffen!

  Leucippe [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [3]:

  En natuurlijk de mensen die het wel doorhebben afschilderen als ‘conspiracy theorists’ of (en dit vind ik zo leuk) zeggen dat deze personen niet ‘solidair’ zijn. 🙂

 3. en dat het in argentinie en brazilie meer sneeuwt dan het ooit gedaan heeft, dat hoor je ook nooit iemand melden, so far for global warming

 4. Nee ,we kunnen natuurlijk ongestraft zo doorgaan als we op dit moment doen,niets ontziend en uitbuitend. Kijk gewoon even om je heen dan zie je wat er veranderd is de laatste dertig jaar. ga zo door of de neus bloedt.

Comments are closed.