De OESO heeft uitgerekend dat Nederland 27 miljard aan milieubelastingen PER JAAR ophoest en daarmee koploper is geworden. Wij? zijn met 4,49% % van het Bruto Nationaal Product nu het beste jongetje van de klas.Ik ga u niet vermoeien met al die alternatieve mogelijkheden voor dat geld, ik wil wel even kwijt dat u en uw gezin, ongevraagd € 1600 respectievelijk € 4200 per jaar meebetalen aan ‘het’ milieu. Dus gisteren, vandaag en morgen steeds weer € 11,50, wat nog eens wat anders is dan eens wat kleingeld in de collectebus voor de zeehondjes stoppen.

Ik heb niet gecontroleerd of de OESO ook de bijkomende milieukosten heeft meegerekend. Waarschijnlijk zijn niet meegeteld de kosten van de ambtenaren die deze gelden moeten binnenhalen, beleid daar op maken en al zeker niet de kosten van al die regels en vergunningen rechtstreeks aan u, want producten worden duurder en indirect, want om aan milieuvergunningen te voldoen worden dingen duurder, uitgesteld of moeten er duurdere alternatieven komen.

Voorwaar een mooi onderzoek naar de totale milieu belasting van uw portemonnee, zeker nu alles en iedereen de mond vol heeft van transparantie.

Mijn inschatting is dat die 27 miljard nog maar de helft is van de echte kosten. Zouden we die € 23  per dag echt niet beter zelf aan ons leefmilieu kunnen betseden?

14 REACTIES

 1. Je kunt natuurlijk op je vingers tellen dat elke wetenschapper die zich afhankelijk gemaakt heeft van dit potje voldoende Milieurampen in het verschiet heeft voor ons.

 2. Wedden dat nog geen 10 % aan een beter milieu wordt besteedt?

  En, alles zal dus duurder worden.
  Maar als je het geld niet hebt kun je het niet betalen.
  Nu moeten mensen al bezuinigen om de steeds hogere belastingen te kunnen betalen.
  En dan vinden ze het gek dat de consument niet wil kopen, kopen, kopen.

 3. Mensen het is gewoon diefstal van de vrucht van uw arbeid. Niet meer en niet minder. U ziet, we hoeven helemaal de belastingen niet te verhogen, pensioen leeftijd verhogen etc. Het kan gewoon allemaal betaald worden,,… ja uit onze eigen zak. De politiek denkt daar anders over, leegknijpen dat volgzame volk.

 4. Zolang de mensen in Nederland en Europa het advies van Ayn Rand naast zich neerleggen, dat ze massaal in staking moeten gaan om aan deze vorm van gelegaliseerde, door en door corrupte en socialistische diefstal een einde te maken, zolang zullen de maffiapraktijken van de robinhood-overheden doorgaan en steeds erger worden.
  Atlas in staking of atlas in slavernij, that’s the question…

 5. De meesten binnen de Haagse vierkante kilometer willen kennelijk niet meer aan het verleden(van sommige politieke brekebenen)herinnerd worden. Hier is zo’n voorbeeld van een politieke brekebeen, met de aantekening dat het klimaat NIET maakbaar is.
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=12248
  (ze blijkt overigens wel haast te hebben om de maximum snelheid op te schroeven naar 130 km per uur)

 6. € 11,50 per persoon. Maar niet iedereen betaalt belasting, in tegendeel. Heeft al eens iemand uitgerekend hoe hoog dat bedrag wordt, verdeeld over alle belastingbetalers?

 7. Zolang de milieuvrienden de macht bepalen zullen “wij” deze misser van de eeuw moeten betalen.

 8. Waar staat die 27 miljard in de begroting? Bron graag. Maar goed mocht het waar zijn dan komt die 27 miljard overeen met een verlies van 1 procent jaarlijkse economische groei. Als we de PotentieRoof berekenen voor 2030 betekent dat, dat onze economie 50% groter dan nu zal kunnen zijn maar dat dan niet is.
  De volgende stap is de visualisering. Hoeveel zou het leven er kwalitatief uit zien zonder die groei en hoe met. Zijn we bijvoorbeeld al een kolonie van China of niet. Als Vrijspreker een goede illustrator koopt kan ik hem instrueren over deze prent. We kunnen er posters van maken en ze plakken tegen de hoofdkwartieren van de PvdA, de VARA, de VPRO en de NOS. Oja, ik vergeet GroenLinks. Voor Femke Halsema kunnen we de tekening inlijsten in goud zodat ze het stuk boven haar bed kan hangen. Hopelijk krijgt ze dan dezelfde nachtmerries die ik nu ook heb.

  Devidas [10] reageerde op deze reactie.

 9. Er wordt steeds gesproken over 27 miljard PER JAAR maar waar blijft al dat geld????? wout

 10. Ze zijn van de pot gerukt!!!!!!
  2 Jaar niets, en de gehele crisis heeft nooit bestaan!!!
  En wordt het milieu beter?
  Van me nooit niet, maar wel de beurzen, van diegenen, die hieraan medewerken, en niet te weinig hun zakken vullen!!!!!!!
  Daarom, moet dus dat milieupotje blijven bestaan!!!

  Bah Bah, Wat een oplichterszootje!!!!
  Opruimen die rotzooi

 11. De Nederlandse politiek is ook koploper in het besteden van
  gelden die van de belastingbetaler zijn gestolen.
  Den Haag en Brussel zijn en blijven lid van het dievengilde!

 12. Hm de “troffee” van onze overheid is aan het licht gekomen..

  Tja, en iedereen in nederland sjokt als slaven maar mee in die speculative wetenschap van de overheid:

  1. Zure regen
  2. Ozonlaag
  3. opwarming van de aarde
  4. ???

  allemaal halve onderzoeken waarbij resultaten verdraait worden zodat het voor de overheden positief uitkomt (lees: meer belasting heffen)

  Het milieu is een van de stokpaardjes van de overheid (wereldweid)

  een 2e is:

  De “verschrikkelijke” ziekte epidimieen..

  Om de paar jaar worden mensen bang gemaakt met de meest verschrikkelijke ziekten:
  Een paar jaar geleden zouden we ten onder gaan aan SARS, in 2005 was het de vogelgriep en laatst de mexicaanse griep die geruisloos is verdwenen.
  maar waar wel Miljarden euro’s aan verbrand zijn..

  En er wordt maar gerefereerd naar de “Spaanse griep” in 1918.
  Maar dat voorbeeld slaat nergens op. Dat virus raakte een bevolking van Europa die uitgeput en ondervoed was door vier jaar oorlog. Bovendien was de algemene gezondheidszorg toen veel slechter..

  alleen al in duitsland is aan de mexicaanse griep 1 miljard euro verbrand, en dit waar nog geen 100 mensen aan zijn overleden..

Comments are closed.