Beste redactie,  Ik heb onlangs een Congres bijgewoond voor complementaire geneeskunde waar één van de sprekers, de heer Haesbrouck Fernand (apotheker en wetenschapper), een hallucinant verhaal uit de doeken deed over ADHD en de nefaste gevolgen bij het exponentieel stijgend gebruik van Rilatine bij deze ‘onhandelbare’ kinderen (en volwassenen).

De hele zaal was  werkelijk met verstomming geslagen en zat met open mond en vol ongeloof te luisteren naar hoe de heer Haesbrouck op een wetenschappelijke en nauwgezette manier zijn eigen onderzoek naar Rilatine uit te doeken deed.
De nefaste gevolgen voor de kinderen (en volwassenen) zijn niet te overzien en dienen slechts één doel, rauw geldgewin. Doping op doktersvoorschrift, zoals de heer Haesbrouck het zegt, om misselijk van te worden.

Tijdens de pauze werd hij dan ook overstelpt met vragen en verontwaardigde reacties van mensen uit de sector aangaande zijn bevindingen. Hieruit bleek ook dat de reguliere media het hem bijzonder moeilijk maken om deze zaken naar buiten te brengen en kenbaar te maken aan de grote massa.

Om maar 1 voorbeeld te geven, hij vindt geen uitgever voor zijn boek die hij hierover schreef omdat de reguliere uitgevers de tegengestelde belangen met hun andere belangrijke klanten (lees farmacie) niet konden verzoenen.

Hij drukte dan maar op eigen kosten duizend boeken en tracht op die manier dit verhaal naar buiten te brengen.

Ik vond dat ik ook iets moest doen.

Daarom schrijf ik nu een aantal ‘zuivere media’ aan, waarvan ik denk dat deze mede kunnen bijdragen het ware verhaal achter ADHD en Rilatine naar buiten te brengen. Ik tracht op deze wijze de heer Van Haesbrouck bij te staan in zijn strijd tegen dit onmenselijk onrecht zodat toch tenminste de resultaten van zijn onderzoek onder de loep worden genomen en de mensheid stopt met het drogeren van zijn kinderen.

We leven in een prestatiemaatschappij waarin kinderen geen speelse, ongeremde zuivere kinderen meer mogen zijn maar gedwongen worden te presteren teneinde resultaten te boeken zodat de gestelde verwachtingen kunnen ingelost worden.

En de farmaceutische industrie heeft daar handig op ingespeeld met de hulp van artsen, opvoeders en het zaaien van angst bij de ouders.

Zijn site is www.haesbrouck.be

Ik zou jullie dan ook bijzonder dankbaar zijn als jullie via jullie gerenomeerde site ook ruchtbaarheid zou willen geven aan dit delicate onderwerp die ADHD noemt.

Al was het maar 1 kind die hierdoor geen Rilatine meer moet slikken, dan ben ik al dik tevreden.
Alvast bedankt!

Ingezonden door Nic

20 REACTIES

 1. Herkenbaar verhaal. Inmiddels ben ik in de 30, dus toen ik opgroeide was ADHD/ADD nog niet ‘ontdekt’ (toen noemde men zoiets een ‘druk kind’), maar bij mij zou dat ongetwijfeld ook de diagnose geweest zijn. En om, terugkijkend, nu te zeggen dat ik hierdoor ‘belemmerd’ ben… Nou, nee.

  Als kind heb je het denk ik wel zwaarder doordat je maatschappelijk onaangepast gedrag vertoont, maar naarmate je volwassener wordt, en daarmee (ook, of juist, zonder Ritalin) moet leren omgaan, krijg je er een voordeel bij. Je leert namelijk je gedrag aan te passen aan wat in die specifieke situatie maatschappelijk gewenst is, ookal voelt dat niet natuurlijk. Of je mij nu tussen ‘Oh oh Cherso’-jeugd zet, tussen korpsballen, tussen stereotype computernerds, of zelfs tussen krakerhippies; ik vermaak mij wel en de ‘groep’ zal mij gewoonlijk wel accepteren. En hoewel ik individualist ben, is dit toch een groot maatschappelijk voordeel.

  (klein detail trouwens over het artikel: het is ‘Ritalin’, geen ‘Rilatine’ – Niet om over de spelling te willen zeiken, maar als je hiermee media aanschrijft, is het niet onbelangrijk)

 2. ADHD is uitgevonden net als wihplas.En degene die het uit hebben gevonden verdienen er aan. En de grote massa die alles slikt als zoete koek mag het betalen. Hoe dom kun je zijn?

 3. “…en dienen slechts één doel, rauw geldgewin”

  Mooi.

  “We leven in een prestatiemaatschappij..”

  Helaas, de realiteit is anders.

  “En de farmaceutische industrie heeft daar handig op ingespeeld..”

  En zo hoort het.

 4. 1500 euro per maand voor een gemiddelde ADHD’er zal veel ouders er toe aanzetten om een kind dat ook maar iets te druk is gelijk de sociaal-medische circuit in te krijgen. Kindermisbruik door ouders en allerlei hulpverleners en men wordt er ook nog eens rijkelijk voor beloond.

  Lekkere lijpe shit, maar heel NL betaald mee aan het verkrachten en geestdood maken van kinderen.

 5. Het schrijnende vind ik nog niet de farmaceutische uitbuiting, maar uiteraard de subsidierende overheid, die alles met een naampje maar fijn belastinggeld toestopt, daarmee een samenleving creeerend vol met zwakke en afhankelijke burgers.

  Heb je ADHD? Och arme, hier, krijg jij van mij fijn aangepaste maatregelen, extra staatssteun en een paar jaar extra studiefinanciering om je ziekte, gebrek of afwijking maar niet in je nadeel te ervaren.

 6. Het is de farmacie, die dat met de politici haarfijn uitspeelt over de rug van de belastingbetaler, waarbij de heren en dames een leuke bijverdiensten voor krijgen, want het spreekwoord is, wiens brood men eet wiens woord men spreekt. Zodoende wordt het ene grote boevenbende op allerlei gebied.

 7. Lees ook het boek Censuur van Dr Gabor Lenkei.

  Hier worden de verbanden tussen politiek, farmacie en het kapitaal daadwerkelijk aangetoond, alsmede oorzaken van moderne ziekten en uw voeding. Helder beschreven en goed onderbouwd.

  Het help de kritische burger oorzakelijke verbanden te leggen en verder te komen dan alleen het onbestemde gevoel van vermoedens.

 8. Wanneer komen overigens de eerste medicijnen tegen dyslexie op de markt?

 9. @Jack [296494]:
  Het lijkt mij andersom. Je hebt twijfels(lijkt mij een eufemisme voor “doe ik toch niet”), en je gebruikt het amateuristische uiterlijk van zijn website als excuus om je niet te verdiepen. Of je vind vorm belangrijker dan inhoud, dat kan ook nog.

  Wel raar dat hij zich -al helemaal in de kop- als “senior C++ programmeur” profileert. Lijkt mij volkomen irrelevant. Vaardigheid in het programmeren met C++ staat echter helemaal en volkomen los van vaardigheid in grafische vormgeving. Vaker laten programmeurs dat over aan iemand die daar goed in is. 1000 Boeken uit eigen portefeuille laten drukken lijkt mij echter al genoeg bewijs voor zijn serieusheid over deze zaak.
  LvM [15] reageerde op deze reactie.

 10. @LvM [296504]:
  Het raar vinden dat hij niet goed is in het bouwen van websites terwijl hij zich als C++ programmeur profileert, is in principe hetzelfde als het raar vinden dat iemand die zich als kenner der Franse taal profileert niet geletterd is in de Engelse taal.

 11. @Igor [296502]:
  Zoals hij het nu zelf doet, wanneer bedrijven als drukkers /uitgevers hem geen platform geven voor zijn denkbeelden en boeken kan hij het zelf doen of andere sympatisanten vinden om daarmee in te gaan .

  Nou moet ik er wel bij zeggen dat zonder de overheid inmenging de farma businness nooit deze vormen aan had kunnen nemen.

  concurrenten die het zelfde product maken of andere producten maken zullen alternatieven moeten bedenken om de concurrent weg te drukken.
  als dat gebeurt door dit soort dingen te publiceren, vooral als het om feite gaat, is goud waard voor een “eerlijk” Farma bedrijf in een vrijemarkt.

  uiteindelijk zullen diverse bedrijven onder elkaar als corregeerder gaan optreden.
  Wanneer er 1 een gevaarlijk product gaat verkopen zullen anderen de klanten er op wijzen dat dit gevaarlijk is.

 12. een maal per dag twee druppels MMS (de kosten €0,02 cent per dag) en het probleem zal vrij snel verdwijnen, Helaas wenst de medische wetenschap,
  Hierover niets mede te delen. ga naar google en geef MMS op en U kunt het allemaal zelf lezen .

  Mij heeft het geholpen.

 13. @Igor [296502]:
  Ik denk dat je in libertarie alleen adhd-pillen slikt als een goeie dokter die aan jou heeft voorgeschreven. Die dokter houdt voor jou bij wat wel en wat geen goed spul is bij ziekte. O.a. door de informatie te gebruiken die Hoc beschrijft in zijn reactie #6. Of misschien dat Bill Gates een onderzoek sponsort naar de voors en tegens van adhd-pillen, van het geld dat hij niet aan de fiscus heeft betaald.

  Jouw ziekteverzekeraar of AO-verzekeraar zal opgenomen hebben in jullie contract dat je alleen pillen slikt die je van een door de verzekeraar goedgekeurde dokter voorgeschreven hebt gekregen. En dat, als je iets anders slikt, de verzekering niet uitkeert bij schade.
  Waarschijnlijk hebben ze ook een polis waarbij je maar slikt wat je wilt waarna toch iedere schade uitgekeerd wordt, maar die polis zal je waarschijnlijk niet kunnen of willen aanschaffen, omdat die een stuk duurder is.

 14. I discovered your blog site on google and check a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading more from you later on!?

Comments are closed.