RED:Het vernietigend oordeel van Max Pam in Buitenhof over Knapen nam de laatste twijfel weg om dit ingezonden stuk aan u voor te leggen. De twijfel betreft de meeste artikelen die in de richting van “conspiracies” wijzen. En toch zijn het in de maatschappij levende ideeën waarover we op de Vrijspreker naar de feiten zoeken. Daarbij komt nu dus de actualiteit dat Knapen de Nederlandse verhoudingen met het buitenland behoorlijk kan beïnvloeden.

Ben ‘Bilderberg’ Knapen staatssecretaris van het Ministerie van Buitenlandse Zaken…

Oud-journalist Ben ‘Bilderberg’ Knapen is de beoogd staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. Dat melde de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag. Knapen wordt zaterdag bij formateur Mark Rutte verwacht. Ben Knapen, die langdurig buitenlandcorrespondent voor NRC Handelsblad is geweest in onder andere de VS en Zuid-Oost Azie en van 1990 tot 1996 hoofdredacteur was van de krant, werd nog niet eerder genoemd als bewindspersoon in het nieuwe kabinet-Rutte. De CDA’er is sinds 2008 lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en mediahoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Momenteel is hij ook voorzitter van RTV Utrecht. Knapen promoveerde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen op een studie over de betrekkingen tussen Nederland en de vroegere Sovjet-Unie.

Bronnen: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3244545.ece/Oud-journalist_Knapen_beoogd_staatssecretaris_BuZa.html
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/265701
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ben_Knapen

Ben Knapen staat  bekend als Ben ‘Bilderberg’ knapen omdat hij als hoofdredacteur van NRC Handelsblad altijd aanwezig was op de Bilderberg-meetings maar er nooit iets over schreef…

Bronnen: http://www.groene.nl/1997/25/de-tafel-van-bilderberg
http://www.epo.be/boekenportaal/boekinfo_boek.php?isbn=9789049024017

Zie hier het interview dat de ‘Moraalridders’ hadden met Ben Knapen en zijn rol in het ‘Grote Complot

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA financierde en organiseerde mede de eerste edities van de Bilderbergconferenties.
Dat stelt dr. Gerard Aalders van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD),

NOS over de Bilderberggroup-meeting.

Bewust of onbewust doet de voormalig Secretaris-Generaal van de NAVO Willy Claes op de Belgische radio, in een ‘damage control’ interview dat de geheimzinnigheid en het belang van de Bilderberggroep moet bagatelliseren, ineens een onthulling die de vermoedens van jarenlange Bilderbergvolgers Jim Tucker en Daniel Estulin zomaar even bevestigt: “Tijdens de conferentie krijgen alle genodigden 10 minuten spreektijd – en daar wordt zeer streng aan vastgehouden, jahaha – en na afloop stelt de ‘rapporteur’ een rapport op van wat er besproken is. De aanwezigen worden dan natuurlijk wel geacht gebruik te maken van dit rapport bij het uitzetten van hun beleid in de milieus waarin ze invloed hebben.”
Luister hier naar het radio-intervieuw:
(het item Bilderberg begint na ongeveer een kwart uitzending).

Bilderberg-voorzitter: ‘Bilderberg creerde de Euro-munt’:

Lijst van deelnemers aan de Bilderberg-meeting 2010 waaronder Neelie Kroes (VVD):

Het Amerikaanse ‘Council on Foreign Relations’ kan gezien worden als de Amerikaanse tak van de Bilderberggroup. Zie hier hoe de CFR al tientallen jaren de Media controleert en manipuleert:
video ‘The Council on Foreign Relations – The CFR controlled Media‘:

Ingezonden door Paul E

20 REACTIES

 1. Interview met nog 4 Nederlandse Bildergberg gangers: http://www.netwerk.tv/node/1308

  Conclusie van de uitzending: het is een doodnormale praatgroep.

  Mijn conclusie: overheids-conspiracy denken is een onderdeel van cultuur-libertarisme en hard nodig in Nederland. Samenzweringstheoristen vertellen vaak kolder, maar als er echt iets smerigs gaande is zijn hun de eerste die het kunnen en durven openbaren.

 2. Vrind Knapen was één der mede-oprichter van het illustere clubje genaamd “Het Republikeins Genootschap”, maar daar wenst Ben liever niet meer aan herinnerd te worden, terwijl het toch zo’n onschuldig gebeuren “praatje pot” is!

  Maar blijkbaar kom je in ’t Haegsche circuit niet ver, als je als reporter van een ‘kwaliteitskrant’ gewoon je werk doet. Dit soort lieden draagt niets bij aan het maken van een beter land.

  Devidas [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Devidas [4]: Er zijn nogal wat mensen lid van het RG, die niet snappen waarom. Jan Mulder en Frits Barend zijn daar voorbeelden van. Je wordt als lid “aangezocht”, zo ook Femke H., die het ondanks alles een eer vindt bij majesteit op de thee te worden uitgenodigd. Als je wordt doodgeschoten blijf je ook gewoon lid (Fortuyn) en we zien nooit een andere woordvoerder dan Hans van den Bergh, een grappige emeritus, familie van dezelfde als vd Bergh&Jurgens, nu Unilever. Ik beweer niet dat het een eng clubje is, maar ik vind het wel apart dat je minister (dienaar des konings) kunt worden, terwijl je de koning het land uit wilt schoppen.

  Devidas [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Devidas [7]: Natuurlijk. Links kun je zien als regelrechte collaborateurs met het keuninklijk spul.
  Drees, Den Uyl, Kok en Cohen (plan mislukt), stuk voor stuk redders van de monarchie. Den Uyl heeft de grootste kans gemist om een absolutistisch wangedrocht te elimineren, maar hij durfde niet. Zou het met geld en macht hebben te maken?
  Dus wat betreft die “belangrijkere zaken”, u zou er zo maar gelijk in kunnen hebben, maar gezien de puinhopen van linksch is dat ook al niet best gelukt. Nu is Rutte aan de beurt……*kuch*.

  Devidas [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Johnny [2]:
  Zoals een struisvogel de kop in het zand steekt garandeert dit geenszins dat hij niet gegeten wordt.
  Zonder weerstand te bieden kunnen de meest vreselijke wandaden gewoon doorgang vinden.Dit is precies de reden waarom koninklijke orgiën met minderjarige konden en kunnen plaatsvinden gesteunt door de topambtenaren zie hiervoor:
  http://www.rondehuis.blogspot.com/

 6. @zeroing [10]: opgelegde marktwerking? Marktwerking is gewoon iets wat gebeurt als je afspreekt gen pistolen meer op elkaar te richten. Als er iets opgelegd wordt is het per definitie geen marktwerking.

 7. Paul E

  Voor de lijst met deelnemers hoef je niet te linken naar prison planet, die hebben de lijst volgens mij gewoon gecopieerd van deze site: http://www.bilderbergmeetings.org/meetings.html

  Ik heb moeite met conspiracy denken, kom eens met goede info. Bovendien, Ben Knapen zou belangrijk zijn vanwege NRC. Wat is het NRC nu? Een krant op zijn retour die een Vlaamse Belg inhuurt om te overleven. Zie website geen stijl van de afgelopen dagen. Verder, wie werden uitgenodigd voor de conferentie van 2010 uit NL? Onder andere een ceo van een net niet failliete staatsbank (ING) en het politiek aangeschoten wild Nout Wellink. Daarnaast de koningin en Rinnooy Kan. En natuurlijk Neelie. En Victor Halberstadt, een professor uit Leiden die niet eens een eigen wiki pagina heeft.

  Geen enkele huidige vertegenwoordiger van media als TV, radio en internet in NL heeft het dit jaar tot de Bilderberg groep geschopt. Ook geen kranten. Naast de koningin geen oud geld uit NL.

  Veel linkjes maken een artikel nog niet betrouwbaar, ik heb niet alle linkjes uitgekeken, sommige vond ik nogal slaapverwekkend, zoals dat van de moraal ridders. Natuurlijk is er een ongezonde incestueuze relatie tussen media, adverteerders en macht. Maar moet je er 8 minuten over doen om dat aannemelijk te maken?

  Ik kan me best voorstellen dat er in Bilderberg conferenties gesproken is over de euro. En dat de consensus was dat de munt moest worden ingevoerd. Dat wil niet zeggen dat de Bilderberg groep het voor het zeggen heeft. Het is volgens mij wel een platform met invloed en degenen die de deelnemers uitnodigen en de agenda bepalen oefenen daardoor natuurlijk ook invloed uit. Daar heb je helemaal gelijk in als dat je punt is. Maar als een veelvuldige deelnemer als Ben Knapen uiteindelijk na 15 jaren wachten na zijn hoofdredacteurschap het uiteindelijk tot staatssecretaris schopt dan is dat niet echt een teken van een almachtige groep stiekeme wereldregeerders.

  Beperkingen van de Bilderberg groep blijken ook uit het feit dat het alleen west plus zuid Europa en noord Amerika betreft. China, India, Rusland en Japan, die nemen geen deel. Nogmaals, het lijkt me een discussie groep met invloed. Maar niet echt meer dan dat. Ik kan het natuurlijk fout hebben, maar kom dan svp met betere info.

 8. @Pegasus [13]: Duitsland, Oostenrijk/Hongarije, Griekenland, Italie, Spanje, Rusland om er een paar te noemen.
  Met daarnaast pogingen in Groot-Britannie, Nederland, Belgie, Zweden.
  Niet zozeer door extreem-links, maar wel door populistische stromingen en haar invulingen daarvan waaronder socialisme met internationaal socialisme (communisme)en nationaal socialisme (aka fascisme hoewel niet geheel terecht) en corporatisme (aka fascisme)

 9. @ HJ
  Goed lezen en de informatie (die afkomstig is van MSM-media, deskundigen en getuigen) gewoon bekijken… Zul je zelf zien dat het hier niet om een conspiracy-theorie gaat. Kan me niet voorstellen dat iemand de moraal-ridders ‘slaapverwekkend’ vind.
  En ja, ik kan ook linken naar de website van de Bilderberggroup maar op Prison-planet staat wel meer interessants…

  HJ [19] reageerde op deze reactie.

 10. @Paul [18]:

  Conspiracy denkers willen vaak manipuleren. Ze komen niet op objectieve wijze met feiten maar brengen feiten op een suggestieve manier. Voorbeeld. Bilderberg is volgens conspiracy denkers en geheime toko. Maar het is wel een club die hun eigen deelnemerslijst publiceert. Hoeven ze niet te doen maar doen ze wel. Als je niet suggestief bent dan link je voor de deelnemerslijst gewoon naar de bilderberg site. Maar neen, dat doen conspiracy denkers niet, het is heel wat suggestiever om deze deelnemerslijst van prison planet te halen. En niet te melden dat deze info van de bilderberg site afkomt. Dat vind ik subtiel manipuleren. En daarom heb ik dat gemeld als kritiekpunt op het artikel.

  Daarnaast ontbreekt vaak een degelijk onderbouwd causaal verband in de conspiracy artikelen. Ook in dit artikel. Nog afgezien van de niet aangetoonde causale relatie tussen Ben’s deelname aan de conferenties en zijn benoeming. Hoe triest ben je als je als geheime organisatie er 15 jaar over doet om een mol in een regering te planten? Hoe triest ben je als je wereld dominantie oid wenst, en je slaat heel azie over? Maar plant wel iemand als staatssecretaris in de NL regering?

  Ik ben best kritisch ten opzichte van veel gebeurtenissen, maar ga daarbij vooral uit van rationaliteit. En die ontbreekt te vaak in conspiracy artikelen, ook hier. Ik mis een smoking gun die aantoont dat Ben zijn benoeming te danken heeft aan de bilderberg deelname zoveel jaren geleden. Ik mis een motivatie waarom het juist nu nodig is in NL een getrouwe bewindvoerder te krijgen op het niveau van staatssecretaris teneinde de doeleinden van de bilderberg groep (wat zijn die doelen?) te effectueren.

 11. @Pegasus [15]:
  Om dicht bij huis te blijven: Kaiser Wilhelm II, en alle kleine Duitse vorsten, o.a. Wilhelmina’s neef Friedrich van Waldeck Pyrmont. De keizer van Oostenrijk, de koning van Portugal, en die van Albanie, Bulgarije, Italie, Griekenland. In veel landen is ook de adel afgeschaft of zelfs verboden (Oostenrijk).

Comments are closed.