Eerlijk gezegd zie ik er weinig “nieuws” aan. Misschien is het nieuwe dat er andere personen op andere plekjes staan. Het kabinet bestaat voor het grootste deel uit welbekende Haagse politici.

Met 5 politici die al eerder minister waren, 8 politici uit het parlement en twee hoge partijfunctionarissen die betrokken waren bij de formatie kun je stellen dat het kabinet bestaat uit politici die meegewerkt hebben om de huidige toestand te creëren.
Dat geeft niet veel echt vertrouwen op een vernieuwing.

Een extra prikkel is dan nog dat die ministers en staatssecretarissen een eed afleggen waarin ze:

“Ik zweer (beloof) trouw aan de Koning, aan het Statuut voor het Koninkrijk en aan de Grondwet.”

En die eed zweren ze voor een koningin die haar eigen eed om de soevereiniteit van het land te verdedigen, heeft gebroken.
En op een “grondwet” die helemaal niets voorstelt.

Weddenschappen dat we meer van hetzelfde zullen zien met meer dwang en minder vrijheid, hebben een grote kans te winnen.

Tenzij meer libertariërs er in slagen meer mensen ervan te overtuigen dat vrijheid goed voor hen is.

14 REACTIES

 1. is de kleur van het pakje van Bea een indicatie voor de kleur van het kabinet?
  Of zegt het, in dezelfde kleur van de loper, dat ze over zich heen laat lopen?

 2. Een “nieuw”kabinet.

  Is net zoiets als de verpakking van een product vernieuwen, het ziet er anders uit maar de inhoud blijft hetzelfde.

 3. Ik vind dat “rechts” nou niet moet zeuren: er is “rechts” gestemd en “links-media-kwien” hebben maanden geprobeerd alsnog roodgroenplus er in te proppen. Mislukt.Best wel een huzarenstukje. Had natuurlijk meteen gekund vlak na de verkiezingen, maar a la.

  Ik ben van origine “links” -arbeidersmilieu- maar heb nu op de VVD gestemd voor kernenergie en tegen windmolens.Ga je nu ook nog es groei afremmen terwijl Goldman-Sachs Europa afgraast.ja hallo.
  Als “kenner” van “links” zeg ik: oud-“rood” kan waarschijnlijk in heel Europa nooit meer een vuist maken als ze zich niet loskoppelen van groen-vrouwen-dieren.
  Ik ben blij met dit spulletje, wat er niet goed aan is weten we al lang, maar dit is het maximaal haalbare nu. Gaat Wilders Bilderberg aanvallen? Hmm.
  En ik geniet van het het openlijke ressentiment in de media nu. Dzey: lose! Yo.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Peter de Jong [6] reageerde op deze reactie.

 4. @chemalot [4]:

  Het maakt geen verschil of rechts links uitbuit, of dat links rechts uitbuit.
  Geen verschil of jij uitgebuit wordt, of dat jij anderen uitbuit!

  Niemand hoort iemand uit te buiten!

 5. @chemalot [4]:

  Links is overal op zijn retour. 🙂

  Bos en Blair waren het onlangs eens, dat er een totale herijking van het gedachtegoed nodig is. De linkse boodschap is niet meer afgestemd op de moderne burger, die is niet meer zo geïnteresseerd in wat de overheid allemaal voor mooie dingen met dat belastinggeld doet, maar vindt het veel belangrijker dat de belastingen laag zijn (zie http://tiny.cc/BosmeetsBlair ).

  Klassieke sociaal-democraten die een fervent voorstander van de verzorgingsstaat zijn is dat een gruwel. Zo waarschuwde Tony Judt nog kort voor zijn dood vooral niet weg te gooien wat in de afgelopen 100 jaar met grote moeite is opgebouwd (zie http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2010-2011/aanval-op-europa/tony-judts-testament.html ).

  Dat betekent natuurlijk niet dat dit een rechts kabinet is. Het zijn vnl babyboomers.

  De huidige verzorgingsstaat heeft de naoorlogse babyboom generatie voor zichzelf opgetuigd. Zij hebben zich in de jaren 60 tegen enkele vastgeroeste structuren van geloof en corporatisme van grootindustriëlen verzet om er daarna een zo mogelijk nog vastgeroester links gedachtegoed voor in de plaats te zetten. Dat heeft de babyboomers de mogelijkheid geboden een leven lang te parasiteren op anderen.

  Zelfs nu in tijden van crisis weigeren ze afstand te doen van hun verworvenheden en schuiven ze de kosten door naar volgende generaties. Die pikken dat echter niet langer. Dit babyboomer kabinet Rutte is hun laatste stuiptrekking voor ze (hopelijk kaalgeplukt door jongere generaties) de kist/urn in gaan.

  http://www.hate68.com/

 6. De verliezers gaan zware jaren tegemoet

  Natuurlijk, dit is dé Dag van Mark Rutte’s kabinet. Maar mogen de verliezers ook wat aandacht? Dit symbolisch schaduwkabinet had het heel anders aangepakt.

  Job Cohen
  De-boel-bij-elkaar-houden-premier

  Job Cohen, leider van de Partij van de Arbeid. Als íemand het onderspit heeft gedolven, is hij het. Tijdens de verkiezingen, in de formatie. Maar vooral omdat hij het symbool is voor de grondhouding waaraan dit kabinet een broertje dood heeft: de boel bij elkaar houden. De houding van rustig en voorzichtig. Cohen is de ideale leider van dit juist-niet-kabinet.

  Herman Tjeenk Willink
  Minister van Status Quo

  ‘Hohoho, dat gaat zo maar niet!’ Als het de komende vier jaar een zootje wordt, laat niemand dan zeggen dat er niet gewaarschuwd is. De vice-voorzitter van de Raad van State ziet Rutte-Verhagen met angst en beven tegemoet. Dwarsliggen in Europa: wordt niemand beter van. Fuseren van ministeries lost niks op. Gewoon doen zoals we het al decennia doen. Dan kunnen de regenten van Nederland tenminste ook rustig slapen.

  Jihad Alariachi
  Minister tegen Kwetsen

  ‘Levendig debat is vitaal voor onze democratie en hoort bij voorkeur niet in de rechtszaal plaats te vinden’, staat in Rutte’s regeerakkoord. Klinkt sympathiek, maar de boodschap is duidelijk: niet te moeilijk doen als er op religieuze teentjes wordt gestaan. Werk aan de winkel voor een schaduwminister met een antenne voor godsdienstige gevoeligheden.

  Nicolette Kluijver
  Minister Spuiten en Slikken

  Coffeeshops alleen voor – meerderjarige, Nederlandse – leden? Onder minister Kluijver zou het wel anders gaan. Hoera voor het experiment. Tuurlijk, ook een beetje verstandig zijn, maar niet te krampachtig doen over vrije drugs en vrije seks. Try before you die. Erover praten is bijna net zo leuk als het doen.

  Geert Mak
  Minister van Sorry Wereld

  Waar Uri Rosenthal wegwuivend doet over reputatieschade over de grens, weet minister Mak wel beter. Nederland moet excuses aanbieden. Heel veel en de hele tijd. Voor het koloniale verleden, voor de kruistochten, voor Ayaan Hirsi Ali. En voor Wilders, vooral voor Wilders. En als er geen onrust is, zegt Mak in buitenlandse media dat hij moet kotsen en smeekt hij om internationale druk.

  Kathleen Ferrier
  Minister van Principiële Zaken

  Platgewalst door Maxime Verhagen en consorten rest Kathleen Ferrier niet veel meer dan een beetje ‘kritisch volgen’ vanuit de CDA-fractie. Hoe anders was het geweest wanneer zij vorm had kunnen geven aan haar passies: kleurrijkheid, duurzaamheid en sociaal gehalte. En natuurlijk met name op het terrein van ontwikkelingssamenwerking. Goed, er gaat slechts eentiende procent af onder Rutte en daarmee handhaaft Nederland de norm. Alleen, hoeveel van dat budget gaat handige Hans Hillen naar zijn zwaar bezuinigende departement van Defensie harken?

  Freek de Jonge
  Minister van Hoge Kunsten

  Met een grote cultuurmanifestatie op 22 november zal Freek de Jonge trachten Mark Rutte te bekeren. Uitgerekend in die platte Heineken Music Hall. Kan het wranger voor de verdediger van de Hoge Kunsten? Je hoort het hem al zeggen met zijn afgeknepen stemgeluid. ‘Zeg ‘nee’ tegen exit podiumkunsten! Zeg ‘nee’ tegen exit omroeporkesten! Zeg ‘nee’ tegen de Culturele Kaalslag!’ Minister De Jonge zou de geldkraan wel weer open krijgen.

  Hans Spekman
  Minister voor Mensen die het Verdorie Gewoon Hartstikke Moeilijk Hebben om de Eindjes aan Elkaar te Knopen

  ‘Spekkie’ blijft knokken hoor, rechts kabinet of niet, knokken voor minderjarige asielzoekers, knokken voor kinderen in armoede. Niks korten op huursubsidie, kindertoeslag en bijstand, minister Spekman gaat er – gehuld in kiel van kreukzijde zonder kraagje – desnoods hoogstpersoonlijk zelf voor de barricades op. F*ck die 18 miljard. De zwakkeren hoeven de prijs van die crisis toch zeker niet te betalen?

  Hans Wijers
  Minister van Permanente Economische Hervorming

  In het voorjaar mocht hij op het D66-congres al even lonken naar een nieuw ministerschap. Met een sneer naar nar Wilders kreeg hij daar de handen al op elkaar. Maar het ging helemaal mis. En nu moet hij toezien hoe die nare populist een nikserig kabinet in de houdgreep heeft. Geen beperking van de Werkloosheidswet, geen hervorming van het ontslagrecht en er wordt zelfs gemorreld aan ‘zijn’ koopzondagen. Kom tussen die verfblikken vandaan, Hans Wijers, verlos ons van deze stilstand.

  Lucille Werner
  Minister van El-Ie-En-Gee-O

  De publieke omroep is de kop van Jut geworden. De PVV, gedoogpartner in de nieuwe regering, kan er niet genoeg op afgeven en Kamerlid Martin Bosma wil zelfs linkse neuzen afhakken. De vraag wordt gesteld of het allemaal wel nodig is wat de publieke omroep doet. Hebben ze dan niks begrepen van de sandwichformule? Verstrooiing-actualiteiten-spelletje-opera-amusement-documentaire-sport. Geen betere schaduwminister dan de vrouw van Lingo. Joop Atsma (nu in Rutte I) en oud-premier Balkenende zijn vast te porren voor een nieuwe hulpactie. Red de ballenbak!

  Prinses Irene
  Minister van Harmonie met de Natuur

  Toegegeven, in Herman Wijffels en Pieter Winsemius had het schaduwkabinet ook goede groene kandidaten gevonden, maar dit kabinet let wél op het aandeel vrouwen. Daarbij kan de Koninklijke familie – nadat Beatrix zo door Rutte is geschoffeerd – wel een opkikker gebruiken. De beste vrouw voor deze plaats dus, die ons kan uitleggen dat een tienbaans-A2 nú lekker doorkarren is, maar dat we op lange termijn behoefte hebben aan een nieuwe balans tussen ons en onze leefomgeving. Je kunt lacherig doen over praten met bomen, maar wie durft te beweren dat dát Geert Wilders voor één keertje niet best goed zou doen?

  Heleen Mees
  Minister van Bakfietsen (Emancipatie)

  Japan is ons voorland. Dat weten die rechtse sufferds achter de dijken natuurlijk niet, maar Heleen Mees van de PvdA in New York toevallig wel. En in Japan gaat het niet goed hoor. Arbeidsmarktsclerosis! De boel zit op slot. En dat komt omdat Japanse vrouwen het net als Nederlandse verdommen om eens wat uren te maken. Minister Mees zou die koters hoogstpersoonlijk naar de gratis kinderopvang brengen en die moeders naar hun werk toe slaan.

  Bron: http://www.onzestem.com

 7. Eind twintig / begin dertig. Je Ouders zijn trouwens babyboomers, steek hun eerst dood, of schiet ze af, degenen die je hebben gevoed tot wat je nu bent.

  Je redenering van een babyboom kabinet klopt trouwens al helemaal niet, maar ja allah (chemalot) zand erover!

 8. @Vilseledd [9]:

  Alleen daden tellen.
  En daar verwacht ik weinig anders van.
  Uiteindelijk is de belastingbetaler, de consument en de arbeider altijd de l*l.
  (Hé, ik ben alle drie)

  Ik hoorde vandaag op de radio Bea een Bea Constrictor noemen 🙂

 9. “Nieuw” kabinet: het had ook erger gekund: een linkser kabinet.

 10. Ja links is op retour omdat het zich niet los kan maken van groen. Ik was op toernee in Groningen Oost-Groningen, oude communisten-nesten zelfs, die makkers zijn echt niet bezig met klimaar en beestjes en windmolens.
  Rutte will rise to dze occassion, ik ben blij dat ik op hom heb gestemd.En hij kan Wilders ook aan. Yo.

 11. Laatste stuiptrekking? Ik dacht het even niet. Ze gaan 4 jaar zitten, de PVV gaat vast nog wel blunderen, VVD gaat weer winnen omdat ze de groei-energiesluizen open zetten -harder rijden, yo, China groeit 10%, handel handel- en het CDA gaat in dat zog terugkomen.Zoals altijd. En Cohen zal halverwege de rit het stokje van de oppositie wel over moeten geven.

Comments are closed.