Wij waarschuwen op de Vrijspreker al jarenlang dat er binnen de EU-organisatie steeds meer pogingen gedaan worden om rechtstreeks uw verdiensten te plukken.

Vandaag zien we zelfs op de NOS de bevestiging en aanduiding dat het plukken verder gaat en uw eigen vrijheid steeds beperkter wordt.

We citeren hier het NOS bericht:
Met enkele nadruk van ons om op de essenties te wijzen.
Ik neem aan dat u geen nadere uitleg nodig hebt om de aanval op uw vrijheid pijnlijke ervaren:
———————————

NOS: EU wil eigen belasting innen (Euro’s ANP)

De Europese Unie heeft voorstellen gedaan voor een eigen belasting die rechtstreeks bij de burgers geïnd moet worden. Het gaat om een btw, een energiebelasting en een vennootschapsbelasting.

Dat staat in een plan van de Europese Commissie over nieuwe manieren om de Europese Unie in de toekomst te kunnen financieren. Door een Europese belasting kunnen de nationale bijdragen omlaag, zei Alain Lamassoure, voorzitter van de begrotingscommissie van het Europese parlement, vorige week.

De commissie stelt dat de bijdragen van de lidstaten aan de Europese begroting de voorbije decennia zijn gestegen van tien tot zeventig procent.

Volgens de commissie hebben de bijdragen van de grote landen en de nettobetalers geleid tot “bittere debatten over nettobetalers en ingewikkelde kortingen”. Door eigen inkomsten te creëren voor de Europese Unie zou daar iets aan gedaan kunnen worden. [RED: ziet u, “eigen inkomsten”]

Eerste aanzet:

Nederland is één van de nettobetalers. Al sinds het referendum over Europa in 2005 woedt in Nederland de discussie over de afdracht aan Europa. Nederland bedong onder premier Balkenende al een korting van één miljard euro, maar blijft nog steeds een nettobetaler. Dat betekent dat Nederland meer betaalt dan het terugkrijgt via subsidies uit EU-fondsen.

EU-commissaris Janusz Lewandowski (Begroting) zei in september al dat hij Nederland en andere nettobetalers tegemoet wilde komen. Het gepresenteerde document is een eerste aanzet voor een breed debat over de meerjarenbegroting van de EU voor de periode na 2013.

Domheid
Nederlandse Europarlementariërs lopen vooralsnog niet warm voor een Europese belasting. De PVV wil dat Nederland uitsluitend inzet op een verlaging van de afdracht aan Brussel. Het kabinet-Rutte zet in op een jaarlijkse korting van één miljard euro. [RED: voor de bühne}

PVV-Europarlementariër Lucas Hartong sprak van “domheid”. “Lamassoure wil graag meer geld voor zijn Europese hobby’s en is dus boos op de PVV en soevereine lidstaten”, zei Hartong.

Ook SP-Europarlementariër Dennis de Jong is niet blij. Volgens hem betekent een Europese belasting dat “de burger meer moet betalen en dat Europa nog meer macht opeist”. {RED: wordt zelfs de SP wakker?]

D66 en GroenLinks zien wél wat in de plannen. Volgens Bas Eickhout (GroenLinks) kan de contributie van Nederland erdoor omlaag. “Dan kost het de burger niet meer geld, maar minder.”   [RED: Zie je hoe dom deze politici zijn?]

——————————————————-
Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/192391-eu-wil-eigen-belasting-innen.html>

Hoe komen we uit die EU ??

19 REACTIES

 1. Duidelijk, het vervangen van de motor(kabinet) veranderd de auto (systeem)niet.

  Welk kabinet er ook zal komen, het zal allemaal zwichten onder nog grotere overheden als in de EUSSR en de US. Zo niet, dan wordt het gedwongen.
  Blijkbaar is de linker helft van de leeghoofden nog dommer dan de rechter ?

  Wij zijn niet meer dan loonslaafjes die voor de gek worden gehouden door ons een chocolade reep af te nemen, en als we heeeeeeel braaf zijn en netjes blijven werken en vooral betalen, en op (vul partij naam in) stemmen krijgen we misschien wel een stukje(lees: kruimels) terug !

  Voorbeeld 1837615635 van een nieuwe manier om geld afhandig te maken welke van harte wordt toegejuicht door de linker leeghoofden…

 2. Mijn standpunt is ik ben bereid een keer belasting te betalen,aan wie dan ook , maar dan wil ik van alles af zijn. Het is nu een onoverzichtelijk gegraai van alle partijen, Gemeente,waterschappen,Provincie, overheid, milieutax,enz enz.

  Raked [4] reageerde op deze reactie.

 3. @reiny [3]:
  Makkelijke libertarier ben jij.

  Ik zeg: Nooit belasting aan de EU.
  No taxation without representatation!

  Zij (de EC) kunnen ansm uitbenen , terwijl wij geen enkel mechanisme hebben om deze mensen hun macht af te nemen, ook neit door een electoraal proces. DE mensen in de EC worden benoemd door de partij, niet gekozen door de mansen.

  reiny [16] reageerde op deze reactie.

 4. r zijn nerderlanders genoeg die gaarne een Eu wensen en er flink voor wil betalen en tot zijn 67 wenst te werken voor de z.g. 65 jaar vrede etc ect..

  Dan volgende…..

  In ieder in te vullen belastingformulier wordt een post vermeldt voor hem wie voor de EU is en wie niet.

  Hij die voor de Eu is.. vulle in wat gevraagd wordt en betekent een vaste bijdrage na berekening.

  6 miljard en aanvullende kosten verdelen over deze ja-knikkers en Goedgelovigen.

  Bereken alle voordelen van bijdrage door en alle nadelen.!
  Wat heeft Nederland aan fin.voordeel van de Eu en
  Wat heeft Nederland aan fin nadeel van de Eu.

  Met modellen is dit binnen een week berekend en kan iedere Nederlander worden getoond en voorgelegd.

  Het verlies door de Eu is zo gigantisch dat geen enkel model openbaar wordt gemaakt. Geen een.

  De verliezen voor nederland en de nederlander.
  Als financieel niet voldoende zegt dan volgenden

  Niet alleen Financieel, ook cultureel , maatschappelijk, historisch, gezondheidszorg, welzijn ,kwaliteit van leven, armoede ..kunst, etc ..etc.

  Je EU is een Bilderberg project de Eu moet een regio worden, in een wereld regering OWG.

  Wie en waar staat Bilderberg voor…de Banken, de wereldbanken en de Elite van de Multinationals. Ambtenaren, rechters en agenten in Brussel en elk EU land.

  Hoc Voluerunt [8] reageerde op deze reactie.

 5. Als die president in Hongarije kan *weigeren* te betalen voor Griekenland haar schulden waarom kunnen wij dat dan niet ook?
  Overgiesn; HET GROTE voordeel van onze verdeelheid: Geen centrale macht als de FED die alles in 1 keer uit kan geven. Laten we dat zo houden!

  Financial Times gisteren:
  “Rarely observed, however, is the major advantage of not having a central Treasury secretary: it is far more difficult to spend money. In the US, it’s comparatively easy to stuff a trillion dollars into the banking system; in the eurozone, the money has to come from regional, often local, governments which is a far more painful process.”

 6. @max [5]:

  Vergeet niet
  Wat heeft U aan fin.voordeel van de Eu en
  Wat heeft U aan fin nadeel van de Eu.

  Je bent immers je land niet maar een individu, iets waar mensen nogal moeite mee schijnen te hebben in dit geografische gebied Nederland…. dat zij het land niet zijn maar een individu, meer dan alleen onderdeel van het grote collectief

 7. Nigel rules! (Er is ook een filpmje waar hij de president van Europa voor ‘damp rag’ uitmaakt). ‘you’re the silent assasin of democracy!’

 8. “Ook SP-Europarlementariër Dennis de Jong is niet blij. Volgens hem betekent een Europese belasting dat “de burger meer moet betalen en dat Europa nog meer macht opeist”.”

  De SP is altijd tegen Europa geweest; ze zijn alleen in dat ‘parlement’ gaan zitten om controle te houden op de groei van dit wangedrocht. Samenwerken is akkoord, maar wel met behoud van soevereiniteit.

  “Volgens Bas Eickhout (GroenLinks) kan de contributie van Nederland erdoor omlaag.”

  Die gaat dan juist omhoog, alleen komt die niet meer uit de nationale begroting, maar uit onze huishoudbegroting. Volgens mij is ‘Nederland’ een optelsom van alle burgers en betaalt Nederland met een Europese belasting nog steeds. Van het omlaag of omhoog gaan van die contributie merken we niets; nu is het ons probleem niet, straks wel.

 9. En ja hoor, daar verschijnt wederom een bodemloze put waar we onze inmiddels schaarse (en steeds minder waard wordende) centjes in moeten deponeren! Dit wordt ons door de onze – op democratische wijze gekozen – politici door de strot gedouwd. Naast de Nederlandsche afdracht gaan we nu direct storten in iets dat we niet kennen en ook niet willen. Tijd om autarkisch te worden en iedereen een prettige dag verder te wensen.

 10. …maar anders is het zo lastig om al die ‘arme landen’ te steunen. Bovendien, er komen er steeds meer van! Kijk, zij hebben al zo weinig en U maakt ze kapot met uw sterke economie. Vroeger zouden ze gewoon hun munt devalueren maar dat kan niet meer door de euro. Uw sterke economie en het verdrag van uw maastricht (max 3% tekort) maakt hen stuk.

  Dus eigenlijk is het onze schuld snapt u?

  Zo zal het wel verkocht worden, zum kotsen.

 11. Ik hoorde het op de radio en schoot in een stuip. Het gaat gewoon door he… Alsof je als gewone werkende man niet genoeg gestript wordt door de belastingboeven. Hoe krijgen we dit schip omgekeerd? En dan liefst met de kiel naar boven…

 12. als we nou eens genoeg mensen via vrijspreker bij elkaar krijgen die allemaal weigeren om deze directe EU belasting te betalen.dan kunnen we dat geld gebruiken om Bram’s uurloon te bekostigen en ze daar in Brussel de pl E U ris
  procederen.

 13. Wij betalen in Nederland al gigantisch veel belastingen en nu gaat de EU ook nog eens dubbel stelen uit onze portemonnee. Via de Rijksbegroting betalen wij al mee omdat Nederland een netto EU-betaler is.

  Ik ben ervan overtuigd dat Nederland geen korting op de Inkomstenbelasting gaat geven ter compensatie van de extra EU-tax die er gaat komen. De Roverheid steekt dat gewoon in haar eigen zak.

  Dagelijks wordt ik eraan herinnert waarom ik 2 maal tegen de EU gestemd heb. Ik ben nog steeds kwaad dat de vorige MP, ene Balkenende, ons nee toen verkocht heeft als een Ja.

 14. @Raked [4]: Denk juist dat ik niet makkelijk ben.Ik wil in een keer van heel het zooitje zakkenvullers af, en wie dat geld krijgt laat mij koud, ik heb het gehad met “onze” zogenaamde leiders. Zie het als een afkoopsom om ze kwijt te raken.

 15. Het wordt nu eens tijd om een anti EU-beweging op te starten. Als je weet hoeveel geld er in de EU zit en dat ze van gekkigheid niet weten hoe ze het op moeten maken (na eerst de zelfverrijking) en nu de onbeschoftheid hebben om rechtstreeks te willen innen, is dit natuurlijk een ongeleid projectiel. Ze kunnen dan onbeperkt iedereen verhogingen opleggen. En dan te bedenken dat ze met een groot controleproject bezig zijn INDECT om alle eu-burgers straks in de gaten te houden dan weet je dat we niet ver af zijn en een totalitair regiem.

 16. Het belangrijkste:
  NIEMAND heeft die boeven gekozen! Ze vertegenwoordigen ons zonder *direct* gekozen te zijn. We kunnen ze dus ook niet wegstemmen als we willen. Stelletje zonnekoningen!

 17. Op zich is er van dit idee nog wel wat te maken. Er is destijds met de stemcomputer voor of tegen de Europese grondwet gestemd; we kunnen dus redelijk nauwkeurig achterhalen welke burger voor Europa is, en welke tegen. Als alternatief (een grondwet is toch iets anders dan Europa zelf) kunnen we deze stemming nog een keer opnieuw doen, en gewoon registreren welke burger er vóór is, en welke tégen.

  Vervolgens vervangen we de nationale btw door een Europese btw. Mensen die vóór Europa gestemd hebben, betalen deze btw; mensen die tégen Europa gestemd hebben, betalen hem niet. Zo kan Europa zijn eigen broek ophouden, en worden tegenstanders niet gedwongen mee te betalen. En als blijkt dat Europa zijn eigen broek niet kan ophouden omdat er te weinig voorstemmer zijn, dan weten we dat ook weer en kunnen we Europa direct afschaffen.

Comments are closed.