DownsizeDC een fata morgana? Of een groot voorbeeld?

Na het laatste artikel “jaarverslag 2014” hebben we vast gesteld dat de animo om mee te werken aan dit initiatief slinkt. Het is bekend gegeven dat slechts weinigen tijd, ambitie en deskundigheid hebben om een idee te concretiseren. Maar zonder uw inzet gaat het niet lukken en suffen we met elkaar verder. De bovengestelden blijven dan wel voor ons denken.

Maar wij hebben de afgelopen periode zeker niet stil gezeten. In lijn met wat we al in “groep” gegooid hebben zijn wij gaan kijken hoe dit vorm te geven. Denk daarbij o.a. aan het “stop en go” concept. Op onze zoektocht hebben wij een professionele site gevonden die goed model kan staan voor ons initiatief en op onderdelen verder is dan wij. Zij hebben al gedaan wat wij moeten gaan doen. M.a.w. inspiratie genoeg.

Nu vraag u zich natuurlijk af waar u de site kunt vinden. Dis is hem: DownsizeDC.org.

Bezoek dan vooral de nieuwe look.

Als wij zo iets in begin 2011 operationeel hebben zou dit een belangrijke stap zijn.
Allerlei acties kunnen dan hier terecht komen.

Nu even concreet, wie kan meewerken om dit te realiseren?
Hoe beoordeeld u deze site en wat zijn de 3 sterke en zwakke punten hiervan?
En dan komt de strategische vraag. een stand alone site met een nieuwe naam of samenvoegen met Vrijspreker?

Kom op revolutionairen onder u verenigt u en zorg voor verandering en bewustwording.
Onderscheid u van de gebrainwashte massa en draag bij aan dit initiatief.

Vriendelijke groet, Karel J.A.M. Want

15 REACTIES

 1. Ik ben van mening dat je een veel sterkere tegenstander slechts kan uitschakelen door de beperkte eigen middelen als hefboom te gebruiken.

  82% ofzo was tegen de euro weet u nog wel?!
  en toch is ie er!

  All zou u een substancieel percentage van de bevolking weten te overtuigen en deel te nemen aan petitie ofzo dan nog acht ik de kans vrij klein dat er echt wat veranderd.

  Met andere woorden: als je een revolutie wil starten en een website gaat beginnen eerst maar eens uitzoeken hoe een veilig intern communicatie systeem op te zetten, geen eenvoudige taak gezien de nederlandse expertise op het gebied van telefoontaps.

  Ik zou graag deelnemen aan een toekomstige revolutie maar wel een waar iedereen begrijpt dat zodra de zittende macht ons serieus neemt ze er “alles” aan zullen doen om de macht te behouden.

  Infinity [3] reageerde op deze reactie.

 2. Verschrikkelijke laatste zin in het artikel.

  En Igor, er was helemaal geen 82% tegen. Daarnaast is er niet over gestemd door de bevolking.

 3. Er moet een knop komen op vrijspreker.nl die verwijst naar een subpagina.
  Bijv. naar vrijspreker.nl/vrijdoener , of naar vrijspreker.nl/DownsizeDH. Dat laatste is misschien nog wel het beste. Gewoon kopieren die Yanks. Als ze een concept hebben dat werkt moet je niet moeilijk gaan lopen doen.

  Als er geld nodig is om zoiets te bouwen dan moet iedereen wat schuiven.

  Verder ontbreken er nog twee zaken.

  1) Leiding. Iemand moet duidelijk de leiding op zich nemen om een platform tot stand te laten komen. Als dat platform er is, dan pas komt de zelf-organisatie, en kan de leiding de zaak loslaten.

  2) Communicatie. Er moet een platform komen waar het makkelijk communiceren is. Wellicht zelfs een keer een meeting.

  Astrid [6] reageerde op deze reactie.
  Slappe Zuigvis [7] reageerde op deze reactie.

 4. Kopiëren die site, link naar de Vrijspreker plaatsen en buttons die nog niet ontwikkeld zijn linken naar een donatie site?
  Ik doneer graag mijn centjes naar zo’n initiatief waar ik wel een rol in zou willen spelen, maar weinig tijd heb door mijn nu drukke werk. Wellicht vallen er kleine onderdelen te “managen” op zo’n site?

  Valt Facebook niet te linken aan zo’n site? Ik heb veel libertarische “vrienden” op facebook. Een bron van up to date informatie!

 5. Dereguleer Den Haag?

  @Devidas [4]: Het zoeken van leiders zal moeilijk worden aangezien iedereen libertarisme (of objectivisme) interpreteert als non-conformisme. Een soort I Shall Bow To No Man, zelfs niet vrijwillig.

  Maar, jij wilt uiteindelijk in de TK komen, toch? Neem jij de rottaak op je? 😉
  Devidas [10] reageerde op deze reactie.

 6. Zoiets hadden Pallieter en ik in gedachten om fondsen en vrijwilligers te werven: http://fiot.libertarismeforum.nl/

  Een project/campagne groep kan dan georganiseerd worden vanuit een privé forum op het libertarismeforum, een facebookgroup of wat voor groupware dan ook.

  Deze software belooft in de toekomst ook veel te worden voor groepswerk:
  http://www.onesynergy.org/ (zie vooral het filmpje)

  Devidas [11] reageerde op deze reactie.
  Devidas [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Infinity [8]:
  Dit ziet er heel goed uit, hulde! Een vraag, hoe gaat de communicatie verlopen? Misschien moet je er een stukje forum aan toevoegen. Het gebrek aan makkelijke communicatie is de achillespees van dit project.

 8. @Astrid [6]:
  Zo te horen is er nog niet veel animo. Wellicht in de toekomst als het platform op zijn poten staat, dan heb je ook een horizontaal om dat glas bier op te zetten 🙂

 9. Het probleem met de libertarische beweging is dat mensen wel veel willen, maar dat het niet samenkomt tot een resultaat wat zichzelf in stand kan houden en verbeteren/groeien … er zijn veel dingen geprobeerd, veel mensen hebben er tijd en energie in gestoken (en ook geld). Het blijven tot nu toe vooral ideeen en concepten of projecten die half of niet van de grond komen. Noot: tuurlijk zijn er ook acties en activiteiten geweest die wel een impact hadden en sommige nog hebben (denk aan: Vrijspreker, MV, etc).

  Mijn visie nu zeker n.a.v. de Marketing Meeting in Zwolle en mijn gesprekken met een aantal direct betrokkenen is dat we niet weten wat ons als beweging de sleur kan laten doorbreken. Wat er voor kan zorgen dat we een vliegwiel aan het draaien krijgen dat voldoende massa/gewicht heeft om meer dan alleen zich zelf in stand te houden, maar een fundament kan faciliteren aan iedereen die bezig wil zijn.

  Ik geloof er niet meer in dat we dat op korte termijn zelf voor elkaar kunnen krijgen; daarvoor zijn er al teveel slimme mensen geweest die hier in Nederland dingen hebben willen doen die niet goed gelukt zijn.

  Ik stel daarom dus ook voor dat we die kennis elders gaan zoeken daar waar het wel al goed gaat zodat we ons op een trein kunnen zetten die al grotendeels de goede kant op gaat – dat we kunnen aanhaken op een vliegwiel wat al voldoende massa & snelheid heeft om over de drempels heen te komen die we hier in Nederland telkens weer ervaren als we iets (nieuws) willen gaan doen.

  Ik ga binnenkort een maand naar Amerika ga om de kennis/kunde te verzamelen en vertalen naar de Nederlandse taal & situatie + om onszelf te koppelen aan die trein c.q. dat vliegwiel zodat we hier in Nederland ook een goedlopende libertarische beweging krijgen.

  Geloof je ook dat er nu eens fundamenteel onderzoek gedaan moet worden en dat er serieus & hard gewerkt moet gaan worden om het libertarisme in Nederland groot te krijgen? Word dan lid van de LP, doe zaken met bedrijven van libertariers, lees libertarische boeken & website, maar vooral: bundel de kennis/kunde/energie! Ik weet dat dat laatste nog TE LASTIG is (vandaar mijn beklaag en mijn voorstel), dus doneer NU eenmalig 10% (het deel wat je volgense de meeste geld guru’s zou moeten investeren in je eigen toekomst) van je netto maandinkomen aan het Libertarisch Centrum onder vermelding van “studiereis” en ik beloof je dat ik mijn uiterste best zal doen om die gebundelde kracht effectief & efficient in te zetten voor het vinden (en realiseren) van een permanente oplossing!

  Voor meer informatie, neem contact op met een actieve libertarier (er is teven een Engelstalige prospectus via een emailverzoek beschikbaar) – we zullen het samen moeten doen, maar we moeten wel eerst even over de eerste drempels heen. Investeer nu in je eigen toekomst als actieve libertarier, maak het mogelijk en sponsor de studiereis.
  haddock [15] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.