Rare maatschappij. Het kan mij niets schelen hoeveel paspoorten iemand weet te bemachtigen. Wilders is er fel tegen en wil dat de machtige overheid u verbiedt om er zelfs maar twee te hebben.

Wilders was al duidelijk een socialist, is hij nu ook een nationalist? Dus een Nationaal-Socialist?

De politici hebben nu kennelijk een meisje ontdekt die goed Staatssecretaris kan spelen. Maar laat nu uitkomen dat zij TWEE paspoorten heeft!! Big Deal!!

Nu gaan degenen die “ons land” door de crisis moeten leiden, daar hevige dure discussies over hebben. Er zijn al veel berichten over gepubliceerd, maar hieronder een van de meest recente om u uw eigen oordeel te laten vormen.

Als u dat nog de moeite waard vindt.

VVD: geen bezwaar tegen dubbel paspoort staatssecretaris

De VVD fractie heeft geen bezwaar tegen het dubbel paspoort van de CDA-staatssecretaris voor VWS, Marlies Veldhuijzen van Zanten.

Dat meldden diverse media op basis van persbureau ANP.

Veldhuijzen van Zanten heeft zowel de Nederlandse als de Zweedse nationaliteit. De PVV van Geert Wilders vindt dat ze afstand moet doen van de Zweedse nationaliteit, omdat bestuurders volgens de partij niet loyaal kunnen zijn aan twee landen.

De PVV zal in het debat over de regeringsverklaring komende dinsdag een motie indienen om Veldhuijzen van Zanten te bewegen haar Zweedse paspooort op te geven.

Geplakt uit <http://www.fd.nl/artikel/20533815/vvd-geen-bezwaar-tegen-dubbel-paspoort-staatssecretaris

21 REACTIES

 1. Quote: Wilders is er fel tegen en wil dat de machtige overheid u verbiedt om er zelfs maar twee te hebben.

  Onzin, later zeg je ook het juiste:

  Quote: De PVV van Geert Wilders vindt dat ze afstand moet doen van de Zweedse nationaliteit, omdat bestuurders volgens de partij niet loyaal kunnen zijn aan twee landen.

  Dus, voor bestuurders en niet voor u, u mag wel meerdere paspoorten hebben.

 2. Het allerbelangrijkste op dit moment is het juk van het politiek-correctisme afschudden. Dat is nu eventjes belangrijker dan de scherpe kantjes van Wilders.

 3. Wilders is gewoon klem gezet. Er is ook geen probleem met dubbele paspoorten. Wel met loyaliteit en dan met name bij landen die hun (ex)burgers actief benaderen voor inside-informatie. (Laatst nog die politieagent met 2 paspoorten, jongeren die gedwongen in dienst moeten in het land waar hun ouders geboren zijn en daar de ouderwetse mores bijgeleerd krijgen en politici die snoepreisjes accepteren van het land van herkomst).

 4. Ik geloof dat Wilders nooit een bezwaar heeft gemaakt van 2 paspoorten (of meer) an sich, maar wél als dit het geval is bij een minister of Staatssecretaris, danwel een burgemeester.
  Met deze nuancering begrijp ik de stellingname van Wilders wel.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Egor [5]:

  Je hebt gelijk. Dat is inderdaad een onderscheid dat je zou kunnen maken. En mijn formulering kon exacter.

  Zelf ga ik er van uit dat iedereen door de wet gelijk behandeld hoort te worden. Want waar is de grens? Burgemeesters? Dan toch ook voor alle politici? En wat denk je dan over personen die in Nederland mogen stemmen?

  Peter de Jong [11] reageerde op deze reactie.

 6. Hub, het spijt me voor je, maar dit is toch echt stupide gereutel. Als jij alle paspoorten van alle landen van de wered wil dragen, prima. Kan je met recht zeggen dat je een wereldburger bent. Geeft je een overbekend gutmenschen gevoel waarschijnlijk, kijk mij eens ruimdenkend zijn.

  Het is gewoon heel simpel, Hub. Wie ambtenaar, burgemeester, minister of premier wil worden, dus een openbaar ambt vervult, die moet uitsluitend beschikken over een Nederlands paspoort. Het maakt dan niet uit of je uit Luxemburg, Bongobongoland, Zweden of Marocco komt: geen dubbel paspoort als je als bestuurder gekozen wordt, want je kunt maar een land dienen.

  Mag jij Hub, als particulier, wel 5000 paspoorten dragen. oke?Maar lever die 4999 niet-Nederlandse paspoorten dan wel in als je gekozen wil worden in welk bestuurlijke functie dan ook.

  Kan het nog simpeler???

 7. Hoe doe je dat, je paspoort inleveren als je uit bijv. Argentinie, Uruguay of Marokko komt? De hele discussie geeft wellicht aan dat in de misschien niet zo heel verre toekomst alle soevereine staten inderdaad worden afgeschaft en iedereen voortaan nog maar een paspoort hoeft. nl. dat van deze planeet. Een misschien griezelig vooruitzicht, maar wel realistisch.

 8. @Hub Jongen [7]:

  Je hebt dit onderwerp duidelijk niet goed doordacht, Hub. 😉

  Gijs (#8) heeft gelijk. NL burgers hebben wel een NL paspoort, maar hoeven niet loyaal te zijn aan de NL overheid. Je kan hier stemmen op de LP, die de NL overheid wil inperken of zelfs geheel wil afschaffen. Burgers kunnen dus zoveel paspoorten hebben als zij willen, als dit voor hun eigenbelang gunstig uitkomt.

  Maar als je in dienst bent van een overheid is het wél zaak dat je loyaal bent. Heb je als overheidsdienaar TWEE paspoorten (1 als dienaar en 1 als burger van een ander land) dan is er mogelijk sprake van conflicterende belangen. Niet zozeer als je dat andere land wil schaden, want dat mag je als burger van zo’n land, maar juist als je opkomt voor dat andere land en daarmee het land dat je zegt te dienen schaadt.

  Logisch is, dat iedereen die in een land een openbaar ambt vervuld alleen het paspoort van dat land heeft.

 9. Wij zijn een land waar de bestuurders eeuwenlang buitenlanders waren en die er mede voor zorgden dat wij als land bestaan. Wat mij betreft mogen landsbestuurders en zelfs legerleiders ook gewoon aan de slag zonder Nederlands paspoort.
  Eventuele belangenverstrengeling is minimaal, uiteindelijk hebben politici voornamelijk hun eigen belang voor ogen. Kijk naar voetbalcoaches/spelers. Toen Hiddink Rusland coachte tegen Nederland. Had Rusland er nadeel van omdat Hiddink er stiekem belang in had dat Nederland zou winnen of ging Hiddink voor eigen eer en had Rusland voordeel van Hiddinks grote kennis van het Nederlands voetbal?. Voor de niet voetbal kenners; het was het laatste.

  Jorge [13] reageerde op deze reactie.

 10. @Jorge [12]:
  I.v.m. het eigen belang van politici. De grootste belangenverstrengeling is die met de EU bureaucratie omdat bestuurders daar graag later een baantje hebben.

 11. @Michel [14]: Klep klepel.

  De wet in Israel geeft iedere jood, waar dan ook ter wereld, het recht om naar Israël te komen en automatisch het staatsburgerschap te ontvangen.

  Ontvangen, en dus niet automatisch tegen je wil opgelegd krijgen en niet kunnen afgeven (zoals in bepaalde andere gevallen).

  Michel [16] reageerde op deze reactie.

 12. Dat krijg je met absurde (anti discriminatie) wetgeving. Tot Finland boos wordt en de export van Nokia’s stopzet wordt het woord ‘Fin’ gebruikt als substituut.

  Wilders mag niet zeggen ‘mohammedaanse mensen met 2 paspoorten’ alleen ‘mensen met 2 paspoorten’. Aangezien hij dat gedaan heeft zal hij noodgedwongen deze Zweedse moeten aanspreken. Lijkt me nogal logisch.

  En het is even logisch dat links probeert uit hun hoek te klauteren door hier bovenop te springen. Je hoeft geen Wilders fan te zijn om dat te begrijpen.

 13. @Robert [18]: Ik heb een interessante pdf hier. Waar kan ik die naartoe sturen? Wordt dan wel volgende week ivm buitenlandtrip.

 14. Wilders zal geen bezwaar hebben tegen twee paspoorten ,maar niet in de politiek of in een baantje waar je kwetsbaar bent voor afpersing.Iedereen staat niet even sterk in zijn schoenen.

Comments are closed.