Hoe de instincten en deugden van kinderen zo vaak al gebroken worden op jonge leeftijd.

[HTML1]

freedomainradio.com * The largest and most popular philosophical conversation in the world.

10 REACTIES

 1. @Igor [1]:
  Een praktische oplossing zou zijn dat men kinderen als volwaardige mensen beschouwd en hier met de opvoeding dus rekening mee houdt.
  Een beschadigd mens (en dat zijn we bijna allemaal) zou 100x na moeten denken voordat hij/zij kinderen neemt.
  Niet verwerkte Jeugdtrauma’s zullen altijd worden doorgegeven in een of andere vorm van misbruik richting je eigen kroost.

  Igor [5] reageerde op deze reactie.

 2. “Een praktische oplossing zou zijn dat men kinderen als volwaardige mensen beschouwd en hier met de opvoeding dus rekening mee houdt.
  Een beschadigd mens (en dat zijn we bijna allemaal) zou 100x na moeten denken voordat hij/zij kinderen neemt.
  Niet verwerkte Jeugdtrauma’s zullen altijd worden doorgegeven in een of andere vorm van misbruik richting je eigen kroost.”

  Zelfs als we aannemen dat die theorie correct is, volgt het dan dat beschadigde mensen wellicht geen kinderen zouden moeten krijgen?

  Dat lijkt me alleen te kloppen als het bestaan van die kinderen mensontwaardig is. In alle andere gevallen lijkt het me beter te bestaan dan niet te bestaan.

  En een heleboel potentiele kinderen zouden niet-bestaan als hun potentiele ouders bovenstaand advies volgen.

 3. @Liberty 5-3000 [3]:
  Ja dat snap ik wel maar de mensen die de meeste kinderen nemen die denken daar vaak het minst over na.

  En het zijn niet alleen de ouders, ook op de kinderopvang en scholen worden de meningen van de kinderen verdrongen, zelfs na het zien van de video denk ik dat veel mensen zonder er bij stil te staan gewoon verder gaan zoals ze het gewend zijn.

 4. Aanpassen heet dat. Je moet je als kind aanpassen aan andere mensen, aan andere kinderen, aan je broertjes en/of zusjes. Ook moet je die grijpgrage meneer aardig vinden, zolang ouders niet weten wat die uitspookt met hun kind. Dat geldt ook voor die priester want dat is het gezag en daar heb je respect voor en je past je aan. Je maakt je zelfs ondergeschikt.
  Wat een wereld!?
  Wie niet horen wil moet voelen! Is dat niet de beste manier om te leren wat wel of niet kan?
  En hardleers: ook onbeschadigde mensen krijgen soms kinderen die een mensonwaardig bestaan leiden (lijden!) waarbij ik me afvraag of het dan beter is te bestaan dan niet te bestaan!

 5. “En hardleers: ook onbeschadigde mensen krijgen soms kinderen die een mensonwaardig bestaan leiden (lijden!) waarbij ik me afvraag of het dan beter is te bestaan dan niet te bestaan!”
  Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

 6. in dit verband is de B film “Idiocracy” wel aardig om te noemen. Daar zie je een zigeunerkamp waar maar doorgefokt wordt afgewisseld met een intellectuele stel, die het nemen van kinderen na goed beraad, toch maar weer uitstelt. Het thema van de film is dat het gemiddeld IQ hierdoor steeds maar afneemt, waardoor in de toekomst een enorme idioot president kan worden. De film gaat voornamelijk over 2 mensen die in die toekomst belanden.
  Zit wel humor in de film.

  Igor [9] reageerde op deze reactie.
  Oscar [10] reageerde op deze reactie.

 7. @pcrs [8]: @Igor [9]:

  Lijkt wellicht op Harrison Bergeron, een erg interessante B-film uit het midden van de jaren ’90.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Harrison_Bergeron_(film)
  http://www.imdb.com/title/tt0113264/

  De ultieme egalitaire maatschappij. In Harrison Bergeron zijn behalve alle (cultuur)uitingen met enige diepgang ook alle diepgaande emoties en gedachten afgeschaft. Iedereen draagt een sensor waarmee de hersengolven voortdurend geneutraliseerd worden. Iedereen? Nee, een enkeling niet…deze enkeling is de held van het verhaal.

Comments are closed.