Tenminste dat maak ik op uit een stuk in de Telegraaf betreffende de Indonesische president die plotseling een bezoek aan “ons” heeft afgezegd.

Immers Sjuul Paradijs, Hoofdredacteur De Telegraaf, schrijft: “…[daardoor] beledigt de Indonesische president met zijn actie frontaal de Nederlandse regering. “

En het is toch zo dat wie “mijn” regering beledigt, ook mij beledigt?

“Van die regering maakt ook koningin Beatrix deel uit. De vorstin zou de president officieel ontvangen en zijn weigering om te komen is daarmee ook een rechtstreekse belediging van de Koningin. “

“Het nieuwe kabinet moet de verhoudingen met Indonesië heroverwegen na deze schandelijke actie.” Geplakt uit <http://www.telegraaf.nl/binnenland/7842315/__Commentaar__Belediging__.html?view=print>

Het grote voordeel als die man niet komt is overigens dat dan ook niet vele miljoenen belastinggeld hoeven te worden toegezegd en betaald. Een stap in de goede richting om dergelijke verspillingen volledig te beëindigen.

6 REACTIES

 1. Het grote voordeel als die man niet komt is overigens dat dan ook niet vele miljoenen belastinggeld hoeven te worden toegezegd en betaald.

  Dat mogen we hopen! Het zou mij niets verbazen als dit voorval niets zou uitmaken.

 2. Hij is bang om gearrresteerd te worden en zich hier te moeten verantwoorden voor zijn beleid. De Molukkers hebben een kort geding tegen hem aangespannen ivm met schending van de mensenrechten.

  Het is overigens onbegrijpelijk, dat Ambon niet een zelfstandige republiek is geworden en de Molukkers hier nog altijd wonen. Net zoals de Papuas overigens. Die zouden na de dekolonisatie onafhankelijkheid krijgen. Er werden hier zelfs Papuas opgeleid als bestuursambtenaar.

  Onder druk van de VS heeft Luns indertijd toegestemd dat Indonesië de zaak overnam. Soekarno en zijn vrijheidsstrijders waren bijna verslagen door de NL mariniers toen zij opdracht kregen hem met rust te laten.

  Papua Nieuw Guinea heeft echter helemaal niets met Indonesië te maken. De bewoners lijken meer op de Australische aboriginals dan op de Javanen. Nu wordt het land leeggeroofd door Indonesië.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  Oscar [4] reageerde op deze reactie.
  jan [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Peter de Jong [2]:

  Republik Maluku Selatan onafhankelijk! Secessie!

  De onafhankelijk van de republiek Indonesië is destijds door Nederland erkent, eind 1949, op voorwaarde dat de deelstaten van de Verenigde Staten van Indonesië het recht hadden zich onafhankelijk te verklaren. Dat heeft de RMS vervolgens op 25 april 1950 gedaan. Binnen een maand werd Indonesië een eenheidsstaat en aan het eind van de zomer hadden ze in Ambon een federaal leger op de stoep. Een tragisch einde van een land dat, net zoals de zuidelijke staten van de Verenigde Staten van Amerika aan het begin van de jaren 1860, gewoon gebruik had gemaakt van de mogelijkheden die de grondwet bood.

  Het zou beter geweest zijn als Indonesië in tientallen, zo niet honderden, republieken en koninkrijken uiteen zou zijn gevallen.

Comments are closed.