[HTML1]

Op 9 october j.l. zou John Lennon 70 jaar zijn geworden. In de clip uit 1971 valt hij de toen populaire zorgen over overbevolking aan en doet ze af als een grap en een mythe.

Een mooi fragment waarin hij ook de redenen aangeeft waarom de overheid dergelijke nonsens in de wereld brengt: ter afleiding van oorlogen en andere “belangrijke zaken”.

Hattip LewRockwell.com.

25 REACTIES

 1. Toch opmerkelijk dat John Lennon, die in zijn Imagine (qua tekst een van de meest overschatte popliedjes allertijden) volslagen idiote (en ultra-communistische) dingen zong als ‘Imagine no possessions’, zo verstandig was niet te geloven aan een malthusiaanse catastrofe.

 2. Is een aarde met 20 miljard mensen erop mooier dan een aarde met één miljard mensen erop?

  De derde wereld kent een enorme bevolkingsgroei die tot veel problemen leidt. Daarom komen mensen uit de derde wereld naar het ‘rijke’ Westen. Ze nemen alleen wel hun nare eigenschappen mee waaronder de neiging veel te veel kinderen te nemen.

  Rationele mensen denken eerst na voordat ze een kind op de aarde zetten, idioten denken nauwelijks en planten zich voort als dieren. Daarom is de wereld vol met idioten.

  IIS [4] reageerde op deze reactie.
  Johnny [6] reageerde op deze reactie.

 3. De wereld raakt wel degelijk vol, maar zolang men kan steunen en leunen op de wereld zoals we die hebben gecreëerd zal daar niets van te merken zijn. Maar zodra men inziet hoe afhankelijk we zijn van olie, elektronica, vervoer, gas, elektriciteit, dan zal de schrik ons om het hart slaan. Zodra ‘ergens de stekker eruit gaat’ dan zal blijken dat we hier niet met 6 miljard kunnen leven, maar misschien hooguit met 1 miljard of zelfs nog minder.
  Bedenk eens wat er zal gebeuren bij een simpele collaps van alle electronica wereldwijd, o.i.d.

  Voordeel is wel dat het invoeren van de gouden standaard niet meer zo heel moeilijk zal zijn. Ieder nadeel heb…..

 4. @Nico de Geit [2]:

  Rationele mensen denken eerst na voordat ze een kind op de aarde zetten, idioten denken nauwelijks en planten zich voort als dieren. Daarom is de wereld vol met idioten.

  Hé gaan we het koningshuis beledigen, idioot…

  Rationeel denkende mensen denken niet eens aan kinderen, die neuken met een condoom of helemaal niet.
  Oscar [5] reageerde op deze reactie.

 5. @IIS [4]:

  Ah, rationeel denkende mensen wensen dat enkel irrationele mensen zich voortplanten om de wereld te bevolken?

  Wat u beweert past niet bij rationeel denkende mensen, maar bij nihilisten.

 6. Alle mensen passen nog steeds in de provincie Groningen, een miniem klein stukje aarde als je het goed bekijkt. Er is geen probleem, problemen worden bedacht door mensen die denken dat er iets verbeterd moet worden.

  Oscar [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Johnny [7]:

  Provincie Groningen heeft een landoppervlakte van 2.333 km². Er zijn een kleine 7 miljard mensen op aarde. Als alle mensen naar de provincie Groningen zouden emigreren dan zou Groningen ruim 3.000.000 mensen per km² herbergen. Dat zijn 30.000 mensen per hectare. 300 mensen per are. 300 mensen op 1 are krijgen wil wel lukken als iedereen gaat staan. Ergens kunnen staan staat nog niet gelijk aan ergens kunnen wonen.

  Stel je zou minder dan de helft van de provincie Groningen, 1.000 km², volbouwen met wolkenkrabbers met een vloeroppervlak van 2 hectare elk en een hoogte van 400 meter. Dan zouden er 50.000 van zulke wolkenkrabbers staan. Per wolkenkrabber zou je 50.000 mensen kunnen huisvesten. 50.000 maal 50.000 is 2.500.000.000(2,5 miljard). Die overige 1.333 km² zou je kunnen gebruiken voor infrastructuur, kantoren en recreatiegebieden. Het zou allemaal krap aan worden, maar in principe zou de provincie Groningen plaats kunnen bieden aan 2,5 miljard mensen.

  Oscar [9] reageerde op deze reactie.
  Johnny [10] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [22] reageerde op deze reactie.

 8. @Oscar [8]:

  Hierop aanvullend…Saoedi-Arabie heeft een oppervlakte van 2.149.690 km². Er zijn ongeveer 1,5 miljard moslims. Om al deze moslims te huisvesten zullen er 30.000 van de reeds genoemde wolkenkrabbers nodig zijn. 30.000 maal 2 hectare = 60.000 hectare = 600 vierkante kilometer.

  2.149.690 : 600 km² = 3.582,816
  100: 3.582,816 = 0,02791

  Saoedi-Arabie hoeft slechts minder dan 0,028% van het landoppervlak vol te bouwen om alle moslims ter wereld te kunnen huisvesten. 🙂

  IJzervreter [11] reageerde op deze reactie.
  Frits [24] reageerde op deze reactie.

 9. @Oscar [8]: Ik bedoel niet dat alle mensen daar kunnen wonen, maar slechts een idee te geven hoe groot de biomassa mens is ten opzichte van de aarde. En dat is dus heel erg klein.

 10. @IJzervreter [11]:

  Nee, Saoedi-Arabie lijkt me beter. Er is ruimte zat daar en bovendien is iedereen daar al moslim. Er is minder dan 0,028% van het landoppervlak nodig om alle moslims te huisvesten. Alle moslims zouden gezellig bij elkaar kunnen wonen en zich nooit meer storen aan het gedrag van de koefr. Alle moslims zouden kunnen deelnemen aan de hadj zonder veel kosten te maken (geen moslim zou nog het vliegtuig hoeven te pakken om Mekka te bereiken!). Tegelijkertijd zouden de christelijke Egyptenaren, Libanezen en Syriers meer levensruimte krijgen. Hindoes en christenen in Pakistan en in Bangladesh kunnen weer opgelucht adem halen. Oost-Thracië zou eindelijk, behalve geografisch, weer in cultureel opzicht bij Europa gaan horen. De Aya Sophia zou weer een kerk kunnen worden. Van Noord-Afrika kan een vakantieoord worden gemaakt met neon-discotheken, terrasjes en betaalbare vakantiehuisjes. Geert Wilders kan weer veilig zonder beveiliging over straat. Echt een win-win-win-win-win scenario.

 11. Ieder gezin start met twee mensen in een huis. Het kan best gezellig zijn als hun kinderen en hun kleinkinderen in datzelfde huis blijven wonen, maar op een gegeven moment is het dan wel een hele drukte. Mensen hebben ook behoefte aan een eigen leven en privacy. Gebruikelijker is daarom dat kinderen en kleinkinderen het huis uit gaan.

  De komende eeuwen zal Mars worden gekoloniseerd. Daar kan je heel wat mensen kwijt. Daarna koloniseren we naburige zonnestelsels met M-klasse (aardachtige) planeten. In ca. 100.000 jaar kan de mensheid zich zo in de gehele Melkweg hebben gevestigd. Daarna kan de overstap naar naburige sterrenclusters worden gemaakt.

  Voor je overal in het universum menselijke nazaten tegenkomt zijn we enige tientallen miljoenen jaren verder, maar voorlopig hebben we ruimte zat. 😉

  ===
  “De Aarde is de wieg van de mensheid, maar een mens blijft niet eeuwig in de wieg.”
  ~ Konstantin Tsjolkovsky, Russisch ruimtevaartpionier

  Nico de Geit [16] reageerde op deze reactie.

 12. @wim bierman [13]:

  Niet echt een goed plan van meneer gates, ik zie meer in iets waarin er voor oudere of ergstig zieke een vrije keuze is voor een waardige dood.

 13. @Peter de Jong [14]:

  “De Aarde is de wieg van de mensheid, maar een mens blijft niet eeuwig in de wieg.”

  Prachtig gezegd. Maar helaas: als het zo doorgaat verandert ook de beschaafde wereld in een derdewereldland.

  In plaats van mensen te veredelen – zoals gebruikelijk met planten en dieren – worden er juist van allerlei misbaksels doorheen gemengd. Aangeprezen op MTV.

  Rousseau: Europa zal veranderen in een wildernis bewoond door wilde beesten. Voorwaar, geen grote verandering.

  Peter de Jong [21] reageerde op deze reactie.

 14. @Frits [17]:

  John Lennon is enorm overschat. Als persoon en als zanger/gitarist/pianist/liedjesschrijver/vredesactivist. Lennon was een drugsverslaafde die samen met drie anderen, binnen het popgenre, niet onverdienstelijke liedjes maakte en solo ook nog wanproducten als “Imagine”, een door en door cultuur-marxistisch liedje. In de diepste zin communistisch en anti-libertarisch.

  Imagine no possessions
  I wonder if you can
  No need for greed nor hunger
  A brotherhood of man
  Imagine all the people
  Sharing all the world

  Mag ik een teiltje!?

  Achilles [19] reageerde op deze reactie.
  Frits [20] reageerde op deze reactie.

 15. @Oscar [18]: Working class hero zeer goed nummer, zeer goede teksten!

  Waarom denk je dat john lennon vermoord is? de man was zijn tijd ver vooruit!

  A working class hero is something to be
  Keep you doped with religion and sex and tv.
  Think you’re so clever and classless and free.
  But you’re still fucking peasants as far as I can see.

 16. @Nico de Geit [16]:

  Ik ben optimistischer. 🙂

  De linkse idiotie is op haar retour. Het ongebreidelde techniekoptimisme van de jaren 60 (zeer fraai verwoord door Donald Fagen in zijn ironische song International Geophysical Year uit 1982) komt langzamerhand weer terug.

  Uiteindelijk kunnen we niet anders. De mensheid is volledig van technologie afhankelijk. Onze hele toekomst wordt er door bepaald.

  http://www.cocodevideo.com/c12/v43798.html

 17. @Oscar [8]:

  Nou als je eens de “toekomstvisie ” van het crapuul in Den Haag beter had gevolgd , dan had je al geweten dat er ver gevorderde plannen in deze richting zijn gemaakt.

  Nog nimmer enig interesse gehad in wat de heren planologen zoal in elkaar knutselen in alle stilte ?

  Nog nooit nagedacht…zo van…..waarom vertellen ze ons niets ?

  Omdat ze dat echt niet van plan zijn beste vrind !

  Moderne menshouderij ( schrijf hem alvast maar bij in het woordenboek )is het bedrijfsmodel van de toekomst.
  Dus sla uw slag.

  Peter de Jong [23] reageerde op deze reactie.

 18. @vrijeradikaal [22]:

  Klopt! Verdichting is officieel PvdA/GL beleid, maar ook het CDA met zijn boeren staat er achter. Brinkman (CDA en vz bouwers in NL) doet niet anders dan méér bouwen in de toch al drukke Randstad bepleiten.

  In de jaren 80 begon dit al met PvdA wethouder RO Adri Duivesteijn en zijn compaan Gerard van Otterloo (financiën). Die twee wilden toen op ieder plantsoentje en rozenperkje in Den Haag nog een torenflat neerzetten. Dat liep spaak toen ze ook een plantsoentje in de dure Haagse Vogelwijk op het oog hadden en Van Otterloo aan de rand van een beschermd natuurgebiedje een villa voor zichzelf had gepland. Adri moest het veld ruimen vanwege de giga-overschrijding van het IJspaleis (het nieuwe Haagse stadhuis) en vertoont nu zijn kunsten in Almere waar hij alle natuur rond de IJ-oevers dreigt vol te bouwen.

  Alleen de VVD ziet nog iets in NL als tuinstad (á la Wassenaar, Laren, Bergen). Dat kan ook makkelijk. De komende jaren stoppen heel veel boeren er mee en komt er enorm veel grond beschikbaar voor andere doeleinden. Als NL daar een klein deel van zou benutten dan zou ieder huishouden in een vrijstaande woning met 1000 m2 tuin er om heen kunnen wonen. Heerlijk! 🙂

  vrijeradikaal [25] reageerde op deze reactie.

 19. @Peter de Jong [23]:

  Zou je er mogelijkerwijze weer een moestuintje erop na kunnen houden.

  Van zoveel “onafhankelijkheid” gruwen bepaalde groepen.

  Ecofascisme zou je het bijkans kunnen noemen.

Comments are closed.