- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Kiezers VVD, CDA, PVV tegen eigendomsrechten

“Vooral VVD-stemmers zijn erop tegen dat het rookverbod deels wordt afgeschaft. Bijna driekwart van de VVD’ers wil dat roken in kleine cafés verboden blijft. Van de CDA-stemmers wil 69% dat roken in de horecagelegenheden verboden blijft en onder de PVV-stemmers vindt 67% dat de asbakken van tafel moeten blijven. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO.”

Dat blijkt uit onderstaand RTL bericht.

Als deze groep al zo weinig respect heeft voor het eigendomsrecht dan kun je indenken hoe het met de nog “linksere” groeperingen staat.

De vraag waarom we in de huidige ellendige toestanden zitten, is dan ook eenvoudig op te lossen.

————————————–
RTL:
Kiezers tegen roken in kleine cafés

Het nieuwe kabinet wil roken in kleine cafés weer toestaan, maar de achterban van VVD, CDA en PVV is daar helemaal niet blij mee. De meeste kiezers willen dat de asbakken van tafel blijven.

Asbakken van tafel
Vooral VVD-stemmers zijn erop tegen dat het rookverbod deels wordt afgeschaft. Bijna driekwart van de VVD’ers wil dat roken in kleine cafés verboden blijft. Van de CDA-stemmers wil 69% dat roken in de horecagelegenheden verboden blijft en onder de PVV-stemmers vindt 67% dat de asbakken van tafel moeten blijven. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO.

Klanten
Het versoepelen van het rookverbod gaat kleine cafés klanten kosten. Ruim 40% van de ondervraagden gaat dan minder vaak naar de kroeg of komt er zelfs nooit meer.

Snackbars en ijssalons
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van KWF Kankerbestrijding, die zich zorgen maakt om de nieuwe regeling. De ontheffing van het rookverbod geldt namelijk niet alleen voor kroegen zonder personeel, maar ook voor kleine horecazaken als snackbars en ijssalons. In die gelegenheden komen ook veel kinderen en jongeren.

Handhaven
KWF Kankerbestrijding hoopt dat dit onderzoek VVD en CDA doet besluiten om het rookverbod ook voor de kleine horecagelegenheden te handhaven.