Socialisten van de christendemocratische tak geloven niet in de Islam van de sharia, de Taliban, de Hamas, Hezbolla, Al Quida, Bin Laden of van het Iran waar vrouwen voor al of niet vermeend overspel van staatswege worden gestenigd.Zij geloven zeker niet in de Islam van Afghanistan en Pakistan waar vrouwen die weigeren om uitgehuwelijkt te worden 20 jaar in kooien worden vastgezet en waar vrouwen door hun mannen, zonen of andere mannelijke familieleden straffeloos kunnen worden omgebracht als die denken dat deze vrouwen de familie-eer hebben bezoedeld door bijvoorbeeld zomaar de straat op te gaan.

Nee dat is niet de Islam die deze Christensocialisten aanhangen.

Ook niet de Islam die oproept om de Joden uit te roeien of homo’s uit het raam te gooien, van vrouwenbesnijdenis, opgelegde veelwijverij en gedwongen uithuwelijking en de Islam die geen ander geloof naast zich duldt zodat geloofsgenoten van genoemde CDA’ers in Islamitische landen worden vervolgd, vermoord en hun kerken opgeblazen.

En ze geloven zeker niet in de Islam die alleen maar armoede en moord en doodslag weet te verspreiden zodat alle Islamitische samenlevingen tot de meest gruwelijke, onderdrukkende en armoedige van de planeet behoren: alle Islamitische landen beginnend bij Nigeria in West Afrika en lopend via Noord Afrika naar Bangladesh in het oosten zijn onbeschrijfelijke nachtmerries waar men voornamelijk van westerse bedeling leeft.

De enige Islamitische landen met wat welvaart voor een beperkte bovenlaag, hebben die te danken aan de toevallige aanwezigheid van aardolie waar ze zelf overigens helemaal niets mee aankunnen behalve het aan de westerse meneer te verkopen om vervolgens met dat geld eten en spullen bij diezelfde westerse meneer te kopen omdat men in die landen helemaal niets nuttigs weet te produceerden.

Nee, de Islam die deze sociaalchristenen zo fanatiek aanhangen is er een van liefde, tolerantie en voorspoed, een Islam die weliswaar nergens op aarde te vinden is of ooit te vinden is geweest maar wie op dat soort ongemakkelijke feitjes let, is een kniesoor.

110 REACTIES

 1. @deblije [25]:

  Dat is, lijkt me vanzelfsprekend, niet met wat ik bedoel als ik schrijf dat er maar één islam is. U heeft zich niet in de islam verdiept, anders zou u hebben geweten dat Allah de moslims niet laat dwalen in hetgeen waar overeenkomst is (tussen de diverse rechtsscholen). De Koran is één, de sjaria is één. Ga u eerst eens verdiepen in de islam.

 2. @Devidas [24]:

  Beperk je tot de feiten svp. Ik heb met de PvdA niets te maken.

  De holocaust in de zin van een bewuste genocide heeft nooit bestaan.

  Verder is er helemaal niets mis met de vergoedingen voor de Westerse grondstoffenwinning (zie #22).

  De onzin uit #5 is hiermee weerlegd.

  ===
  “Ook in Egypte en Bangladesh kunnen ze de dijken best ophogen. Ze moeten daar eens een keer de handen uit de mouwen steken. Dacht u soms dat wij de Deltawerken cadeau hebben gekregen? “
  ~ Pim Fortuyn

  Devidas [34] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [36] reageerde op deze reactie.

 3. @deblije [30]:

  Dat is ook precies de bedoeling van deze discussie. Het siert je dat je er net zo open in staat als ik. 😉

  Alleen als mensen de waarheid onder ogen durven zien kan je een volgende stap zetten.

  Waren alle linkse idioten maar zo progressief als jij! 🙂

  ===
  “Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma, which is living with the results of other people’s thinking.”

  ~ Steve Jobs to students at Stanford University, whom he reminded that he himself dropped out of university after only six months of lectures.

 4. @Peter de Jong [32]:

  “Beperk je tot de feiten svp. Ik heb met de PvdA niets te maken.”

  De feiten zijn dat u via allerlei onwaarschijnlijke bochten het beleid van de NSDAP aan het vergoeilijken bent, om het simpele feit dat de collectivistische smaak ditmaal Europees is. De logische (ik zal het er voor de duidelijkheid maar bij vermelden: consequente) volgende stap is dat u hetzelfde doet voor de SDAP.

  “Verder is er helemaal niets mis met de vergoedingen voor de Westerse grondstoffenwinning (zie #22).”

  Ik neem aan dat u verwijst naar:

  “Dat Westerse oliemaatschappijen goed betaald krijgen voor hun oliecontracten is niet meer dan redelijk. Een land als Irak kan zelf immers niets op het gebied van de oliewinning, het Westen brengt alle expertise in en loopt alle risico. Zoiets is niet gratis.”

  Het doel van deze verwijzing, in reactie op mijn reactie, is me volstrekt onduidelijk. Ik geef aan dat de olie in het Midden-Oosten eigendom is (of zou moeten zijn) van bepaalde landen in het Westen. Of ze goed betaald krijgen of niet is totaal niet van belang, ze zouden niets moeten betalen! Alle misdadige nationalisaties moeten teruggedraaid worden.

  Peter de Jong [37] reageerde op deze reactie.

 5. @deblije [13]:

  “Ik vind dit gewoon eng… Uw denken past in de koloniale tijd van vóór de 2de wereldoorlog. Europa moet de wereld civiliseren. En U heeft de mond vol individualisme. Maar wel nadat iederen uw denken heeft overgenomen.”

  😀 Briljante reactie. Het brainwashen van collectivisten tot individualisten zie ik overigens als een zeer nobele taak. Ik vind u een beetje eng. Vertel eens, welke vorm(en) van collectivisme hangt u aan?

 6. @Peter de Jong [32]:
  Beperk je inderdaad eens tot de feiten peter.

  Endlossung of doelbewuste genocide was sterker nog al in de maak voordat de NSDAP bestond.
  Zo was er al een enorm anti joods sentiment.


  ‘Once I really am in power, my first and foremost task will be the annihilation of the Jews. As soon as I have the power to do so, I will have gallows built in rows – at the Marienplatz in Munich, for example – as many as traffic allows. Then the Jews will be hanged indiscriminately, and they will remain hanging until they stink; they will hang there as long as the principles of hygiene permit. As soon as they have been untied, the next batch will be strung up, and so on down the line, until the last Jew in Munich has been exterminated. Other cities will follow suit, precisely in this fashion, until all Germany has been completely cleansed of Jews.’ 1) Josef Hell, “Aufzeichnung,” 1922, ZS 640, p. 5, Institut für Zeitgeschichte. Der Gerade Weg.

  Daarbij schreef goring het in een document uit 1941.

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2c/Carta_G%C3%B6ring.JPG

  En staat Mein Kampf er vol van.

  En als de joden systematisch uitgemoord worden, kan je wel duidelijk spreken doelbewustheid.
  Of ben ik nu totaal geschift?

  “ik roof je huis leeg, maar het is nooit mijn bedoeling geweest jou eigendom af te nemen”
  HUH?

  Peter de Jong [38] reageerde op deze reactie.

 7. @Devidas [34]:

  “De feiten zijn dat u via allerlei onwaarschijnlijke bochten het beleid van de NSDAP aan het vergoeilijken bent, om het simpele feit dat de collectivistische smaak ditmaal Europees is. De logische (ik zal het er voor de duidelijkheid maar bij vermelden: consequente) volgende stap is dat u hetzelfde doet voor de SDAP.”

  En waarom zou dat een consequente volgende stap zijn? De SDAP streed tegen het corporatisme dat arbeiders uitbuitte. Zij koos echter de verkeerde partij, n.l. de ondernemers, als vijand waar zij de overheid had moeten bestrijden.

  De NSDAP daarentegen streed tegen het onrechtvaardige verdrag van Versaille, de exorbitante herstelbetalingen en de geallieerde boycot die Duitsland het voortbestaan onmogelijk maakte. Hitler is niet uit de blauwe lucht komen vallen. De nazi’s stonden volledig in hun recht.

  NL werd ook nooit aangevallen door Duitsland. De bezetting van NL was slechts een voorzorgsmaatregel om te vermijden, dat de geallieerden via ons Noordzeestrand Duitsland zouden aanvallen.

  “Ik geef aan dat de olie in het Midden-Oosten eigendom is (of zou moeten zijn) van bepaalde landen in het Westen”

  Dat is dan een verkeerde aanname. Die olie resp grondstoffen zitten in de bodem van onafhankelijke staten. Het zijn dus hun olie resp. grondstoffen. Het Westen dient slechts normaal gecompenseerd te worden voor hun inspanningen de materialen te winnen.

 8. @Hoc Voluerunt [36]:

  Hitler dacht heel anders over dat anti-Joodse sentiment. Laat maar zien waar uitroeiing in Mein Kampf staat.

  Hitler’s oplossing was deportatie. Dat werd bedoeld met de term Endlösung, het volledig Jodenvrij maken van Duitsland en de bezette gebieden door het afvoeren van de Joden (eerst naar binnenlandse kampen en na de oorlog deportatie naar buiten het Duitse territorium).

  Pas tijdens de Wannsee conferentie van 20 jan 1942 kwam de genocide aan de orde. De kampen konden de enorme toevloed van gevangenen niet meer aan. En de vuurpeletons aan het Oostfront bleken veel te veel munitie te kosten en het moreel van de betrokken soldaten aan te tasten. De gastrucks waarmee werd ge-experimenteerd voldeden ook niet vanwege de te beperkte capaciteit. Daarom werden de vernietigingskampen gebouwd. Waar overigens veruit de meeste gevangenen van honger en ziekte zijn omgekomen, slechts een heel klein percentage is vergast. De holocaust is de Duitsers opgedrongen.

  De HBO film Conspiracy (2001) over de Wannsee conferentie laat dat op heldere wijze zien.
  http://www.youtube.com/watch?v=vWLvq0jC-c0

  Peter de Jong [39] reageerde op deze reactie.

 9. @Peter de Jong [38]:

  Deportatie was de ideologische oplossing, de vernietigingskampen waren een praktische oplossing, nodig geworden door het onverwachte verloop van de oorlog. Dat is een fundamenteel verschil, dat nazi-critici maar al te gemakkelijk over het hoofd zien.

  Er waren in die tijd in Europa nauwelijks mensen met een meer hoogstaande cultuur en moreel besef dan de Duitsers. Zij hebben zich meer dan wie ook geschaamd voor wat er tijdens de oorlog is gebeurd.

  Devidas [40] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [49] reageerde op deze reactie.

 10. @Oscar [14]:

  Europa is uniek. Azie is uniek. Azie kan wat leren van Europa. Europa kan wat leren van Azie.

  Dichter bij de waarheid: Jij bent uniek. Ik ben uniek. Ik kan wat leren van jou. Jij kan wat leren van mij. Ongeacht bij welke groepen jij ons wenst in te delen.

  Je redenering hierboven getuigt van een collectivistische mindset, net zoals het artikel van Wladimir.

  Oscar [42] reageerde op deze reactie.

 11. @Jonatan [41]:

  “Je redenering hierboven getuigt van een collectivistische mindset, net zoals het artikel van Wladimir.”

  Individuen in Europa kunnen wat leren van individuen in Azie en vice versa. Zo beter?

  Nee, ik ben geen liefhebber van Stefan Molyneux zijn uitspraak there is no forest, there only trees. Ik ben al erg geneigd naar hyperindividualisme, ik hoef niet nog verder door te schieten. Ik ben dol op collectivistische uitspraken en gedachten als Der Mensch, ook al ben ik enkel helemaal zeker van mijn eigen bestaan en is alle kennis van entiteiten buiten mij axiomatisch.

  Jonatan [43] reageerde op deze reactie.

 12. @Oscar [42]:

  Individuen in Europa kunnen wat leren van individuen in Azie en vice versa. Zo beter?

  Veel beter. En als je dan ook nog open staat voor het idee dat sommige individuele moslims barbaren zijn en andere individuele moslims jou en mij iets kunnen leren, dan kun je beginnen te begrijpen dat DE islam, DE koran, DE sharia, etc, etc, zo goed als irrelevant zijn in discussies over menselijk handelen.

  Oscar [44] reageerde op deze reactie.
  Peter de Jong [46] reageerde op deze reactie.

 13. @Jonatan [43]:

  http://www.sacred-texts.com/isl/gif/009/009_005.gif
  Fa-itha insalakha al-ashhuru alhurumu faoqtuloo almushrikeena haythu wajadtumoohum wakhuthoohum waohsuroohum waoqAAudoo lahum kulla marsadin fa-in taboo waaqamoo alssalata waatawoo alzzakata fakhalloo sabeelahum inna Allaha ghafoorun raheemun
  Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, dood dan de afgodendienaren waar je hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, God is Vergevensgezind, Genadevol. (tot zover Koran 9:5, het beruchte Zwaardvers)

  Toch aardig dat ik in leven mag blijven als ik mezelf tot onderworpene laat verklaren van een bloeddorstige afgod en een verwerpelijke, bijzonder wrede, wet.

  Nee, ik ga mezelf niet onnodig in gevaar brengen door te keuvelen met iemand die aanhanger is van een leer die voorschrijft dat ik bestreden en vernederd moet worden. Wat kan een individuele spitsmuis van een individuele roofvogel leren? Vast heel veel. Maar je met een individuele roofvogel in verbinding stellen heeft als spitsmuis natuurlijk een zeker risico.

  Ik weet niet of u het begrijpt, maar de islamitische leer heeft veel invloed op het menselijke handelen. Denk maar eens aan Mohammed Bouyeri, een individu die uit overtuiging handelde. Mohammed Bouyeri is een goede moslim.

  Jonatan [47] reageerde op deze reactie.

 14. @Jonatan [43]: “En als je dan ook nog open staat voor het idee dat sommige individuele moslims barbaren zijn en andere individuele moslims jou en mij iets kunnen leren, dan kun je beginnen te begrijpen dat DE islam, DE koran, DE sharia, etc, etc, zo goed als irrelevant zijn in discussies over menselijk handelen.”

  Dit is een onhoudbaar standpunt Jonatan. Het zou immers betekenen, dat een hard core communist uit Noord-Korea anders is dan een sociaal-democraat als Wim Kok. Beide hangen ze evenwel het principe aan, dat het eigendomsrecht niet absoluut is. Dat betekent, dat in hun denkbeelden andere mensen méér recht op je lijf en goed hebben dan jijzelf. Dus dat slavernij niet is uitgesloten. Dit standpunt maakt zowel de Noord-Koreaan als Wim Kok tot verachterlijke mensen.

  Met de islam is het niet anders. Er bestaat net zo min een gematigde islam als dat er een gematigde socialist bestaat. Zodra mensen eenmaal de stap op het hellende vlak hebben gezet glijden zij af in de barbarij.

  http://brabosh.files.wordpress.com/2009/02/outraged.gif?w=500&h=365

  Jonatan [47] reageerde op deze reactie.

 15. @Oscar [44]:

  Mohammed Bouyeri is een goede moslim.

  En al die andere 999.990.000 moslims dan niet? Die hebben toch geen wapens opgepakt om de ongelovigen te vermoorden of te bekeren? Moet je eens voorstellen wat voor teringzooi het zou zijn als al die 1 miljard moslims die door jou gerefereerde geweldsinstructie uit zouden gaan voeren. Blijkbaar wordt deze instructie dus al minstens honderden jaren door de grote meerderheid der moslims genegeerd. Met andere woorden: hun geloof, hun verzameling normen en waarden, en hun acties zijn dus wezenlijk anders dan die van een Mohammed B.

  @Peter de Jong [46]:

  Jouw logica volgend zou ik iedere sociaal-democraat, collectivistische christen, jood of moslim moeten benaderen als “verachtelijk mens”, omdat deze mijn eigendomsrechten niet respecteert. Ik zou niet weten hoe dit zou bijdragen aan een betere naleving van mijn eigendomsrechten. Het heeft in ieder geval mijn eigen voorkeur om midden in de maatschappij te staan en aan alle (religieuze) collectivisten de voordelen van een vrije samenleving te kunnen communiceren.

  Oscar [48] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [49] reageerde op deze reactie.
  Peter de Jong [51] reageerde op deze reactie.
  Devidas [60] reageerde op deze reactie.
  Devidas [61] reageerde op deze reactie.

 16. @Jonatan [47]:

  Begrijp me goed, moslima’s die veel kinderen baren zijn goede moslima’s en moslims die via andere tactieken dan wapenen Europa islamiseren zijn ook goede moslims. Islamisering kan via de baarmoeder van je vrouw, via een mohammedaanse pressiegroep en via partijen als de PVDA en D’66.

  Ook de Noord-Afrikaanse jongeren die de koefr op straat bestelen en treiteren gedragen zich in principe als goede moslims.

  U is een islamofiel, heb ik begrepen. Maar ach, het is blijkbaar niet aan iedereen besteed er hoge ethische normen op na te houden.

  Devidas [63] reageerde op deze reactie.
  Jonatan [67] reageerde op deze reactie.

 17. @Peter de Jong [39]:
  Dus is het wel doelbewuste uitroeiing geworden.
  We bouwen kampen, vurpeletons, gastrucks en gaskamers.. maar hetis niet de intentie iedereen uit te roeien.

  En hoe zat het dan met de orders om tijdens het verliezen van de oorlog om alle gevangenen neer te knallen en het kamp te verlaten?
  Nogsteeds niet doelbewust?

  Ja inderdaad wilde ze eerst deporteren en dat lukte niet. (het gros van de wereld/overheden in die tijd had een hekel aan joden, vluchtelingen werden ook terug gestuurd)
  Maar de kampen waren wel degelijk voor uitroeiing bedoelt.
  En voor medische exterimenten door doktor Mengelen.

  Maar dit alles is nuiet relevant op et onderwerp islam, hoewel ik durf te stellen dat de islam de jodenhaters onder de top nazi’s gevormd heeft.

  Zal niet toevallig zijn dat hitler enorm opkeek tegen het feit dat er over de armeense genocide niet gesproken werd, en dat de hoogst geplaatste personen en confreres afkomstig waren uit het voormalige ottomaanse rijk.
  Hoewel blank, ze woonde daar, zo ook R.Hess

  @Jonatan [47]:

  in jou reactie op oscar wil ik zeggen.
  U bent bekend met de tyfus zooi die het midden-oosten heet?
  Vraagt u zich dan eens af waarom de enorme wijzen van de perzen en filosofische werken voledig geneerd werden en het van een goed ontwikkelde regio omsloeg naar een waardeloze barbaarse zandbak.
  Daarbij kan je stellen dat overal waar de islam de kop op steekt de slachtpartijen enorm escaleren en er altijd problemen zijn met die zelfde islam die eist dat iedereen zich ondergeschikt maakt aan hun dogma.
  Indonesie
  Afrika
  en nu ook Amerika en Europa.

  Oscar [50] reageerde op deze reactie.
  deblije [53] reageerde op deze reactie.

 18. @Jonatan [47]:

  Okee Jonatan, ik begrijp dat je het principe weliswaar een warm hart toedraagt maar voor de praktische benadering kiest en via de weg van de evolutie verbetering probeert te bereiken. Dat is imho een fundamenteel verkeerde aanpak. Ik zal dat proberen uit te leggen aan de hand van onderstaande video.

  Het videofragment is van de tv-serie die BBC reporter Louis Theroux heeft gemaakt over de neonazi’s in de VS. Hij bezoekt ook dit gezin met twee meisjes die door hun moeder April in de nazi-ideologie worden opgevoed.

  April, haar dochters en haar vader, en eigenlijk ook de andere neonazi’s die Theroux interviewt, blijken als individu buitengewoon aimabele mensen te zijn. Ik zou er iig geen enkel bezwaar tegen hebben als deze mensen mijn buren waren.

  In de serie komt zelfs een fragment voor waarin een oudere neonazi fel afgeeft op die luie en stelende kleurlingen, maar zelf uitstekend blijkt te kunnen opschieten met zijn gekleurde buurman die hij al 30 jaar kent. Die buurman noemt hij echter de uitzondering die de regel bevestigd.

  Met moslims is het niet anders. De islam maakt een fundamenteel onderscheid tussen mensen (mannen, vrouwen, moslims, joden, christenen, ongelovigen). Die zijn niet gelijk en die behandel je ook niet gelijk, net zo min als neonazi’s blanken en zwarten niet gelijk achten en verschillend benaderen.

  Hoe vriendelijk en beschaafd je moslim buurman zich ook zal voordoen (vergelijk neonazi April met haar dochters), hij is niet voor niets een moslim. Dat fundamentele onderscheid tussen mensen en de onderdanigheid van de mens aan God spreekt hem aan. Als dit niet zo was zou hij dat geloof helemaal niet aanhangen.

  Je kan dan praten als brugman en vrijheidsvoorbeelden geven tot je blauw ziet, maar de enige mogelijkheid waarop hij met het begrip vrijheid door een deur kan is zijn geloof afzweren. Net als bij neonazi’s, socialisten, liberalen, etc is het geloof in een bepaalde ideologie echter een diepgewortelde emotie. Dat zet je niet zomaar opzij. Zeker niet als je eenmaal volwassen bent.

  ===
  http://www.youtube.com/watch?v=weaPAAby5JM

  They call me Nazi and i’m proud about that.
  They call me racist and I shout it out loud.
  I’m proud of my race, I’m proud of my land.
  White brothers and sisters, come on, raise your hand.

  We’re an 88 Rock’n’Roll Band!
  We’re an 88 Rock’n’Roll Band!
  We’re an 88 Rock’n’Roll Band!
  And we’re playing and fighting for race and land!

  We are marching on the street that night.
  Boots & braces, we are ready to fight.
  Get out gook-scum, run Nigger run.
  White aryans ??? when it’s done.

  White brothers wars nor more, here comes the racial holy war.
  Our dream is a white revolution, white revolution is the only solution.

  Ich bin ein Nazi und stolz darauf,
  auf die Bonner Verräter da scheiß ich drauf.
  Stolz auf meine Rasse und stolz auf mein Land,
  eines Tages stellen wir die Schweine an die Wand.

  Oscar [52] reageerde op deze reactie.

 19. @Peter de Jong [51]:

  Ik vind deze nazi’s een stuk verdraagzamer dan een groot deel van de moslims. In de vierde minuut zegt Mama Nazi dat zij niets meer met haar dochters te maken zou willen hebben als zij een relatie zouden krijgen dat volgens de thuis heersende ideologie onaanvaardbaar is. Veel moslims zouden in zo’n geval simpelweg de dochters vermoorden.

  Erg uitgesproken en op hun manier eerlijke mensen deze nazi’s. Ik zou heb liever als buren willen hebben dan een ad random moslimfamilie. Ook al ben ik onnoords. Al was het alleen maar omdat deze nazi’s ondubbelzinnig aangeven waar zij voor staan en bij moslims, die door hun geloofsleer worden aangespoort tegen de koefr te liegen, is dat nog maar de vraag.

 20. @Hoc Voluerunt [49]: “Vraagt u zich dan eens af waarom de enorme wijzen van de perzen en filosofische werken voledig geneerd werden en het van een goed ontwikkelde regio omsloeg naar een waardeloze barbaarse zandbak.”

  De Islam stak de kop op in het midden-oosten, en legde de basis voor de moderne wetenschap. Zoek maar eens op wat allemaal in de “Islamic Golden age” is uitgevonden. Europeanen kwamen naar Moors Spanje , Sicilie en N-Afrika om te leren van de Arabieren/Moslims. Op gebied van wiskunde (waar komt het woord “algebra” vandaan ?), scheikunde, astronomie, landbouw, architectuur, geneeskunde (wel eens gehoord van Avicenna/Abu Ali Sina ? ) etc… liepen zij eeuwen voor op de Europeanen.

  Natuurlijk is dit allemaal vergane glorie, maar jouw stelling in quotes hierboven is totale, maar dan ook totale onzin.

  Peter de Jong [54] reageerde op deze reactie.
  Oscar [55] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [56] reageerde op deze reactie.

 21. @deblije [53]: “vergane glorie”

  Het Arab Human Development Report van de UN zegt daarover:

  “Toegang tot informatie is in de Arabische wereld zeer beperkt. Hoewel Arabieren 5% van de wereldbevolking uitmaken, wordt in alle Arabische landen samen slechts 1,1% van het totale aantal boeken gepubliceerd. Er zijn in de Arabische wereld ook nauwelijks vertaalde boeken beschikbaar: minder dan 1 boek per miljoen mensen per jaar. In Hongarije zijn dat al 104 en in Spanje 184 boeken per miljoen mensen per jaar. Er zijn minder dan 53 kranten per 1000 Arabische burgers, tegen 285 per 1000 mensen in westerse landen. Het aantal telefoonaansluitingen is nauwelijks een vijfde van dat van westerse landen. De toegang tot digitale media behoort tot de laagste ter wereld. Er zijn slechts 18 computers per 1000 inwoners, vergeleken met het wereldwijd gemiddelde van 78,3 per 1000 inwoners. En slechts 1,6 procent van de bevolking heeft toegang tot het internet.

  Wetenschappelijk onderzoek in de Arabische wereld is eveneens zeer beperkt. Het aantal wetenschappers, onderzoekers en technici die in de R&D werken is niet meer dan 371 per miljoen inwoners. Dit ligt ver beneden het wereldwijd gemiddelde van 979 per miljoen inwoners. R&D budgetten van Arabische landen komen niet uit boven de 0,2 procent van het bruto binnenlands product. Geavanceerde research, zoals op gebieden als informatie technologie en moleculaire biologie, ontbreekt vrijwel volledig.

  In Arabische landen die nu nog kunnen bestaan van olie-inkomsten wordt niet of nauwelijks aan alternatieve inkomstenbronnen gewerkt. In veel landen zal dit tot een ernstige economische crisis leiden als de olie-inkomsten, met het opraken van de olie of het toenemende gebruik van alternatieve energiebronnen door het westen, in de toekomst verminderen of zelfs wegvallen.”

 22. @deblije [53]:

  “De Islam stak de kop op in het midden-oosten, en legde de basis voor de moderne wetenschap.”

  Dat is onzin. Die mythe is onder meer ontstaan doordat Europese alchemisten gewoon waren Arabische pseudoniemen te gebruiken omdat destijds al de mythe bestond dat alchemie iets was van de Arabieren. Overigens is alchemie niet een uitvinding die door moslims is gedaan. De kennis van Avicenna leunt zwaar op Perzische en Griekse kennis. Al-Khwarzimi doet niet veel meer dan herhalen wat Indische en Griekse wiskundigen eerder beschreven hebben. De zogenaamde Arabische cijfers zijn feitelijk Indische cijfers (de nul is een uitvinding van hindoes, niet van moslims). Feitelijk hebben de Arabieren de kennis bemachtigd van overwonnen volkeren en de wetenschappen nauwelijks verder ontwikkeld. In Europa, en niet in de islamitische wereld, is bijvoorbeeld alchemie chemie geworden.

  De architectuur werd overgenomen van de Byzantijnen.
  De astronomie van de Grieken.
  De getallen van de Indiers.
  (Het drinken van) koffie van de Abbesijnen.

  Om met Dr. Serge Trifkovic te spreken To give it the credit for what the remnants of these cultures achieved is like crediting the Red Army for the survival of Chopin in Warsaw in 1970!

  Hoc Voluerunt [56] reageerde op deze reactie.

 23. @deblije [53]: @Oscar [55]:
  Buiten dat ik kan onderschrijven wat oscar zegt.
  Hou eens op met die kolder
  Mensen die dergelijke dingen zeggen vallen bij mij onder de categorie “cassettebandje intellectueel”, ze nemen iets op en spelen iedere keer de zelfde plaat af ooit uitgesproken door de status quo.

  Denk eens goed na over je tekst…. de islam legde de basis?
  Of hebben Mensen dit uitgevonden toevallig woonachtend in een moslim land.
  Dat het daar uitgevonden is is niet relevant welk geloof dat land grotendels aanhangt, en al helemaal niet of dat geloof kwaadaardig is te ja of te nee.

  de Nazi’s waren de voorlopers in genetica… dus, en daar is wel enige logica in te vinden.
  Kan je nu ook zeggen dat het protestantisme de genetica heeft uitgevonden?

  Denk eerst eens na voordat je op de play knop drukt en de inmiddels smakeloze, doorgekauwde en herkouwde linkse onzin uit kotst.

  (sorry raak er een beetje geirriteerd van)

  En de islam zijn gevolgen zijn dus dat het middenooste is wat het nu is.
  Het collectief is gaan gelden en het dogma is gaan gelden voor iedereen en zie wat er gebeurt.

  Dat een man in het verleden toevallig een uitvniding deed ben ik niet van onder de indruk.
  eker niet wanneer die uitvindingen grotendeels gestolen of eerder nageaapt zijn.
  Dat het even heeft gewerkt is niderdaad waar, maar nooit land en dat is altijd wat er gebeurt met een theocratie. zo ook in Europa voor de verlichting.
  En dus nu ook met de islam in het middenoosten.

  De Islam behield echter de successen van zijn voorgangers en is langzaam aan in verval gekomen en op het punt gekomen waarop het nu zit

  Oscar [57] reageerde op deze reactie.
  deblije [58] reageerde op deze reactie.

 24. @Hoc Voluerunt [56]:

  “Denk eens goed na over je tekst…. de islam legde de basis?
  Of hebben Mensen dit uitgevonden toevallig woonachtend in een moslim land.”

  Ook in dat geval klopt het niet. Het is eerder andersom. Dat de moslims wat van de basis over was vernietigd hebben en hetgene dat de vernietiging bespaard is gebleven (meetkunde en astronomie konden de moslims bijvoorbeeld wel gebruiken om te bepalen waar de qibla in de moskee moest komen)

  Ook de visie als zouden inwoners van landen waar moslims de baas waren de basis hebben gelegd voor de moderne wetenschap is onjuist. Men heeft in het gunstige geval bestaande kennis bewaard en men heeft als zodanig als een doorgeefluik dienst gedaan. Als je een apenkolonie op siliconvalley los zou laten en na een paar honderd jaar zou je met een groepje mensen het gebied intrekken en je zou nog wat bruikbare modellen aantreffen dan zou het ook niet kloppen te stellen dat deze apenkolonie de basis gelegd heeft voor de toekomstige, futuristische, informatica.

  * sommige islamitische veroveraars hadden de opvatting dat er buiten de Koran en de overlevering er enkel overbodige geschriften bestonden die gerust vernietigd konden worden, wat dan ook op grote schaal gebeurde. Een Kalief (Omar volgens sommigen) zou hebben gezegd: “de boeken zijn ofwel in strijd met de Koran en in dat geval is het ketterij, en als ze in overeenstemming zijn met de Koran dan zijn ze overbodig.”

  deblije [59] reageerde op deze reactie.

 25. @Hoc Voluerunt [56]: Uiteraard hebben mensen ontdekkingen gedaan, en niet de Islam.

  Ik reageerde, zoals je weet op “U bent bekend met de tyfus zooi die het midden-oosten heet?
  Vraagt u zich dan eens af waarom de enorme wijzen van de perzen en filosofische werken voledig geneerd werden en het van een goed ontwikkelde regio omsloeg naar een waardeloze barbaarse zandbak.
  Daarbij kan je stellen dat overal waar de islam de kop op steekt de slachtpartijen enorm escaleren en er altijd problemen zijn met die zelfde islam die eist dat iedereen zich ondergeschikt maakt aan hun dogma”.

  Dat is dus niet zo. De Islam stak de kop op, en de boel veranderde niet in een barbaarse zandbak, verre daarvan zelfs. Werken werden niet genegeerd, maar bestudeerd en er werd op voort gebouwd. DAT is het punt wat ik wilde maken. Noem het linkse whatever, ik noem het geschiedkundige feiten.

  Beschavingen/rijken komen op, toppen en raken in verval. Niets nieuws onder de zon, is eerder gebeurd met rijken en zal blijven gebeuren. Geldt voor denk ik voor alle vormen, niet alleen voor theocratieen. Is ook gebeurd met de moslimrijken.

  Als ik kijk naar het midden-oosten, dan zie ik daar dictatoriale regimes, waar de bevolkingen aldaar maar al te graag vanaf zouden willen. Ik zie verder niet wat dit met de Islam te maken heeft.

  Maar laat me raden: ik denk niet logisch na, en ben natuurlijk gewoon weer links gebral aan het verspreiden. LOL

  Devidas [65] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.