Rutte1 gaat het gokken op internet vrijgeven lees ik vanmorgen in de krant. Dat is een mooi liberaal begin denk ik dan tevreden, kennelijk vindt Rutte1 dat iedereen voortaan zelf maar moet uitzoeken waar men wil gokken. Maar het blijkt dus dat Rutte1 voor enige honderden miljoenen aan goklicenties op internet wil gaan verkopen en het gokken alleen wil vrijgeven bij aanbieders die zo’n licentie hebben aangeschaft.

Deze maatregel dient zogenaamd om te voorkomen dat de internetgokker wordt bezwendeld maar de kans dat dit bij de bekende gokaanbieders zoals Ladbrokes zal gebeuren is 0% terwijl de kans dat de gokker door de staat wordt belazerd 100% is, omdat de staat hier gebakken lucht verkoopt en de kosten daarvan gewoon zullen worden doorberekend aan de consument.

Niks nieuws onder de zon staat er in Prediker want zoals alle voorgaande kabinetten is ook Rutte1 schaamteloos op jacht naar 35 cent van het laatste kwartje dat nog ergens bij de bevolking is achtergebleven en dit met behulp van de gebruikelijke oplichterij die de staat hanteert bij het bedenken van belastingen. Want sinds wanneer is de staat eigenaar van het recht op gokken via internet, vraag ik mij af, en hoe is de staat dat dan geworden ?

Gaat de staat ons straks ook het recht om e-mail te versturen verkopen of het telefoneren via internet of het downloaden of het surfen? Wil de staat straks geld zien van mensen die spreken en dus geluid produceren en van mensen die luisteren omdat deze dat geluid opvangen? En gaan we straks betalen om de kleur geel te mogen zien, waar eindigt deze waanzin ?

Kortom, er verandert dus helemaal niks, ook Rutte1 gaat als voornaamste bezigheid via de gebruikelijke schaamteloze staatszwendel en overheidsoplichterij (belasting) op jacht naar de laatste centjes van de bevolking.

Zoals gezegd niets nieuws onder de zon, het was naïef om te denken dat er met Geert iets gaat veranderen, alleen de revolutie kan ons van deze socialistische wurgstaat verlossen.

18 REACTIES

 1. Laten ze eens beginnen met het legaliseren van poker. Ik snap dat het moeilijk te vatten is voor hersendode politici, maar dat is geen gokspel.

 2. @Wladimir van Kiel [2]:

  Omdat sommige mensen niet hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen. Dan ‘moet’ de staat wel ingrijpen. Dat begrijp je toch wel? De staat is er immers om je te helpen…en als ze ook nog een zakcent(je) mee kunnen pikken, dan doen ze dat graag.

 3. Wel, ondertussen betalen we al wel belasting om het weer door onze politiekers te laten regelen, dus het gaat de goede kant op om ook per bekeken kleur getaxeerd te worden. Wat een idee trouwens, de wereld kan er alleen maar kleuriger op worden.

 4. Ik denk dat alleen Oranje nog “gratis” zal zijn: kwestie van indoctrinatie.

 5. @Jasper [5]:

  Net als links weet je het kabinet Rutte-Verhagen te beoordelen voordat de race gelopen is, kortzichtig

  Oh, dus ze belazeren internet-gokkers NIET door ze (onder dreiging van geweld) te laten betalen voor wat een RECHT behoort te zijn?
  Is dat wat je wil zeggen?

  Dus je vindt het kortzichtig als ik een overheid een stel smerige, geldslurpende oplichters vind, als ik slechts een “recht” op internetgokken heb, zolang ze in mijn portemonnee mogen graaien?
  Is dat wat je wil zeggen?

  Jij moet eens leren woorden en handelingen in te schatten op wat ze vertegenwoordigen, en niet slechts als een rechts-politieke slaaf alles t.o.v. “links” te relativeren, in de zin van: “het is beter dan links, dus is het goed.”

  Iemand die me belazert voor 100 Euro, is net zo’n oplichter als iemand die me voor 200 Euro belazert.
  Vind je het kortzichtig van iemand als die niet voor 100 Euro bestolen wil worden, omdat hij tenminste niet voor 200 Euro bestolen was? Moet zo iemand niet te hard oordelen over de dief van 100 Euro? Relativeer je het in DAT geval dan ook aan het ergere alternatief?

  Wordt wakker, man. De staat wil geld verdienen. Er is geld te verdienen aan het toelaten van internet-gokken, en dat is de ENIGE reden die ‘bruin 1’ hiervoor heeft.

  Rutte en zijn vriendjes kunnen niet hard genoeg worden bekritiseerd voor hun huichelarij.

  Jasper [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Jasper [12]:

  Ik heb je commentaar nog eens overgelezen en ik heb je zo te zien prima ingeschat.

  Als ik je verkeerd heb ingeschat kan dat slechts zijn omdat je sarcastisch was, maar ik kon geen sarcasme in je commentaar lezen. Dat zou dan eventueel mijn inschattingsfout kunnen zijn.

  Dat van “niet beoordelen voor de race gelopen is” lijkt te duiden op een geloof in een soort ‘verborgen’ agenda die ze niet meteen uit de doeken doen maar waar libertariers/vrijheidsliefhebbers uiteindelijk blij mee zouden moeten zijn.

  Dat vind ik een beetje lachwekkend, als voormalig PVV-stemmer (2006) die Wilders in vier jaar tijd alleen maar linkser en etatistischer heeft zien worden.

Comments are closed.