Vrijspreker: Deze week wilt u het graag over de no agenda show hebben, was het niet?

Opperdienaar: Inderdaad, hoewel de 2 presentatoren, Adam Curry en John C. Dvorak, continu klagen en zeuren over de toenemende grip van de heersers op de onderdanen via body scanners, electronische enkelbanden en overvliegende Apache gevechtshelicopters, zijn er voor aspirant heersers toch wel wat interessante technieken op te pikken uit deze show. Wel moet je een beetje bekend raken met de termen.

Zo worden de lverschillende belastingboerderijen aangeduid als Gitmo nation east (engeland), Gitmo nation lowlands (Nederland) en Gitmo nation central (de VS). Hierbij refereert Gitmo aan Guantanamo Bay. De luisteraar wordt aagesproken als ‘slaaf’ of ‘human resource’.

Vrijspreker: Aan wat voor technieken moet ik dan denken?

Opperdienaar: Ze pluizen leuk uit wat ze ‘mimes’ noemen. Dat zijn opzetjes via de media om de onderdaan alvast klaar te stomen voor een nieuwe vorm van onderdrukking of afpersing of bijv. het dumpen van een voorraad griep vaccins. Dit niet alleen via het nieuws en persberichten, maar het zit ook vaak in TV series. Zo wordt een aflevering van een TV serie geanalyseerd waarin een klein lief meisje ontvoerd wordt en pas heel laat wordt teruggevonden. De acteurs bespreken dat het zo veel gemakkelijker was geweest als het meisje een RFID tag (opsporings chip) in zich zou hebben gehad. Er zit ook altijd een rare kwast in zo’n serie die daar tegen protesteert, maar duidelijk veel minder cool is dan de andere acteurs.

Vrijspreker: Dus de hersenen van de mensen worden alvast voorbereid op de voordelen van een nieuwe vorm van controle via de overheid?

Opperdienaar: Inderdaad en in een vorm die nog niet zo veel weerstand oproept. De onderdaan zit gewoon met zijn biertje TV te kijken en heeft niet door dat hij stiekum bang gemaakt wordt en hem tegelijkertijd een ‘oplossing’ wordt gepresenteerd in de vorm van een geimplanteerde chip die hem beter te ‘beveiligen’ maakt. In de no agenda show wordt ook besproken hoe je celebreties in kunt zetten om de onderdaan in het gelid te brengen. Zo laat de socialite Lindsay Lohan haar SCRAM (verplichtte electronische enkelband) gekleed in een fraaie bikini aan de onderdanen zien. Tegelijkertijd zend je enthousiaste verhalen uit over een misdadiger (een 92 jarige man die kortingscouponnetjes uit tijdschriften knipte) die nu niet naar de gevangenis hoeft, maar thuis kan zitten met een electronische enkelband. Dit allemaal zogenaamd om de belastingbetaler geld te besparen, die dit soort gevaarlijke criminelen het liefst van de straat heeft. In de realiteit wordt de belastingbetaler natuurlijk gewoon het volle pond in rekening gebracht en gaan de winsten van de commercieele gevangenissen omhoog. Aan 92 jarige couponknippers hebben ze niets als dwangarbeider. Ze brengen de hele integratie van een bepaalde mime via de media in beeld, dat maakt mij duidelijk hoe ik de onderdanen eronder moet houden.

Vrijspreker: Er komen ook nogal wat ongebruikelijke ideeen naar voren, zoals een overheid die zou beschikken over aardbevingsmachines, weermodificatiemachines en buitenaardse bezoekers die de nucleaire wapens der heersers hebben uitgeschakeld.

Opperdienaar: Ja daar luister ik wat minder naar. Ze houden overigens wel een boekje met voorspellingen bij die aardig uitkomen.

4 REACTIES

 1. Weer goed bezig die Adam aluCurryhoedje.
  Een tandarts die ik ken vertelde laatst dat er een geheim overheidsprogramma is (in opdracht van de Bilderberg groep) om bij belastingvee hun gedachten te scannen en te beinvloeden via vullingen en kronen met behulp van (ondermeer) veiligheidscamera’s en internetmodems met Wifi. Hi-tech bio-nanotechnologie.

  Alleen kunstgebitdragers zijn lastig want die hebben geen vullingen of kronen. Daarom is men begonnen met een campagne om het kopen van implantaten aan te moedigen. Het is natuurlijk het beste om de gevolgden zelf te laten betalen voor hun ‘eigen’ controle.

  De enige remedie hiertegen is of zelf je tanden trekken (als je al vullingen hebt) of een hoedje van aluminiumfolie opzetten en alleen naar buiten te gaan wanneer de zon schijnt. Politici krijgen om die reden aluminium vullingen. Echt waar.
  Bon Vivant [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Bon Vivant [1]:

  PS Om aan overheidscontrole via je Wifi modem te ontkomen, kun je deze de deur uit doen en op marktplaats een ouderwets 28K8 telefoonmodem kopen. Of hopen dat de buren een open Wifi hebben.

  Over de rol van GSM telefoons (in het bijzonder de iPhone en Blackberry) schrijf ik een ander keer.
  pcrs [3] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.