Vrijspreker: U ben op vakantie in Indonesië (Bali), wat is U daar zoal opgevallen?

Opperdienaar: Als eerste viel me op dat iedereen als 1 van de eerste vragen aan een nieuw persoon heeft:”Op welke belastingboerderij word jij gemolken? (Where are you from?)” Dat schijnt enorm belangrijk te zijn voor mensen en men verwacht kennelijk dat dit grote onthullingen over de bewuste belastingkoe bloot legt.

Het geeft ook aan dat het project om het individu te vereenzelvigen met zijn uitbuiter compleet geslaagd is. Men vraagt bijvoorbeeld niet als eerste in welk onzichtbaar almachtig opperwezen men gelooft en aan welke priester men zijn geld afstaat, maar in welk land men gelooft en aan welke president men afdraagt.

Vrijspreker: Wat antwoordt de Opperdienaar op zo’n vraag?

Opperdienaar: “Opperdienaarstan”

Vrijspreker: Heeft U nog een krant gelezen?

Opperdienaar: Ik heb de Bali Post ingekeken en zag tot mijn genoegen een artikel dat ging over de opsluiting in een kooi van een mens van de Australische belastingboerderij die een door de lokale heersers illegaal verklaarde verzameling moleculen transporteerde. Het artikel melde dat de bewuste dame ‘ongewenste tekenen van individualisme’ vertoonde in de gevangenis. Zo zei ze:”Ik ga naar de bibliotheek” en weigerde daarna terug te gaan naar haar kooi.

Vrijspreker: Dat kan niet getolereerd worden volgens de Opperdienaar.

Opperdienaar: Zeker niet, het individu moet opgaan in de groep en gehoorzamen aan het ‘ambt van leider’ vertegenwoordigd door het toevallige individu dat dit ambt ‘bekleedt’.

Vrijspreker: Nog meer krantenberichten die het vermelden waard zijn?

Opperdienaar: Het is een grote vraag hier volgens de krant of ‘het volk’ moet worden geraadpleegd bij het tot nationale held verklaren van voormalig heerser Suharto.

Vrijspreker: Nog interessante ontmoetingen?

Opperdienaar: Een taxi chauffeur vertelde me dat er veel geld moet worden betaald om hier het ambt van politieagent te mogen bekleden. Bij de meeste banen is dat andersom:je wordt betaald voor het werk, maar tot mijn genoegen is het zo’n privilege hier ‘de groep te mogen dienen’, dat mensen bereid zijn er voor te betalen.

Vrijspreker: Als je uiteindelijk die pet op hebt, kun je mensen probleemloos uitkleden om ‘de investering’ terug te verdienen.

Opperdienaar:De gebruikelijke cynische blik van de Vrijspreker. Verder liep ik toevallig een verslaggeefster van het NOS journaal tegen het lijf die daar was met een verslaggever van SBS6. Ik probeerde deze verslaggevers te overtuigen dat je in Nederland wel degelijk doodgeschoten wordt om een parkeerboete.

Vrijspreker: Dat leverde zeker een vreemde blik op?

Opperdienaar: Het levert altijd de reactie op van heftige ontkenning. Herhaald vragen wat er gebeurt als je je heersers weigert te betalen, wordt altijd 3 keer gevolgd door het antwoord wat er NIET gebeurt:”Je wordt niet doodgeschoten in Nederland”. Het feit dat mensen een vraag wat er gebeurt beantwoorden met een antwoord over wat er niet gebeurt, is veelzeggend. De ontwijking geeft mijns inziens aan dat ze het werkelijke antwoord wel weten. Achter elke dreiging moet een grotere dreiging staan om de kleinere dreiging geloofwaardig te maken, anders kun je de kleine dreiging negeren zonder consequenties. De laatste grootste dreiging is altijd moord. Niet betalen wordt gevolgd door een dagvaarding, niet op komen dagen in hun rechtszaal door een bezoek van een politieagent. De deur in zijn gezicht dichtsmijten, door een bezoek van meerdere agenten met zwaarder materieel. Gewapend verzet tegen je ontvoering naar hun gevangenis moet je met de dood bekopen. Het vraagstuk moet overigens niet verward worden met: Worden er in Nederland wel eens onderdanen vermoord vanwege het niet betalen van een parkerboete? Geen onderdaan gaat bij mijn weten zo ver in zijn verzet.

De verslaggeefster beweerde het uit te zullen gaan zoeken.

Vrijspreker: Het zou inderdaad interessant zijn om eens uit te zoeken waar dat artikel in de wet staat, waarin het legitiem gebruik van geweld tegen een weerbarstige onderdaan genoemd staat.

Opperdienaar:Een onderdaan die ‘stuk’ is

3 REACTIES

  1. Als de opperdienaar nog op Bali is, zou hij mij dan even kunnen bellen op 085 238 750 627?
    hvr

    081

  2. @D. G. Neree [2]: Uw onderwerping wordt zeer op prijs gesteld door de Opperdienaar. Wees niet hebberig en gierig, maar doe sociaal en geef alles wat je hebt aan je Opperdienaar.

Comments are closed.