Deel 1 : Zaterdag 30 oktober, Amsterdam. Een gewelddadige of vreedzame demonstratie door de onderlaag van de door Job Cohen genoemde ‘sociale’ beweging?

Reeds voor de Tweede Kamer verkiezingen in 9 juni 2010 was de Linkse Kerk druk doende om haar buitenparlementaire netwerken in te schakelen tegen opkomend rechts.

Het mocht niet baten, de kiezer koos anders met als eindresultaat het kabinet-Rutte.

Uit ervaring weten we dat de Linkse Kerk zijn verlies niet wenst te pikken en geen enkel middel schuwt om het nieuwe kabinet te dwarsbomen of zo snel mogelijk te laten vallen.

Op vrijdag 10 september 2010 kopte het dagblad De Telegraaf: PvdA op oorlogspad. Uit een geheime strategisch plan, een handleiding, bleek dat de partij van Cohen de komende jaren alles op alles gaat zetten om een massale opstand tegen het huidige kabinet-Rutte. “Het is aan ons om voortdurend de spanningen in deze coalitie bloot te leggen en het kabinet zo in de problemen te brengen”, aldus de  handleiding die ook beschrijft hoe de partij het land wil mobiliseren tegen het kabinet-Rutte: “Het rechtse afbraakbeleid gaat de komende jaren veel maatschappelijk verzet op de been brengen. Oppositie voeren we daarom niet in een Haags isolement, maar in nauwe samenwerking met de sociale beweging, de milieubeweging, ouderen en jongerenorganisaties etc. Die samenwerking zoeken we steeds actief op.”

Wat Cohen vergeet te vermelden is dat men onder sociale beweging (SB) ook de vakbeweging,  kerkelijke-, migranten-, studenten- en duizenden andere gesubsidieerde organisaties dient te verstaan.

Uit andere informatie blijkt dat ook de SP en GroenLinks aan dit soort activiteiten meedoen en hun dwarsverbanden met de SB gebruiken voor hun oppositionele activiteiten. Overigens vindt deze dubieuze buitenparlementaire betrokkenheid ook plaats door enkele linkervleugelaars binnen het CDA en de VVD.

Leiders met dubbelfuncties binnen de SB coördineren de buitenparlementaire acties die zo breed mogelijk zijn opgezet. Langs deze lijnen brengen ze een beweging van niet honderden, maar duizenden op de been.

Landelijke demonstraties, bezettingen, ‘ludieke’ acties en blokkades stonden en staan op de agenda’s tijdens discussiebijeenkomsten die hebben plaatsgevonden of nog moeten plaatsvinden.

Op zich is de buitenparlementaire verbondenheid van politieke  partijen met de SB niet nieuw maar is het gezien de huidige toestand niet alleen onwenselijk maar ook uiterst gevaarlijk om deze toestand zomaar aan ons voorbij te laten gaan.

Onwenselijk is het ondermeer omdat het netwerk van de SB voornamelijk betaald wordt met geld van de belastingbetaler. De belastingbetaler die in meerderheid gekozen heeft voor het huidige kabinet maar nu geconfronteerd wordt met het feit dat belastinggeld door Cohen en consorten gebruikt wordt om zijn of haar keuze te bestrijden.

Gevaarlijk omdat we weten dat er in die zogenaamde ‘sociale’ beweging van hoog tot laag elementen actief zijn die terreur, geweld niet schuwen.

Onder die radicale elementen bevinden zich de onder anderen de Internationale Socialisten (IS), een mengelmoes van extremisten, relschoppers die tevens actief zijn in andere radicale groeperingen. Daarnaast lopen hun verbanden dwars door de SB heen.

We zijn de IS en consorten in het verleden al meerdere malen zijn tegengekomen, bijvoorbeeld tijdens gewelddadige demonstraties in Nederland of elders in de wereld waaronder de grote protesten tegen de WTO in Seattle in 1999, in 2001 in Genua of in de zomer van 2007 in Duitsland.

Ze zijn zeer extreem, staan vaak vooraan in demonstraties maar zijn er vooral in gespecialiseerd om het vuile werk zoveel mogelijk door anderen laten opknappen.

Om alvast een beetje te oefenen voor komende demonstraties tegen het kabinet-Rutte namen ze deel aan de recente rellen in Parijs

Dit deden ze in samenwerking met Franse kameraden van het Nouveau Parti Anticapitalis (NPA) waar ze al jaren mee de straat op gaan.

Op 25 oktober haakte de Volkskrant in op het IS-bezoek aan Parijs en kopte met een halve pagina groot artikel: “300 activisten willen Franse toestanden”. Drie radicale actievoerders uit Nederland kwamen aan het woord waaronder de Internationale Socialisten (IS) Van der Starre en Maina van der Zwan en hun vakbondspartner Judy Lock. Het artikel had een gematigd karakter dat nog eens werd benadrukt door een foto waarop vreedzame actievoerders van ondermeer de IS stonden te protesteren met borden of symbolen van de Socialistische Partij (SP).

De IS zijn regelmatig met hogere goden van SP op stap, bijvoorbeeld in januari 2009 toen ze in Amsterdam samen met het SP kamerlid Harry van Bommel demonstreerden tegen Israel of in september 2000 toen ze in Praag demonstreerden tegen het IMF en de Wereldbank

Om enig idee te krijgen hoe ver de IS gaan in hun radicaliteit hoeven we alleen maar terug te blikken naar enkele van hun acties in het verleden. Laten we er een uitpikken, bijvoorbeeld uit april 2009. Toen namen een aantal IS’ers waaronder Maina van der Zwan (Landelijke coördinator), Jeroen van der Sarre, Pepijn Brandon en Bart Griffioen samen met de leider van het Franse NPA, Olivier Besancenot, deel aan een demonstratie tegen de NAVO in Straatsburg.
Met duizenden demonstranten trokken ze op naar de binnenstad en al snel ontstond er een grimmige sfeer. De zaak escaleerde en traangas, charges en waterkanonnen werden door de politie ingezet. Volgens de IS’ers zag Straatsburg er uiteindelijk uit zoals Kabul en Bagdad er dagelijks uitzien: met rookpluimen boven de stad en een straatbeeld van militair machtsvertoon.

De IS werken ook al enige tijd nauw samen met radicale moslims. Om sympathie onder hun gelederen te krijgen steunen ze de moslims in verschillende acties, zoals bijvoorbeeld in de eerder genoemde demonstratie in Amsterdam tegen Israel of voor de fundamentalist Tariq Ramadan in september 2009. Toen organiseerde de IS’er Van der Starre een actie op de Erasmus universiteit in Rotterdam tegen het ontslag van Tariq Ramadan. “Tot nu toe hebben we ongeveer 900 handtekeningen

En ook hier kwamen de nauwe banden met hogere goden in de beweging naar voren. De UvA professoren/hoogleraren Annelies Moors, Paul Aarts, Michiel Leezenberg en Ruud Peters lanceerde in dezelfde maand ook een actie voor Ramadan.

Morgen is het weer raak, dan werken de IS samen met ondermeer met het ‘platform tegen vreemdelingenhaat’, een kleurrijk gezelschap.

Om de sfeer alvast een beetje aan te wakkeren hebben hun radicale moslim vrienden haat en angst gezaaid onder de moslim gemeenschappen in ons land.

Al met al zal de onderlaag van de SB zaterdag waarschijnlijk een klein idee geven over de acties die de komende maanden in breder verband tegen het kabinet-Rutte gaan plaatsvinden.

Ingezonden door Peter Siebelt

Wordt vervolgd. Deel 2: Vakbondsleden en studenten als pionnen voor linkse politieke intriges.

8 REACTIES

 1. Had inzake dit linkse “fenomeen “al gereageert op de TELEGRAAF!Een keer raden mag en meteen raak: WORDT IET GEPLAATST!Natuurlijk,de telegraaf lijkt langzamerhand op die uit de tijd 40-45!
  Ze zijn te bang om werkelijk harde waarheden te publiceren en juist dat is een euvel van de diverse media in dit land.We kunnen ons niet permiteren om chaos te laten onstaan.Links zal dat moeten begrijpen maar helaas,zure druiven eet men niet dus mag alles.Terroristen zitten bij die linkse kerk,is bekend dus kunnen we wat verwachten.Maar een moord betekend wel anarchie en wil men dat?Schijnbaar wel gezien hun fanatieke basis!

 2. Het maakt niet uit of het nationaal of internationaal-socialisten zijn. Allen zijn ze uit op geweld en onderdrukking van de bevolking. Derhalve kan er niet hard genoeg worden opgetreden tegen dit uitschot. Lange gevangenisstraffen en dwangarbeid (ter vergoeding van schade aan de slachtoffers van hun geweld) is mijn credo. Dan haal je ook meteen de rotte appelen uit de samenleving.

 3. Femke Halsem wou deze regering wel laten vallen, mooi gebaar maar hoe ondoordacht, als er nu verkiezingen zouden komen zal PVV nog sterker worden en dat is niet wat anderen zoals ik willen.
  Er is een andere creatiefe aanpak nodig , maar daar staan vrijsprekers ook niet op te wachten.
  ik zal het nog wel eens plaatsen onder paspoort affaire.

 4. Het socialisme is het grootste kwaad tegen de bevolking in een democratie. De echte socialiste profiteren massaal van het gemeenschapsgeld, zonder daar ook aan bij te dragen. Hitler was ook een socialist.

 5. Geweld is niet goed te keuren, maar verzet tegen het huidige “rijkeluis syndroom kabinet” wat door de domme menigte wordt gekozen is zeker niet verkeerd. De democratie is een van de slechtste regeringsstructuren die er is. Je indoctrineerd de overwegend domme bevolking met leuke propagandistische slogans (PVV) voor de arbeiders, je zet een gehaaide zakenman die zijn moeder nog zou verkopen voor de werkgevers in het spel (Rutte VVD) en je hebt alle domme koeien van de samenleving die op de beide partijen gaan stemmen. Zo haal je de meerderheid zonder dat al die mensen ook maar enige notie hebben van waar de partijen voor staan. De democratie is niets anders dan “wie kan er het beste de slijmbal uithangen om zieltjes te winnen”. Nog geen 10% leest de verkiezingsprogramma’s en als ze die al gelezen hebben, houden de partijen zich daar toch niet aan. Dus zij die denken dat democratie goed is heeft een overduidelijke blinde vlek. En links maar ook rechts maken allemaal misbruik van verkeerde tactieken. Iedereen is VRIJ MENS, en moet helemaal niet geregeerd worden door de “tiny few”, dat idee op zichzelf slaat al nergens op.

 6. Bij de laatste verkiezingen bleek alweer dat de grootste partij in BNederland uit de niet/kiezers bestaat, hoezo een meerderheidskabinet?

 7. De linkse kerk is op alle fronten van zinnen wilders met aanhang rutte en iedereen die meewerkt aan dit kabinet te ondermijnen
  de Cohen is gewoon staats gevaarlijk wat voor een trucken worden nog meer uit gehaald , volgens mij hebben ze de veigligheids dienst er ook nog bijgehaald ook Bea zal hier wel achter de schermen aan de touwen proberen te trekken om zo de bom te laten barsten voor het kabinet Rutte .

Comments are closed.