Friday, February 4th, 2011,   Brussels
Dit jaarlijkse feest in Brussel is een hoogtepunt voor de viering van Vrijheid. Het is tevens een gelegenheid waarbij libertariers uit de hele wereld (vooral Europa) elkaar ontmoeten.

Ook ontmoetingen met (potentiële)  sponsors staan vaak op de persoonlijke agenda’s!

Het feest is een aanrader. Goed om mee te maken.

Wel valt op dat het lijkt alsof de laatste paar jaar het “liberale” element harder groeit dan de libertarische aanwezigheid. War ook te merken is aan het poneren van Ronald Reagan.

The 2011 Liberty Ball will commemorate the centenary of Ronald Reagan. Our speakers will revisit his courageous leadership during the Cold War, his accomplishments that led to freedom for so many, and his enduring legacy as a symbol of hope around the world.

As always, the ball will feature a champagne reception, a seated dinner, and dancing to a full swing band. This is a black tie event.

U kunt nu inschrijven met een korting. ZIE  http://www.thelibertyball.com/

.

10 REACTIES

 1. 75 Euro entree valt op zich wel mee. Maar het is een avond he?

 2. @pcrs [1]:

  Reagan gaf in 1964 een hartverwarmende speech voor de Republiekeinse conventie en heeft zich nadien vaak pro-vrijheid uitgelaten, maar zijn eigen beleid (in California en als president van de Verenigde Staten van Amerika) was inderdaad verre van vrijheidlievend. Wie ‘Liberty’ zegt aan te hangen en deze man eer bewijst hangt in ieder geval niet mijn Liberty aan.

  Dat zou net zoiets zijn als een ‘bal voor de vrijheid van meningsuiting’ waarbij je de 70ste geboortedag van Mohammed Rabbae herdenkt (iets anders onfris schiet mij nu even niet te binnen…).

  @Bon Vivant [2]:

  Dat vind ik zo flauw, om formele ceremoniële kleding te diskwalificeren als ‘apenpakkies’.

 3. @Hub Jongen [4]: Hoe heeft hij dat afzakken voorkomen? Ik zie 1 grote glijvlucht, zonder onderbreking, met alleen wat andere rethoriek. Ik denk dat dit nog erger is, want mensen die geinteresseerd zouden kunnen zijn in vrijheid, zijn misschien ontgoocheld geraakt door Reagan: “oh is dat vrijheid in de praktijk, laat maar zitten dan”
  Als je met Reagan blij zou zijn, kun je ook blij zijn met ‘liberals’ want die naam suggereert ook ‘vrijheid’. Als je naar de akties kijkt, vallen ze echter allemaal door dezelfde mand.

 4. @pcrs [7]:

  Op de foto’s van het bal van 2010 is het avondtoilet in de meeste gevallen black tie (eigenlijk nogal informeel, om niet te zeggen ietwat ordinair*) voor mannen en avondjurk voor vrouwen. Met een smoking lijkt het geen bal, maar een wat informele receptie.

  * ik zou voor een bal opteren voor galakleding en dus white tie (rokkoostuum)

 5. Reagan? Vrijheid?

  Lijkt mij meer een europees republiekeins fundraising event.
  Ik lees veel goeds of deze site, het geeft mij wat hoop voor de toekomst maar zoiets als dit boort dat meteen weer de grond in. Rich fucks promoting a ideology based on greed, once again abusing the term freedom for there own needs.

  Als het anti links is dan is het al gauw goed he??
  Jammer is dat, net zo jammer als die-hard linkse figuren die alles en iedereen economisch gelijk willen trekken. (zichzelf niet meegerekend natuurlijk).

  Gelijke “KANSEN” in het leven, dat is toch niet zo een slecht idee?

 6. In ieder geval een gelegenheid om te zien en gezien te worden!
  Hugo van Reijen

Comments are closed.