[HTML1]

Een actuele video van begin jaren 80. We kunnen er voor zorgen, dat dergelijke onzin tot het verleden gaat behoren, door mensen bewust te maken. Bewust te maken van de verantwoordelijkheid voor het eigen leven en van het impliciete recht van ieder individu op het eigen leven en de vruchten van arbeid. Voorwaar geen sinecure in een land waarin de meesten zijn geconditioneerd tot gehoorzaamheid vanaf peuterleeftijd. Denken is bah; conformiteit aan autoriteit is de maatstaf. Maar het is mogelijk. Mogelijk, door mens na mens na te laten denken. Dát is waar de Vrijspreker aan bij wil dragen.

12 REACTIES

 1. Denken is bah? Geloven is het sleutelwoord. Want het NL’se volk is en was altijd al gedwee en lethargisch, maar vooral een goedgelovig volkje. Op één of andere manier zijn NL’ers te vergelijken met werkezels, af en toe een beetje tegendraads, maar de ezeldrijver hoeft alleen maar de zweep te laten zien dan gaan ze als Speedy Gonzales. Verweren of opkomen voor je have en goed is natuurlijk uit den boze en met een bijbelse opvoeding en indoctrinatie zal het calvinistisch dom gehouden, onderdanig en sober volkje alles pikken.

  Het gaat allemaal om geloven, want waar geloven mensen wel niet allemaal in? Ze geloven dat god ze komt redden en ze een gebruiksaanwijzing heeft gestuurd hoe men dient te leven. Van begin tot eind wordt ieder mens voorgehouden wat en waarin te geloven. Geloof is een groot struikelblok.
  IIS [2] reageerde op deze reactie.
  Devidas [4] reageerde op deze reactie.

 2. @IIS [1]:

  Niet alleen het geloven in een hoger macht, maar ook het geloven in de overheid, bestuurders, ambtenaren, wetten, regels, contracten, belasting, vrouw, kinderen, vrienden, familie, werk, auto, vakantie, opleiding, huis, nog groter huis, boot, niveau, conformeren, een lijf vol tatoeages, tot diep in de nacht brallen in de kroeg, de minnares, tachtigduizend boeken hebben gelezen, laat mensen overal in geloven en je hebt de perfecte slaaf.
  beek [6] reageerde op deze reactie.

 3. Helaas leven we in het geloof van de 20e eeuw:
  de overheid.

  leef regels zijn vastgelegd in wetten. als u zich daar niet aan houd zijn er consequenties.

  Bangmakerij in de vorm van milieu problemen, terrorisme, ziekten enz. enz.ipv. de duivel en helle vuur.

  Gedwongen Kerkgelden innen middels Belastingen.

  Staatshoofden hebben dezelfde immuniteit als de paus.

  liefdadigheid was vroeger voor de rijke een verplichte afdrage aan de kerk. Nu wordt het afgepakt en wordt er gekeken wie dit ontvangt (WAO regelingen ed.)

  en zo zijn er nog 100en overeenkomsten te bedenken.

 4. @Devidas [4]:
  De vraag is hoe krijgen we deze mensen in OPSTAND

  Eerst moet je het bestaande systeem slopen voordat je iets nieuws kan bouwen.
  Als je het systeem sloopt gaat dan in de eerste instantie ten koste van de welvaart en veiligheid maar dergelijke omstandigheden zijn ideal voor het werven van leden voor een 2e organisatie gericht op de opbouw.

  Het is mischien wat eenvoudig gezegt maar dat is wel zoeen beetje de essensie van revolutie, iedereen zelf nadenken is een idealistisch idee en een nobel streven maar dat laat nog zeker een paar eeuwen op zich wachten ben ik bang.

 5. @IIS [2]:

  Dit rijtje gezien hebbend, concludeer ik dat iis vooral wil dat er nergens meer in geloofd wordt. Begint op ‘dood’ te lijken.
  Wat een zwartgalligheid. Zou het veelvuldig lezen van vrijheidsartikelen kunnen leiden tot zulke extreme zwartkijkerij?
  Men wordt er in ieder geval niet vrolijker van, voortdurend te lezen dat men een slaaf is, ondanks het feit dat men zichzelf niet alszodanig beschouwt. Het lijkt op het aanpraten van een seculier zondebesef.

 6. @Devidas [4]:

  Tja, NL’ers zijn calvinisten, puriteinen pur sang of anders wel door de eeuwen heen behoorlijk beïnvloed door deze inktzwarte stromingen. Deze hebben onnatuurlijke processen veroorzaakt in de breinen van de gemiddelde NL’er en hebben er voor gezorgd dat de NL’er niet naar buiten kan treden als vechter, maar wel als softe onderdaan, als slaaf van de natie. Misschien kon mede daardoor ook het socialisme in NL zo ziekelijk groeien.

  Waarom denk je dat een koningshuis hier anders zolang stand kan houden? In Frankrijk heeft 200 jaar geleden het volk al de tanden laten zien en doen dit, in tegenstelling tot de NL’ers, nog steeds.
  beek [8] reageerde op deze reactie.
  Liberty 5-3000 [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Liberty 5-3000 [9]:

  Ze hebben er jarenlang in gelooft, maar dit geloof begint nu te wankelen en dat laat mensen vertwijfeld de straat op gaan. Pak iemand zijn geloof af en zie wat er gebeurd.

  Bijvoorbeeld; jij gelooft in je vriendin en je gelooft in een toekomst met haar, maar je vriendin wordt verliefd op je beste vriend…Kabhoooom!, weg geloof, weg vriendin, weg toekomst met haar…

 8. @beek [8]:

  Wat een bull, die fransen heben het gewoon goed voor elkaar, ja ja wij betalen ervoor via de EU maar probeer je nou eens te verplaatsen in andere mensen, als iemand jouw ineens een bak vol subsidie geld wil geven zeg jij dan: Nee sorry, ik ben principeel tegen subsidies??

  Niet alle franse mensen de schuld geven, niet alle buitenlanders de schuld geven, niet alle mensen met een uitkering de schuld geven. Ja zelf niet ALLE politici de schuld geven.politici is een grensgeval maar goed ook binnen die groep moet een individu beoordeelt worden op basis van feiten 🙂

Comments are closed.