EU-landen mogen vrachtwagens waarschijnlijk gemiddeld zo’n 3 eurocent per kilometer in rekening gaan brengen voor luchtverontreiniging en geluidsoverlast. (Milieuschade!)

Bovendien kunnen ze de tarieven die nu al gelden voor het gebruik van het wegennet straks variëren, zodat rijden in de spits duurder en in de daluren goedkoper wordt.

De EU-ministers van transport buigen zich vrijdag over een voorstel hiertoe. Dat gaat minder ver dan wat de Europese commissie en het Europarlement wilden.

Hun wens om ook de kosten van files aan de transportbedrijven door te berekenen, wijzen de EU-landen af. Ze willen deze kosten niet eenzijdig afwentelen op de vrachtsector.

Tot zover de media.

Nu is het nog een voorstel, maar het zal mij niet verbazen dat dit voorstel wordt aangenomen.

De logica achter dit voorstel ontgaat mij. Want onder dezelfde noemer (milieuschade) wordt de vrachtwagens in diverse EU-landen al belast.

Het kan toch niet zo zijn dat andere vervoersmiddelen zoals trein, schepen en auto’s, geen milieuschade zouden veroorzaken.

Of heeft de definitie van milieuschade bij politici alleen betrekking op vrachtwagens?

Nog onzinniger is het natuurlijk dat de Europese commissie en het Europarlement ervan uitgaat dat filevorming blijkbaar alleen ontstaat door vrachtwagens.

Het is ook duidelijk, ongeveer wetend hoe politici redeneren, dat hier een extra bron voor het creëren van inkomsten voor de overheden (of is dit een voorbode voor Europese belastingheffing?) wordt aangeboord. Want die 3 eurocent per kilometer zullen snel een veelvoud hiervan gaan bedragen.

Het lijkt bijna op een vooropgezet plan om het transport per vrachtauto niet alleen veel duurder te maken, maar te zijner tijd geheel te laten verdwijnen.

Zoals zoveel beslissingen van de EU en de lokale overheden ervoor gezorgd hebben dat hoe langer hoe meer bedrijven door regelgeving en de hoge arbeidskosten en productie naar andere landen hebben overgeheveld.

Ook de politici in Nederland zijn of dom of speculeren op de domheid van de bevolking.

Ik las het volgende bericht in de media wat de domheid van politici weerspiegelt.

Huishoudens krijgen de komende jaren te maken met een extra toeslag op de energierekening.

Het kabinet Rutte wil het geld gebruiken om het opwekken van duurzame energie te betalen.

In het regeerakkoord staat dat huishoudens gaan meebetalen aan de subsidieregeling voor opwekking van duurzame energie.

In de vele reacties op dit artikel in de media werden vele zinnige opmerkingen geplaatst, maar de belangrijkste miste ik.

Namelijk: DE HUISHOUDENS BETALEN DEZE SUBISIDIEREGELING NU AL!

Wanneer dringt het tot de consument door dat alle regelingen die door de EU of de lokale overheden bedacht worden uiteindelijk door dezelfde consument worden betaald.

Dus niet door de overheid, door het bedrijfsleven, door de vakbonden, door de EU, maar uitsluitend door de consument.

11 REACTIES

 1. Zowel het een als het ander.
  Het plan is inmiddels duidelijk: Mammoetwet+afschaffing van geschiedenisonderwijs – verdag van Straatsburg 1975 – land volplempen met mohammedanen – ontkennen dat Nederlanders een eigen identiteit hebben – mensen wijs maken dat het verdedigen van het eigen territorium een misdaad is. En ondertussen ongehinderd door wie dan ook zakkenvullen en baantjesjagen. Het stond allemaal al in “Il Principe” van Macchiavelli.
  En dat ze dom zijn (een bepaald type domheid welliswaar)………. moet dat echt nog aangetoond worden na 90 jaar algemeen kiesrecht?

  tamso [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Ben van Rijswijk [1]:

  Waarom iets de schuld geven,wat niet de oorzaak is.Dat er inderdaad misstanden gebeuren,heb je onder elke bevolkingsgroep.
  Dat ze allen opeen gepakt zitten,en jij daar net tussen woont,is pech hebben.Ga lekker verhuizen naar een blanke buurt.Je heb allerlei optie’s wat er had kunnen gebeuren in het verleden,waar vele niet bij stilstaan.Wat was er gebeurt als het europa niet volgeplempt was met moslims uit marokko en turkije.dat was de industrie wel naar hen gegaan.Dan zat iedereen werkloos thuis of leefde we in een DDR of stalin regime,om de bevolking te onderdrukken,wat op wilt staan,omdat ze uitzichtloos leventje hebben,zonder werk.En inkomsten.Ga maar eens miljoenen mensen onderhouden,als er niks meer is,wat al deze zieltjes moet voeden.

  Dan gaan we naar de wie hebben die immigranten naar hier gehaald.Linke lieden als de VVD en voorgangers van het CDA hebben ze naar hier gehaald,om dat werk te laten doen,wat de nederlanders weigerde te doen.Niet dat ze het wilde doen,maar omdat het niet loonde.Laag loontje voor goor werk.Dus kwamen de gastarbeiders,die wel dat wilde doen.Logica gezien hun arbeidersomstandigheden en het lage loon wat zij kregen.Ik ken die getallen en arbeidstijden.6 dagen werken en gemiddeld 12 a 14 per dag.Daarmee deden ze het werk,wat de nederlanders niet wilde doen.En daarmee groeide ook onze welvaart.

  Dat is nu het grote probleem.De welvaart groeit niet meer.Azie en zuid amerika groeit ook als kool.En wij worden weer te duur voor die industrie.iedereen gaat verkassen,en je zal uiteindelijk met een overbevolking zitten.Ineens 1 miljoen moslims eruit kicken zal wel niet lukken.Zolang onze economie nog draait,zal dat niet gebeuren.Men word langzaam aan uitgezogen door die elitaire bende.Het zijn allemaal trekpoppen wat er in de politiek zit.Afhankelijk van de media en hun lobby groepen.Vooral de media is een belangrijk onderdeel.Hoe meer aandacht,hoe meer steun.
  Je kan schoppen wat je wilt tegen iets aan,maar het zal niks oplossen.Het is een corrupte bende,wat elkaar het hand boven het hoofd houd.En allen die daarzo als trekpop functoneert.zijn net zulke loonslaafjes als ieder ander wat niet wilt dat deze luchtbel,ons financiele systeem in mekaar dondert.Ga eerst eens naar de bron van het geld.Wie bezit dat en wie drukt dat.Aan wie betalen wij een staatschuld af van ca 375 miljard wat je never nooit kan gaan aflossen.Uiteindelijk zitten er alleen graaiers,wat datgene voor zichzelf wilt opeisen,en de minderheden ervoor laat opdraaien.Zeg maar een moderne slavernij.

  Hoe je het ook wilt veranderen,je blijft uiteindelijk afhankelijk van diezelfde lui wat alles bezit,waar iedereen afhankelijk van is.En die zullen nooit toestaan dat hun macht word afgepakt.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [5] reageerde op deze reactie.

 3. @tamso [2]:

  “En die zullen nooit toestaan dat hun macht word afgepakt.

  Dat zullen ze zeker proberen. En er in slagen zolang de “uitgezogenen” niet eens beseffen dat ze uitgezogen worden, en al helemaal niet dat zij de meerderheid zijn die het WEL KAN veranderen.

 4. En dat ze dom zijn (een bepaald type domheid welliswaar)………. moet dat echt nog aangetoond worden na 90 jaar algemeen kiesrecht?

  Maak eens een wandeling langs de (mainstream) media , en zeg eens ….wat valt je op ?

  En om al die media te organiseren heb je een bepaald samenwerking’s verband nodig.

  Hoe zou JIJ dit organiseren ( en je moet dit ook nog verbergen ) , en bovenal moet voor externe waarnemers duidelijk zijn ” who rulez “.

  Je zou bijv. met bepaalde symbolen kunnen werken , die NIET geïnviteerde niets zeggen maar insiders alles.

  Zodat er geen spraakverwarring onstaat.

  Het vergt veel macht he om de media zo te kunnen controleren…….en daar zij het controleren hebben ze ( schijnbaar ) veel macht.

  En noem bijv. eens een symbool wat breeduit in de media wordt geëtaleerd.
  Kijk eens naar alle televisie kanalen en noem eens een symbool dat opvallend frequent in beeld verschijnt .

  Juist word ” symbool bewust “.

  Theo Schaper [6] reageerde op deze reactie.

 5. @tamso [2]:

  Aan wie betalen wij een staatschuld af van ca 375 miljard wat je never nooit kan gaan aflossen.

  – En die heeft die overheid uit ONZE naam gemaakt , om wat mee te doen ?

  A.u.b begin nu niet over uitkeringen enzo…want daar heeft het domorenkrantje bij uitstek Der Telegraaf na jaren van stompzinnig beuken inderdaad zijn opdracht goed vervult.

  Daar stook je van je levensdagen geen 375 miljard aan op……neee het zijn grotere dingen.

  Denk eens groot.

 6. Totalitarisme spreidt zijn tentakels . Slaaf zijn is niet zo heel erg hoor, zolang je maar niet te veel tegenstribbelt. Men stript de slaven, eerst knipt men de vingers af, daarna de armen, dan de voeten, dan de benen…een romp en hoofd meer is men niet nodig om te kruipen als een worm. Minimalisme is troef…Een brave burger is een goede slaaf en de tijd van vrijheid blijheid is voorbij, definitief!

 7. Er komt echt nog wel een keer het moment dat ik me scheel betaal aan belasting over de scheten die ik zo op ’n dag laat. Dat je als een soort koe wordt beschouwd. Een melkkoe die teveel windert.

 8. @Samson [7]:

  ALs vrachtauto’s zo slecht zijn, blijven ze toch gewoon een maandje of 2 thuis?
  Jammer dat je tankstation, je supermarkt je bakker en je slager niet meer bevoorraad worden.
  Maar dat gaan we vast met de trein of de boot oplossen.

  Het is net als met de Duitse Maut voor vrachtauto’s.
  Bij de invoering ervan, had de Duitse regering al uitgerekend hoeveel inkomsten dat er door binnengehaald zouden worden, en hoe snel dat de staatsschuld daardoor afbetaald zou worden.
  Nu zijn we enkele jaren verder, en ik kan je zeggen, het heeft helemaal niks uitgehaald.
  De schulden lopen net zo hard op.
  En het geld loopt hun nog net ze hard tussen de vingers door.

  De dingen die je koopt worden gewoon weer wat duurder, en dat was het dan.

  Zijn politici dom?
  Ik denk dat ze exact weten wat ze doen.
  Ze lijken wel langs elkaar heen te werken, en sommigen geloven echt in waar ze voor staan.
  En soms lijkt het zelfs of ze het met elkaar oneens zijn.
  Maar achter de schermen zijn het dikke vrienden met hetzelfde doel: De burger zo hard mogelijk in zijn hol naaien.

Comments are closed.