De FED overspoelt de financiele markten met 600 miljard waardeloze dollars hopende dat deze vloedgolf van Monopolygeld op een of andere manier de Verenigde Staten uit de recessie tilt. De eerste poging is mislukt, op naar de volgende !  De Amerikaanse overheid probeert haar torenhoge schuldenlast met een afgewaardeerde dollar te verminderen en kredietbank China reageerde daar al op met felle kritiek en een verlaagde kredietlimiet.Washington heeft China vaak beschuldigt voor manipulatie van haar valuta om de waarde laag te houden. Nu beschuldigden Duitsland en Brazilië de VS er van net zo te handelen.  Een lagere dollar stimuleert de VS export en treft de Amerikaanse import. Economen noemen dit ‘beggar thy neighbor’, een destructieve handelspraktijk die een sleutelrol speelde in de crisis van 1930.

Deze geldstroom erodiseert de waarde van de dollar. In de afgelopen twee maanden is de dollar 6% gedaald ten opzichte van andere valuta. Goud is slechts 60 dagen gestegen met 17%.

De schuldenlast van de VS is nu een duizelingwekkende 14 triljoen dollar. Om deze schuldenlast te bestrijden met nog meer schulden is niet alleen krankzinnig maar leidt ook tot de totale meltdown van het hele systeem. Naast het destabiliseren van handel en valuta is dit zogenaamde financiele reddingspakket een bonanza voor Wall Street en de banken. En de ultieme catastrofe voor spaarders en belastingbetalende burgers.

Onlangs was er een zeldzaam moment van gezond verstand in Washington. Een commissie stelde voor om een 4 triljoen dollar op overheidskosten te gaan bezuinigen. Dat plan omvatte het sluiten van een derde van alle militaire VS bases, snijden in hypotheekaftrek, sociale verzekering en politieke hobbyprojecten.

Maar dat plan zal het niet gaan halen en zo waggelt de VS verder richting afgrond. Er zijn meer wereldrijken ten onder gegaan aan financiele ineenstorting dan aan invasies of verloren veldslagen. History repeats itself…


9 REACTIES

 1. Mao schijnt door de Cia gefinancieerd te zijn en de geruchten gaan ook dat China achter de schermen totaal gecontroleerd wordt door Rockefeller. Net zoals de heren centrale bankiers en het farma/wapen cartell graag dictators sponsoren.
  Lenin, Stalin en waarschijnlijk ook Hitler waren dubbelagenten, goed getrained bij het Tavistock institute in Devon Uk.
  Dit heet hegelian dialectic.
  Je wil iets voor elkaar krijgen (een nieuwe orde creeen als een fenix uit haar as) vervolgens infiltreer je in nieuwe stromingen financieerd deze of bedenkt ze zelf (communisme, fascisme) en neemt ze over.
  Het publiek loopt er massaal achteraan.
  Je deelt de wereld in grote blokken op en laat deze elkaar met de tijd in puinschieten. Alle landen lenen vervolgens weer geld om het land weer op te bouwen en het centraliseren van de macht (en de eeuwige schuld bij) bij een kleine groep is een succes.
  Een beetje simplistisch omschreven misschien, maar vergeet niet dat de thinktanks schema’s bedenken voor decenia!

  Nico de Geit [4] reageerde op deze reactie.
  .M [8] reageerde op deze reactie.

 2. @Pepijn [48511]:

  “de geruchten gaan ook dat China achter de schermen totaal gecontroleerd wordt”

  Ik heb van dichtbij gezien dat bastaarden op een rijdende trein sprongen als ware parasieten. Pas als de trein succesvol rijdt wordt hij besprongen. Die parasieten ben je niet zomaar kwijt.

  Bastaarden worden niet centraal aangestuurd, het zit in hun genen.

  Pepijn [7] reageerde op deze reactie.

 3. @frank [48513]:
  Oorlog is een drama voor de welvaart en vooral de armen lijden daaronder. Mensen die soldaat zijn produceren namelijk oorlogsschade ipv producten die zijzelf of anderen wensen.

 4. @Nico de Geit [48514]:
  Waarschijnlijk heb ik een tekort aan zuurstof in m’n hoofd, want ik begrijp echt niet wat je wil duidelijk maken Geit, het zal wel.
  Ik had het over de techniek van de hegelian dialectic, dat is een macro-kosmos spel en niet een micro-krediet spel waar wij nutteloze eters in worden gehouden, met een snufje magie.

  Het gaat om Goud, de techniek van het maken van white powder dust, het manna , het gulden vlies, de heilige graal, de steen der wijzen enz, deze formule is herondekt pas een aantal jaren geleden,
  Mono-atomic gold!

  We zitten in de grootste goud heist ooit! They need it.

 5. @Pepijn [48511]: “Mao schijnt door de Cia gefinancieerd te zijn en de geruchten gaan ook dat China achter de schermen totaal gecontroleerd wordt door Rockefeller. Net zoals de heren centrale bankiers en het farma/wapen cartell graag dictators sponsoren.
  Lenin, Stalin en waarschijnlijk ook Hitler waren dubbelagenten, goed getrained bij het Tavistock institute in Devon Uk.
  Dit heet hegelian dialectic.”

  Interessant … als het waar is tenminste. Linkje?
  Dank bij voorbaat.

 6. M, je zou het werk van Greg Hallet kunnen bekijken.
  Een ander kijk op de gechiedenis.
  Hij heeft een site, met interessante podcasts, waarin hij het een ander uitlegt.
  Geloof niets, zoek je eigen waarheid.

Comments are closed.