L.s.,   In ons laatste artikel; “ Wij vermoeden dat… “  Zie hier Stond:  FIOT site is in opbouw maar al bereikbaar. Hij zal de komende weken opgebouwd worden. Als er mensen zijn die bekend zijn met Joomla en mee willen helpen graag een e-mailtje naar F.I.O.T. fiot.nl@gmail.com ofinfo@fiot.nl

Over het algemeen verbaast het ons dat er toch weinig animo is om een bijdrage te leveren aan het FIOT project terwijl wij denken dat dit toch iedereen aan gaat. Moeten wij hieruit concluderen dat er geen vertrouwen is om veranderingen te bereiken en dat iedereen zich neerlegt bij de huidige situatie en het vooruitzicht op een verdere verslechtering hiervan? Of zijn er andere redenen; graag uw reactie.”

De respons was geen enkele reactie in de e-mail of de comments waarbij hulp is aangeboden. Dit kan maar tot één conclusie leiden, niemand wil of kan meewerken en wij moeten vaststellen dat wij aan een dood paard lopen te trekken.

Dit doet ons aan het beeld denken dat wij een stukje land met pootspul en zaden bezitten wat uit moeten zou groeien tot een overvloedige fruit en groente tuin.
Iedereen verheugt zich hierop en volgt belangstellend het groeiproces. Als de “tuinman” even weg moet en vraag of iemand even water wil geven, is het een keer stil en niemand biedt het aan. M.a.w. de zaden die net aan het kiemen zijn, verdrogen en verdorren en worden binnen een paar weken al weer overwoekerd door onkruid wat onder minder gunstige condities zich kan vermenigvuldigen.

Blijkbaar houden jullie van een fruit en groente tuin maar willen er geen energie in steken en krijgen dus een veld vol onkruid waar jullie je mokkend en zeurderig over uit kunnen laten.

Er moet nu een besluit genomen worden of we met het FIOT project doorgaan of dat we het afblazen, of nog iets anders. Voor  een definitief besluit te nemen, vragen we  nog een keer het advies van iedereen die zich betrokken voelt of voelde.

We zien je reactie graag spoedig tegemoet.

Vriendelijke groet,
Karel J.A.M. WANT

16 REACTIES

 1. Onder je post zit een google ads bar met daarin in advertentie
  deze leest: Werken bij het Rijk. Als je verder denkt

  Sorry karel heeft niks met jouw post te maken maar dat een dergelijke advertentie op vrijspreker zichtbaar is wel een beetje ironisch.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Wie heeft er website-bouw-vaardigheden? Niet allemaal tegelijk 🙂

 3. Wat een gezeur. Als je niet met Joomla overweg kan, doe dan a.u.b. wat anders dan een potje zitten janken hier en slachtoffertje spelen. En zijn genoeg goedkope en makkelijk te beheren ‘plug en play’ website diensten.

  Bijvoorbeeld:
  – Blogger.com
  – WordPress.com
  – WordPress.org (makkelijker dan Joomla)
  – Typepad.com
  – Squarespace.com
  en vele anderen. Maar als je het gratis hebben wilt…
  Vormgeving kun je zelf doen met Artisteer e.d. of als je een beetje handig bent met CSS.

  Als je website weinig verkeer of reacties veroorzaakt, vertelt dat misschien iets over de waarde die deze toevoegt aan de marktplaats. Of het zegt iets over de zoekmachine-ranking.

  Veel succes er mee!

  Devidas [15] reageerde op deze reactie.

 4. Wat een gezeur. Als je niet met Joomla overweg kan, doe dan a.u.b. wat anders dan een potje zitten janken hier en slachtoffertje spelen. En zijn genoeg goedkope en makkelijk te beheren ‘plug en play’ website diensten.

  Waarschijnlijk geeft de vraag naar Joomla aan dat hier wel (ten minste enige) ervaringen mee zijn. Met wat onderzoek, zelfstudie en trial and error is een Joomla-site zelf te maken, of tenminste een aanvaardbaar startpunt, verbeteren kan later altijd nog. Als je echter een blinde vlek hebt tav. software/code lezen dan gaat dit lastig worden.

  Een website maken is nog altijd iets anders dan het invullen ervan. Net zoals we wel autorijden maar het bouwen van een auto en het onderhoud ervan aan anderen overlaten. Het zegt niets over de motivatie of de kwaliteiten van de chauffeur.

  Joomla is mi. een heel goede keuze, het is gebruiksvriendelijker en uitgebreider dan bijv. Drupal en Mambo. (Drupals grootste kracht is dat softwareupdates in één keer over alle websites kunnen worden uitgevoerd, Mambo is het project waaruit Joomla is voortgekomen). Het is open-source waar veel verschillende plugins voor hetzelfde doel voor geschreven zijn. Oftwel staat het ene blog je niet aan dan probeer je het volgende. Het is een platform waar je alles mee kunt, of het nu een agenda, fotogalerie, website of wat dan ook moet zijn, of alles gecombineerd.

  Aan de andere kant is het ook mogelijk op een server meerdere subdomeinen aan te maken waarop je afgescheiden stukken software installeert en aan elkaar linkt.
  Veel webhosts bieden ook de mogelijkheid een kant-en-klare website te maken (oa. met sitebuilder) waarin je eenvoudig alleen maar het gewenste uiterlijk aan hoeft te klikken. Het probleem hiermee is dat je dan altijd eenheidsworst hebt, aan de andere kant: het kan je maar een begin bieden.

  Joomla is heus niet zaligmakend, maar wel veelzijdig en voor schrijvers zonder websitebouwkennis goed te gebruiken.

 5. Zoek de zakelijke zin op met FIOT. Anders gezegd, verzin een goed ‘business model’ of economisch model. Voeg je de FIOT- en vrijsprekerdaden bij de overeenkomstige woorden en wordt je leidend voorbeeld.

  Geld, en m.n. het ontwerp van geldsystemen, hebben een ongekende impact op organisatie. Dus als je iets wilt organiseren, zoals FIOT, verzin er dan een goed financieel systeem voor.

  Als bijdragers aan FIOT er dan ook nog mee in hun behoeften kunnen voorzien (brood, spelen, huur, kleding), moet je eens kijken hoe het gaat vliegen.

  Vrijwilligerswerk werkt wel vanuit intrinsieke motivatie, maar wordt ondergewaardeerd, letterlijk onderbetaald. Er is teveel vrijwilligerswerk.

  Voor niks gaat de zon op.

 6. @Hub Jongen [51063]:

  Als het goed is kan je bepaalde advertenties blokkeren, geen idee hoe je dat doet maar mensen die zich er echt aan storen kunnen ook zelf advertenties blokkeren met een goede virus scanner ofzo.

  Persoonlijk zie ik er de humor wel van in 🙂

 7. In je google account kan je het makkelijk blokkeren. Je kunt bepaalde sites of woorden blocken.

  Download anders de extensions adblock en ghostery. De eerste blocked de adds en de tweede blocked gluurders zoals google analytics etc… op vrijspreker blokeert ghostery bevoorbeeld google anytics, wordpress stats, google adsense en addthis

 8. Ben benieuwd. Had een maand terug al een proof of concept site gemaakt, maar daar heb ik ook niets meer over gehoord.

  Op dit moment heb ik er echter helaas geen tijd voor.

 9. Wellicht een aanvulling voor het FIOT woordenboek:
  Wie zijn eigen paard wurgt, trekke het zelf maar.

Comments are closed.