Tshirt 'Corrupt met politielogo', goed voor 170 euro boeteVrijspreker: U geeft nog wel eens advies aan lokale gezagsdragers over hoe ze met de slaven om dienen te gaan.

Opperdienaar: Ja, zo moest ik laatst naar Houten, omdat 2 agenten met een fietser waren geconfronteerd die een slippende dynamo op zijn fiets had,  maar die niet gelijk de kruiperige onderdanigheid vertoonde die van hem verwacht kon worden.

Vrijspreker: Wat was er gebeurd?

Opperdienaar:  De onderdaan werd gevraagd te onthullen waar hij woonde. In plaats van prompt te antwoorden, wilde hij weten waarom de agenten deze informatie nodig hadden. Hij werd er op geattendeerd dat het de regels waren dat je zonder functionerend licht moest lopen ipv fietsen. De onderdaan antwoordde:”DE regels? Je bedoelt JULLIE regels?”. De agenten gaven terecht aan dat de onderdaan deze discussie  beter niet met hun aan kon gaan en dat ze ook proces verbaal tegen hem op konden maken. De onderdaan zei toen tegen de agenten:”Ja jullie zijn niet zo van de discussie, jullie hebben de pistolen en wij niet”, waarna hij wegliep.

Ik ben toen persoonlijk met de verbouwereerde agenten gaan spreken samen met een traumafilosoof.  De agenten hebben 3 weken betaald verlof gekregen en een filosofische herstelkuur op een tropisch eiland op kosten van de belastingslaaf, waar ze tot hun schrik diezelfde onderdaan zagen rondlopen. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Het zou slechts een incident kunnen zijn, maar ook een onderdeel van een subversie die veel dieper gaat. Laatst werd bijvoorbeeld een douane beambte op Schiphol door een reiziger beschuldigd van diefstal, toen de douane beambte door zijn spullen graaide op zoek naar een beboetbare overtreding van de regels. Ook hier noemde de toerist (die bij Bali gedoken had bij het gezonken Amerikaanse wrak van de ‘Liberty’) het ‘jullie regels’ en wees hij erop dat de beambte zijn eigen salaris bij elkaar stond te graaien onder dreiging van geweld. De douanier benadrukte dat het geld naar ‘de staat’ ging en er van geweld geen sprake was.  Hierop zei de onderdaan dat als er dan toch geen geweld bij kwam kijken, hij er maar vandoor ging. Toen moest de douane beambte alsog een verkapte bedreiging uiten, wat uiterst onaangenaam voor hem was.

Vrijspreker: Wat was Uw advies?

Opperdienaar: Kennelijk ervaart de onderdaan de boetes als verkapte afpersing en daar krijgt de agent mee te maken. Ik heb de heersers van Houten geadviseerd om bijvoorbeeld kadootjes uit te delen aan de onderdanen die zich wel aan een hun regels onderwerpen. Dat werd eerst met enige cynisme ontvangen, omdat niet duidelijk was hoe je daar geld mee verdient. De stemming werd snel positiever toen ik opmerkte dat je kadootjes kunt uitdelen van 10 euro en de slaven er 100 euro voor kunt afpakken. Als de onderdanen liever zien dat je met belonen werkt ipv met straffen, kan dat ook. Je zag de ogen oplichten van vreugde. Sommigen wilden de kadootjes ook stelen, maar dat heb ik afgeraden.

Vrijspreker: Pakte het goed uit?

Opperdienaar: Moeilijk te zeggen. Toen de heersers laatst weer fietsers onderhanden namen met groene en rode kaarten, waarbij de groene kaarten voor onderdanen waren die zich aan de regels van de heersers hielden en kans op een kadootje opleverde, was er weer een fietser die de groene kaart niet accepteerde en tegen een beambte zei: “Staan jullie weer bij de onderdanen te pinnen? Ik hoef die groene kaart niet en geef jullie een rode kaart” Er broeit iets, het bevalt me niet. Als de onderdaan gelijk op het geweld en de diefstal wijst, moet de gezagsdrager dit wel ontkennen. Als de onderdaan hem daarna uitdaagt door weg te lopen, is het heel moeilijk voor de gezagsdrager daar op terug te komen en alsnog geweld te gebruiken en hem te beboeten. Suggesties van de lezers om dit zwakke punt in de uitbuiting te verbeteren, worden verwelkomd.

15 REACTIES

 1. Suggestie: op de spoorbaan bij Houten snelheidsovertreders staande houden wegens harder rijden dan 50 km/u. Ik zie die treinen altijd veel te hard rijden daar, het is gewoon een schande en een gevaar en slecht voor het milieu!

  Overigens worden bonnenschrijvers al heel snel nerveus van iedereen die zich niet timide opstelt. Ik ben er getuige van. De bonnenschrijvers voortaan maar eens van tasers voorzien? Kunnen ze wel schieten, maar hun prooi gaat (meestal) niet dood. Dat zal ze leren. Bonus: leuke filmpjes op Youtube zetten, kan de hele wereld meegenieten. Gezellig!
  http://www.youtube.com/results?search_query=taser+videos&aq=1

 2. Wordt het niet eens tijd om hier een hele grote discussie te starten over over de landmijnen ap-23 en hoe het toch allemaal zat met de verdwenen bewijzen en getuigen die spointaan begonnen te zwijgen.
  Mochten we samen op die zaak het licht kunnen werpen dan kunnen we aan de hand van die bewijzen heel duidelijk aangeven dat nederland nooit een democratie is geweest zoals we dat op school geleerd hebben.

  Misschien kunnen we samen in beeld brengen wie er allemaal achte de ontwikkeling zaten van die beruchte AP-23 anti personeelsmijn waren.Wat waren hun financiele belangen,wat waren hun strategische belangen,hoe wist men vervolging te voorkomen,en wat hoe zat het ook alweer met de aanwezigheid van onderdelen zoals slaghoedjes van deze mijnen op de lokatie van SE fireworks te enschede.Wat is er toch geworden van de landmachters die vanuit hun functie deze onderdelen herkenden maar later zwegen als het graf.

  Met dat ene onderwerp laat je de staat door de mand vallen.

  Doompie [5] reageerde op deze reactie.

 3. Maar even serieus, ga je echt een gesprek aan met deze grappenmakers over ‘jullie wet’ die niet ‘mijn wet’ is? Ik ben eigenlijk wel geinteresseerd in hun antwoorden. Het is toch ‘regels zijn regels’?

  Het was de afgelopen weken overigens wel verhelderend om te lezen dat de misdaad alleen maar daalt omdat de computers -die niet goed werken- dit zeggen. Daarnaast lijkt bijna niemand nog vertrouwen in politie en justitie te hebben als er overlast is van inbrekers, verkrachters, rovers en ander tuig. Blijft over dat men alleen nog met een bonnenboekje in de bosjes kan zitten. Koekje erbij? Wie wil er nog serieus zo’n baan hebben?
  pcrs [10] reageerde op deze reactie.

 4. Leuk geschreven pcrs.

  Ikzelf ga ook de discussie niet uit de weg als ik voor what ever onzin regeltje weer eens moet aantonen wie ik ben, waarom ik precies de regeltjes overtreed, en bij navraag van de gevaren, om het hoofd wordt geslagen met hypotetische stellingen.

  het “leuke” is, als ik vervolgens onderken dat het allemaal hypotetische stellingen zijn waar ik niks mee kan, waarom deze regel precies verzonnen is, en sterker, waarom deze zo nauw gehandhaafd dient te worden onder drijging van geweld..
  valt er altijd een angstvallige stilte op de lijn…

 5. Als ik kijk naar de foto dan zie ik dat onbeschrijfelijk lelijke logo van de politie dat eerder bij de brandweer thuis hoort, het lijkt ook wel een berg brandende administratie die zwaar drukt + het klatergoud op de pet en kleding, ik zie het als een waardeloos logo en sinds de invoering ervan is de politie alleen maar verrotter geworden…kraaien met blingbling. Pure symboliek.

  In herhaling… Don’t talk to the police… http://www.youtube.com/watch?v=6wXkI4t7nuc
  pcrs [11] reageerde op deze reactie.

 6. Beste opperdienaar, de betreffende slaaf heeft nota bene zelf voor de huidige onderdrukkers gekozen! Dat argument is toch voldoende?
  En als de slaaf wil dat het anders gaat, dan staat niemand hem in de weg om zichzelf te laten verkiezen (een incidentele Volkert van der Graaf daargelaten, maar dat zijn slechts incidentjes).

  pcrs [12] reageerde op deze reactie.

 7. @ Kim ,

  Mij is nooit gevraagd voor een stem tov het democratische systeem.

  Sterker nog, toen ik geboren werd was dit systeem al in plaats, wat moet ik dan?

  Elke regel die is gemaakt voor het moment waar ik verstand heb gekregen is dus niet per se door mij goedgekeurd, en dit hangt van mijn moraal af of ik deze opvolg.

  Regels die nu gemaakt worden keur ik meestal af omdat ik niet voor de partijen heb gestemd die die nieuwe regels introduceren.

  Dus het zijn wel degelijk hun regels.

  PS: groepsverkrachting is ook een democratisch proces..

 8. @Bon Vivant [3]: Ga idd wel eens een discussie aan. Meestal is het:
  -Ik doe alleen mijn baan maar.
  -Het is geen diefstal, want het staat in de wet
  -Het geld gaat niet naar mij persoonlijk, maar naar de staat
  en natuurlijk op:’zo, zijn dat jullie regels?’
  -Dat hebben we zo met z’n allen bepaald als samenleving

 9. @IIS [6]: Dit T-shirt dragen leverde een Tilburgse onderdaan een boete op van 150 euro.
  http://www.brabantsdagblad.nl/regios/brabant/5100252/Voorwaardelijke-boete-voor-corruptshirt.ece
  Lees ook de commentaarsectie van de andere slaven:
  “goede zaak, als je zo iets doet, weet je wat je te wachten staat. Geef hem nog maar meer boete.”

  Als je dat commentaar onder dat artikel leest, besef je goed dat je voorlopig nog niet tegen de heersers hoeft te protesteren, als je medeslaven je slavernij met vol enthousiasme onderschrijven (tenminste als je van mening bent dat veranderingen van onderaf moeten beginnen). Waarom tegen Nout Wellink demonstreren als je je buurman nog niet overtuigd hebt geweldloos te zijn?

 10. @Kim (niet ingelogd) [7]:
  Lijkt me een waterdichte redenering Kim, als je tenslotte de chips bij de Super de Boer niet lekker vindt, kun je ook niet zo maar besluiten ze niet meer te kopen en in het vervolg met Albert Heijn een chipsrelatie aan te gaan. Wat je dan moet doen is voor SuperdeBoer gaan werken, opklimmen op de carriereladder tot je directeur bent en dan kun je een ander soort chips in je winkel krijgen. Als je dat teveel moeite vindt, moet je maar verhuizen naar de wijk waar Albert Heijn een met geweld afgedwongen monopolie op de chipsverkoop heeft.

 11. @Marco [14]: Dat gaat denk ik vooral om de boodschap: de NL staat zit onder de EU en moet boetes betalen. De onderhuidse boodschap:bereid je voor op EU belasting, EU agenten en een EU leger en daarna natuurlijk op een wereldregering met 1 munt, 1 belastingdienst, 1 administratie en nowhere to run to voor de onderdaan.

Comments are closed.