Toen ik eens tegen een belastinginspecteur opmerkte dat de meesten onder ons   gedwongenzijn hun leven in te richten op grond van de vigerende belastingwetgeving met zijn vele vreemde  bepalingen,  keek deze mij aan alsof ik van een andere planet kwam.

Het schijnt dat  tijdens het belastingonderwijs  heel weinig  aandacht besteed wordt aan de  wurggreep waarin de fiscale wetgeving  de burger houdt en hoe deze gedwongen  is, alle aspecten  van  zijn leven aan te passen aan de   druk, de grillen en vampierachtige  uitzuigbepalingen die   deze wetgeving rijk is.

Het zijn er slechts weinigen onder ons die hun leven op dezelfde manier zouden leiden, als  deze belastingwetgeving niet zou bestaan.

Het betalen van de belastingen kost veel geld, maar daar is het niet mee afgelopen. Iedereen voelt immers dat  de heffingen immoreel  zijn  en ervaart het als onbetamelijk dat de overheid  haar burgers op straffe van allerlei  sancties  uitperst   en intimideert.

Aleen een volslagen ziek  brein is  in staat dergelijke perverse bepalingen te creëren. De mensen die dit alles bedacht hebben, hadden reeds lang afgevoerd moeten worden naar een  psychiatrisch instituut, waarvan  de   sleutel goed opgeborgen  wordt.

De  brutaliteit, waarmee de   overheid dagelijks  rooft en steelt  van haar onderdanen , wordt in weinig landen ter wereld geëvenaard en zou in vele landen een revolutie veroorzaken.

Maar schaamte kent een overheid niet en aan het eind van de dag wast zij haar  handen in onschuld.

Een  mij  bekende  Hagenaar op de Laan van Meerdervoort had er op een keer zo genoeg van, dat hij de belastinginspecteur met een pistool uit zijn huis verjoeg. Jammer  was voor hem, dat hij zijn wapenvergunning daardoor  kwijt  raakte.

Hugo van Reijen

12 REACTIES

 1. Zo lang er nog allerlei cadeautjes worden uitgedeeld (kosten een fractie van de opbrengst) pikt het financiele melkvee het wel. Maar in deze tijden wordt alles anders. Belastingen gaan omhoog om financiele fraudeurs van extra geld te voorzien, dit geld wordt weggehaald bij pensioenen, medische zorg, etc. Ik ben benieuwd hoe lang dat goed gaat. De belastinginspecteur zal een groot leger nodig hebben.

  O ja, ik hoor mensen soms praten welke geweldige wegen wij wel niet zouden danken aan de belastingen. Voor het geld dat autobezitters betalen, hadden al die wegen van gouden lantaarnpalen kunnen zijn voorzien.

 2. Het zelfde hier, gemeente ambtenaren kijken je aan alsof je volslagen gestoord bent als je zegt dat sommige zaken gewoon niet geregeld horen te worden door de overheid.
  Daarbij worden ze ronduit pis link als ik zeg dat belasting diefstal is .

  Daarbij krijg je natuurlijk alsof het scherpschutters zijn met meesterlijke precisie iedere bullshit munitie op je afgeschoten die je dagelijks hoort.
  Mensen zijn slecht en recht van de sterkste bull .45 kaliber drogredenerning

 3. Ik ben best bereid om belasting te betalen, maar de voorwaarde is dat het geld goed besteed wordt. Dat lijkt me een heel redelijke eis.

  Recent had ik een gesprek met een belastinginspecteur. Ik vertelde hem tot in detail hoe ik aan mijn geld kom. Ik krijg het geld niet voor niks, ik moet ervoor werken. Mijn gedetailleerde verhaal liet indruk achter. Hij zag het niet zitten om te doen wat ik doe.

  Hij excuseerde zich voor het overheidsbeleid en voerde zelf voorbeelden aan hoe het geld verkwist wordt door de overheid.

 4. Het is niet nieuw, zo is het door de eeuwen heen steeds gegaan en het is alleen maar gebasseerd op macht. Maar door de eeuwen heen zijn er ook opstanden geweest wanneer de piek bereikt is. Dan stort zo’n systeem in elkaar en begin je weer met iets nieuws. Zoals ik het altijd beschrijf, is het een programmering van de hersenen tot een bepaald beroep. Als je daarbij totaal geen contact hebt met je gevoel dan ga je puur werken en leven naar wat er in je hoofd geprogrammeerd staat en dat is alleen maar naar buiten gericht.Wat dat inhoud ga je pas zien of ontdekken als je je gevoel en emoties aan gaat. Dan ga je ontdekken hoe vervreemd je van jezelf bent geraakt. Zolang je vanuit die ‘programmering’ bezig blijft zal dat niet zichtbaar worden.

  Het gaat hem maatschappelijk gezien om de materie. Er zijn mensen en er is materie. Geld hebben ze voornamelijk nodig om materieel bezig te zijn. Het wordt niet gebruikt ten goede van de mens zelf maar voor materiële doeleinden die zogenaamd ten goede van de mens moet komen. Dat is een illusie, een substituut voor wat werkelijk belangrijk is, de mens zelf. Die maakt immers een samenleving, een maatschappij en niet de materie. Maar de dwang overal aan mee te betalen moet blijkbaar de indruk geven dat je met zijn allen iets opbouwt maar wat ten koste gaat van de werkelijke bedoeling, namelijk ‘verbonden voelen’. Voor het beleid moet het bijna wel zo zijn dat ze denken dat geld mensen met elkaar verbindt door iedereen te laten betalen voor wat zij willen bouwen en dan ook nog door dwang. In werkelijkheid zijn ze dan alleen maar bezig hun eigen ego te vergroten en hebben ze geen contact meer met de realiteit. Wij zijn dan niet van een andere planeet maar zij zitten zelf in een wereld van beperking en macht en dus zijn ze zelf wereldvreemd want we leven met zijn allen op dezelfde planeet.

 5. @reiny [2]:

  Berusten heeft ook consequenties!

  ……as English philosopher Edmund Burke said,
  ‘The only thing necessary for the triumph [of evil] is for good men to do nothing.

  Dus …… ???

 6. @Zé [9]:
  zou helemaal mooi zijn inderdaad.
  Gewoon de hele dag doen wat ik zelf wil, en het eten komt vanzelf en het huis is van niemand ik zit er enkel in?
  hoe zie je dat voor je?

  a la Jaque Fresco?

  Zou kunen idd.. maar om die technologie te maken zou je eerst een libertarische staat moeten creëren, richt daarna in samenspraak met je medebewoners en gelijkdenkende de wereld om je heen zoals jij dat zelf het prettigst vindt.

 7. @Belasting terreur [4]:
  Wat zou de inhoud moeten zijn?

  Ik heb wel een paar ideeen.

  Sterfbelasting.
  Mag je nog eens een kwart afschuiven van het geld waarop al 50% loonbelasting, vermogensbelasting etc is betaald.
  Ik kwam er bij verbazing achter dat in de VS op vermogens onder de zoveel miljoen deze belasting nul is.

  Belasting op belasting. BTW op BPM

  OZB (kwam vandaag weer in het nieuws dat de gemneente doodleuk verhoogt ondaks dat de huizen in waarde gedaald zijn).
  Niet dat niet eerder gebeurde, in 2009 werd bij een niet nader te noemen gemeente de waarde met ong 10 % verhoogd terwijl we in de ergste crisis sinds de jaren dertig zaten. hoe dom denken ze dat we zijn??!!

  Wat me ook uitermate irriteert dat voor jan met de pet, de uitwijkmogelijkheden er nauwelijks zijn terwijl ieder bedrijf met een beetje omzet zijn boeken via cyprus o.i.d doet en zo heel weinig betaalt.

 8. Die belastinginspecteur komt tegenwoordig niet eens meer langs. Het geld wordt door de werkgever al ingehouden, maar zelfs voor de overige belastingen is het vaak een anonieme aftekening: U moet zo veel betalen: de inspecteur
  Je kunt niet eens iemand aan zijn shirt over je aanrecht trekken, je wordt aangesproken door een lege huls.

Comments are closed.