De pleuro ligt op sterven, ik geef hem nog een jaar en dan zijn we daar ook weer vanaf.

Het was al in 1992 voorspeld dat dit een doodgeboren kindje van de EU zou worden, het kon ook niet anders want het was door en door kunstmatig, een zuiver staaltje socialisme en dat heeft nog nooit ergens gewerkt.

Ik denk dat we eerst verschillende €’s gaan krijgen, de Griekse, de Ierse, de Duits/Nederlandse etc. wat feitelijk gewoon terugkeer naar de gulden/mark, Iers pond, Drachme etc. betekent, alleen heten die dingen nog een tijdje Griekse-€, Ierse-€ etc. om de schijn nog wat op te houden.

Dat is de hardnekkige weeffout van het socialisme, zwakkeren onbeperkte toegang geven tot de bezittingen en prestaties van sterkeren, van mensen maar ook van staten en daarom hebben we zoveel uitkeringsgenieters want het legaal parasiteren op anderen is een geaccepteerde socialistische levensstijl.

De zwakkeren worden steeds zwakker want ze hoeven alleen maar hun hand op te houden bij de staat en de sterkeren worden daarvoor leeggebloed zodat iedereen uiteindelijk arm wordt, behalve socialistische voormannen dan.

Zo ook met landen. Ierland, Griekenland etc. kregen volop de gelegenheid om te teren op de zak van Scandinavië, Nederland en Duitsland en hebben dat ook ruimschoots gedaan, dat kon een kind voorspellen en nu het op is en iedereen arm barst de verwachte pleuris uit.

Ierland krijgt €100 miljard, verdeeld over 4 miljoen Ieren krijgt iedere Ier, van baby tot bejaarde €250.000 “geleend”.

Hoe kunnen ze dat ooit terugbetalen ? Zelfs de rente is al €20.000 per Ier per jaar, het jaarsalaris van de gemiddelde Ier, dat gaan ze echt nooit betalen, ongeacht wat minister de Jager van Belastingophalen beweert.

Het zure is dat die €100 miljard helemaal niet bestaan, ze moeten nog worden verdiend zodat er geen berg €€ richting Ierland gaat maar een enorm gat van €100 miljard onze richting opkomt en dat gat zal worden opgevuld met uw spaargeld, uw pensioen en een groter deel van uw inkomen in de vorm van nog meer en nog hogere belastingen want de types die hier nog steeds aan de macht zijn blijven bereid om al uw eigendommen tot op de laatste cent op te maken om hun illusie van hun socialistische Vierte Reich nog een tijdje levend te houden.

39 REACTIES

 1. In de eerste plaats, GELUKKIG.
  Wanneer de euro valt, gaat dit gepaard met nog veel meer failliessementen, die zijn dan niet meer te overzien.

  Voor mij persoonlijk geld dit als een bevrijding, raar he!!
  Sommige onder ons begrijpen dit wel.

  Dat betekent, dat ik hierna niet meer zal meewerken en betalen aan een (geld)systeem als dit, waarin anderen die van mij geld leven, bepalen wat ik wel en wat ik niet mag.

  Kort maar krachtig, hier is alles mee gezegd.

  Hieronder nog wat linkjes.

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/5719/bankrun-in-ierland.html

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/5738/nrc-verzwijgt-ierse-bankrun.html

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/5748/ierse-bankrun-bereikt-nyt.html

  http://web.mac.com/geraldine.feuillien/ENGLISH/HOME.html

  Zé [37] reageerde op deze reactie.

 2. Ik denk dat als de maffia clubjes die diep in de schulden zitten 1 voor 1 afgepikt worden met een rating downgrade, rentestijging en bailout met halsband, dat er stemmen opgaan die zeggen: het ging mis doordat er alleen een monetaire unie was en geen politieke. Daarom konden slechte speculanten de landjes 1 voor 1 afpikken. Wat we moeten doen is alle landen bij elkaar in een politieke unie gooien. EUSSR, here we come.
  http://www.nu.nl/politiek/2386129/europarlementarier-moet-zaal-nazikreet.html

 3. Een soort van collectieve schuldslavernij? Geen gek idee voor de Dr. Evil die hier achter zit. Dus is de vraag: wie is de nieuwe slavenmeester. Opperdienaar?

  Het is ook heel opmerkelijk dat andere overheden voodoo-geld uit het niets (=bankcomputer) toveren en de ‘geholpenen’ die met jaren hard werken moeten terugbetalen. Als ik een Ierse bureaucraat was op de juiste plek, zou ik die hele schuld met extra gedrukte euro’s aflossen. De uitleners geven ook geen geld van echte waarde.

  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 4. Ik heb het al eens eerder gezegd en herhaal het nog maar eens: als je iets wilt kopen doe het dan nu. Ik heb mezelf al suf gekocht. Tip: neem een vrouw mee, vrouwen houden van geld uitgeven.

  Zolang de euro massaal gecreëerd wordt daalt hij fundamenteel in waarde. En dat was dit jaar te merken op de aandelenmarkt. Alles bij elkaar een stijging van 10-15%. En ik heb gewoon een mix aandelenfondsen.

  De aandelen zijn feitelijk niet meer waard geworden, maar de euro minder, althans volgens mijn theorie. Tegen de tijd dat de mensen daar achter zijn breekt de inflatie los.

  pcrs [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Bon Vivant [5]:

  Een soort van collectieve schuldslavernij? Geen gek idee voor de Dr. Evil die hier achter zit. Dus is de vraag: wie is de nieuwe slavenmeester. Opperdienaar?

  Hou hem goed in de gaten.
  Niet iedereen mag euros drukken, zelfs de Ierse opperbobos niet. Net zoals de Californische opperbobos geen geld mogen drukken maar de federale wel. Euros mogen alleen door de ECB gedrukt worden en die trekken dan ook altijd aan het langste einde van de halsband. Rotschild zei het al: geef me de macht geld te creeeren en het maakt niet uit wie de wetten maakt (afgezien van de wet wie er geld mag drukken natuurlijk)

 6. Voor mensen met contant geld, let op de letter op het biljet. Ieder land heeft zijn eigen eurobiljetten.

  X staat bijvoorbeeld voor Duitsland, P voor Nederland.

  “In tegenstelling tot de euromunten hebben de bankbiljetten geen nationale zijde die de herkomst aangeeft. Deze informatie is wel vervat in de code op de achterkant van het biljet. De letter identificeert het land waar het biljet is uitgegeven.” Meer: http://nl.wikipedia.org/wiki/Eurobankbiljetten
  .M [14] reageerde op deze reactie.

 7. @pcrs [9]:

  The process by which banks create money is so simple that the mind is repelled.
  John Kenneth Galbraith

 8. @Sjonnie [3]: Sjonnie, je hebt gelijk, het is 25 mille per Ier. En, ja, ik betwijfel ook of we dit terug krijgen. Zal wel net zo invorderbaar blijken te zijn als IJsland en de Griekse leningen. En ook deze keer zal er wel geen onderpand geregeld zijn.

 9. @Nico de Geit [8]: Handig overzicht.

  Misschien kunnen we de PIIGS landen (en eigenlijk de hele Eurozone) wat op stang jagen door een beweging te starten die mensen aanzet om bankbiljetten met de codes VMYTS te weigeren.
  Hoezo mag dit niet? Als winkeliers wel systematisch mogen weigeren biljetten van 500, 200 of 100 euro aan te nemen, dan mogen wij toch zeker wel biljetten weigeren uitgegeven door een insolvente staat?

  Ideetje voor een nieuwe petitie of website en actie op facebook vergelijkbaar met die om op een bepaalde datum geld af te halen?

 10. Hier in Europa zijn de zwakken de sterken en de sterken de zwakken. Degenen die zich hier sterk noemen worden bedrogen, belogen en bestolen…..keer op keer ….jaar in jaar uit. En wat doen ze? Helemaal niks! Vive La France…..en mijn hoop voor Europa gaat uit naar het Franse volk….die zich niks laat wijsmaken…..die protesteert totdat ie erbij neervalt. Het lijkt wel of zij de enigste zijn die inzien hoe er een elite groepje (banken,regeringen,brussel) zijn zakken is aan het vullen ten kosten van de belasting betaler

 11. Wat mij altijd zo irriteert aan veel liberalen is dat zij vaak het idee hebben dat de economie een soort van “survival of the fittest” is. Met uitspraken zoals, de zwakkeren die teren op de zak van de sterken, waarmee zij het beeld naar voren brengen dat de waarde van een persoon afhangt van zijn of haar bijdrage aan de economie. Harde kern socialisten hebben het naar mijn mening nooit begrepen maar fundamentalistische liberalen hebben echt een zwart gat waar hun geweten behoort te zijn. Ik geef Charles Darwin hier de schuld van want hij heeft deze groep het meest voorzien van ideologische ammunitie.

  pcrs [18] reageerde op deze reactie.
  Eric [19] reageerde op deze reactie.
  pcrs [21] reageerde op deze reactie.

 12. @TPTB [17]: Het argument van het libertarisme is voornamelijk moreel. Aangezien jij iets met geweten schijnt te hebben, voor jou de vraag:
  mogen bepaalde mensen anderen onder dreiging van geweld bezittingen afnemen. Zo ja, waarom mogen die mensen dat en anderen niet?

 13. @TPTB [17]: En wat ook wel een interessante vraag is: Mogen zwakke mega coorporaties die financieel ten onder dreiging te gaan door onverstandige investeringen, overeind gehouden worden door dwang ten opzichte van verstandige kleine kruideniertjes?
  Het Wouter Bos coorporate socialisme, zeg maar?
  Zeg jij tegen mensen die tegen deze dwang van WB coorporate socialism zijn dat ze een gat in hun hart hebben, omdat ze niet bereid zijn zwakke broeder Fortis overeind te houden? Of geldt het opeens niet voor coorporatie?
  Waar is je empathie met je bedreigde en beroofde medemens? Heb jij soms een gat waar je hart hoort te zitten en projecteer je dat op anderen?

  TPTB [23] reageerde op deze reactie.

 14. Maar volgens ons nationaal rekenwonder Wellink, blijft de euro bestaan, of zoals hij het kort maar krachtig opmerkte, deze inspecteur Vlijmscherp.
  De euro is er en blijft er.
  En dat voor iemand die pas toegaf dat er een crisis was toen die crisis al bijna voorbij was. Dat heeft hij nooit helemaal door gehad. Pas toen hij daarop aangesproken werd dacht hij, laat ik de anderen maar de schuld geven, die hebben het niet goed gezien en mij niet voorgelicht.

 15. @pcrs [21]: Ik geloof dat jij slim genoeg bent om te begrijpen dat ik niet doelde op het subsidiëren van het groot kapitaal. Je noemt het terecht “corporate socialism” en er zijn meer dan genoeg socialisten die het hier vreselijk mee oneens zijn. In dat opzicht verschillen de meningen niet. Maar laat ik dit zeggen dat in de beschaafde wereld het verboden is om slaven te bezitten. Wat betekent dat er wel degelijk grenzen zijn aan de vrije markt. Ik schreef mijn stukje uit irritatie over de woorden die de Heer van Kiel gebruikt om zijn ideologie te propageren. Naar mijn mening verkracht hij de definitie van socialisme.

  TPTB [26] reageerde op deze reactie.
  pcrs [28] reageerde op deze reactie.

 16. @Peter de Jong [24]: Is geen grapje. Het mag duidelijk zijn dat een heel klein percentage mensen hier op de wereld alle reserves grondstoffen aan het verspillen is. Het mag duidelijk zijn dat hoe meer iemand verdient ,hoe meer hij consumeerd en dus vervuild. Het mag duidelijk zijn dat de zeeen leeg raken en onherstelbaar vervuild raken door onze consumeer gedrag. Met andere woorden : dit is geen grapje! Ik behoorde ook tot die percentage die niet beter wist. Niet beter wist omdat je vanaf je geboorte wordt geindoctrineerd dat je moet consumeren om gelukkig te worden. We zijn een stel varkens met zijn allen, varkens die alleen maar meer willen. Alleen wij, het westen zijn daar verantwoordelijk voor. In derde wereld landen wordt de natuur vernietigd. Bossen gekapt, goud gewonnen met desastreuse gevolgen voor rivieren en bossen,grond verontreinigd door oliewinning etc etc Dit allemaal omdat er vraag is van een heel klein percentage varkens. Varkens genaamd ; het westen. Dus nogmaals: dit is geen grapje. Ik sta op het punt mijn rug toe te keren aan dit varkens gedrag. Mijn huis staat te koop , net als al mijn spullen. En dan vertrek ik naar een land waar ik inderdaad primitief zal leven. Niet meer niet minder!We leven nu al met 7 miljard mensen op de aarde en dat worden er alleen maar meer. Het is één grote illusie dat iedereen door kan gaan met een luxe leven. Democratie en kapitalisme is toe aan vervanging.En wel heel snel.

  LL [27] reageerde op deze reactie.
  Olav [38] reageerde op deze reactie.

 17. @Eric [25]:
  Toegegeven dat we wel wat zuiniger met de natuurlijke rijkdom van de aarde mogen omspringen. Maar aan de andere kant als iedereen zoals jij primitief in zelfgemaakte dierenhuidjes rond gaat lopen met eigen verbouwde groente, dan nog raken de natuurlijke rijkdommen op een gegeven moment op.

  De kracht van kapitalisme/liberalisme is juist dat er onderzoek wordt gedaan naar alternatieven. Auto’s worden zuiniger, iedereen heeft dubbele beglazing, etc. Niet zozeer na bangmakerij door Gore Al, maar ter bescherming van de eigen portemonnee. In jouw tochtige grotje is er geen enkele reden om zuinig aan te doen. Je verbruikt alles wat je bij elkaar hebt gesprokkeld.

 18. @TPTB [23]:

  Maar laat ik dit zeggen dat in de beschaafde wereld het verboden is om slaven te bezitten. Wat betekent dat er wel degelijk grenzen zijn aan de vrije markt.

  Dus de vrijheid van sommige mensen moet beperkt middels dwang door andere mensen, omdat slavernij fout is. Oftwel: we moeten slavernij hebben omdat slavernij ongewenst is.

  Ik had gehoopt dat je de tegenstrijdigheden zou zien. Oo khet verschil tussen je walging van coorporate socialism en prijzen van ander socialisme, heb je niet in de gaten. Je hebt een emotionele afkeer van het ene en niet van het andere en noemt mensen die voor vrijheid zijn harteloos. Probeer er eens een keer rationeel tegenaan te kijken en dan te verklaren waarom je dingen zegt als
  slavernij garandeert vrijheid.

 19. Dus de vrijheid van sommige mensen moet beperkt middels dwang door andere mensen, omdat slavernij fout is. Oftwel: we moeten slavernij hebben omdat slavernij ongewenst is.

  Tja, ik weet niet hoever je wil gaan met het idee van totale vrijheid maar ik zie bijv. een verbod op slavernij nou niet iets wat per definitie een inbreuk is op iemands vrijheid. Ik zie trouwens ook niet hoe ik in mijn vorige posts het socialisme prijs. Het socialisme heeft ook geen monopolie op het begrip solidariteit ook al gebruiken ze het woord vaak. Waar ik het denk ik met jouw wel over eens zou kunnen zijn is het gevaar van centraal gezag en het feit dat elk mens daardoor niet meer meester van zijn eigen lot kan zijn. De huidige EU superstaat in opkomst is daar naar mijn mening een schoolvoorbeeld van.
  pcrs [31] reageerde op deze reactie.

 20. (100*10^9) / (4*10^6)= 100/4 * 10^9-6 =25 *10^3 ofwel 25000 nog steeds een hoop geld maar wel een factor 10 minder

Comments are closed.