De pleuro ligt op sterven, ik geef hem nog een jaar en dan zijn we daar ook weer vanaf.

Het was al in 1992 voorspeld dat dit een doodgeboren kindje van de EU zou worden, het kon ook niet anders want het was door en door kunstmatig, een zuiver staaltje socialisme en dat heeft nog nooit ergens gewerkt.

Ik denk dat we eerst verschillende €’s gaan krijgen, de Griekse, de Ierse, de Duits/Nederlandse etc. wat feitelijk gewoon terugkeer naar de gulden/mark, Iers pond, Drachme etc. betekent, alleen heten die dingen nog een tijdje Griekse-€, Ierse-€ etc. om de schijn nog wat op te houden.

Dat is de hardnekkige weeffout van het socialisme, zwakkeren onbeperkte toegang geven tot de bezittingen en prestaties van sterkeren, van mensen maar ook van staten en daarom hebben we zoveel uitkeringsgenieters want het legaal parasiteren op anderen is een geaccepteerde socialistische levensstijl.

De zwakkeren worden steeds zwakker want ze hoeven alleen maar hun hand op te houden bij de staat en de sterkeren worden daarvoor leeggebloed zodat iedereen uiteindelijk arm wordt, behalve socialistische voormannen dan.

Zo ook met landen. Ierland, Griekenland etc. kregen volop de gelegenheid om te teren op de zak van Scandinavië, Nederland en Duitsland en hebben dat ook ruimschoots gedaan, dat kon een kind voorspellen en nu het op is en iedereen arm barst de verwachte pleuris uit.

Ierland krijgt €100 miljard, verdeeld over 4 miljoen Ieren krijgt iedere Ier, van baby tot bejaarde €250.000 “geleend”.

Hoe kunnen ze dat ooit terugbetalen ? Zelfs de rente is al €20.000 per Ier per jaar, het jaarsalaris van de gemiddelde Ier, dat gaan ze echt nooit betalen, ongeacht wat minister de Jager van Belastingophalen beweert.

Het zure is dat die €100 miljard helemaal niet bestaan, ze moeten nog worden verdiend zodat er geen berg €€ richting Ierland gaat maar een enorm gat van €100 miljard onze richting opkomt en dat gat zal worden opgevuld met uw spaargeld, uw pensioen en een groter deel van uw inkomen in de vorm van nog meer en nog hogere belastingen want de types die hier nog steeds aan de macht zijn blijven bereid om al uw eigendommen tot op de laatste cent op te maken om hun illusie van hun socialistische Vierte Reich nog een tijdje levend te houden.

39 REACTIES

 1. @TPTB [29]: Je schrijft dat de vrije markt begrensd moet worden. Maar de vrije markt is niet iets wat bestaat in de realiteit. Alleen mensen bestaan. Als jij steld dat de vrije markt begrensd moet worden, stel je dat vrijheid van bepaalde mensen begrensd moet worden door andere mensen.
  Als jij er een andere uitleg aan kan geven, hoor ik dat graag. Als de uitleg van mij juist is:sommige mensen moeten de vrijheid van andere begrenzen, dan zeg ik:dat is de definitie van slavernij. Dat betekent dat je VOOR slavernij bent. Daar kan ik niet achter staan.
  Je hebt 2 klassen mensen gecreerd: mensen wiens vrijheid begrensd moet worden en mensen die andere mensen moeten begrenzen.

  TPTB [33] reageerde op deze reactie.

 2. Ach, met een beetje geluk word dit aangegrepen om uiteindelijk een meer totalitaire organisatie uit te rollen of schakels om te zetten in de lidstaten die hetzelfde bereiken. Niet dat je van mij uit moet gaan in het vormen van je mening, maar om te denken dat met een geslaagde pan europese bankrun op 7 december de hele EU meteen klaar is is toch echt wat optimistisch. Vergeet niet dat er in heel europa vele miljoenen mensen blindelings in de EU geloven. Bankrun of niet, die groep gaat voor ´problemen´ zorgen, want zij blijven gewoon hun systeem ondersteunen.
  Dat dit een katalysator kan zijn in een proces dat al een paar jaar loopt en nog wel een aantal jaar zo door zal lopen, namelijk groeiende bewustwording en afstandelijkheid ten opzichte van nationale en europese politiek, hoop ik van ganser harte. We zullen zien.

 3. @pcrs [31]: [sarcasme]Je hebt me overtuigt. Ik zag een paar dagen geleden de politie een scooterdief aanhouden. Wat een slavendrijver die agent zeg, dat hij het lef had om die dief zijn vrijheid te begrensen. We zouden inderdaad beter af zijn zonder wetten, normen en mensen die ze handhaven.[/sarcasme]

  Ik vind dat je het begrip vrijheid wel heel erg ruim neemt. Filosofische gezien misschien wel leuk maar praktisch onuitvoerbaar.
  pcrs [34] reageerde op deze reactie.

 4. @TPTB [33]: overtuigD.
  De politieman is geen slavendrijver omdat hij een dief aanhoudt, maar omdat hij jou en mij dwingt voor zijn diensten te betalen en anderen verhindert concurrende diensten aan te bieden op straffe van geweld. Dat maakt jou zijn slaaf. Als je een gedeelte van je leven onder dwang moet op offeren voor iemand anders, ben je zijn slaaf.
  Denk er nog maar eens goed over na. Monopolies zoals die van de politie, leveren een slechte dienstverlening op. De vraag: “bij welk aspect van je leven wil je graag gedwongen worden te doen wat je niet wilt doen?”, is niet te beantwoorden. Dat geeft te denken.

  TPTB [35] reageerde op deze reactie.

 5. @pcrs [34]:

  De politieman is geen slavendrijver omdat hij een dief aanhoudt, maar omdat hij jou en mij dwingt voor zijn diensten te betalen en anderen verhindert concurrende diensten aan te bieden op straffe van geweld.

  Wanneer het werk van de politie aan de markt wordt overgelaten zou dit dus kunnen betekenen dat de mensen die niet betalen voor het werk dat de politie doet geen beroep kunnen doen op de diensten die het aanbied. Ik kan mij dus voorstellen dat de mensen die wel betalen natuurlijk zouden verwachten dat de dienstverlening vooral na hun toe gericht zal zijn.

  pcrs [36] reageerde op deze reactie.

 6. @TPTB [35]: Dat zou het gevolg van afkeuren van geweldsinitiatie kunnen zijn. Het doet denken aan de angst die DDR burgers hadden toen hen verteld werd dat met kapitalisme schoenen niet door de overheid geproduceerd zouden worden, maar dat je die op vrijwillige basis van iemand moest kopen die ze produceerde. Hun angst was ook dat sommige mensen dan zonder schoenen zouden kunnen komen te zitten. e praktijk is echter dat ze daarvoor zonder schoenen zaten en dat met het ‘kapitalisme’ iedereen schoenen had.
  De vrije markt maakt kwaliteit beter en prijzen lager onder onophoudelijke competitie die mogelijk is omdat niemand met geweld wordt verhinderd iets beter aan te bieden.
  Het feit is dat nu rechtspraak in feite onbereikbaar is voor de gewone man. De politie komt niet eens meer langs voor een inbraak. Zelfs redelijke rijke mensen hebben niets meer aan de huidige rechtsspraak.
  Net zoals je niet veel meer hebt aan het staatsonderwijs, de staatswegen, etc. Er komt een moment dat het zo vast staat van de files dat het angstvisisoen:”anders zijn er alleen maar wegen voor de rijken”, niet meer zal werken.

 7. @Eric [25]:

  Volgens mij begrijp je libertarisme niet helemaal. Een groot deel van de libertariërs zijn er namelijk voor om publiek eigendom (zoals water en land) volledig te privatiseren. Dit is de enige oplossing tegen ontwaarding en exploitatie van de natuur. Als je écht geïnteresseerd bent, kan je kijken naar Ludwig von Mises of recent Walter Block die hier over geschreven hebben. En het zijn toch echt overheden die ook een dikke vinger in de pap hebben in de energiemarkt o.a. door enorme subsidies op aardgas en andere (vervuilende) energiebronnen.

  Voor de rest hebben we nog een vrije markt nodig in de geld- en kapitaalmarkt, en dan zullen een hoop van jouw (en mijn) wensen ook vervuld worden.

  Peter de Jong [39] reageerde op deze reactie.

 8. @Olav [38]: “Een groot deel van de libertariërs zijn er namelijk voor om publiek eigendom (zoals water en land) volledig te privatiseren. Dit is de enige oplossing tegen ontwaarding en exploitatie van de natuur.”

  Klopt! 🙂

  Milieu-aantasting heeft met kapitalisme niets te maken. Wel met corporatisme.

  ===

  – Free-market environmentalism
  http://en.wikipedia.org/wiki/Free-market_environmentalism

  – Murray N. Rothbard, Law, Property Rights, and Air Pollution (1.8 MB PDF)
  http://www.cato.org/pubs/journal/cj2n1/cj2n1-2.pdf

Comments are closed.