Dat de euro (en de EU) rammelt moge nu algemeen bekend verondersteld worden. Ook dat er in het Europarlement hevig over gediscussieerd wordt. Maar dat ze daar toestemmen dat de Europarlementarier Nigel Farage  er nog over mag spreken is toch wel een teken van een lieve democratische houding. (video 3 minuten)

.Ook leuk op het filmpje te zien hoe andere politici, waaronder Guy Verhofstadt,  zich zitten te verbijten.

.Ingezonden door Dikke Leo

22 REACTIES

 1. I love this guy. Hij mag wel uitkijken, want hij heeft al een vliegtuigongeluk gehad, waar hij gelukkig goed uitkwam. Maar je weet het nooit, wanneer de EU-peopletjes zich bedreigd gaan voelen. Zo, en nu morgen de stekker uit de EU. Wat een feestdag zou dat zijn.

  Reteip [2] reageerde op deze reactie.

 2. @MareJane [1]:

  99% van de mensen weet niet wie Nigel Farage is. En van die ene procent zeggen er nog genoeg gehersenspoelde malloten: ‘dat is die flapdrol EU parlementariër die alleen maar tegen alles is’. En gelijk heeft mr Farage.

  Farage is in principe onbekend, noem mij nog 2 andere EU parlementariers buiten van rompuy en barroso (ok vooruit, behalve verhofstad ook). Dat lukt je niet! Zolang wilders leeft heeft Farage niet te vrezen voor zijn leven.

  Trouwens: Wilders spreekt heel erg op de onderbuikgevoelens aan en polariseert daarmee. Farage komt met goede en vooral natrekbare argumenten. Wie tegen harde feiten is is gewoon naief. Wie tegen Wilders is, is het niet eens met zijn denkbeelden en denkbeelden zijn zeker persoonlijk.

 3. Nigel Farage altijd +1.
  Nu is het niet zo moeilijk af te geven op types als Van Rompuy en die Belgische guppy met die dikke bril maar hij heeft gelijk. Die euro bestaat over 2 jaar niet meer en wat een kolere zooi zal er overblijven.

 4. Op een vrijdagmiddag na vijf uur krijgen we te horen dat de euro niet meer bestaat – net als met de overname van banken. Een vervangende valuta is er nog niet, dus om chaos te voorkomen blijft de euro nog even geldig.

  De oude valuta wordt omgewisseld voor een nieuwe. Eerst je banksaldo, later in briefjes en muntjes. Zo stel ik me het voor.

  Of krijgen we meteen een wereldmunt?

  Iemand (on)eens?

 5. met dit soort mensen wordt politiek pas weer echt interessant en ook begrijpbaar voor de meeste mensen. Wat dat betreft… ik was geen voorstander van veel van Pim Fortuyn zijn standpunten, maar hij zei waar het op stond, verschool zich niet achter de politicologische taal zodat mensen weer snapten hoe het in elkaar stak…. EN DAT ER GEEN BAL VAN DEUGD. Dat is de enige reden waarom ze politiek zo saai en onbegrijpelijk maken… In america willen ze een nieuwe wet aannemen die het thuis groenten telen aan banden legt… maar wie heeft daar van gehoord??? We kijkt naar de senaat bijeenkomsten? Van de MSM hoef je geen weerwoord te horen. Dat is alleen maar opzitten en pootjes geven en een bakje met geld aannemen.

  John [15] reageerde op deze reactie.

 6. Propaganda !

  Er is een wereldwijde propaganda tegen Euro aan het gaande.
  Op dit moment geen enkele van die propaganda argumenten de Euro kunnen verzwakken. Maar de donkere machten zullen dit minimaal twee jaar volhouden.
  Zoals bij iedere marketing-collectieve-brainwashing, zullen dan de meeste mensen het geloven.
  Eenmaal de geloof is breed geaccepteerd, ….
  tja trek de conclusies zelf.

  Edwin [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Tijm [7]:
  Tja het was zeker ook propaganda dat niemand er op achteruit zou gaan met de invoering van de euro… nee… de omzetting zou 2.20 tegen 1 euro zijn… dat was het ook wel, helaas alleen voor de salarissen van de gewone man. De rest van de producten ginge gewoon 1 op 1. Dus iedereen is er gewoon ruim de helft op achteruit gegaan. Tel daar nog even wat leuke ziektekosten heffingen, riool heffingen en andere buitensporige gemeente en rijksheffingen bij op. en half nederland zit aan de armoede. Maar…. we hebben de euro… Of je het nu wilt of niet. Nu nog even portugal, spanje en italie onderuit. Drukken wij net als america gewoon even wat euro’s bij, waardoor de spaarcentjes van mensen die nog WEL wat hadden zo devalueren dat ze nagenoeg GEEN spaarcenten hadden (voor zij die het niet begrijpen… zie de hyper inflatie in duitsland begin 1900 waarbij op een gegeven moment een brood iets van 5 miljoen mark kostte, dus als je nu 10.000 euro op de bank hebt staan, en de persen gaan net als in america rollen, is je geld effectief nog maar 5.000 waard vanwege de devaluatie) en dan hebben ze in europa iedereen in hun fascistische greep. Nu nog even de SS of Gestapo creeeren in het kader van de Europese veiligheid… ach waarom noemen we ze niet net als in amerika de TSA???

 8. even ecosia-en (ben anti google en ecosia kun je ook mee browsen zonder dat ze je spam geven en surf gedrag doorverkopen)

  bijzondere trekkingsrechten:
  Door het IMF verstrekte rechten tot het verkrijgen van omwisselbare valuta`s. In het geval van een slechte betalingsbalanspositie kan een land onvoorwaardelijk van deze rechten gebruik maken. Een ander, door het IMF aan te wijzen, land zal volgens de verplichtingen die de aan de regeling van SDR`s(=Special Drawing Rights) deelnemende landen hebben ‘

  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 9. @Edwin [11]:

  Probeer eens bij de cassa-juffrouw bij AH te vragen of je ook met SDR’s kunt betalen? Als probleem, dan vragen of ze weet wat dat is?

  Wedden dat ze het niet weet? Wedden dat ze geen flauw benul heeft over hoe er door politici wordt geritseld?

 10. “Probeer eens bij de cassa-juffrouw bij AH te vragen of je ook met SDR’s kunt betalen?”

  Ben je me toch even blij, dat je tot de heppie fjoew behoort. Zouden er inmiddels kassajuffrouwen zijn, die goud accepteren. Ik zou het wel doen; dan stop ik het kasverschil wel in de kassa.

 11. @Edwin [6]:

  In Amerika is het al verboden om zelf groente te kweken.
  De politie komt er met getrokken wapens (!) binnenvallen als ze vermoeden dat je het wel doet.

 12. @John Als de EU nog bestaat (hoop het niet)dan gaan wij ook die kant op. De gentechbedrijven hebben hun lobbyen bij de EU kunnen verzilveren aangezien per 01-04-11 alle geneeskrachtige kruiden dan geneesmidelen worden genoemd en mogen alleen verhandeld worden indien er wetenschappelijk onderbouwde literatuur over is en goedgekeurd natuurlijk. Per kruid/goedkeuring kost dit tussen de 80 en 120 duizend euro. En op een geneesmiddel kan patent worden aangevraagd. Dus vandaar de omslag. Raad eens wie zoveel geld hebben om dat te doen? Dan de kruiden natuurlijk gentech manipuleren en iedereen aanklagen die het nog durft om geneeskrachtige kruiden te kweken. Kijk maar eens wat Monsanto ook o.a. met het varkensgen aan het doen is. En dit allemaal ook weer dankzij die corrupte EU. Volgende stap is dan het biologisch kweken (groenten etc.). Je kunt erop wachten. Dus EU moet geëlimineerd worden.

 13. In Amerika verboden om zelf groenten te kweken? Wat vreemd, ik kom dit artikel tegen uit 2008 in Trouw:

  Moestuin slaat aan

  Gerjan Zomer is sinds dit jaar lid van volkstuincomplex Abstede midden in Utrecht: Het is een heerlijke plek, je wilt hier niet weg. © FOTO MAARTEN HARTMAN

  Het is nog niet zo heftig als in de Verenigde Staten, waar men het gladgeschoren gazon de oorlog heeft verklaard, maar Nederland is weer gek op de tuin.

  Steeds meer mensen gaan hun eigen groenten kweken, thuis maar vooral in moestuincomplexen. Met name in en rond de grote steden is het een trend aan het worden. Tuincentra kunnen soms niet aan de vraag naar groenteplantjes en -zaden voldoen. Opvallend is dat vooral jonge gezinnen zich melden. Gezondheid, fun, kinderen leren waar het eten vandaan komt, zijn zo de motieven.

  Nederland volgt daarmee in zekere mate landen als Engeland en de VS. Daar spreekt men al van een groene revolutie. De groentezaden zijn in Engeland niet aan te slepen. De verkoop ervan heeft die van bloemenzaden voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog overtroffen. In de VS is een beweging gaande die de oorlog verklaart aan de vele gladgeschoren voortuinen. Die moeten worden omgetoverd in moestuinen. Deze ’guerrilla-gardening’-beweging vindt dat de dertig miljard dollar die daar jaarlijks wordt besteed aan gras voortaan aan het kweken van eigen groenten moet worden uitgegeven. Een gezaghebbend voedselexpert als Michael Pollan, zelf ooit begonnen als tuinier, ziet in de eigen moestuin zelfs een mooie bijdrage aan het terugdringen van het klimaatprobleem. Dat alles heeft wellicht te maken met het armzalige menu dat in die landen doorgaans uit de keuken komt. Het nieuwe tuinieren daar is een statement. De consument keert zich steeds meer af van de fabrieksvoeding die de supermarkten hem voorzetten.

  Is het dan ineens sinds 2008 veranderd? Of is dit een kletsverhaal?

  MareJane [21] reageerde op deze reactie.

 14. De euro is destijds ingevoerd om de handel tussen Europese staten te vergemakkelijken, daar waar zo’n 70% van de nationale productie over de naaste grenzen verdwijnt. Ik vraag me af hoezeer de meesten zich dat hier realiseren. Die ene munt is gekoppeld aan de vrije binnenmarkt; er is geen enkele reden om te veronderstellen dat NL en BRD ook in een euroloze toekomst hun enorme handelsoverschotten ongeremd over de grens kunnen kwijtraken. Afschaffing van de euro betekent dat we weer tot in lengte van dagen aan de dollar vastzitten als internationale betalingsmunt, waarbij de Amerikanen tot in lengte van dagen hun subsidie kunnen binnenhalen. Op onze kosten. Zwakke broeders eruit gooien, zoals Grieken en Ieren en Portugurken? Graag! Maar laat aub een eurogebied bestaan voor de sterke broeders zoals BRD, NL, Scandinavie, Oostenrijk, B en F.

Comments are closed.