Op meer en meer plaatsen en met een steeds grotere betrokkenheid bundelen tal van mensen wereldwijd hun krachten om te strijden tegen het agressieve overheidsbankenkartel. Eerder was er al de globale oproep tot een bank run en  het eisen van openheid over de Nederlandse goudvoorraad. Max Keiser gooit nog meer olie op het vuur. Hij roept iedereen op een beetje zilver te kopen, om zo JP Morgan te laten crashen.

Max Keiser is een geniale, komische, neurotische oud Wall Street trader die zeer populair is als programmamaker en blogger. Hij heeft zich verschanst in Parijs en geeft dagelijks commentaar op al het leed dat de vrije burger wordt aangedaan. Hij richt zijn pijlen met name op ‘financiële terroristen’, de banksters.

Zijn nieuwste actie is “Crash JP Morgan, Buy Silver”. Deze grote Amerikaanse bank heeft voor 3,3 miljard troy ounces aan short posities in zilver. Max schat in dat als 100 miljoen mensen een 1 ounce  zilvermunt kopen, JP Morgan als gevolg van de short squeeze zou crashen. Met andere woorden, JP Morgan zou worden gedwongen fysiek zilver te moeten leveren tegen alsmaar oplopende prijzen hetgeen tot een strop van honderden miljarden zou leiden.

De Google bom is al gebarsten. Voor “Crash JP Morgan, Buy Silver” zijn er al meer dan 31.000 resultaten. Zerohedge.com en Alex Jones steunen de actie.

Je kunt twisten over het nut, de haalbaarheid en de smaak van deze actie. Persoonlijk vind ik het een mooie actie. Ik verkies de daaropvolgende vruchtbare chaos boven het langzame koken in een pan. Ook wordt het mij steeds duidelijker dat het volk wereldwijd rode pillen aan het slikken is en de wereld er over een paar jaar heel anders uitziet. Het Internet maakt zoveel los bij mensen. Oude spellen kunnen niet meer worden gespeeld door de machthebbers. Binnen een mum van tijd blijken de keizers geen kleren aan te hebben. Er zijn teveel gaten, er is teveel info en bewijs. Bijna elk land, elke politieke unie verkeert in staat van ontbinding. De euro geef ik nog maar 2 jaar.

Het aftellen is begonnen. Koop zilver.

31 REACTIES

 1. Ik heb al op het internet gezocht maar zilver wordt voor (vanaf) minimaal 50 munten/ounces of ±700 euro verkocht. Honderd euro wil ik er wel tegen aan gooien, maar waar moet je dan wezen? Bij de ouderwetse muntenhandelaar, als deze nog bestaat? Jammer dat er over zilver BTW moet worden betaald (zo ver ik weet). 19% verlies nog voor je bent begonnen. Maar je moet er iets voor over hebben om financiele terrorist JPMorgan om te laten vallen. Dit zal overal gevolgen hebben.

  Merrekie [9] reageerde op deze reactie.
  Gijs [18] reageerde op deze reactie.

 2. bv De Silver Mountain voor grotere internet bestellingen, de lokale muntenboer voor een of enkele munten.

  Het zou heel mooi zijn wanneer er iets van succes komt nav deze actie; het wordt zeer hoog tijd dat “iedereen die minder dan een ton per jaar verdiend” beseft dat ze hoogstwaarschijnlijk zwaar genaaid worden door de banksters en luizige overheden.

  En tevens zeer strak aan de leiband gehouden worden middels bijvoorbeeld verplichte ziektekostenpremies en verplichte pensioenpremies …

  Scrutinizer [4] reageerde op deze reactie.

 3. edelmetallshop punt com

  Volgens mij kun je ze hier ook zelf halen.
  Ik meen dat er hier 7 % belasting op zit.

  Maple Leafs of Eagles kopen. Indien je je afvraagt of je dat aan de belasting op moet geven; vermeld dan de “facevalue” oftwel één dollar per stuk.

  Grote hoeveelheden kun je (mijn inziens) het beste bewaren bij goldmoney punt com, dit is ook een heel makkelijke manier om het weer te verkopen.

 4. Inderdaad begint er in de Westerse wereld heel langzaam het besef te komen dat het niet helemaal eerlijk is dat het plebs zich een levenlang in het zweet moeten werken terwijl een centrale bank het miljoen voudige van uw levenswerk binnen enkele uren heeft gedrukt uit het niets (nouja wat bomen en inkt).

  Laten we hopen dat het besef exponentieel groeit.

  Doijer&Kalff verkopen ook zilveren munten en baren.

 5. @Bon Vivant [1]: BTW op zilveren munten (american eagles, canadeze maples of oostenrijkse Philharmoniker) is 6%. (Soms zelfs nog minder, als je aankoop valt binnen de zgn. marge-regeling). Verder is het een ‘legal tender’, dus een geldige munt met een waarde (1,5 euro op een philharmoniker) dus valt het met de vermogensrendementheffing ook nog wel mee

  Allstar [27] reageerde op deze reactie.

 6. @Marco [5]:

  Probleem is als je op Marktplaats koopt of soortgelijke omgeving, dat niets doet aan JP Morgan, want je koopt het van elkaar.
  Moet dus nieuw zijn en van de grote hoop komen, nouja grote hoop? wordt al steeds kleiner.
  Enfin als de prijs maar omhoog gaat en de heren worden gedwongen fysiek te leveren

 7. Beste mensen.
  Ik ben een fervent lezer van edelmetaal blog.(googelen)
  Hier vindt je ook mensen die een duidelijk inzicht hebben in de financiele wereld en dit ook met ons delen.
  Doe je voordeel ermee.

 8. In mijn bankkluis is geen plaats voor nog meer zilver. Houdt in de gaten dat je dagenlang rugpijn kunt hebben van 10.000 euro aan zilver. Zet je auto niet te ver van het aankooppunt neer.

  “Het Internet maakt zoveel los bij mensen.”
  Het feit dat nu alle computers tussen Vuurland en Wladiwostok met elkaar zijn verbonden vormt een gevoelige streep door de rekening van diegenen die hadden gehoopt mbv het bezit van de grote media de mensen in slaap te sussen. Het internet is het grootste politieke gebeuren sinds het einde van het communisme. De boven-ons-gestelden haten het medium.
  Peter de Jong [23] reageerde op deze reactie.

 9. @Igor [14]:
  Het lijkt mij dat een persoon als Keiser jaren geleden al zilver en goud heeft gekocht, toen het nog een niche was, wat zilver nu eigenlijk nog steeds is.

 10. @Bon Vivant [1]: Het is mogelijk om in Duitsland 1 munt te kopen. Verzendkosten komen op ongeveer 35 euro, dus is het wel raadzaam om meer tegelijk te kopen. Neem maar eens een kijkje op gold-super-markt.de

 11. @IEDEREEN,

  ZOALS AL EERDER VERMELD… KOOP NIET OP MARKTPLAATS OF EBAY WANT DAT HAALT NIETS VAN DE ZILVERVOORRAAD AF!!
  KOOP BIJ EEN EERSTE LIJN HANDELAAR DIE ZIJN VOORRAAD DIRECT VAN DE SMELTERS VANDAAN HAAL OF KOOP DIRECT BIJ EEN SMELTER ZOALS DE OOSTENRIJKSE MINT…. IKZELF HEB ZEER GOEDE ERVARINGEN MET http://WWW.MUNTZILVER.NL DIE TEVENS NAAR MIJN BEVINDINGEN DE GOEDKOOPSTE LEVERANCIER IS VAN DE PHILAMONIKER 1OZ BULLION COIN

  REACTIE OP DE AANTIJGING OF MAX WEL OF NIET ZIJN EIGEN PORTEMENNEE AAN HET VULLEN IS…
  SO WHAT!! AL DOET TIE DAT… ALS DE PRIJS SNELLER OMHOOG GAAT DOOR DIE ACTIE DAN GAAT OOK MIJN INMIDDELS VERGAARDE 15 KILO 999/1000 BULLIONS SKYROCKET IN WAARDE OMHOOG….EN IK MAG JE ZEGGEN….DAT ZOU MIJ ERG GELUKKIG STEMMEN :))
  DAARNAAST BUITEN DE MAX KEISER ACTIE OM ZIJN ER GENOEG AANWIJZINGEN TE VINDEN WAARVOOR JE UBERHAUPT JE CENTJES AL ZOU VERZILVEREN…. DIE AANWIJZINGEN ZIJN BIJ ELKAAR GEZET OP BOVENSTAANDE LINK..

  (DOOR TE VEEL KANTTEKENINGEN TE PLAATSEN BIJ DE MOGELIJKHJEDEN DIE HET LEVEN TE BIEDEN HEEFT GAAT HET JUISTE MOMENT VAN HANDELEN VOORBIJ)

  HIIIIHOOOO…SILVER!!

  CRASH JP MORGAN BUY SILVER
  Igor [20] reageerde op deze reactie.

 12. Op zilverenmunten zit geen BTW, maar op zilverenbaren wel. Voor particulieren is het dus interessanter om zilverenmunten te kopen want deze vallen onder de margeregeling. dwz dat wij als consument geen btw betalen over zilveren munten.

  Ik heb zelf zilver gekocht bij http://www.doijerkalff.nl en heb mij ook laten adviseren. Erg klantvriendelijk of het nu gaat om 1 zilverenmunt of 500 honderd. Goed gevoel overgehouden.

  Charles [28] reageerde op deze reactie.

 13. Beste John,

  Ik ben nou al een aantal dagen de prijzen aan het vergelijken. Maar zij zijn niet goudkoper dan doijerkalff.nl. Ik zit er namelijk boven op en op fysiek zilver en goud is doijerkalff.nl goedkoper en ook nog eens geen rare addertjes onder het gras.

  Groet,
  alice

  JOHN [24] reageerde op deze reactie.

 14. @Ron Paul Fan [16]: “Het internet is het grootste politieke gebeuren sinds het einde van het communisme”

  Het gaat veel verder dan dat. Het internet is van immense betekenis, een absoluut toppunt in millenia van menselijke ontwikkeling. En we staan nog maar aan het begin ervan.

  De mensheid kent enkele fundamentele doorbraken (het vuur, het wiel, de taal, het schrift, etc). Het internet hoort daar ook bij. Het is van nog grotere betekenis dan de boekdrukkunst ooit was.

  Veel mensen schijnen dit nog niet te beseffen. Het internet is de bijl aan de wortel van de natiestaat.

  ===
  “The real issue is control. The Internet is too widespread to be easily dominated by any single government. By creating a seamless global economic zone, anti-sovereign and unregulatable, the Internet calls into question the very idea of a nation-state.”
  ~ John Perry Barlow

 15. @Alice [22]:

  ben benieuwd naar de addertjes die onder het gras groeien bij muntzilver…
  en tevens er op wijzen dat per 100 phillies je bij muntzilver 20 euro goedkoper uitben …dat is toch bijna een hele zilvermunt verschil

 16. Het wordt tijd dat deze manipulatie in de zilvermarkt wordt afgestraft. Daarom vind ik het een goed initiatief. Als er maar genoeg mensen meedoen zal het kunnen werken en krijgen we een faire zilvermarkt. Kopen op ebay en marktplaats werkt inderdaad niet, dit zal maar een hele kleine werking hebben op de werkelijke trade-markt.

  Op de site van Wilbert Geers:

  http://www.edelmetaal-info.nl/

  veel info over edelmetalen, inclusief verkopers.

  Ik weet dat je bij Kevelam zilveren baren kan kopen die van de smelters (schone in A’dam) afkomstig zijn.

 17. twee vliegen in 1 klap:
  haal 7 december je geld van de bank (stopbanque) en dat wat je niet nodig hebt om zetten in zilver!

 18. @Merrekie [9]: ja, maar daar zal de wetgever wel weer wat op bedenken.”vanaf nu mag u niet meer de nominale waarde opgeven, maar moet u de zilver cq goudwaarde opgeven, tenzij die lager is dan de nominale waarde’

 19. Gisteren een kilootje van het spul besteld via mijn ABNAMRO goudgram rekening. Dat is hedenochtend aangekocht op de Londense spotmarkt (a 645 euro) en kan (tegen betaling van BTW) fysiek worden afgehaald bij de HBU op de Coolsingel. Volgens mij een van de goedkoopste manieren om aan zilver (en goud) te komen.

  (en zolang je het niet fysiek laat uitleveren betaal je dus ook geen BTW)

Comments are closed.