Gisteren had de Vrijspreker een artikel genaamd:”Gaat de dollar “down the drain” naar aanleiding van afspraken tussen Rusland en China om voortaan onderlinge afrekeningen in hun eigen munten te doen. Een enorme stap om de macht van de dollar sterk te verminderen.

Vandaag kregen we al van twee kanten een indringend filmpje toegestuurd dat het lopende financiële crisisproces op ijzelingwekkende manier in 7 minuten laat zien.

De eerste inzendster “eiste” bijna dat we dit filmpje zo snel mogelijk voor de lezers beschikbaar “moesten” maken. Na bekijken waren we het wel met haar eens?

En Tom Lassing, op Beursbox.nl zei er het volgende over: “….een filmpje met het nieuws van een dag in 2012. Het is zo akelig reëel, dat de rillingen over mijn rug liepen. Dit staat ons te gebeuren! Kijk nu en realiseer dat er nu nog tijd is om u voor te bereiden. Als u wacht tot het zo ver is, dan helpt geen lieve moedertje meer. Het is zeven minuten, maar het zijn zeven minuten waarin u enorm veel kunt leren.”

.

.

72 REACTIES

 1. @IIS [4]:

  Christenen (je schrijft het met ‘Ch’) verafgoden geen mensen of materie, dat is in strijd met hun geloof.

 2. @IIS [1]:

  Als Amerika Europa te hulp schiet, ‘start’ Amerika de oorlog?
  Als Amerika wordt aangevallen, ‘start’ Amerika een oorlog?
  Als Amerika Zuid-Korea helpt, ‘start’ Amerika de oorlog?
  Als Amerika de Zuid-Vietnamezen te hulp schiet, ‘start’ Amerika de oorlog?
  Als Amerika Israel helpt tegen agressors, ‘start’ Amerika de oorlog?
  Als Amerika de Irakse agressor stopt, ‘start’ Amerika de oorlog?

  Tijd voor jou om naar de echte agressors te kijken.

 3. Gristenhonden verafgoden wel, alleen ze liegen en spelen daarnaast de vermoorde onschuld. Gristenhonden liegen allemaal, zelfs met de bijbel in de hand, deze mensen zeggen dat ze geloven, maar zijn juist het tegenovergestelde van wat ze beweren te zijn.

  Over Amerika nog dit: het lijkt me moeilijk voor de Yanks/red necks om de wereld constant te overtuigen dat ze leiders in de wereld zijn, ze zijn de natte droom van elk geïndustrialiseerd land. Als je als land eenmaal dat predicaat hebt, heb je als land ook heel wat hoog te houden en moet je je in tijden van tegenwind in hele rare en leugenachtige bochten wringen. Je zou haast medelijden met ze krijgen als ze niet zo doortrapt waren, daar aan de andere kant van de oceaan.

  Amerika was ooit iets, maar is nu niet meer dan een lege dop, een hol wezen. Zo hol als een standbeeld van Saddam Hoessein.
  IIS [8] reageerde op deze reactie.
  beek [9] reageerde op deze reactie.
  Armin [71] reageerde op deze reactie.

 4. @IIS [7]:

  De glans is bij de Amerikanen er af , net als bij de religieuzen. Ik denk dat de Inca’s wel eens gelijk konden krijgen, een nieuw tijdperk, met nieuwe spelers en nieuwe ideologieën en nieuwe grootmachten, mits de Amerikanen geen oorlog uitlokken, want uiteindelijk is het al weer te lang te rustig in de wereld, zodra de puriteinse republikeinen/haaien weer aan de macht zijn zal er ook weer oorlog komen…En wie was nog maar de baas over al onze centjes in deze verkankerde wereld? Tenminste tot nu. Maar ook dat zal ooit veranderen.
  Sybrand [13] reageerde op deze reactie.

 5. @IIS [7]:

  IIs zou een klein onderzoekje kunnen doen: vragen aan kerkmensen in zijn woonplaats of zij een politicus of medeburgers in Amerika als ‘god’ beschouwen. De antwoorden zullen ontkennend zijn.

  Misschien heeft Amerika veel geld verloren aan het te hulp schieten van burgers die bedreigd werden door dictators. Dan verdienen zij daarmee grote waardering, zeker door al die mensen die onder hun paraplu hebben kunnen schuilen.
  Zelfs China dankt zijn welvaart aan Amerika.

  Reteip [37] reageerde op deze reactie.

 6. Hé we zullen het echt samen moeten doen, maar verbeter de wereld, begin bij jezelf, en laat onszelf niet verlagen tot ‘Nu Jij” achtige discussies, want tenslotte heeft iedereen gelijk……
  Voor zichzelf.

  Vrede.

 7. @IIS [8]: Je zegt dat nou he…. Maar ik heb er de afgelopen tijd regelmatig aan gedacht. 2012… Er gebeurt momenteel zo intens veel op de wereld… En het stomme is dat je het onderhuids ook kan voelen dat de “belastingslaven” er een beetje klaar mee zijn… Ik kijk met spanning toe hoe dit gedoe allemaal gaat eindigen.

  beek [14] reageerde op deze reactie.

 8. @Sybrand [13]:

  Dat schijnt een rekenfoutje te zijn. Het schijnt 2208 na Christus te moeten zijn. Desalniettemin is het verstandig zich te verdiepen in het NT bijbelboek De Openbaringen van Johannes.

 9. Johannes zat neus te peuteren in Griekenland en dacht laat ik onder invloed van geestverruimende middelen eens een leuk verhaal bedenken, waar zelfs de kinderen over twee duizend jaar nog van wakker liggen. Hij had ook even moeten vermelden dat juist de geestelijken niet met hun vieze vingers van de kleintjes konden afblijven en men zijn kinderen bij deze engerds weg moet houden, i.p.v. kinderen ‘weg te geven’ .

  vrijeradikaal [35] reageerde op deze reactie.

 10. @beek [19]:
  “Libertariers met doemscenario’s zijn volgens u OK, maar christenen niet?”
  Dat maak jij ervan. Er wordt een enkel, maar *1* doemscenario geschetst, en meteen kom jij met “Libertariers moeten het kennelijk van doemscenario’s hebben.” Maar ik had niet anders verwacht hoor.

  @beek [19]:
  “or else”

 11. @Oscar [21]:
  Analogieën zijn niet verplicht hoor. Als u er geen kunt bedenken die ergens op slaat, hoeft u hem echt niet neer te zetten.

  “Het zou mooi zijn als dit topic weer over de inflatieverwachting en het destructieve beleid van de FED zou kunnen gaan.”
  “Practice what you preach” vindt ik een goed principe. Off-topic reageren om vervolgens anderen te verwijten dat ze dat doen is geen gezicht.

  Oscar [28] reageerde op deze reactie.

 12. @Dijk [26]:

  Ik heb geprobeerd om, via een analogie, duidelijk te maken dat uw “or else”, wat als een dreigement kan worden opgevat, niet klopt. Laat ik het anders stellen, vergeet het ijskoude water en meneer A en meneer B: als iemand u iets wil aandoen en iemand anders voorkomt dat deze iemand dit u aan kan doen dan is die iemand anders het niet aan te rekenen dat iemand u iets wil aandoen.

  Ik heb u slechts willen bijstaan en een misverstand willen opklaren.

Comments are closed.