De waarheid over Ierland dat als dominosteen zal omvallen, en de grimmige voorspelbaarheid van Terror Porn![HTML1]

freedomainradio.com * The largest and most popular philosophical conversation in the world.

18 REACTIES

 1. Ik ben lang geleden afgehaakt bij die (in elk geval in mijn ogen) neurotische pjamameneer.

  Het TSA schandaal kan beter ook hier op de voorpagina’s komen, want hier heb je, krijg je, vergelijkbare toestanden. Zonder opt-out zoals in Amerika.

  De United Stupid of America kun je zowiezo beter mijden als toerist. Het zijn niet alleen de TSA wantoestanden, maar ook dat je als boef wordt behandeld op de luchthaven (foto en vingerafdrukken afstaan). En een land dat toeristen een (vooruit te betalen) belasting oplegt omwille van een campagne om toerisme te promoten, verdient geen toeristen.

 2. Vreemd, met de huidige kennis van zaken en van het verleden, met mensen die zeeeeer hoog zijn opgeleide en go(e)d onderlegde wereldlijers, gaan we uiteindelijk, toch, naar de kloten. Kennis wordt niet gebruikt en de hoogopgeleiden doen niet anders dan wat de hoogopgeleiden deden in 1933 – 1945, namelijk domweg bevelen opvolgen en uitwerken voor de regering en overheid. Het gepeupel wordt zandhaas of lopen met de schouders te trekken en laten zich gewillig nemen. Alles wijst erop (time repeats itself) dat we zwaar, maar dan ook zwaar zullen moeten bloeden voor de fouten van onze heren en dames beterweters, fouten die al zo vaak zijn gemaakt en steeds worden herhaald.

  Banken boycotten? Waarom niet gelijk een heel land (Amerika) boycotten en breng ook daarmee de EU indirect een genadeslag toe, blijf gezellig thuis als je vrijheid je lief is!!…
  .M [3] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [2]: Dat ligt wellicht aan de kwaliteit van die opleiding. Meer bepaald aan de inhoud of eerder aan de niet-inhoud.
  Ben zelf nl. eveneens tot op Drs niveau gebrainwasht en gemisinformeerd. Pas een jaar of 5 na mijn afstuderen heb ik als autodidact mezelf ECHT opgeleid op het internet. Sindsdien gebruik ik mijn titel dan ook niet meer immers in het beste geval ben je er niet trots meer op en soms heb ik eerder het gevoel dat ik me moet schamen voor het feit dat ik jarenlang collegegeld betaalde en mijn tijd investeerde om mijn eigen brainwashing te financieren.
  Probleem is -als ik naar de meeste afgestudeerden kijk- dat de meesten nooit tot dit besef komen en tot in hun kist blijven geloven in de dogmata van hun opleiding.
  Sterker nog: o.b.v. mijn waarneming heb ik zelfs de indruk dat wie slechts tot zijn 18 naar school ging “omdat het moest” sneller tot het inzicht komt dat er iets niet klopte maar dat juist wie uit vrije wil en op eigen initiatief nog een aantal jaartje verder studeerde gewoon mentaal niet kan of wil accepteren dat dit een slechte keuze was.
  Juist hoger opgeleiden lijken me minder kritisch t.o.v. staatsopleiding dan wie (alleen maar) tot zijn 18 naar school ging en zich als slachtoffer van het systeem kan beschouwen. Dat kan iemand die tot zijn 22-24 ging nl. niet en dus is het moeilijker toe te geven dat de keuze die hij vrijwillig maakte een slechte was. Vermoedelijk daarom dat ze hardnekkig blijven geloven in Keynesiaanse Mythologie.

  NB mijn observatie betreft specifiek afgestudeerden in de Economie (daar ken ik er nou eenmaal het meeste van). Ik mag aannnemen dat men in een ingenieursopleiding wel juiste theorien krijgt omtrent zwaartekracht e.d. Anderzijds zou de terechte tevredenheid met zo’n studie ingenieurs later wellicht blind maken voor het feit dat er op andere domeinen een hoop nonsense wordt onderwezen (en wel bewust!).

  Reteip [4] reageerde op deze reactie.
  IIS [6] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [13] reageerde op deze reactie.

 4. @.M [3]: Ik mag aannnemen dat men in een ingenieursopleiding wel juiste theorien krijgt omtrent zwaartekracht e.d.

  Ik vond het al een rare post van jou 😀 Ben zelf ir. in de werktuigbouw. Maar inderdaad: zeker op het VWO krijg je onzin economie voorgeschoteld, maatschappijleer is een uithangbord voor een linkse overheid / verzorgingsstaat, etc.
  In amerika op school zitten is al helemaal verschrikkelijk 😉 Mijn ouders kregen ooit een bezorgd telefoontje van de docente waarom hun zoon niet elke ochtend de ‘pledge of allegience’ (naar de amerikaase vlag) deed: dat komt neer op elke ochtend als een zombie opstaan, een ingestampt rijmpje herhalen naar de vlag met je hand op je hart. Ik bleef altijd stug zitten!
  Het gesprek ging zo: “Hi it’s mrs. … your son’s teacher at school. I’m a bit worried because he never pledges allegience to the flag!’.
  Mijn vader (geloof ik, ik was toen 4 of 5): WHAHAHAHAHA!! That’s the point! -klap-
  Peter de Jong [11] reageerde op deze reactie.

 5. De Pledge was een verkooppraatje dat uit de hand liep:

  “It was the byproduct of a scheme to sell flags to public schools hatched by Francis’s employer. The Youth’s Companion was the best-selling American magazine of the time. The idea was to synchronize simultaneous flag-raisings over the nation’s schoolhouses on Columbus Day in 1892. …the magazine published an elaborate ceremony, written mostly by Bellamy, which included the Pledge.”

  BRON:
  http://www.tcdailyplanet.net/blog/grace-kelly/pledge-allegiance-was-just-ad-sell-magazines

  Peter de Jong [11] reageerde op deze reactie.

 6. @.M [3]:

  Heldere en menselijke reactie, zo zie je ze nog maar zelden. Een reactie die me zelfs raakte, omdat ik tegenwoordig nog maar weinig menselijks, ook in mijn omgeven, tegenkom. Mede daardoor verhard ook mijn eigen denken en doen en heel af en toe schrik ik van mijn groeiende botheid en ongevoeligheid, terwijl ik juist van nature altijd vrij gevoelig en menselijk ben/was. De laatste jaren voel ik bij mensen, ook in mijn omgeving, geen warmte, oprechtheid of begrip meer, jammer, want daardoor gaan zoveel unieke en mooie momenten verloren, momenten die men later zal missen, als het te laat is. Ik laat alleen niet toe dat een ander te veel invloed heeft op mijn leven, en ik zal je vertellen dat is een heel moeilijke en zware opgaaf, omdat je toch moet dealen met je omgeving.

  De ziel, het menselijk wezen daarbinnen is bij een belangrijk deel van de mensen afgestompt of zelfs dood en dat is denk ik ook de bedoeling van deze keiharde en tegelijk softe maatschappij. De ziel, het menselijk denken en zijn, is dood en daarmee is het omhulsel en de grijze massa rijp voor een slaafs bestaan.

  Daarom vermoed ik ook dat het zinloos is om nog langer, ten koste van alles, geld en bezettingen na te jagen of te proberen zaken voor de lange termijn veilig te stellen. Uiteindelijk, denk ik, zullen we toch alles verliezen, onze macht is beperkt en te verstrooit. De macht over bezit en zelfs over de mens door overheden zal alleen maar toenemen. Zolang het gezonde en vrije verstand niet regeert en het volk geen poot meer aan de grond krijgt, vrees ik het ergste. Mijn gevoelens daaromtrent ‘vertellen’ mij dat we op het ergste moeten voorbereiden, maar hopelijk sla ik met mijn gevoel de plank finaal mis.
  IIS [7] reageerde op deze reactie.
  .M [18] reageerde op deze reactie.

 7. @IIS [6]:

  Mijn schooljaren waren overigens niet zo heel spectaculair te noemen, ik zag school dan ook meer als noodzakelijk kwaad en daarom stond er ook steevast in mijn rapport dat ik teveel naar buiten keek naar de vogels en de lucht (vrijheid). Mijn latere commerciële opleiding zag ik als een basis een een must en heb ik daarnaast een paar jaar avondopleiding gevolgd om de nodige papieren te scoren. Dat was voor mij moeilijk, want binnen zitten en droge stof tot me nemen was voor mij altijd al een straf. Feitelijk ben ik meer een man van de praktijk en een praktijk denker en heb een gruwelijke afkeer van theoretisch onderwijs. Maar goed er zijn mensen die ervan smullen en al hun prachtig voorgebakken theoretische quatsch in de praktijk er voor veel geld, ons geld, door willen drukken, misschien dat daarom de wereld zo perfect is. Met de nodige politieke ideologie en de smaakmakende theologie komen we er wel.
  IIS [8] reageerde op deze reactie.
  Liberty 5-3000 [9] reageerde op deze reactie.

 8. @IIS [7]:

  En de vrijheid waar ik in mijn schooljaren naar verlangde bleken dus een illusie, want inmiddels ben ik er achter dat vrijheid op deze planeet en met de huidige type mens een groeiende fiasco wordt. Een gevoel van vrijheid kan er misschien ergens wel zijn, maar met de huidige verplichtingen die we ons zelf nota bene ook vaak nog eens vrijwillig opleggen, omdat we ‘iets’ willen of zoeken, maakt dat we nooit vrij kunnen zijn, de groeiende ballast van verplichtingen neemt steeds meer toe of wordt ons zonder verder na te denken door de superieure machten en hun autoriteiten onder dwang opgelegd.

  Zijn we niet altijd slaaf geweest, alleen vroeger kon je het met een dubbeltje en een goed woord afkopen, tegenwoordig is het onbetaalbaar geworden en zijn we met stomheid (ge)(ver)slagen.

 9. @IIS [7]:

  ik zag school dan ook meer als noodzakelijk kwaad en daarom stond er ook steevast in mijn rapport dat ik teveel naar buiten keek naar de vogels en de lucht (vrijheid).

  Toevallig. Ik heb een rapport bewaard van de lagere school waarin vermeld wordt dat ondergetekende vaak op een andere planeet zat en dus niet benaderbaar was.
  Na uitleg wat er moest gebeuren was ik meestal sneller in staat dan de rest om de “problematiek” op te lossen.
  Mijn moeder vond dat wel grappig. Ik vind het erg triest dat kinderen zo wegteren jarenlang in deze, door de staat opgelegde, goelags.

  IIS [10] reageerde op deze reactie.

 10. @Liberty 5-3000 [9]:

  Misschien zat je ook werkelijk op een andere planeet, een planeet waar je in alle vrijheid jezelf mag zijn. De geest van de mens kan op de meest maffe of mooie plekken komen, overal, helaas moet het fysieke gedeelte van de mens het maar doen met dit brokje wanhoop in het universum….

 11. @.M [3]:

  Ik mag aannnemen dat men in een ingenieursopleiding wel juiste theorien krijgt omtrent zwaartekracht e.d. Anderzijds zou de terechte tevredenheid met zo’n studie ingenieurs later wellicht blind maken voor het feit dat er op andere domeinen een hoop nonsense wordt onderwezen (en wel bewust!).

  Oh hun kennis van de te beheersen stof is wel ok , voor de rest zo stom als het achtereind van een varken.

 12. @Peter de Jong [11]:

  Tja, als je Jong bent dan heb je nog idealen, maar zodra het duiveltje op de schouder de macht grijpt dan hebben de beloftes uit het verleden nog maar weinig om de hakken.

  Maar slecht, geef ze het voordeel van de twijfel en wacht af hoe de jongen zich ontwikkelen. Zodra ze worden opgeslokt door de doortrapte en gevestigde (New World) Orde(r) en men de verleidingen evenzo niet kan weerstaan, de verleidingen van pracht en praal, dan pas zullen we werkelijk zien wie wat waard is.

  Idealen, ik had ze ooit en hoopte een kleine bijdrage te kunnen leveren en de wereld ergens in positieve zin mee te kunnen veranderen….Jeugdige hoogmoed en naïviteit worden hard gestraft! De huidige wereld met onze extremistische overheden vraagt om conformatie, niet om te worden gerevolutioneerd. Standaard mensen, met standaard gedachten en standaard oplossingen, zo willen de ouwe sokken, de idioten, machthebbers over poen en onderdanen, het hebben. Alleen de besten van de doortrapten, van de slimsten, van de zelfingenomen en over lijken gaande, komen aan de top!
  http://www.deondernemer.nl/blogs/517929/Goldman-Sachs-God-.html
  IIS [15] reageerde op deze reactie.
  IIS [16] reageerde op deze reactie.

 13. @IIS [14]:

  Grappig is wel dat men vergeet niet eeuwig te leven en wie weet hoe ieder mens kan of mag terugzien op zijn bikkelharde, leugenachtig en doortrapt leventje. Ik ben van mening als je slecht bent dan ben je pas goed slecht als je dat met overtuiging, geloof en hart voor de verrotte zaak doet. Laten mensen zichzelf nu niks wijsmaken, goed en slecht bestaat niet, maar lopen als radicalen, als lijnen, strepen en kleuren door elkaar. Alleen degene die werkelijk over lijken gaat, met bezieling en volle overtuiging, heeft misschien niks te vrezen….aan het eind van dit korte leven. Het is een gok, een mens kan het, dus doe het, vooral als je het niet kunt laten.

  Ich wusste nicht dass es falsch war, ich tat es mit Leidenschaft und Überzeugung. War ich deshalb ein schlechter Mensch, Mein Herr??

 14. @IIS [14]:

  Dit stukje heb ik, nog niet, helemaal gelezen, maar is natuurlijk interessant om telkenmale er aan de haren bij te slepen en niet te vergeten ‘wie ze zijn’ de heren van fatsoen, waar menigeen met zijn uitgedroogde verstand zo vreselijk tegen opkijkt, vooral als de grote namen komen uit het schijnheilige land met de grootste pretpakketten waar banken zogenaamd, onschuldig en massaal in zijn getuind….Hoe heeft het allemaal zo ver kunnen komen??…Simpel toch, zo http://www.vkblog.nl/bericht/273906/Psychopaten-test_voor_politici,_bestuurders_en_%28top%29managers_dringend_gewenst …Wat zal Mein Herr daarvan zeggen?…Zijn schaapjes.

 15. Ik zou de olie niet vergeten,wat echt een crisis zal worden wereldwijd.Geld druk je zo weer bij.Deden ze ook met duitsland na wo1.Was straatarm en ze drukte gewoon een nieuwe mark en bouwde een derde rijk op.Geld is enkel een tool,om een bevolking te knechten.Als die olie opraakt,zij geen controle meer krijgen op een bevolking.En door middel van staatsterreur een bevolking zal moeten onderdrukken.Denken we nu echt dat de huidige macht geen kennis heeft van stalin.Of andere machthebbers,hoe ze het volk onderdrukten.Stalin was overigens ook een marionetje van het bankwezen.Zoals ook al die marionetten dat van vandaag de dag zijn.
  Wat zal de pijn hard aankomen voor hen die al dat materialisme gewend zijn,en ineens zullen moeten leven in een rauwe kille kouwe wereld.Dan is het ieder voor zich,wat zal moeten overleven.Wel intresant om dan verhalen te horen van russen of yougoslaven,die dat hebben meegemaakt.Ook de kenmerken van een hyperinflatie.En hoe regeringen daarop reageren.

 16. @IIS [6]: Dank voor het compliment.

  Verder:
  “Daarom vermoed ik ook dat het zinloos is om nog langer, ten koste van alles, geld en bezettingen na te jagen of te proberen zaken voor de lange termijn veilig te stellen. Uiteindelijk, denk ik, zullen we toch alles verliezen, onze macht is beperkt en te verstrooit. De macht over bezit en zelfs over de mens door overheden zal alleen maar toenemen.”

  Daar ben ik het niet (geheel) mee eens. Ik zie wel waar NL en de hele EU naar streeft en wellicht in samenwerking met bondgenoten (“partners in crime”) zoals de VS (en rest van de angelsaksische wereld zoals Canada en Australie) maar er is toch een zekere rivaliteit met andere opkomende machten die gewoon niet mee doen. Denk daarbij aan bv. China en Brazilie of beter de “blokken” rond China en Brazilie (net zoals wij een soort blok rond BRD en Frankrijk zijn) zoals Zuid-Oost Azie en Zuid-Amerika.

  MITS men over de middelen beschikt alsook de mentale en flexibiliteit (en de talenkennis wat voor Latijns-Amerika een stuk makkelijker is dan voor Azie), kan men dus de ellende ontvluchten door zich elders te vestigen. Niet noodzakelijk permanent. Maar lang genoeg om sporen uit te wissen cq. een gat te hebben in zijn file in het thuisland.
  Toegegeven, het is niet voor iedereen weggelegd, maar mits je over voldoende geld beschikt om een paar jaartjes (of liefst permanent natuurlijk) van te leven, kan je Nederland verlaten en elders met een schone lei beginnen.

  In sommige landen zoals Belize kan je relatief makkelijk een verblijfsstatus regelen en betaal je niet eens belasting op buitenlandse inkomsten (zoals rente of dividenden). Verder staat het je dan vrij te reizen en je op te houden waar je maar wil al is in een aantal landen je maximale verblijf beperkt tot 3 maanden (echter vaak te omzeilen door het land te verlaten en 1 dag later terug te keren).

  Zoals gezegd: het is niet voor iedereen weggelegd maar rentenieren is helemaal niet zo onhaalbaar als je weet dat vele aantrekkelijke (zonnige) landen vaak een laag prijspeil kennen. In China bv. kan je met een inkomen van amper 1000 euro per maand met zijn 2en leven als een koning. (In Beijing of Shanghai liefst iets meer wegens duur vastgoed maar in andere grote steden zoals Xi’An, Chongqing, Wuhan etc. zou zelfs 500 per maand al niet onaardig zijn). Zelfde geldt voor bv. Argentinie. Buenos Aires heeft duur vastgoed maar al de rest is goedkoop en ga je naar een andere grote stad dan is zelfs de huur niet eens duur. Ook daar kan je dus met weinig geld rondkomen.

  En dat is dus het grappige.
  Wie in NL in een huisje van 3 ton woont met nog 1 ton hypotheek te gaan, is niet echt rijk, toch? Maar met de netto 2 ton en een bescheiden rendement van pakweg 3% (ofte: 6000 euro per jaar), kan je wel rentenieren als je maar 500 per maand of 6000 per jaar uitgeeft.

  Nou goed, het is een beetje krap dus het is verstandiger wat meer marge te hebben om ook een tegenvaller te kunnen incasseren etc.
  Maar laten we het verdubbelen: 4 ton.
  Als dit 12k per jaar oplevert oftewel 1000 euro per maand, ben je in NL nou niet echt goed af. Da’s maar armetierig.
  Maar elders in de wereld heb je dan je zaakjes echt wel goed voor mekaar.
  En 4 ton, dat ligt toch wel in eenieders bereik of niet? Misschien niet meteen op je 30e maar tegen je 50e moet het voor de meesten wel haalbaar zijn, lijkt me. Nou in NL is dat niets bijzonders. Je kan er amper een fatsoenlijke -overgeprijsde- woning mee kopen. Maar elders koopt je voor dat bedrag a.h.w. “een volledig leven”.

  Gezien dit voor de meesten (tegen hun 50e) wel in het bereik ligt, lijkt het me ook iets om naar te streven. Kijk, als je minstens een miljoen nodig zou hebben en je vermoedt dit toch nooit te halen, kan je net zo goed wat meer uitgeven immers of je op 4 ton of op 3 ton strandt, maakt dan niets uit omdat je toch altijd wel zal moeten blijven werken: rentenieren is immers geen optie.
  Maar als 4 ton al betekent dat je je a.h.w. hebt weten “vrij te kopen” uit je slavenbestaan, dan betekent dit dat permanente zuinigheid in je jongere jaren, het verschil kan uitmaken tussen slechts 3 ton of 4 ton op je 50e, of anders gesteld tussen moeten doorwerken of stoppen en van het leven genieten in vrijheid.

  Tja, welke keuze iemand maakt, moet ie zelf weten, maar ikzelf ben wel bereid om mijn jonge jaren op te offeren om het hopelijk later goed te hebben. Vandaar dat ik zeer zuinig ben en altijd “onder mijn stand” heb geleefd.

Comments are closed.