Het moet toch echt niet gekker worden! Er komen nu berichten dat de Brusselse club “Nederland” wil beboeten omdat Nederland het EU-budget voor 2011 niet helemaal goedgekeurd heeft.

Bedenk daarbij dat de Nederlandse regering al door de knieën gegaan is en 2.9 % verhoging accepteert, (ipv. De EU gevraagde 6% en NL gewenste 0%) en dat de EU nog nooit een goedkeurende verklaring heeft kunnen presteren over hun financieel beleid.

Afgelopen vrijdag kwam werd al bekend dat ene Wim van de Camp, afgevaardigde CDA parlementariër voor Nederland, hevig protesteerde tegen het beleid om “maar 3%” verhoging goed te keuren.
Deze afgevaardigde Wim wil de volle 6% en dan ook nog dat de EU rechtstreeks belasting in Nederland kan gaan innen. Leuk voor de belastingbetalers. Hij steunt Barroso, die om de zelfde reden kwaad op Nederland is.

Maar het wordt nog erger. Als klap op de vuurpijl vernemen we nu plannen van het EU-parlement om Nederland voor dit verzet te straffen Door bvb 10 miljoen euro die bedoeld waren voor de re-integratie van werklozen uit de grafische sector niet te betalen.

Bedenk daarbij dat die 10 miljoen komen uit betalingen van Nederlandse belastingbetalers! Dat rondpompen van eerst betalen en dan minder dan helft weer terugstorten is op zichzelf al waanzin. Maar nu nog in hun machtsstreven dreigen met nog minder terug te betalen is top-waanzin.

Bent u nog enthousiast voor de EU? Of wilt u er ook uit? Als u de troep bestudeert, dan wordt dit een overbodige vraag. Want ik kan me niet voorstellen dat iemand er dan nog in wil blijven. Met uitzondering van politici als Wim van de Camp en dergelijke.

De Knijp!. Laat ze het maar inhouden. Misschien vernemen we maandag meer. Ik ben benieuwd hoeveel protest er dan uit Nederland komt.

18 REACTIES

 1. Wim vdCamp is CDAer, dat zegt genoeg.
  Het zetelverlies van het CDA is nog niet ten einde, ze willen GEEN korting op ontwikkelingshulp, geen korting op cultuur, geen afname van asielzoekers en ze willen dat nederland meer betaald aan de EU. Alsof het nog niet genoeg is dat het CDA ons met moel en poten heeft overgeleverd aan het rupsje nooit genoeg dat Brussel/Eu heet, zonder een dropout te bedingen.

  Het CDA heeft het liefst dat nederlandse burgers zo arm als kerkratten worden en samen met de geestelijkheid hebben ze een slogan samengesteld: “Houd jij de burger arm. dan houd ik de burger braaf.

 2. Wat mij betreft zo snel mogelijk uit de EU. Dit is een bodemloze put waar helemaal niemand in NL op zit te wachten.

 3. Vreemd, je geeft een staat het recht om iets goed- of af te keuren en vervolgens beboet je ze, wanneer ze het afkeuren. Hebben ze het recht nu wel of niet? Nederland moet die EU-onzin eens naast zich neer gaan leggen; die bureaucraten sturen heus geen leger.

  “Bent u nog enthousiast voor de EU? Of wilt u er ook uit?”

  Nooit geweest. Ik ben er niet voor, dat ze eruit gaan, maar zelfs, dat ze er nooit ingestapt waren. De EU heeft een ‘parlement’ en een ‘regering’ onder leiding van ‘president’ Van Rompuy, die zoal in Noord-Korea met overweldigende meerderheid gekozen is; dat deed Bush hem niet na in 2000. Maar er is geen debat, geen media, die dagelijks berichten; ik zou niet weten, wat er speelt, er ligt nooit iemand onder vuur, er zit geen Ferry Mingele bovenop met zijn eeuwige “Ja, Clairy, dat is Haags voor …” Niet dat ons systeem heilig is, maar er is sprake van een democratische controle, zowel door de Kamer als door de media, mensen kunnen meedebatteren, mensen kunnen kamerleden mailen; niet dat je altijd gehoord wordt, maar het normale democratische spel ontbreekt geheel in Europa.

  Het veel kleinere Noorwegen kan er ook buiten blijven, dan moeten wij het ook kunnen. De supermarkten zijn er gevuld en de trein naar Fauske rijdt op tijd.

  P.E. Middelkamp [9] reageerde op deze reactie.

 4. Hub

  “Ik ben benieuwd hoeveel protest er dan uit Nederland komt.”

  Niets, ze hebben het te druk met cultuur zoals je al eerder aangaf.

  Als men de aow omhoog gooit naar 67 of een referendum over de Eu in de prullenbak gooit hoor je niemand, maar kom niet aan onze cultuursubsidie.
  B.v.d.Brink [7] reageerde op deze reactie.

 5. Volgens mij kun je heel goed handelsverkeer vrij laten en toch de grenzen sluiten voor de hordes uit Noord-Afrika en Oost-Europa.

 6. Ach ja; de maskers vallen zo langzamerhand af en de EUSSR toont haar ware dictatoriale gezicht. Die verhoging van het budget wil men financieren met europese belastingheffing. Dit zegt voor mij genoeg!

  Hoe eerder de euro (en daarmee het groot europeesch rijk naar oud-Duits model) klapt hoe beter.
  Ik hoop dat de Ieren hun soevereiniteit desnoods met geweld willen terugveroveren.
  http://www.welingelichtekringen.nl/in-ierland-breekt-binnenkort-de-pleuris-uit.html

  Je hoop stellen op die weke troep hier in NL die op de dam wat gaat lopen schreeuwen om uit gesubsidieerde kunstruif te kunnen blijven eten is totaal tevergeefs.

 7. @Romee [4]: Gemakkelijk via een blog praten.Waarom wordt er dan aktie ondernomen b.v. een PETITIE voor uittreden?Een blog kan dat aanzwengelen en via collegae blog gaat het dan ’t land door!Ik wacht wel daarop maar bezit geen blog dus ; KOM OP SAMEN een vuist maken en alsnog Balkenende met zijn consorten te grazen nemen.Oke?
  Op naar een referendum !!!!!!!!!!!!!!!!

  Hub Jongen [13] reageerde op deze reactie.

 8. Wim van de Camp weet dat NL miljarden aan aardgasbaten heeft verstopt, BETALEN koopman !!!!!!

  Jhon

 9. Ierland is een fraai voorbeeld van het failliet van de Europese gedachte.
  Ooit werd Ierland met graagte gepresenteerd als een land dat enorm is opgebloeid dankzij de EUSSR.
  Iedereen die twijfelde aan de zegeningen van de EUSSR werd verwezen naar het Ierse voorbeeld.
  Intussen is Ierland waarschijnlijk ook HET voorbeeld van een land dat dankzij de EUSSR tot een enorme schijnwelvaart is gekomen.
  Eerst schijnt de EUSSR het land tot grote ontwikkeling te hebben gebracht, waarna, na een soort bankroet, diezelfde EUSSR wordt gepresenteerd als redder in de nood.

  Het lijkt verdacht veel op de spelletjes in de voormalige USSR.
  Er ontstond schijnbare welvaart, terwijl intussen de hele zaak volkomen op instorten stond omdat de basis uiteindelijk geen basis bleek te zijn.
  Die EUSSR kost alleen maar geld, zoals veel van die op grote afstand bestuurderen.

  Laat Ierland HET voorbeeld zijn van het grote bedrog dat EU heet. Ierland welvarend dankzij de EU? Intussen weten we beter!

  P.E. Middelkamp [11] reageerde op deze reactie.

 10. @beek [10]: Zo zie ik het ook. Eerder heb ik al ergens de vergelijking getrokken tussen het Europese Parlement en de Doema. Gedirigeerd door de Europese Commissie, te vergelijken met het Polit-Bureau.

  Ierland is goed geweest met de miljarden subsidies die vervolgens zijn doorgesluisd naar de grote bedrijven die inmiddels met de centen al weer zijn vertrokken.

  Tja, crisis, hè?

 11. die centen kunnen mij gestolen worden… , maar wat veel erger is dat we steeds verder weg drijven van een democratie in plaats van een verbetering naar een echte democratie.

 12. er zijn eurocraten die zo ver van de realiteit afstaan, dat zij momenteel met droge ogen beweren dat er europese belastingen geheven moeten worden en dat daardoor europese burgers dichter bij de eu zouden komen staan en zich er meer bij betrokken zouden voelen.
  ik ken niemand die zich dichter bij de nl overheid betrokken voelt omdat hij of zij belastingplichtig is.
  ambtenaren in brussel zijn zelf volledig los van elke realiteit.

 13. Wat ik mij nog altijd afvraag, Zijn er mensen die uberhaubt nog zo 1 voordeel kan opnoemen om deel uit te maken van de EU?

  Ikzelf zie maar op nadelen. Waarvan de grootste het koppelen van TOTAAL verschillende economieen.

  heb het gevoel alsof de EU “de wet van de stabiliserende vaten” aan het toepassen is.

  Als je het nagaat, bestaat er al niet meer zoiets als een nederland.
  Ook onze begroting moet worden goedgekeurd door de EU comissie.

  Niet goed? Boete (ook uw geld). echt gewoon HOEZO ?!?!?!

  diezelfde communistische EU comissie welke zichzelf verrijkt hebben tot deze functie, welke totaal los zijn van realiteit, welke miljarden uitgeeft aan zichzelf, welke.. enz. enz.

 14. Sommigen hier hebben het over een handtekeningenpetitie. Denk je nou werkelijk dat ze in de politiek daar iets mee doen? Geloof dat maar niet. Het verbaast me elke keer weer dat er nog geen volksopstand, een beeldenstorm of een dergelijke reactie van de bevolking komt. Zolang de bevolking het toe laat, zal het gewoon door gaan. Sterker nog, dan zal het alleen maar steeds erger worden want we geven ze alle ruimte om zo bezig te zijn. De politiek kan maar in één zin denken: geld. Ze denken dat geld een oplossing is voor alles. Maar het tegendeel is waar, geld lost niets op, het zorgt alleen maar voor problemen want het gaat over macht en controle in de hoofden van politici. ‘Meer betrokkenheid door belastingen’ mijn reet. Dat zijn middeleeuwse uitspraken en we leven in de 21ste eeuw. Conclusie: we hebben nog steeds te maken met een eeuwenoud systeem van onderdrukking, uitbuiting, slavernij enz. De kern van al die zaken is MACHT en macht werkt vernietigend. De politiek heeft dan niet door dat ze bezig zijn het hele systeem in te laten storten want uiteindelijk zal dat toch gebeuren want er blijft niets over op de manier zoals dat nu gaat. In mijn beleving zijn er geen oplossingen, alleen maar ontwikkelingen. Maar mensen willen alles oplossen, zelfs hun eigen gevoelens en emoties waar ze geen contact mee hebben. Het leven is echter wel gebaseerd op eigen gevoelens en emoties maar ook die worden onder controle gehouden. Als er dan ‘een probleem’ is moet het opgelost worden. Gevoelens en emoties kunnen niet opgelost worden, ze kunnen alleen maar ontwikkeld worden. Maar we komen pas bij ons werkelijke gevoel als we dwars door alle emoties heen gaan. De controle van het beleid is een controle over eigen emoties. In die zin is politiek een spiegel voor onze eigen controlerende gedachten want niemand durft tegen de politiek in te gaan. Niemand durft zich opstandig te gedragen. Individueel kunnen we niets doen maar ‘samen staan we sterk’. Een paar honderdduizend mensen, of een paar miljoen, kunnen de macht van de politiek wel neerslaan. En dat hoeft niet eens met geweld gepaard te gaan. Als mensen niets meer doen, niet gaan werken, niet naar school gaan, niet in de auto stappen, geen uitgaven meer doen behalve de noodzakelijke voeding, enz dan zal na een paar weken het effect duidelijk worden. Misschien zelfs al na een dag of een paar dagen. Gewoon thuis blijven heeft dan meer effect dan een opstand. Dan stort de boel vanzelf in elkaar. Dat gaat uiteindelijk toch wel gebeuren.

  Doompie [17] reageerde op deze reactie.

 15. @Robert [16]:

  Helaas hebben degene met de macht ook echt de macht.
  Als u niet gehoorzaamd, zullen zij zorgen dat u alsnog gehoordzaamd.

  Geleden kosten worden alsnog verhaald, met een boete erbij.

  Zij hebben een geweldsmonopolie, zij hebben de machten welke bereid zijn geweld te gebruiken tegen weerloze burgers.(leger, politie,..)

  infiltratie van binnenuit, door mensen proberen te overtuigen, dit is niet effectief op korte termijn, maar zeker op de lange(re).

  Stop zetten economie, wordt boete..

  geen belastingbetalen, collectief met alle wergevers van nederland, onhaalbaar.

  Openbare protesten: Wordt niet gehoord, een ieder denkt slechts aan de gevolgen als ontvoeringen(arrestaties), geld boetes, enz.

  Persoonlijk vindt ik dat lang niet alle mogelijkheden van het internet worden uitgebuit. Er zijn vele grotere groepen te bereiken middels social networks, fora, twitter,
  Video logs, kettingbrieven (oke zijn veel misbruikt, maar gooi er weer eens een tegen aan) enz. enz.

  Ik denk dat veel mensen op deze website met het idee rondlopen, “we moeten iets doen”..
  Alleen het Wat dan invullen is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Comments are closed.